9800X3D arizalari...
0

Bu konuda 21 mesaj var

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

Surada bahsetmistim biraz ama is buyumeye basladi... Sorunun tam kaynagi belli degil... Belli parti noya (batch number) sahip islemcilerde varolan bir sorun da olabilir, AGESA da olabilir, BIOS ile ilgili de olabilir deniyor... Bazi CPUlarin bozuldugu bazilarinin ise eski BIOS'a donerek kurtarilabildigi de soylenmis... Ama ozellikle ASRock anakartlarda gun yuzune cikiyor... CPUnun "arizalanmasi" ilk calistirildiginda ortaya cikabildigi gibi 1-2 ay sonra da ortaya cikabiliyormus... 

Reddit'te kullanicilarin mesajlarina gore guncel durum su;

• Total found now potentially 42 dead 9800X3Ds, 34 on ASRock boards, 6 ASUS, 1 Gigabyte, 1 MSI. Also 4 other 9000 series CPU, all 4 on ASRock boards.
  • Tally based on chipset:
  1. B650: 4 cases
  2. B850: 6 cases
  3. X670: 2 cases
  4. X870: 30 cases

Gamers Nexus da konuya iliskin bir video yayinlamis;

i2sc3dr.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=IDX0l5kaYsc&ab_channel=GamersNexus ] ... 

JardeL tarafından düzenlendi
rammstein and wazzap beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Kötü olmuş. 7000 serisinde de olmuştu. Bu LGA paketi olayı bozuyor herhalde sokete tam oturmuyor pinler. Bazı anakartlarda da QA QC problemi de mevcut olunca. AMD den kötü bir batch gelmiş olması durumu da var sanırım. CPU ve anakartların değişimi şart. 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

:icon_popcorn:

Tam da sistem değiştirme arifesinde muhteşem haber :D 

Sürekli fiyatını takip ettiğim, toplamayı düşündüğüm sistem;

• x870 chipsetli ASUS anakart (X870-A modeli)
  • 9800x3D
  • 32x2 RAM (CL30 6000 MHz)

RAM'lerde de sorun çıksın da tam şenlik olsun :D 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
2 hours ago, allreadydead said:

:icon_popcorn:

Tam da sistem değiştirme arifesinde muhteşem haber :D 

Sürekli fiyatını takip ettiğim, toplamayı düşündüğüm sistem;

• x870 chipsetli ASUS anakart (X870-A modeli)
  • 9800x3D
  • 32x2 RAM (CL30 6000 MHz)

RAM'lerde de sorun çıksın da tam şenlik olsun :D 

neyse canım, 9950x3d alman için bahane olur işte. :zuh:

allreadydead beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

21 minutes ago, TiesTorN said:

neyse canım, 9950x3d alman için bahane olur işte. :zuh:

valla 9900k'dan 9900x3D yaparım diyordum ama 9950x3D çok çekici duruyor :icon_starvin:

allreadydead tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Anakarta cok para vermeye gerek yok bence, cunku pahali anakartin daha stabil daha sorunsuz olacagina dair hicbir garanti yok.

Onun disinda, x670e bence makul bir orta yol PCI-E 5.0 ve 8 cekirdekten fazla islemci takarim diyorsan. x870 serisinde bir tek USB 4.0 var fazladan oyle degil mi?

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
44 minutes ago, MonkeyBusiness said:

Anakarta cok para vermeye gerek yok bence, cunku pahali anakartin daha stabil daha sorunsuz olacagina dair hicbir garanti yok.

Onun disinda, x670e bence makul bir orta yol PCI-E 5.0 ve 8 cekirdekten fazla islemci takarim diyorsan. x870 serisinde bir tek USB 4.0 var fazladan oyle degil mi?

AMD tarafında tabiiki yok :D geleneksel olarak olamaz zaten. Ama Intelde Z serisi bir anakart hem ağzına kadar dolu geliyor hem de stabil. O yüzden insanlar alışkanlıkla X serilerine yöneliyor ama tabii afedersin AMD..... Ömrü boyunca düzgün anakart yapamadıki şimdi yapsın...

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
53 minutes ago, Whooosh said:

Amd anakart mı yapıyor?

Yapmıyor, chipset tasarlıyor. Sorun da orada zaten.

Aynı ASUS aynı Gigabyte yıllardır Intel ve AMD anakartlarını yapıyorlar. 40 yılda bir sorun çıkan Intel tarafına karşılık, AMD tarafında 40 yıldır sorunsuz bir neslini göremedik. Ufak tefek mutlaka birşeyler çıkıyor. VIA'nın yediği boklara girmiyorum bile..

En son sorunsuz chipset NVIDIA'dan gelmişti o da ilkinde değil, ikinci de (NForce2) becerdi.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

2 saat önce, allreadydead said:

En son sorunsuz chipset NVIDIA'dan gelmişti o da ilkinde değil, ikinci de (NForce2) becerdi.

O kadar emin konuşma :) Geçenlerde topladığım Barton 2500 & nForce2 sistemi hafif gıdıklayayım dedim. FSB'yi 166'dan 200'e çıkarınca direkt BIOS uçtu.

Allahtan BIOS yongası soketliydi de, söküp @serseridingil'e gönderdim ve yeni BIOS yazdı sağolsun, kurtardık anakartı.

Najaz tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
2 hours ago, Najaz said:

O kadar emin konuşma :) Geçenlerde topladığım Barton 2500 & nForce2 sistemi hafif gıdıklayayım dedim. FSB'yi 166'dan 200'e çıkarınca direkt BIOS uçtu.

Allahtan BIOS yongası soketliydi de, söküp @serseridingil'e gönderdim ve yeni BIOS yazdı sağolsun, kurtardık anakartı.

İlginç. Bendeki 2500+ Barton'u ben ilk günden itibaren 200 MHz kullanmıştım. Hiç sorun çıkmamıştı.. Yaşlanmadan dolayı saçmalamış olabilir mi ?

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
7 hours ago, allreadydead said:

Yapmıyor, chipset tasarlıyor. Sorun da orada zaten.

Peki sorun chipsette mi?

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

ilginç ya, gördüğüm iyi oldu bu başlığı.

sadece oyun performansına baktığım için 9800x3D alıp geçecektim.

Bu bilgiler ışığında 2. el 5800x3D bulup, 9950x3D için kara cuma inirimlerini bekleyeyim bari.

5800x ve rtx 4080 ikilisi gayet uyumlu çalıştı bu zamana kadar ama rtx 5080 için biraz darboğaz yaratır heralde 5800x.

sistem o kadar sessiz, stabil ve performanslı çalışıyor ki, aslında hiç macera aramayıp bir sonraki nesil işlemci ve ekran kartlarını bile bekleyebilirim.

Death Stranding 2 ve GTA 6'da ilk olarak playstation'a gelip, 2026'dan önce PC'ye gelmeyecekleri için, PS5 Pro almış olmanın da ışığında beklemek daha mantıklı aslında...

@JardeL 'in Cinebench R23 başlığına attığı skoru görünce tekrar kaşıntı başladı bende... hayırlı olsun bu arada.

fazla çekirdek ve thread ile yaptığım rendering vs. bir işim olmadığı için 9800x3D alır geçerim diyordum ama amerika'dan alıp geleceğim, sonra burda bu konu yüzünden üzülmek istemiyorum. 

bir de sarı reis vergileri artınca fiyatlara ne ölçüde biner onu da kestiremiyorum.

tayvan'da üretiliyor olmasına rağmen Çin'de erkan kartı fiyatları bariz pahalı, sadece doğubank tarzı, işportanın bir tık üstü kalitede iş hanı tarzı yerlerde amerika'ya yakın fiyat buldum, oralar da güven vermedi.

ilginç yani çinde üretilen iphone'lar da artık kendi markalarına teşvik için midir nedir amerikaya göre bariz pahalı satılıyor. ama çinde belli bir gerlir seviyesi üstündeki herkesin elinde iphone var, hele hong kong'da sırf iphone kullanıyordu insanlar. (daha çok android görmeyi ümit etmiştim)

bakalım nereye varacak bu iş, en güzelini @jackjoker yaptı. Vatan'da 70 bin ve taksitle TUF 5080 görür görmez yapıştırdı, ben de dur bakalım falan derken şimdi vergilerden dolayı amerika'da pahalanırsa hiç avantajsız almış olacağım.

JardeL beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@stardust abi bu aliexpress'te 5700X3D, 5800X3D satan ve 1000+ satış yapmış dükkanlar var. r/amd'de alıp ve kullanan birçok kişi var. Hiçbir sıkıntı da yaşamıyor adamlar. Hazır oraya gidip geliyorken neden almıyorsun bir tane 5800X3D? Hem vergi vs ile de işin olmaz. Ben yapardım açıkçası.

Hatta bu işe girişirsen bana da haber ver. :D

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 hour ago, wazzap said:

@stardust abi bu aliexpress'te 5700X3D, 5800X3D satan ve 1000+ satış yapmış dükkanlar var. r/amd'de alıp ve kullanan birçok kişi var. Hiçbir sıkıntı da yaşamıyor adamlar. Hazır oraya gidip geliyorken neden almıyorsun bir tane 5800X3D? Hem vergi vs ile de işin olmaz. Ben yapardım açıkçası.

Hatta bu işe girişirsen bana da haber ver. :D

aliexpress'den çin içine sipariş göndertemiyorsun. yassaq gardeşim. sadece yurtdışına. taoboa diye bir site var, o da öyle amazon gibi müşteri hizmetleri bekleme. 

anlattım mı forumda bilmiyorum. Çin'de kaldığım Hilton DoubleTree otele kargo kabul ediyormusunuz diye sordum. Resepsiyondaki kız afalladı, yanındaki arkadaşına sordu. Sonra birlikte gidip arkadan şeflerini getirdiler, ertesi gün de müdürün odasındaydım... ortalık karıştı resmen internetten kargo göndertebilir miyim sorusu karşısında.

iletişim aşırı zor, batı toplumunda çok alışık olduğumuz bir şeyden bahsediyorsun ilk kez duymuş gibi bakıyorlar, bana çok güven vermedi çin'de internetten alışveriş.

amazon locker tarzı kargo kutuları var bizim memlekette de türemeye başlayan, misal amazon oraya yolluyor, teslim edildikten sonra 3 gün içinde almazsan iade oluyor ve paran geri yatıyor. Çin'de bu konsept hiç açıklanmamış gidip o dolaplan alamazsan ne olacak. DOA çıktı tekrar nasıl ve nereye yollayacaksın...

taobao sitesi de anasayfa ingilizce gözükse de, ürün sayfası çince, translate'den baka baka, satıcı kim, sıkıntı yaşarsan nasıl iade edeceksin falan karışık geldi.

shenzhen çin'in teknoloji ve elektronik başkenti. Çinli bir markaya gidersen xiaomi, huewai vs. çeşitlilik mükemmel, mağazalar güzel, fiyatlar ucuz. ama misal ASUS ROG Flagship store'a gittim, süper mağaza yapmışlar ama TUF 5080, 85 bin liraya, Astral 135 bin liraya geliyordu.

colorful, galax vs. çinde üretim yapan markaların kendi online store'u var ve ucuz, ama tayvan üretim asus alayım dersen 3. şahıs marketplace satıcılarından almak zorundasın, şuan zaten güvenip almam ama almak istesem, satışı adeti yüksek satıcılar içinde en uygun fiyat 12400 yuan, o da kur farkı, alipay komisyonu, banka komisyonu ıvır zıvırla 65 bin liraya gelir, yani çinden almaya değecek bir fiyat değil.

bu tip ürünler uzak doğuda da üretilse en ucuz ve güvenli amerikadan alınıyordu ama sarı reis sağolsun oyunu bozdu.

ps: 12400 yuan olana girdim, o fiyat PRIME için, TUF seçince 13500 yuan'a çıktı fiyat. misal PRIME 5000 üstü satmış, TUF'dan satış adedi 0... nasıl güvenip alacaksın. sağlam para sonuçta, 2 kuruş ucuza alacağım diye üstüne 1 bardak soğuk su içmek de var. Aliexpress daha güvenli ve user friendly ama yanlış ülkedeyiz işte.

Trump saçmalasa da yine bizi kurtaracak Kanada var, daha oraya hiç uçmadım hayatımda fransız takıldıkları için uzağım konseptlerine ama öğreneceğiz.

Bir çok amerikalı da alışveriş için kanada ve meksika'ya gider bundan sonra.

aslında biraz kafayı çalıştırıp gürcistan sınırına, elektronik sigara, apple ürünleri ve pc donanımı satan bir dükkan açsak köşe oluruz.

türkiye'deki iphone'ların yarısı falan gürcistandan yolcu beraberi getirilmiş telefonlar olabilir :D

wazzap beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
2 hours ago, stardust said:

Trump saçmalasa da yine bizi kurtaracak Kanada var, daha oraya hiç uçmadım hayatımda fransız takıldıkları için uzağım konseptlerine ama öğreneceğiz.

Nintendo Switch 2 ön siparişlerini ABD ve Kanada için iptal etmiş. Trump reyiz Kanada'yı da vurdu. :D

Sanırım ABD'ye giden konsollar Kanada üzerinden gidiyormuş vs. vs.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
Just now, wazzap said:

Nintendo Switch 2 ön siparişlerini ABD ve Kanada için iptal etmiş. Trump reyiz Kanada'yı da vurdu. :D

Sanırım ABD'ye giden konsollar Kanada üzerinden gidiyormuş vs. vs.

onun yolunu bulurlar, kanada'da liman mı yok, pist mi yok.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap
0

• Bu sayfadaki üyeler   0 üye

Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok