Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2016 Yeni 3dmark çıkmış. http://videocardz.com/62257/first-3dmark-time-spy-benchmarks-hit-the-web Her zamanki gibi Amd kartlara torpil geçmiş. Nvidia bir sonraki mimarisinde Amd kartları geçer artık. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2016 Amd ye torpil değil nvidiada olmayan async compute... Pascal is no different. Yzılımla yarım yamalak destek varmış gibi gorunen bir dx12 feature Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2016 Objektif soru. Madem ki bunlarda Async compute yok 1070 ve 1080'in puanları async compute on olunca niye artmış? Maxwell'de olmadığı zaten biliniyor Async compute'un. Pascal'da var. Haa oran olarak AMD daha çok performans arttırıyor DX12'de. Ama bu DX12'de Pascal'ın performans arttırmadığını göstermez. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2016 Donanımsal bir scheduler yok. Maxwell de yazılımla yapacaklardı salladılar. Pascal şemaları ile maxwell şemaları arasında fark yok çunku aynı mimari aslında pascal alsın milet diye pazarladılar. Pascaldaki preemptive nane tamamen yazılımsal çalışıyor. Maxwellde bu destek açılsaydı olay biterdi ama yapmamayı tercih ettiler tamamen eldeki satılsın gitsin olayı. Belki de rx 480 in gidişatı gorunce çok hızlıbir maxwell yapalım async compute da koyalım çakmasından olsun bitsib demiş olabilirler. Duşunsenize 1080 1070 çıkmasa ve maxwell e preemptive scheduler yazılım ile gelse bu arada rx 480 çıksa ve bu fiyatla satılsa 980in 2000tl uzerinde satıldığı yerde nvidianın durumu neolurdu şimdi. 1080 iyidir alınır ama e aldığınızı bilerek alıyorsanız alınır. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2016 Donanımsal olmayınca ne oluyor. Bende 3DMark var. 10tl verip advanced de yaptım. Async compute on-off yapınca nerdeyse aynı sonuçlar çıktı. DX12 oyunda benim performansım artacaksa. AMD kadar değil ama artacaksa (palavra bir artış da değil 450 puan artış var) bu artışın yazılımsal veya donanımsal sağlanmasıyla ben ilgilenmeli miyim? Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2016 Maxwell de bunun atlanmasının nedeni maxwell in generic compute performansınun çok duşuk olması olabilir. Pascalda biraz daha yuksek saat hızları ve artan cache miktarı ile durumu toparlamaya çalıştıklarından compute performansı preemptive bir çalışmaya acak uygun hale gelmiş olabilir. Bir diğer yandan nvidiada scheduler olmadığı için mevcut pipelineın tamamen boşaltılıp compute işlerine girmesi gerekiyor bu tarz bir ayarlama için gerekli duşuk latency ancak pascal ile sağlandığından da bu olay muhtemelen pascalda var. Ancak hala amdye gore kotu bir impleentasyon çunku amd de dinamik olarak kullanılmayan uniteler anında compute için hazırlanırken nvidiada mevcut pipelerın boşaltılmaso gerekiyor. Bu nedenle elde edilen artış %3 5 arası. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2016 İlgilenip ilgilenmemek size kalmış sadece bir fark olmazsa şaşırmamak lazım ve nvidianın size ne sattığını bilerek almanız lazım demek istiyorum sadece. Bu amd için de geçerli. Ne aldığınızı bilin demek istiyorum. Yoksa keyif sizin para sizin. 1080 hızlı kart. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2016 @@SkyWarrior çok ciddi mimari bir üstünlükten bahsediyorsunuz. O zaman iş önceki soruya dönüyor. Önümüzdeki bir yılda çıkacak oyunlar bundan ne kadar etkilencek? Şu anki listeye baktım , 4-5 oyun var destekleyen. Ek olarak her oyunda bu artış sağlanacak mı? şu anki benchmarkların bir anlamı yok bu durumda. Ayrıca 2 yıl önce aldığım R290 bir upgrade daha almış oldu AMD alarak karlı çıktım. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2016 Bu muhabbetleri soyle gorup eglenmek lazım. Zamanında fx vs 9xxx serisi olsun 68xx vs x8xx serileri olsun karşılaştırırken teknik detayların verdiği bir haz vardı. Nvidia 6800ultra ile ilk hdr açtığımda veya splinter cell chaos theory oynadığımda sm3.0 le bir zevk vardı aldığım. Radeoncular sm2.0 yaması gelene kadar oyunu adam gibi oynayamadılar. Veya x1900serisi kart alıp vertex texture fetch desteğinin hardware olarak olmadığını ama nvidiada olduğu için gerçek sm3.0 desteğinin nvidiada olduğunu bilmek bir ayrıntıydı. Ama yerine gore ne aldığımız bilerek almamızı sağlardı. Şimdi yine oyle bir donem geldi. Ben bu muhabbetleri seviyorum Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2016 Deus ex async compute ile gelecek native dx 12 oyunlarından Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2016 Amd ye torpil değil nvidiada olmayan async compute... Pascal is no different. Yzılımla yarım yamalak destek varmış gibi gorunen bir dx12 feature Bu zamana kadar nvidia olmayan ama ati/amd'de olan her şeye destek verdiler zaten. Onu diyorum. Mesela 3dmark05'te Ati kartlar sm3.0 desteklemiyor diye sm2.0 desteği koymuşlardı. 3dmark06'da Ati kartlar daha iyi sonuç veriyordu ama oyunlarda pek öyle olmuyordu (bkz: 2900xt vs 8800gtx). 3dmark Vantage'a kadar physx desteklerken Nvidia physx'i alınca birden Amd destekli bullet'e geçtiler. 3dmark11'de 6000 serisi dökülmesin diye tessellation kullanımını sınırlı tuttular. Fire strike'ta yine Amd öndeydi, her zamanki gibi Nvidia yeni kartlarıyla durumu dengeledi. Hatta 2013'te Amd fire strike üzerinden reklam yapıyordu. Hatta arada dx12 destekli mi mantle destekli mi bir araç çıkardılar, öyle bir 3d mevzu da yoktu. Yalnızca sisteme göre sonuç veriyordu. Tabi ki Amd kartlar daha iyi sonuç alıyordu. 3dmark'ın hangi benchmarkı olmuş ki o dönemde Amd/Ati kartlar daha iyi sonuç vermemiş? Ben görmedim öyle bir şey. Mesela 3dmark'ın vr destekli bir sürümü çıksın, Nvidia'nın SMP teknolojisini desteklesin, ben bütün bu lafları yutmaya hazırım. Ama öyle bir şey olmayacağını biliyorum. Çünkü hiçbir zaman olmadı. Ne diyorum; adamlar yıllarca physx motoruna destek verdi, Nvidia satın alınca birden desteği kestiler. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2016 Bunlarla alakalı uzun yazacam ama cepten olmuyor ankaraya doneyim yazarım. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2016 AMD'nin herşeyin öncesinde Nvidia ile denk, yakın bir kart yapması lazım, Vega'dan da çok umudum yok, RX 480 vs GTX 970 durumuna benzer Vega vs GTX 1070 durumu falan olacak herhalde, Nvidia daha Titan, 1080Ti kozlarını elinde tutuyor, Vega çıktığında da ortada olacak dört beş DX 12 async compute testinde GTX 1080'e yaklaşır onun dışında da birşey olmaz, yine bunlar tartışılır, arada Nvidia da bir sonraki mimaride bunları getirir koyar o tarafı da bitirir, AMD'nin herşeyden önce düzgün bir rakip mimari, başedebilir bir mimari getirmesi lazım, yoksa async falan alıcıların çok ilgisini çekmiyor şu anda, gayet sansasyonel birşeyler olması lazım ki ilgi çeksin, öyle birşey de yok ortada. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2016 Amd nin başarılı bir mimarisi var zaten. Olay mimari değil. Olay ellerindeki ile high end bir çip yapmaları. Single chip ile olayı taçlandırmaları o kadar. Gcn gayet başarılı bir yapı ve tum standartlara uygun. Mimari değiştirecek olan nvidia. Amd nin boyle bir çip yapması için once mali zorluktab çıkması lazım. X86 tarafını toparlaması lazım. Ama olmadı rtgyi zengin bir muşteriye satması da rtgyi kurtarır. Rtgyi batıran x86 departmanı. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2016 RTG'yi Intel satin alacak diye bir dedikodu mu dolasiyordu, yoksa ben mi yanlis hatirliyorum? Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2016 Amd nin başarılı bir mimarisi var zaten. Olay mimari değil. Olay ellerindeki ile high end bir çip yapmaları. Single chip ile olayı taçlandırmaları o kadar. Gcn gayet başarılı bir yapı ve tum standartlara uygun. Mimari değiştirecek olan nvidia. Amd nin boyle bir çip yapması için once mali zorluktab çıkması lazım. X86 tarafını toparlaması lazım. Ama olmadı rtgyi zengin bir muşteriye satması da rtgyi kurtarır. Rtgyi batıran x86 departmanı. Abicim olmuyor işte, başarılı mimari falan sana göre ama hep geride Nvidia'ya göre "başarılı mimari" ile öne geçemiyor, haticeyle değil netice ile işimiz var, bırakalım bunları, günün sonunda oyun benchmarklarında Nvidia önde mi, bitti olay, bize ne yani "başarılı mimari"den falan. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2016 Ayrıca büyük ihtimal x86 tarafı da toplanamayacak, dünden bugüne işler değil ki bunlar, Zen için Haswell'e denk deniliyor, iyi ihtimalle böyle gelse Intel nerede ? Skylake'te, Haswell'i unuttu bile adamlar, biz de üzülüyoruz duruma ama yapacak birşey yok, kimse memnun değildir bu rakipsiz durumlardan. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2016 Sana gore vs bir durum değil bu ama neyse herkes istediğine inanmakta serbest Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2016 Şimdi bana göre, sana göre değil ki olay, neticeye bakalım diyorum, neticesi nedir bu mimarinin ? Ticari başarı mı ? Yoksa rakibin önüne mi geçmek performans olarak sonuç ürünlerde ? Hangisi ? O yüzden bırakalım bunları diyorum, günün sonunda kim öndeyse onun ürününü alıyoruz, bitiyor. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2016 Almayın etmeyin demedik zaten. Amd kalkıp da nvidiayı taklit ederek bir yere varamayacak. Geçen bir yazı vardı kaynağı bulursam koyayım nvidia her turlu lame kod için optimizasyon ve replasman shader yazan bir ekibe sahipken amd daha standart ve temiz kod ile yazılmış oyunlarda gucunu gosteren bir iş çıkartıyor diyordu. Haklı. Ha goruntu kalitesi farkı olmadığı surece optimizasyon yapsın nvidia farketmez ama sırf rakibi elemek ve sonrasında kaktırık fiyatları millete sokmak için gameworks gibi şaklabanlıklara girmesi insanın midesini bulandırıyor. Piyasaya bakmak lazım konsollar iki jenerasyondur amd diyorlar ve diyecekler apple tercihini amd den yana kullandı vs. Bu alanlardaki insanların bir goruşu olmalı diye de duşunuyorum. Yine de 1080 hızlı kart vs alınır oynanır ben almam ihtiyacım yok çunku. ResetButton beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2016 nvidia her turlu lame kod için optimizasyon ve replasman shader yazan bir ekibe sahipken amd daha standart ve temiz kod ile yazılmış oyunlarda gucunu gosteren bir iş çıkartıyor Tercümesi Nvidia her oyun için optimize sürücü çıkartırken AMD kıçındaki pireleri temizlemekle meşgul. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2016 Kıçında pire olanın kim olduğunu zaman gosterir de bir tarafın azıcık toparlanmasındanbu kadar rahatsiz insan olan ender yerlerdendir herhalde burası Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2016 Bu arada vulkan ve dx12 için artık optimizasyon zor. Surucu katmanı o kadar inceldi ki nvidia nın çok sevdiği middlewareler artık sığmuyor o aralığa. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2016 Amd nin başarılı bir mimarisi var zaten. Olay mimari değil. Olay ellerindeki ile high end bir çip yapmaları. Single chip ile olayı taçlandırmaları o kadar. Gcn gayet başarılı bir yapı ve tum standartlara uygun. Mimari değiştirecek olan nvidia. Amd nin boyle bir çip yapması için once mali zorluktab çıkması lazım. X86 tarafını toparlaması lazım. Ama olmadı rtgyi zengin bir muşteriye satması da rtgyi kurtarır. Rtgyi batıran x86 departmanı. Amd'nin başarılı bir mimarisi olduğuna katılıyorum. Daha doğrusu eski r600 mimarisinden çok daha başarılı ama rakibine göre çok da başarılı değil. Oyun performansı tarafında Kepler'le bile başa çıkamadı. Şuan kepler mimarili kartların dökülüyor olması tamamen Nvidia'nın yavşaklığı, bunu hepimiz biliyoruz. 2014 sonuna kadar rakibi ile kafakafaya giden kartlar birden gerilemeye başladı. Gcn mimarisinin Kepler'le başa çıkamadığını söylememin sebebi de aynı oyun performansı için daha fazla enerjiye, daha fazla birime ve daha fazla bant genişliğine ihtiyaç duymuş olmasıdır. Ama gpgpu tarafı daha güçlüdür, o kısım ayrı. Gerçi onda da gk110 vs hawaii karşılaştırmasına bakmak gerek. Daha sonra çıkan maxwell'le falan zaten yarışabilmesi mümkün değildi. 2 kez güncellenmiş mimariye sahip, gpgpu mevzularını bir kenara bırakıp oyun performansına odaklandıkları, hbm ve su soğutma ile güçlendirdikleri ve yine daha fazla güç tüketen fiji bile gm200'le boy ölçüşemedi. Ama gcn mimarisinin "resmen" başarısız olduğunu Polaris 10 ile görmüş olduk bence. Nvidia ile farkın bu kadar açıldığı başka bir dönem olmamıştı sanırım. Amd açısından durum çok kötü. 14nm üretim ile 232mm2 gpu yapıyorsun, ama rakibin 16nm ile üretilmiş 314mm2'lik gpusunun yakınında bile adı geçmiyor. Normalde Polaris 10 boyutları sebebiyle fiji civarı performans göstermeliydi ama alakası yok. Güç tüketimi hiç iyi değil. 14nm'de bile Maxwell'i yakalayıp yakalayamadığı tartışmalı. Hala oyuna göre, ayara göre performansı garip şekilde düşebiliyor. Bunlar devam ederken gcn mimarisine müthiş bir mimari diyemiyorum ben. En azından Nvidia'nın mimarilerine baktığımda durum böyle. Bir de Amd daha temiz kodlanmış oyunlarda daha iyi demişsin de başkan, Hitman mi temiz kodlu? Abi o grafikleri gördükten sonra bırakalım oyunlar gta gibi, tomb raider gibi pis(!) kodlanmış olsun. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2016 Kıçında pire olanın kim olduğunu zaman gosterir de bir tarafın azıcık toparlanmasındanbu kadar rahatsiz insan olan ender yerlerdendir herhalde burası Yahu buradaki herkes AMD'nin "Toparlanamamasından" rahatsız zaten ne alakası var. 2016'da rakibin 980x2 ayarında kart çıkarırken AMD'nin 970 ayarında kart çıkarması ise toparlanmak;buyursun toparlanmaya devam etsin. mamad beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş