Star Wars VII: The Force Awakens
2 2

Bu konuda 152 mesaj var

On 12/19/2015 at 09:55, MilesTeg said:

Sanırım bizim yaştakilerin sıkıntısı bu. Bu tür filmler için "yaşlı" olmak. Çocukluğun naifliği kalmayınca hayata olduğu kadar eğlence unsurlarına da farklı bir gözle bakıyoruz. Öyle feleğin çemberinden geçtik falan demiyorum, en azından kendim için. Ama yine de yaşanmış yıllar birşeyleri değiştiriyor kaçınılmaz olarak.

Ciddi bir Star Wars filmi hiçbir zaman yapmayacaklar sanırım. Karanlık tarafın koyu karanlığını, aydınlık tarafın fark yaratan asaletini görmek istiyorum. Aile ilişkileriyle basite indirgenmiş bir çocuk filmi artık kesmiyor beni.

Star Wars'un da herşey gibi değişmesi, ilk izleyicileriyle birlikte büyüyüp olgunlaşması gerekiyor bence. Biz büyüdük, Star Wars büyümemiş.

SW de olay Anakin ve Skywalker ailesi üzerine gidiyor. Vader zaten sonradan karanlık tarafa geçmiş, sebebi de obi-wan'ın çocuklarıyla padme'yi öldürdüğüne inanması. Sonradan böyle olmadığını anlayınca zaten karanlık taraf işi yalan oluyor. İmparator'dan çıkar birşeyler ama o bile yancı rolündeydi filmde. 

SW'nin kendisinden değil ama şimdi çekilecek spin-off filmlerinde gerçek kötülük vs asil iyilik meselesi gündeme gelebilir. SW'nin büyümeye niyeti olduğunu sanmıyorum.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

EU yok sayilacakti falan ama yine cikti Mara Jade karşımıza. Sith lerde hortlayacak bakin görürsünüz....

Bu hikayeden bir yere varilmaz. Illa ki EU yu devreye alacaklar. Aksi takdirde isyan eder SW fanlari

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

18 Aralık'ta izin alıp öğlen seansında sakin sakin izledim. Sonra çıkıp rahat rahat sözlüğe, forumlara girdim

Ben de elimde olsa 2D izlemeyi tercih ederdim.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Film tipik bir JJ filmi, şu adam ne zaman karaktere derinlik katmayı öğrenecek halen bekliyoruz.

Reveal hidden contents

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
  On 12/19/2015 at 20:41, Erwin said:

Film tipik bir JJ filmi, şu adam ne zaman karaktere derinlik katmayı öğrenecek halen bekliyoruz.

Reveal hidden contents

Benim tahminler biraz daha farklı :)

Reveal hidden contents

Definitive beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
  On 12/20/2015 at 04:23, ssHds said:

Benim tahminler biraz daha farklı :)

Reveal hidden contents

Reveal hidden contents

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Gece 00:00 seansında izledim. Çoluk çocuk yoktu, kalabalıkta değildi, tavsiye ederim.

Reveal hidden contents

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Reveal hidden contents

Iyi bir yeni baslangic, keyifle izlenecek bir film.

Definitive and ssHds beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Gece 00:00 seansında yarısı nerd yarısı ergen bir kitle ile alkışlar ıslıklarla başlayan bir film izledim. Bir iki kere daha izlemek lazım ama yeniden sinemaya gitmeye değer mi emin değilim. Herhalde evde izlerim.

Reveal hidden contents

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Reveal hidden contents

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

En sonunda filmi Pazar gece seansında izledim. İngiltere'den aldığım Star Wars tişörtümü de giymeyi unutmadım :) 

1 - Akla gelebilecek her yerde spoiler var, facebook'ta star wars tan alakasız bir mesajda bile annesinin mesleği malum birisi "Bruce Willis aslında ölüymüş" ayarında, filmin ırzına geçen bir spoiler vermişti sürekli. İnsan böyle böyle kendi insanından soğuyor, mümkünse bu düşüncedeki şahıslar benimle aynı masaya oturmasınlar, aynı çatı altında kalmak zorunda kalmayalım, sevdiğim insanlara da yaklaşmasınlar. Hamamböcekleri için ne düşünüyorsam aşağı yukarı bunlar için de aynısını düşünüyorum.

2 - Filmi Mersin'de 3D olarak izledim, açıkçası 3D olunca biraz kayıp oluyor, eğer IMAX gibi bir şansınız yoksa 3D izlememenizi öneririm. Nasılsa en yüksek kalitede halini edinip arada sırada izleyeceğimiz için çok ta kasmamak makul aslında... 

3- Film güzeldi ama 12/10 luk bir numarasını da görmedim, yanımda iki tane "daha önce hiç star wars izlememiş" :icon_eek: kişi vardı, onlar filmi beğendi, demek ki biraz da beklenti ile alakalı bir durum.

Spoiler'lara gelince; 

Reveal hidden contents

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ha bu arada  Daniel Craig ve Simon Pegg gibi bir sürü adam oynamış, farketmiyoruz bile.  (linkte spoiler var)  : http://www.thedailybeast.com/articles/2015/12/19/how-to-spot-all-the-star-wars-the-force-awakens-cameos-from-daniel-craig-to-radiohead.html

Ben Lost'taki bir elemanı falan farkettim, açıkçası dikkatimin dağılmasına falan da sebep olduydu. 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

O Stormtrooper'ın ışın kılıcına karşı kullandığı baton Electro Staff tarzı bir teknolojiye sahip sanırım.

Şu elemanlar kullanıyordu Obi-Wan'a karşı:

star-wars-revenge-of-the-sith.jpg

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@@BoRa

Reveal hidden contents

Dün ikinci kere gittik arkadaşımla. Filme gitmeden önce dikkat edileceklere baktık ve ilginç bir detay var Rey ile ilgili.

Reveal hidden contents

MilesTeg beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Mobil de spoiler tusu yok mu... Neyse bir sekilde hallettim. Sith ler uzerine...

Reveal hidden contents

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Fİlm olarak iyi, SW olarak kötü diyorsunuz fakat film olarak bakıldığında ortada senaryo yok arkadaşlar. 

Reveal hidden contents

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

filme tek başına bakıldığında eldrun a katılıyorum. Ama Verge'in ve diğerlerinin konu hakkında konuşulan videoları var.  O videolardan birinde çok önemli bir laf ediliyor. Eleştiren adam aynen Eldrun'ın söylediklerini söyleyip ama diyor, atladığımız nokta bunun bir 3lemenin ilk filmi olduğu. Bu yüzden JJ'e yani karakterleri anlatmayan adama verilebilirdi diyor. Bryan Johnson dibine kadar karakterleri irdeleyen ve bunu 10 saniye içinde, konuşma olmadan seyircinin suratına çarpabilen bir yönetmen diyor. Bryan, VIII'in yönetmeni olacak. Film muhtemelen 3 saate kadar uzayacak ve dibine kadar karakter detayı göreceğiz.

Aynen 5 te olduğu gibi.

Bunlar bana Spawn'ın çizgi filminden bir sahneyi hatırlatıyor. Spawn yerde yatıyor, delik deşik olmuş başında adı genelde cehennem ile anılan ama onlara da bağlı olmayan bir kiralık katil duruyor. başı her iki tarafla belada olan spawn, Seni kim gönderdi diyor. Kız, high heavens (türkçesi ?) diyor. Niye herhangi bir melek değil de, sen diyor spawn. Kız, "heaven wanna win this time" diyor...

Disney, kazanmak istiyor. Bunun için denenmiş ve başarılı olmuş yolu tercih etmesi normal. Lucas'ın 1-2-3 deki gibi yeni arayışlarını, başarısız olma durumunda, SW gibi bir marka bile kaldıramayabilir...

Denemeleri spin-off'lara bırakabilirler, yani öyle umuyorum. Sonuçta Rebels ve diğer adını hatırlayamadığım çizgi diziler gayet tuttu.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Reveal hidden contents

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında bugün gidecektik ama arkadaş bugün İstanbul' a eğitime gideceği için dün akşam gittik. Filmi güzel bir tecrübeyle deneyimlemek denk geldi. Mavişehirde açılan Mavibahçe AVM içinde en üst katında Imax salon açmışlar. Fiyat olarak 20liraydı biletleri; konu Star Wars olunca bu deneyim kaçmaz dedik. Akşam 22.00 seansına girdik. Hem filmin heyecanı hem imaxın seyir kalitesi birleşince ortaya çok güzel bir sonuç çıkmış oldu. Kamera çekimleri çok başarılı yapılmış adam gerçekten 3d için epey uğraşmış. Zaten şimdiye kadar gördüğüm 3d tekniklerinden çok daha farklı birşeyle yüzleşmiş gibi oldum. Tabi buna imaxın katkısı çok fazla sanal evren etkisi çok başarılı yansıtılıyor.

Filme dönersek fena değildi. Eski elemanları görmek güzeldi. Daha ağırlıklı olarak uzay filmiydi, yani SW' nin sevilen jedi ve sith öğelerinden daha rafine olmuş. Konseptte biraz EP I ' in dramıda vardı bence. EP IV' e benzeşme epey vardı doğru tespit olmuş. Kesintilerden bir extended versiyonu çıkartırlar. Yeni serinin ekmeğini yerler...

Reveal hidden contents

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap
2 2

• Bu sayfadaki üyeler   0 üye

Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok