9800X3D arizalari...
0

Bu konuda 13 mesaj var

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

Surada bahsetmistim biraz ama is buyumeye basladi... Sorunun tam kaynagi belli degil... Belli parti noya (batch number) sahip islemcilerde varolan bir sorun da olabilir, AGESA da olabilir, BIOS ile ilgili de olabilir deniyor... Bazi CPUlarin bozuldugu bazilarinin ise eski BIOS'a donerek kurtarilabildigi de soylenmis... Ama ozellikle ASRock anakartlarda gun yuzune cikiyor... CPUnun "arizalanmasi" ilk calistirildiginda ortaya cikabildigi gibi 1-2 ay sonra da ortaya cikabiliyormus... 

Reddit'te kullanicilarin mesajlarina gore guncel durum su;

• Total found now potentially 42 dead 9800X3Ds, 34 on ASRock boards, 6 ASUS, 1 Gigabyte, 1 MSI. Also 4 other 9000 series CPU, all 4 on ASRock boards.
  • Tally based on chipset:
  1. B650: 4 cases
  2. B850: 6 cases
  3. X670: 2 cases
  4. X870: 30 cases

Gamers Nexus da konuya iliskin bir video yayinlamis;

i2sc3dr.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=IDX0l5kaYsc&ab_channel=GamersNexus ] ... 

JardeL tarafından düzenlendi
rammstein and wazzap beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Kötü olmuş. 7000 serisinde de olmuştu. Bu LGA paketi olayı bozuyor herhalde sokete tam oturmuyor pinler. Bazı anakartlarda da QA QC problemi de mevcut olunca. AMD den kötü bir batch gelmiş olması durumu da var sanırım. CPU ve anakartların değişimi şart. 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

:icon_popcorn:

Tam da sistem değiştirme arifesinde muhteşem haber :D 

Sürekli fiyatını takip ettiğim, toplamayı düşündüğüm sistem;

• x870 chipsetli ASUS anakart (X870-A modeli)
  • 9800x3D
  • 32x2 RAM (CL30 6000 MHz)

RAM'lerde de sorun çıksın da tam şenlik olsun :D 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
2 hours ago, allreadydead said:

:icon_popcorn:

Tam da sistem değiştirme arifesinde muhteşem haber :D 

Sürekli fiyatını takip ettiğim, toplamayı düşündüğüm sistem;

• x870 chipsetli ASUS anakart (X870-A modeli)
  • 9800x3D
  • 32x2 RAM (CL30 6000 MHz)

RAM'lerde de sorun çıksın da tam şenlik olsun :D 

neyse canım, 9950x3d alman için bahane olur işte. :zuh:

allreadydead beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

21 minutes ago, TiesTorN said:

neyse canım, 9950x3d alman için bahane olur işte. :zuh:

valla 9900k'dan 9900x3D yaparım diyordum ama 9950x3D çok çekici duruyor :icon_starvin:

allreadydead tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Anakarta cok para vermeye gerek yok bence, cunku pahali anakartin daha stabil daha sorunsuz olacagina dair hicbir garanti yok.

Onun disinda, x670e bence makul bir orta yol PCI-E 5.0 ve 8 cekirdekten fazla islemci takarim diyorsan. x870 serisinde bir tek USB 4.0 var fazladan oyle degil mi?

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
44 minutes ago, MonkeyBusiness said:

Anakarta cok para vermeye gerek yok bence, cunku pahali anakartin daha stabil daha sorunsuz olacagina dair hicbir garanti yok.

Onun disinda, x670e bence makul bir orta yol PCI-E 5.0 ve 8 cekirdekten fazla islemci takarim diyorsan. x870 serisinde bir tek USB 4.0 var fazladan oyle degil mi?

AMD tarafında tabiiki yok :D geleneksel olarak olamaz zaten. Ama Intelde Z serisi bir anakart hem ağzına kadar dolu geliyor hem de stabil. O yüzden insanlar alışkanlıkla X serilerine yöneliyor ama tabii afedersin AMD..... Ömrü boyunca düzgün anakart yapamadıki şimdi yapsın...

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
53 minutes ago, Whooosh said:

Amd anakart mı yapıyor?

Yapmıyor, chipset tasarlıyor. Sorun da orada zaten.

Aynı ASUS aynı Gigabyte yıllardır Intel ve AMD anakartlarını yapıyorlar. 40 yılda bir sorun çıkan Intel tarafına karşılık, AMD tarafında 40 yıldır sorunsuz bir neslini göremedik. Ufak tefek mutlaka birşeyler çıkıyor. VIA'nın yediği boklara girmiyorum bile..

En son sorunsuz chipset NVIDIA'dan gelmişti o da ilkinde değil, ikinci de (NForce2) becerdi.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

2 saat önce, allreadydead said:

En son sorunsuz chipset NVIDIA'dan gelmişti o da ilkinde değil, ikinci de (NForce2) becerdi.

O kadar emin konuşma :) Geçenlerde topladığım Barton 2500 & nForce2 sistemi hafif gıdıklayayım dedim. FSB'yi 166'dan 200'e çıkarınca direkt BIOS uçtu.

Allahtan BIOS yongası soketliydi de, söküp @serseridingil'e gönderdim ve yeni BIOS yazdı sağolsun, kurtardık anakartı.

Najaz tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
2 hours ago, Najaz said:

O kadar emin konuşma :) Geçenlerde topladığım Barton 2500 & nForce2 sistemi hafif gıdıklayayım dedim. FSB'yi 166'dan 200'e çıkarınca direkt BIOS uçtu.

Allahtan BIOS yongası soketliydi de, söküp @serseridingil'e gönderdim ve yeni BIOS yazdı sağolsun, kurtardık anakartı.

İlginç. Bendeki 2500+ Barton'u ben ilk günden itibaren 200 MHz kullanmıştım. Hiç sorun çıkmamıştı.. Yaşlanmadan dolayı saçmalamış olabilir mi ?

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
7 hours ago, allreadydead said:

Yapmıyor, chipset tasarlıyor. Sorun da orada zaten.

Peki sorun chipsette mi?

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap
0

• Bu sayfadaki üyeler   0 üye

Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok