Oda Termostatı mı - Termostatik Vana mı ?
0

Bu konuda 7 mesaj var

Evdeki ısıtma sistemini akıllandırmayı düşünüyorum. Homekit'ten telefonla herşeyi halledeyim kafasındayım

Normal kombi kullanıyorum ve evdeki radyatörler düz vanalı normal radyatör
Şimdi ne yapmak istediğimi kısaca yazayım bana bi akıl verin hele :)

Her odanın ayrı ayrı sıcaklıklarını ayarlamak istiyorum.. Mesela salon 24 olsun yatak odası 20 olsun.. Evden çıktığımda komple ev 20 olsun döndüğümde 25 olsun.. Misafir geldikçe kullandığım 2 oda var normal zamanda onlar hiç yanmasın vs gibi.
Şimdi bildiğim kadarıyla oda termostatı ile bu olayı çözmek zor. Termostat bulunduğu odayı ayarlıyor ve doğrudan kombiye komut gönderiyor. Her odaya termostat takılabilecek şekilde bir organizasyon yapılabiliyor mu ? Yapılabiliyorsa da kombi hangisine göre çalışacak vs ?!

Bir diğer çözüm de termostatik vanalar. Bunda direkt panelden geçen sıcak su ayarlandığı için aradığım optimizasyon sağlanıyor anladığım kadarıyla. Ama onda da şöyle bir problem var. Benim radyatörlerin su giriş ve çıkışı alt tarafta sağda ve solda. Okuduğum bir kaç yerde alttan girişli radyatörlerde tam performans alınamadığı şeklinde bir şeyler gördüm. Üstten giriş olması gerekiyormuş vs. Kullanan varsa bunun doğruluk payı var mı duymak isterim

Bir de bu termostatik vana olayı evdeki radyatör fazlalığı nedeniyle oda termostatının neredeyse 5-6 katı fiyata mal olacak gibi. Yani teknik olarak mümkünse oda termostatı ile sağlanabilecek bir habitatı tercih edebilirim bu maliyet farkı nedeniyle

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Vanalı termostatlar malesef traş. tek başlarına iş görmüyorlar. Ve dahi piyasada çok fazla bozuk model var. En son oturduğum evde montajı yapan firmanın taktığı tüm termostatlar istisnasız bozuk. Değiştirdiler yine bazıları bozuk. Daha da fazla zorlamadım artık. 

Hem vanalı termostat hem de oda termostatı birlikte bir kombin daha iyi. 

infestor, Mono and achfighter beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

vanalı termostat mantığı gereği biraz saçma bence. tek petek için kombi çalıştıracaksın sürekli.

ben yıllar önce bir tane nest termostat aldım geçtim, evin tam ortasına konumlandırdım. çok memnunum.

achfighter and Mono beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Benim ev gün boyu güneş alıyor. En çok da salon. Kablosuz Daikin termostat var 24 dereceye ayarlayıp salona koyuyorum. Salon 24 dereceyken yatak odaları 21-22 derece arası oluyor bu durumda. Kışları bu şekilde hem konforlu hem de ekonomik bir şekilde geçiriyoruz. Her peteğe termostatik vana koyulması durumunda yukarıda da söylendiği gibi sadece bir petek için kombinin yanması gerekir.

achfighter and TiesTorN beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Vanalı termostat dediğiniz nedir tam anlayamadım. Muhtemelen aynı şeyleri konuşuyoruz. Peteklerin su giriş kısmına takılan, manuelleri 1'den 5'e sıralanan çevirmeli zımbırtıdan bahsediyoruz herhalde. Benim söylediğim de bunun dijital olanı..

Oda termostatı güzel çözüm evet ama işte onda da şöyle bir sıkıntı var. Atıyorum salonu 23 derecede tutmak istediğinde mecburen diğer odalar da 22-24 arası sıcaklıklarda dolanacak. Mesela ben yatak odasında uyuma verimliliği açısından 18 derece tercih ediyorum. Termostatla bu işi çözemiyorum. Yatak odasına da termostat alayım desem bu defa kombi hangi termostata göre çalışacak. Yok yatarken termostatı al yatak odasına götür desem onla da her gün kim uğraşacak. Adı üstünde akıllı eko sistem, bu şekilde pek akıllı olmuyor

Dolayısıyla sistem beni mecburen termostatik vanalara itiyor. Ama işte onda da soru işareti olan meseleler var burada da yazıldığı gibi.

Neyse dur bakalım çözücem bir şekilde. Ama galiba en temizi götümüzü kaldırıp manuel kombi aç kapatla olacak.. Hem spor da olur :mrgreen:

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

başta najaz vanalı termostat yazınca öyle gitmiş konu :lol:

özet olarak; termostatik vanalar ısıtmanın merkezi olduğu ve sürekli açık olduğu apartman dairelerinde mantıklı. bireysel kombi düzeni olan evlerde mantıksız.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap
0

• Bu sayfadaki üyeler   0 üye

Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok