Mesaj tarihi: dün 07:33 (düzenlendi) Merhaba. Klima alacağım. Araştırmaya başladım. Epey seçenek var. Dün gidip Mitsubishi Heavy Industries klima alacaktım anlaştım. son anda vazgeçtim. bunun bildiğimiz Mitsubishi Electric ile alakası yokmuş. başka markaymış. Sadece logosunu kullanıyormuş. benim için servis önemli. sessizlik önemli. Samsung modellere baktım. güzel ama hem aşırı pahalı hemde servis de çok şikayet duydum. uzak olduğum bir konu. önerileriniz var mı? 14 saat önce jackjoker tarafından düzenlendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: dün 07:42 Küçük bir hatırlatma; Servisler montajda vakumu usülüne uygun yapmıyor ya da hiç yapmıyorlar. Borunun vakumlanması klimanın performansını doğrudan etkiliyor. Adem Helvacı'nın konuyla ilgili videoları da var.Ona dikkat etmeyi unutmayın. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: dün 08:06 Benim bildiğim esas kaliteli olan Mitsubishi Heavy olanlar değil mi ? Bizim evde Toshiba var. Pahalı alet ama ben memnunum. İzmir'de sıcaklar başlayınca salondaki büyük klimayı açıyorum sıcaklar bitene kadar kapatmıyorum. 25 derece otomatik eco modda bütün evi (kullanılmayan odaların kapısı kapalı) yani yaklaşık 100-120m2'yi tıklamadan soğutuyor. Böylelikle yatak odasında klima da açmamış oluyoruz iyi oluyor. yoksa tutulmalar falan çok oluyor. Dükkanda Daikin var. Türkiye üretimi olan seri Siesta. Pek memnun değilim ama doğru bir karşılaştırma olmaz. Ev şartları ile aynı değil sonuçta. Samsunglar ile ilgili bende iyi şeyler duymadım açıkçası. Ben herhalde yeni klima alsam wifi ile uzaktan kontrol edebilme özelliği olmayan klima almazdım. yıllar önce https://sensibo.com/pages/smart-ac alarak bunu çözmüştüm ama pahalıydı. belki yerli alternatifleri çıkmıştır. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: dün 09:21 Evde 2 adet BEKO var. Internet'ten kontrol edebilmeyi, sessizliğini .vb beğeniyorum. Geçen yaz sürekli çalıştılar. Modellerine de bakayım bir ara yazayım tekrar. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: dün 10:33 Bende samsung var ben memnunum. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: dün 14:45 12 yıldır evde Mitsubishi Heavy Industries kulllanıyoruz 2 tane... hiç sıkıntı yaşamadık. Servis sıkıntısı yoksa bölgede tavsiye ederim. jackjoker beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: dün 15:17 Gree. jackjoker beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: dün 17:14 Mitsubishi Heavy Industries den yana kullanacağım oyumu sanırım bende Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: dün 18:05 Mitsubishi Electric iyidir, iki tane 9000 btu klima var, diğerlerinin 11-12k btu'leri gibi soğutma yapıyor. 10 yıldır falan sıfır problem. Ne mekanik ne soğutmada, ne plastik kalitesinde. Montajını, oradan sök diğer eve tak işlerini hep servisi yaptı. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: dün 19:24 (düzenlendi) Mitsubishi Electric ve Daikin'in üst serileri asla üzmez. Misubishi Heavy ve Midea denk denebilir. İlk ikili ortalamada 4,8/5 ise bunlar 4,5/5'tir. Mitsubishi Heavy yerine Midea düşünebilirsiniz. Kuvvetle muhtemel Samsung, Toshiba, Siemens, Bosch, Airfell (Daikin'in) gibi markaların modelleri de Midea üretimidir. Teknik servisimizin bakım tarafındaki know-how'ı nedeniyle en son yaptığımız otelde biz yine Daikin'i tercih ettik. Fiyatlar Mitsubishi Electric'le hemen hemen aynıydı. Heavy ve Midea %30 civarı daha uygundu diye hatırlıyorum. dün 19:38 Mono tarafından düzenlendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: dün 19:51 Gree Fairy 9000 serisi ilgimi çekti. Servis evime çok yakın. Yarın bir arayacağım. Umarım iyi bir markadır. Nette yorumları iyi. Mono beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 8 saat önce (düzenlendi) Gree Airy alarak işlemi noktaladım. Bu fikri sağladığı için @Omfs e teşekkürler. Cihaz cumartesi günü takılacak. İncemeleri çok başarılı. Gelince bende incelerim. Gree Airy 9000 cevap yazan herkese ayrıca teşekkür ederim. 8 saat önce jackjoker tarafından düzenlendi wazzap and Omfs beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 8 saat önce Hayırlı olsun. Gree ile tecrübemiz yok. Tecrübenizi paylaşmanızı bekleriz. jackjoker beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 7 saat önce Gree servis aradı. Cumartesi olan kurulumu Cuma saat 16 da yapalım mı diye sordu. Bu kadar hızlı olacağını tahmin etmiyordum. Kabul ettim. Tabi izlenimlerimi yazarım. Tamamen buradan aldığım bildirim ve nette gördüğüm yorum/incelemelerden dolayı tercihimi Gree markası yaptım. Aslında Fairy olan model daha uyguna geliyordu. Ama Airy olan modelin elektrik tüketimi daha da az olduğunu görünce ( A+++) bu tercih nedeni oldu. Ayrıca hem oda havanın temizlemesi hemde nem oranını belirleme özelliği de sadece Airy modelinde sunulmuş. Bakalım gelsin izlenimlerimi yazarım. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 7 saat önce 9000btu klima için 50bin çok değil mi yahu? Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 7 saat önce 15 dakika önce, wazzap said: 9000btu klima için 50bin çok değil mi yahu? ucuz değil. seçtiğim modelin bir eşdeğeri şuan dünyada yok. ( özellikleri açısından ) buna en yakın model Mitsubishi Electric MSZ-EF25VGK (Kirigamine Zen serisi ) Fiyatı 67500 TL olarak geçiyor 9000BTU için. İkisi de dünyanın en az elektrik tüketen ve verimliliği en yüksek olan modelleri arasında. Gree olanın + sı yönlendirilebilen havalandırma, yapay zeka ve hava temizleme özelliği ile birlikte nem oranının da ayarlanabiliyor olması. hem klima hem hava temizleme özelliklerini aynı anda sunabiliyor olması. SEER (Soğutma Verimliliği) GREE 9.0 (A+++) Mitsubishi 8.5 (A+++) SCOP (Isıtma Verimliliği) GREE 4.6 (A++) Mitsubishi 4.7 (A++) Soğutma verimliliği Gree de daha iyi Isıtma verimliliği Mitsubishi de daha iyi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 5 saat önce Websitesinde nem ayarlama ve yapay zeka ile enerji tasarrufu var ama hava temizleme belirtilmemiş sanki. Ben mi göremedim acaba? Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 4 saat önce 4 saat önce, jackjoker said: Gree Airy alarak işlemi noktaladım. Bu fikri sağladığı için @Omfs e teşekkürler. Cihaz cumartesi günü takılacak. İncemeleri çok başarılı. Gelince bende incelerim. Gree Airy 9000 cevap yazan herkese ayrıca teşekkür ederim. Dikkate aldığınız için ben de teşekkür ederim. Biz 3 duvar tipi ve 1 salon tipi tecrübemiz oldu. Performansı ve elektrik verimliliğinden çok memnun kaldık. Umarım sizin için de aynısı olur. Mono and jackjoker beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 4 saat önce (düzenlendi) https://tlcklima.com/wp-content/uploads/2024/09/GREE_AIRY_BROSUR_DIGITAL.pdf Fairy de yazılanların hepsi bu yeni Airy modelinde geçerli. Sadece sayfasına eklememişler. Yeni model zaten. Hatta aldığım bayi de ki ilk ürünü ben aldım. Filtreleme Özelliğini Cold Plasma, UV-C, Ionizer ile yapıyor. Henüz model yeni olduğu için sayfaya hepsini eklememişler. alıntı: Gree Airy Hava Temizleme Özellikleri 1. 🧊 Cold Plasma (Soğuk Plazma) Teknolojisi Ne işe yarar? Havada bulunan zararlı partikülleri (virüs, bakteri, toz, polen vb.) iyonize ederek etkisiz hale getirir. Nasıl çalışır? Klima iç ünitesinde plazma jeneratörü aracılığıyla negatif iyonlar üretilir. Bu iyonlar havadaki pozitif yüklü kirleticilerle birleşerek onları nötralize eder. Faydası: Alerjenleri azaltır, küf oluşumunu engeller, koku giderici etki sağlar. 2. 🌫️ UV-C Sterilizasyon Işığı Ne işe yarar? İç ünitede bulunan UV-C LED ışığı, havadaki mikroorganizmaların DNA’sını bozarak yok edilmesini sağlar. Faydası: Özellikle bakteri ve virüsleri etkisiz hale getirerek hijyenik bir ortam oluşturur. 3. 🌪️ İyonizer Ne işe yarar? Negatif iyonlar havada pozitif iyonları bastırır; böylece toz, duman ve polen gibi alerjen partiküller çökeltilir. Faydası: Havanın daha taze ve “dağ havası” gibi hissedilmesini sağlar. Videolar; YAPAY ZEKALI ÇOK AZ YAKAN KLİMA ALDIM !! - Gree Airy Gree Airy 18 TR de ilk video 3 saat önce jackjoker tarafından düzenlendi Omfs beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 22 dakika önce 3200 TL farkla 12k BTU almak daha mantıklı olmaz mıydı? Peregrine beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 1 dakika önce kendi odamda kullanacağım. büyük bir oda değil. hatta ölçüm de 7000 yeterli çıktı ama o btu da klima yok. neden daha güçlü alayım? bana katkısı ne olacak? Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş