7800xt mi yoksa illa 9070 mi?
0

Bu konuda 14 mesaj var

Selamlar,

Halen 4 küsür yıldır 6600xt ekran kartımı 1440p monitöre geçtiğim içim güncelleyeyim diyorum epeydir. Aslında 9xxx serisi kartlartın çıkmasını bekledim yeni teknoloji vs diye.

Durum şu; rx9070 kart 29k bandında sıfırı ki zaten ikinci el henüz yok, 7800xt garantili ikinciel 17k ya alabiliyorum.
Aralarında kas gücü olarak ortalama %20 var gibi görünüyor. İşin içine fsr 4.0 girmeye başlarsa bu fark artabilir tabii haliyle. 
Aradaki 12k yı zorlamaya ne kadar gerek var tam netleştiremedim. 
Bir tarafım ordan burdan bütçe artır yeni teknoloji için zorla derken , 7800xt bütçesi hazır olarak alabiliyorum. 

7800xt yerine 9070 e zorla illa mı? (Bütçeyi atlamayın :) )

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

4070super 12gb vram olması ileriye dönük şüphelendiriyor beni, tek negatif yönü bu benim görüşüm. Epey radarıma almıştım 9xxx serisini beklerken , hatta nvidia 5xxxx serilerini çıkarırsa fiyatı da düşer demiştim ama zortlayınca 5xxx serisi 4xxx serisi düşmedi, hatta bazı markaların arttı fiyatları da.

9070 ayrıca ortalama %15 civarı daha hızlı 4070supere kıyasla , bir kaç title haricinde. ikinciel ucuza temiz çıkarsa düşünülebilir gibi. Ama sıfır fiyatta 9070 kas gücünde önde duruyor. Fsr/dlss olayını katmıyorum.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
2 dakika önce, TatanQa said:

9070 ayrıca ortalama %15 civarı daha hızlı 4070supere kıyasla , bir kaç title haricinde. ikinciel ucuza temiz çıkarsa düşünülebilir gibi. Ama sıfır fiyatta 9070 kas gücünde önde duruyor. Fsr/dlss olayını katmıyorum.

Kartları ham kas gücüne göre kıyaslama dönemi epey geride kaldı. İşin içine RT ve DLSS girince 4070 Super 9070'le farkı hatırı sayılır şekilde açıyor.

TatanQa beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 hour ago, TatanQa said:

4070super 12gb vram olması ileriye dönük şüphelendiriyor beni, tek negatif yönü bu benim görüşüm. Epey radarıma almıştım 9xxx serisini beklerken , hatta nvidia 5xxxx serilerini çıkarırsa fiyatı da düşer demiştim ama zortlayınca 5xxx serisi 4xxx serisi düşmedi, hatta bazı markaların arttı fiyatları da.

RT vs umrunda değilse, 9070 al zaten hocam. Ben DLSS için demiştim. Gerçi FSR4 çok iyi geliyor. Ben Cyberpunk'ta kullanıyorum. 1440p Full RT 90 FPS civarı alıyorum, FSR4 Quality. Senin işlemci daha iyi, aynı ekran kartı olsa muhtemelen benimkinden daha iyi değerler alırsın.

wazzap tarafından düzenlendi
TatanQa beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Valla 7800xt'i bence yapıştır gitsin. Bütçe işi ağır basıyorsa 7800xt işini görür zaten. Ha ama dersen ki ya iyi kart istiyorum qhd 1440p de işimi çok rahat görsün. Dlss mi açayım fsr mi açayım işte kaliteyi mi düşüreyim rt'i kısayım vb. derlerim olmasın dersen 4070ti super mesela güzel o iş için baya iyi bir kart. Biz aldık önce 4k da kullandık ama onda dlss olmadan zor, e mecbur 2k'a düştük orada da samsung g6 oled 240hz alındı vs. e şimdi 4070 ti super uçuyor kaymak gibi, oyunları çatır çatır kökleyip rahatça oynayabiliyoruz. 1.5 ay önce 35 e bunu sıfır almıştık ama şuan tabi o fiyatlara bilmiyorum var mı ? ama yani aradaki fiyat farkını da düşününce 7800xt de iş yapar gibi geliyor. Az buz fiyat farkı yok.

TatanQa beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Şu anda piyasada 7800xt den daha yüksek fiyat performansı olan bir kart yok. Bence dlss miş fsr mış frame genmiş hepside görüntüyü bozuyor artı akıcılığı bozuyor sol köşede sahte karelerle 240 fps sayısını görmek sadece kendini kandırmak gibi birşey.

TatanQa beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap
0

• Bu sayfadaki üyeler   0 üye

Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok