Windows Phone hakkında herşey
3 3

Bu konuda 565 mesaj var

Benim Denim güncellemesiyle birlikte WP'dan memnuniyetim oldukça azaldı. Son güncelleme ile biraz düzelme var ama hala sıkıntılı.

 

Cihazda genel bir yavaşlama var, çok az ama var. Hadi bunu çok önemsemiyorum, hala çok akıcı ve hızlı. Ancak bazı programlar kendi kendine kapanıyor. (Bu durum son güncelleme ile çok azaldı) Video programları ise bazen açılmıyor, özellikle araca binip BT ile bağlantı yaptığımda, uzun bir süre video uygulamaları ve mp3 uygulamaları çalışmıyor. Tıklıyorsunuz ve hiç bir şey olmuyor, ya da uygulama açılıyor ve tekrar ana ekrana dönüyor. Bir süre sonra normale dönüyor. Benzer problemler yaşayanlar var mı? Durum SD karttan kaynaklı olabilir mi? (Class 10 ama arıza falan olabilir)

 

Üşenmesem Cyan'a döneceğim ama vaktim yok.

 

Sanırım Microsoft da Apple gibi güncellemelerde ince ayarlar yapmaya başladı zira bu sıkıntılar eşimin 735'inde yok.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Büyük olasılıkla problem bence de sd karttan, güncellemelerden sonra bilindiği üzere çoğu şeyi artık sd karta kurabiliyoruz. Durum böyle olunca hem uygulama hem veri karttan okunmaya çalışınca şişirebiliyor hızlı bi kart kullanmakta fayda var. Bunun dışında kurulu olan programları bi kontrol edip en azından uygulamasının telefonun hafızasında kurulu olup verilerin sd karttan okunması sağlanarak randıman sağlanabilir.

 

Ben L520 kullanırken yaşamıştım benzer sıkıntıyı. L735 alırkende sandiskin ultra serisi nispeten hızlı olanlarından aldıydım; yine yukarıda yazdığım yöntem şeklinde kullanıyorum bir problemim olmuyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Operatörlerde WP telefon bulamayınca daha önce yazdığım gibi WP ekosistemini kısmen terketmiş oldum (LG G3 aldım, 1. telefon yaptım, Nexus 4'ü de Lumia'nın yerine 2. telefon yaptım). Kısmen diyorum, çünkü Lumia 520'yi hala MP3 oynatıcı / radyo / podcast dinleme cihazı olarak kullanıyorum. Ucuzundan bir hafıza kartı da var zaten içinde. Hatsız olunca pili uzun gidiyor. Tepe tepe kullanıyorum. Lakin eskisi gibi gelişmeleri takip etmiyorum. Belki W10 ile ciddi bir gelişme olursa ve Türkiye piyasasında daha iyi çalışırlarsa Nexus'u değiştirme zamanı geldiğinde (seneye) tekrar WP alabilirim. Önyargılı değilim ama mal satmak istemeyen adamdan zorla mal almam ben.

 

@Vega

Hafıza kartının Class 10 olması çok şey ifade etmiyor. O sadece büyük dosya yazma hızının 10MB/S sınırını aştığını gösteriyor. Özellikle karta uygulama kurulduğunda daha çok küçük dosya okuma / yazma performansı etkili olduğundan Class 10 sınıfındaki kartlar arasında da büyük performans farkı oluşuyor. Size ilk olarak Samsung EVO (turuncu - beyaz renkte olanlar), ikinci olarak da Sandisk Ultra (kırmızı - gri renkte olanlar) tavsiye ederim. Bu kartlar piyasadaki makul fiyatlı hafıza kartları içerisinde IOPS değeri en yüksek olanlar. Samsung biraz daha iyi, Sandisk de fena değil. IOPS bir nevi mekanik disklerdeki erişim süresi gibi birşey (ama ters orantılı), yani ne kadar yüksek olursa kartın küçük dosya performansı o kadar artıyor. Bunlardan daha iyileri de var (Samsung'un gri serisi var, EVO Pro gibi bir ismi vardı, Sandisk'in de Extreme serisi var mesela) ama bunların fiyatları çok yüksek. Bence birkaç kat para vermeye gerek yok. Diğer markaların kartları için birşey diyemeyeceğim, ama genelde herkes bu iki kartı tavsiye ediyor.

 

Ben Samsung EVO 32GB kartı Bimeks'ten 50 liraya aldım geçenlerde. 16GB olanı da 25 liraydı. Kampanya devam ediyorsa o fiyata kaçmaz. Amazon'da geçen hafta 13$'a düşmüş 32GB olan, bence süper fiyat. Kargo binince yine pahalıya geliyor ama hani oralardan gelen varsa kaçırmayın derim. Sandisk zaten çok yaygın, heryerde bulunuyor. Android'de Lollipop sonrasında karta uygulama kurulamıyor, haliyle kartın performansı cihaz performansını etkilemiyor. G3'e Transcend'in hızlı olduğunu iddia eden ama IOPS değeri vasat olan bir kartını taktım, sorunsuz çalışıyor. WP öyle değil, karta herşey kuruluyor. O yüzden hız önemli. Üzerinde şatafatlı okuma / yazma hızları yazan garip kartlara hiç bakmayın, Samsung EVO alın geçin. Bulamazsanız Sandisk Ultra alırsınız zaten.

 

Son olarak şunu da hatırlatayım: Kartı değiştirmeden önce uygulamalardaki önemli verilerinizi yedekleyin. Kartları bire bir kopyalasanız bile telefon yeni kartı takınca karttaki uygulamaları görmüyor. O uygulamaları baştan kurmanız gerekiyor, uygulamalardaki veriler de gidiyor. Benim indirdiğim birsürü podcast bu şekilde telef oldu.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Samsung Evo 16GB 20 liracık... Yani para sorun değil fakat o kadar zaman harcayıp da sorun düzelmezse üzülürüm, hele şu ara çok üzülürüm. Elimdeki kartı nasıl test edebilirim? Evo ile bir karşılaştırabilsem güzel olacak. (Şu an mevcut 2 adet 32GB Class 10 kart var, biri Philips, biri Team marka.)

 

Sorun uygulamalarda değil aslında, uygulamalar genel olarak gayet hızlı. Sadece video ve mp3 uygulamaları açılışta takılıyor... Özellikle de bluetooth bağlantı yaptıktan sonra...

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Hocam şurada geçen yıl yapılmış bir toplu test var. Sizin bakacağınız şey rastgele okuma ve yazma hızları.

 

http://www.tomshardware.com/charts/microsd-cards-2014/benchmarks,169.html

 

Yalnız adamlar USB 3.0 kart okuyucuyla yapmışlar testleri. Eski tip kart okuyucuyla performans değişir, bu yüzden eğer tam karşılaştırma istiyorsanız sizin de benzer bir kart okuyucu bulmanız lazım. Belki sizin kart zaten tabloda vardır, o zaman doğrudan mukayese edersiniz.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Diğer başlıkta tartışılmış , burdan devam etmek uygun olur. 

 

Ms 'nin son yaptığı düzenlemeyi farklı yorumlayanlar var. Birkaç yazar, MS 'nin sadece 2-3 telefona odaklanacağını, telefon üretiminden ve smartphone pazarından çıkmasının mümkün olmadığını söylüyor.

Diğer grup, MS'nin yenilgiyi kabul ettiğini ve diğer ekosistemlerde servis olarak devam edeceğini yazıyor. 

 

Bu kadar para harcadıktan sonra smartphone işinden çıkmaları bana da mümkün görünmüyor Diğer yandan şu dakikadan sonra pazar payı kapmaları da çok zor. 

 

Xiami,Meizu gibi firmalarla anlaşmış olabilirler mi?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Telefon pazari mi kaldi. Buyrun size aklinizi alacak bir istatistik:

 

http://www.businessinsider.com/apple-92-percent-profits-entire-smartphone-industry-q1-samsung-2015-7

 

Apple dunya akilli telefon pazarinin sadece %18.3'une sahip (satilan telefon sayisi itibariyla), ancak toplam karin %92'ini topluyor. Yani dunyada akilli telefon endustrisinin tamaminin elde ettigi her $100 karin $92'si Apple'in kasasina giriyor. Apple disindakiler neredeyse gelecek icin bir umutla telefonlarini bedava veriyorlar gibi bir sey..

 

Yukaridaki linkin devamini okursaniz daha da ilginc olanin Samsung'un da toplam karin %15'ini elde etmesi oldugunu goruyoruz. 92+15=107 ettigine dikkati cekerim - kumulatif olarak bakildiginda dunyada Apple ve Samsung disindaki akilli telefon endustrisinin kari negatif, yani zararina calisiyorlar.  

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Gerçekten aklı alacak grafikmiş. 

 

Apple 'ın karı , satılan uygulamalardan geliyor tabii. Burda android tarafını göremiyoruz. Orda pastayı Google alıyor. Bunun üreticilere bir faydası dokunuyor mudur , grafikte görünmeyen?

Samsung'un neden Tizen de ısrar ettiği anlaşılıyor. Bizde tutmadı ama belki diğer pazarlarda samsung 'un kendi app marketini kullanan vardır . 

 

Xiaomi görünmüyor grafikte. Bir makalede Çin ve Hindistan pazarının çok büyük olduğunu ve bu firmalara yettiği yazılıyordu. Zaten sıkışık olan ve üst kesimi Apple tarafından kapatılmış ABD pazarı ile şu anda ilgilenmedikleri yazılmıştı.

Ancak Çin'de kendi marketleri var herhalde. Google uygulamaları Çin'de engelli. Batı basınında bu yasak genelde "yasakçı zihniyet " ile açıklanırken, arkasında ekonomik bir strateji olduğu görülüyor. Hatta belki başarılı bir stateji bile denebilir 

Yine Huawei yok.

 

Bu grafikten sonra Microsoft'un ne düşündüğünü kestirmek iyice zorlaştı :) . Hem çıkamazlar, hem de şansları yok. Piyasaya girmekte geç kalmanın bedeli ağır oldu MS'e.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bu istatistik sadece akilli telefon donanim satislarini, yani telefonlarin kendisinden elde edilen karin dagilimini gosteriyor. Raporun orijinalinde (Web'de yok, uzgunum) acikca belirtilmis. Uygulamalar, ekosistem vs. bu rakamlarin parcasi degil. Kisacasi burada Apple'in sadece telefon satisindan elde edilen karindan bahsediyoruz. Uygulamalar isin icine girince Google da ciddi miktarda para kazandigi icin Apple'in payi bu kadar yuksek degil.

 

Sagda solda bazen "adamlar uygulamalardan kazaniyor aaabi" diye duyuyorum; pek gercegi yansitmiyor - elbette uygulamalardan bir miktar para kazaniyorlar ama zaten telefon satisindan muazzam bir karlari var.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yalnız dolaylı yoldan donanımı sattıran yine marka prestiji ile uygulamalar olduğu için farklı bir açıdan bakınca donanımı satabilmenin yolunun bu olduğu görülüyor. Samsung özellikle Note serisindeki uygulamaları ile bir prestij kazandı. MS da XBOX vs gibi "şeylerle"  kumda oynadı resmen :). Çok da gülünecek mevzu değil tabii :P.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Arada o kadar büyük fark var ki, yazıda da aksi belirtilmediğinden , uygulama marketinin gelirleri de dahil diye düşündüm. Sadece donanım ise , durum daha da felaketmiş. Açıkçası tuhaf bir durum. Çünkü rakiplerinin donanım olarak bir eksisi yok Apple'dan.

 

Şurda Nadella ile röportaj var. WP den vazgeçmedikleri görülüyor. Universal uygulamalara yüklenecekler anlaşılan. Smartphone 'u , windows ekosisteminde 7' ve altı cihazlar olarak algılıyorlar. 

Tabii kullanıcılar öyle algılayacak mı bakalım. 

http://www.zdnet.com/article/ceo-nadella-talks-microsofts-mobile-ambitions-windows-10-strategy-hololens-and-more/

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

selam,

oldukça meşakkatli bir satın alma sürecinden sonra 640 sahibi oldum. bir müddettir kullanıyorum. şunu rahatlıkla söyleyebilirim, işletim sistemi ziyadesiyle stabil ve yeteri kadar hızlı. bununla beraber bir müddet sonra windows phone 10 denemek istedim. slow seçeneğiyle 10149 sürümünü yükledim. işletim sistemi bakımından hatalar var, bazı sorunlar yaşadım ama windows 10 ile beraber ciddi manada bazı eksiklikler giderilecek ve arabirim 8.1'e göre baya güzelleşecek. o yönde inancım tam. fakat yaşadığım meşakkatli alım sürecinin, ülkemizde zaten kısıtlı olan talebe ciddi bir darbe vurduğunu düşünüyorum.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Apple'ın karının yüksek olması normal, zira diğerlerinin orta seviye telefonlarındaki donanımı kendi rafine işletim sistemiyle birleştirip tepe seviye telefon olarak satıyor. Sadece telefon da değil, aksesuardan da para kırıyor. Kablo bile acaip kazık. Diğer tüm üreticilerin kullandığı MicroUSB kablosu 10 lira, çok kalitelisini isteyene 20 lira filan. Lightning kablosu 50 lira. İşlevi tamamen aynı, tek avantajı ters de takılabilmesi. Aradaki fark Apple'a gidiyor. Alakasız bir üretici sorunsuz çalışan Lightning kablosu üretmek istese Apple'a lisans ücreti ödüyor sattığı kablo başına. Kablo sadece bir örnek, hemen her aksesuarda durum aynı. Samsung kullanıcısı Çin'den 2$'a kablo getirtiyor, sorunsuz çalışıyor. MicroUSB açık bir lisans olduğu için kimse kimseye lisans ücreti ödemiyor, Samsung'a veya başka bir üreticiye giren çıkan olmuyor. Google'ın haberi bile olmuyor, o sadece işletim sistemini yapıp mağazayı işletiyor. Hal böyleyken tabii ki Apple piyasanın kaymağını yer, gayet normaldir.

 

Bunun karşılığında Microsoft gidip Apple'ın çok da süper olmayan Earbuds kulaklığının renkli taklitlerini yapıp bir de bunu parayla satmayı hayal ediyor.

 

https://www.microsoft.com/en/mobile/accessory/wh-308/

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@Vega

Hafıza kartının Class 10 olması çok şey ifade etmiyor. O sadece büyük dosya yazma hızının 10MB/S sınırını aştığını gösteriyor. Özellikle karta uygulama kurulduğunda daha çok küçük dosya okuma / yazma performansı etkili olduğundan Class 10 sınıfındaki kartlar arasında da büyük performans farkı oluşuyor. Size ilk olarak Samsung EVO (turuncu - beyaz renkte olanlar), ikinci olarak da Sandisk Ultra (kırmızı - gri renkte olanlar) tavsiye ederim. Bu kartlar piyasadaki makul fiyatlı hafıza kartları içerisinde IOPS değeri en yüksek olanlar. Samsung biraz daha iyi, Sandisk de fena değil. IOPS bir nevi mekanik disklerdeki erişim süresi gibi birşey (ama ters orantılı), yani ne kadar yüksek olursa kartın küçük dosya performansı o kadar artıyor. Bunlardan daha iyileri de var (Samsung'un gri serisi var, EVO Pro gibi bir ismi vardı, Sandisk'in de Extreme serisi var mesela) ama bunların fiyatları çok yüksek. Bence birkaç kat para vermeye gerek yok. Diğer markaların kartları için birşey diyemeyeceğim, ama genelde herkes bu iki kartı tavsiye ediyor.

 

Ben Samsung EVO 32GB kartı Bimeks'ten 50 liraya aldım geçenlerde. 16GB olanı da 25 liraydı. Kampanya devam ediyorsa o fiyata kaçmaz. Amazon'da geçen hafta 13$'a düşmüş 32GB olan, bence süper fiyat. Kargo binince yine pahalıya geliyor ama hani oralardan gelen varsa kaçırmayın derim. Sandisk zaten çok yaygın, heryerde bulunuyor. Android'de Lollipop sonrasında karta uygulama kurulamıyor, haliyle kartın performansı cihaz performansını etkilemiyor. G3'e Transcend'in hızlı olduğunu iddia eden ama IOPS değeri vasat olan bir kartını taktım, sorunsuz çalışıyor. WP öyle değil, karta herşey kuruluyor. O yüzden hız önemli. Üzerinde şatafatlı okuma / yazma hızları yazan garip kartlara hiç bakmayın, Samsung EVO alın geçin. Bulamazsanız Sandisk Ultra alırsınız zaten.

 

Son olarak şunu da hatırlatayım: Kartı değiştirmeden önce uygulamalardaki önemli verilerinizi yedekleyin. Kartları bire bir kopyalasanız bile telefon yeni kartı takınca karttaki uygulamaları görmüyor. O uygulamaları baştan kurmanız gerekiyor, uygulamalardaki veriler de gidiyor. Benim indirdiğim birsürü podcast bu şekilde telef oldu.

 

Samsung EVO 32gb aldım. Karşılaştırma için 180 mb'lık bir dosyayı EVO ve daha önce kullandığım Team marka Class 10 karta TeraCopy ile bir kaç kez kopyaladım. EVO 20mb/sn görürken, Team en yüksek 10mb/sn gördü. Ayrıca EVO için kopyalama süresi 2-2.5 kat daha kısaydı.

Bir disk klonlama tool'u ile SD kartı klonladığım halde uygulamaların büyük bir kısmı gitti. Bu durum biraz can sıkıcı oldu. Şimdi eski kartı takıp yedek alıyorum.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yukarda tartıştığımız android - apple karşılaştırmasında ek bir bilgi daha var. 

2.5 anroid kullanıcısı , 1 iphone kullanıcısı ediyormuş.  herhalde o yüzden hala uygulamalar ilk ios a çıkıyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

MS 'nin taktikleri de bir tuhaf. Yeni uygulama tanıtıyorlar ,ilk ios 'a çıkmış. Bari WP 'e de aynı anda çıkarsınlar.

http://www.neowin.net/news/microsoft-has-released-send-an-email-based-messaging-app

 

Apple 'ın gelirleri geçen seneye göre bile ciddi artmış. Sürekli karını arttıran bir şirkete karşı rekabette iyice zorlaşıyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
3 3

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok