Chrome için reklam engelleyici
0

Bu konuda 23 mesaj var

Selamlar,

uBlock Origin patlayınca kaldırdım, artık desteklenmiyormuş. Google Chrome üzerinde reklam engelleyici olarak kullandığınız hangi extension'lar var? Ne kullanacağız bunun yerine?

++

Kendim sordum kendim cevap verdim gibi olacak ama uBO Lite (uBlock Lite) eklentisini kurdum. Temel filtrelemesi ile kullanmaya başladım şimdilik. Gerekirse üst seviye filtrelerini açacağım.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
46 dakika önce, Definitive said:

Kendim sordum kendim cevap verdim gibi olacak ama uBO Lite (uBlock Lite) eklentisini kurdum. Temel filtrelemesi ile kullanmaya başladım şimdilik. Gerekirse üst seviye filtrelerini açacağım.

Temel yerine İdeal filtreleme kullanmak daha iyi. Temel ayarında Google aramalarında çıkan reklam linklerini engellemiyor.

Definitive beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

U block origin çalışıyor şu an bende .
Acaba bazı sürümleri mi kısıtladılar?
Bendeki vers. 1.62.0

Bu arada cursedhardware'e bağlanmada bir sorun var gibi , garip bir yavaşlık var.
Telefonda da aynı yavaşlık sözkonusu.

Altan Yoklar tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bende de patladı ama eklentiler ekranını açıp sağ alt köşedeki butonu aktif edince tekrar çalıştı..

Ama sanırım belli bir süre için bu desteği sağlayacaklar sonra topyekün çalışmayacak herhal..

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Chrome'un altyapısı değiştiği için (Manifest v2 --> Manifest v3) eski altyapıyı kullanan eklentiler artık desteklenmiyor. uBlock Origin de bundan etkilenenler arasında. Chrome varsayılan olarak devre dışı bırakıyor ama yakında tamamen çalışmaz hale gelecek.

https://www.theverge.com/2024/10/15/24270981/google-chrome-ublock-origin-phaseout-manifest-v3-ad-blocker

https://www.theverge.com/news/622953/google-chrome-extensions-ublock-origin-disabled-manifest-v3

https://www.pcworld.com/article/2595287/ublock-origin-is-officially-dead-for-chrome-but-ad-blockers-live-on.html

uBlock Lite var Manifest v3 ile uyumlu olarak fakat temel filtrelemenin üstü seçildiğinde "Sitede ne var ne yoksa bakıp okurum, haberin olsun" uyarısı veriyor, akılda tutmak lazım.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

uBlock Origin lite a geçeli epey oldu bende bu otu boku okuma muhabbetini bildiğimden bankacılık işlemleri için sadece telefondaki resmi uygulamaları kullanıyorum pc de bankacılık hiç yapmıyorum ve kredi kartı ile alışverişlerde tüm uzantıları iptal ediyorum. 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
49 dakika önce, SkyWarrior said:

uBlock Origin lite a geçeli epey oldu bende bu otu boku okuma muhabbetini bildiğimden bankacılık işlemleri için sadece telefondaki resmi uygulamaları kullanıyorum pc de bankacılık hiç yapmıyorum ve kredi kartı ile alışverişlerde tüm uzantıları iptal ediyorum. 

Otu boku okuma muhabbeti crypto şifreler için de geçerli mi yaw.. Ben senelerdir böyle kullanıyorum, başıma bişey gelmedi şu ana kadar.. 
Hadi bankacılık sisteminde iki aşamalı kimlik doğrulama olayı falan var zaten farkederiz de yani öyle şifreyi okuyabilecek kadar mı dahil oluyor sisteme bu eklentiler.. 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Cookie olsun şu olsun bu olsun en ufak okuma ihtimali varsa işin içine sokmuyorum. Olur da bir  yerden bir token yakalar sonra sistemin bir açığı vardır tarraklara yan yan basmayalım. 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de sadece pc'den yapıyorum bankacılık işlemlerini antivirus yok telefonumda diye.
.
Ublock lite kurayım mı kurmayayım mı?
Adguard önerilmiş.
Ne kullanalım?

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben telefondan şaşmıyorum çünkü telefonumda herhangi bir oyun veya belirsiz bir yazılım tutmuyorum

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de dual boot linux kurulumumdan girip yapıyorum o işlemleri. (Dual boot derken linux bootloader'ı linux kurulumu olan başka bir depolama biriminde, windows uefi partisyonunu bir kere gondiklettim, bir daha artık garanti işe bakıyorum) Bankacılık işlemleri yaptığım tarayıcıda uzantı kurmuyorum.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Valla olayın teknik kısmına aşırı hakim değilim ama 10 yıla yakın süredir kullanıyorumdur herhalde bu eklentiyi ve tek bir olay bile başıma gelmedi.. Bırakın kendi hesabımı şirket hesaplarını da bu eklenti ilaveli chrome ile kullanıyorum.. Herhangi bir hadise yaşamadım şu ana kadar..

Ben bu eklentinin görsel içeriğe ulaşabilmesine rağmen form verilerine ulaşabileceğini düşünmüyorum açıkçası.. Yani hani şifre girdiğimiz alan ***** değil de 123456 gibi görünse dahi istemi gönderdiğimiz anda bu banka veritabanına şifreli protokol biçiminde gidiyordur illa ki ve buna da ublock'un erişebileceğini sanmıyorum..

Yani bir tırsmadım değil ama yani çok da ikna olamadım aşırı güvensiz olduğuna :)

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 minute ago, NoFlyZone said:

Yani bir tırsmadım değil ama yani çok da ikna olamadım aşırı güvensiz olduğuna :)

Aşırı güvensiz denemez de başta açıkça uyarısını yapıyor sadece. "Engellememi istediğin şeyleri yapabilmem için sayfa içeriğini okumam gerekiyor (çünkü henüz başka yolu yok), ben bunu yaparken araya biri girer de verilere bişey olursa karışmam" türü bi uyarısı var haklı olarak. Gerisi kullanıcıya kalıyor tabii.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Chrome kaldırmaya çalıştı ama dedim "bırak kalsın" Hani ne kadar daha süre bu şekilde kullanabilirim bilmiyorum ama ne zaman Chrome'da ublock yada benzeri bir reklam engelleyici kullanamam o gün Chrome benim için biter.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
11 saat önce, Definitive said:

uBlock Origin'de sayfalardaki frameleri seçip uçurabiliyorduk, bu Lite onu yapamıyor. Sırf bu yüzden tarayı değiştiresim de yok.

2009'dan beri kullandığım chrome'u 3 ay öncesinden bıraktım bu yüzden. Hem mobil hem de pc tarafında komple sildim. Böyle yancı çözümler malesef geçici. Bu adamların tek derdi var o da işte internette kimse reklam engelleyici kullanmasın ben reklamı saplayayım gırtlaklayayım milletin kanını emeyim üstüne kurulu. Hadi google arama moturunda sitelerde vs neyse reklamı engelleyecek eklenti çok ama youtube da baya sorun. Yok adblock kapat yok 3 kere yapma bunu 3. de seni uçururum banlarım yok izletmem vs. ya bu kadar dertse kardeşim komple kapat youtube'u sadece premium üyelerine sun hodri meyden yiyorsa yap bakalım ? hem yemiyor bir yerin hem de reklamı gırtlaklatırım dislike'ı kaldırırım kim dolandırıcı kim hırsız gizlerim vs oldu anasını satayım. Bıraktım ya geçtim firefox'a bitti.

+ şu da oldu mobilde chrome'u bıraktım dedim oh be reklam yok oooooooooooh. Mobildeki chrome da biliyorsunuz eklenti desteği yok. 15 yıldır yok yani bu yüzden mobilde eklentisiz takılıyorlar. E firefox'a geçince eklenti leb-i derya oluverdi. Ha ilerde firefox biterse de başkasına geçiveririz. Dayatmayla sınırlamayla kısıtlamayla internette hiçbir şey yapamazlar.

infestor and achfighter beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

chrome'un zaten bunca yildir ad blockerlara izin vermesi garipti acikcasi :D google dedigin sirket reklam gelirlerinden para kazanan bir sirket.

google uzun sureli oynamis aslinda oyunu :lol: su anda %65 pazar payina sahipler masaustunde (mobilde de %67!) ve artik saplamaya basladilar. firefox ve safari haric tum alternatifleri de chrome bazli zaten

:lol:

Omfs beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar mobile'de secure DNS üzerinden reklam engelleme yapabilirsiniz, youtube için yine de işe yaramıyor ama geri kalan şeylerin tamamına yakınını engelliyor. NextDNS'in ücretsizini kullanıyorum henüz şu kadar sorguya kadar ücretsiz dediği sorgu sayısını, mobile'de ve PC'de aşamadım. Bir kere yaklaştın diye mail atmışlar, umursamadım. Çünkü bahsedilen sorgu sayısını geçince sorguları döndürmüyor değil, sadece reklam engelleme vs gibi "advanced" özellikler devre dışı kalıyor. Android'de direkt işletim sistemine girilebiliyor, Android v.9'dan beri var, sanırım ayarlar kısmında "private dns" diye geçiyor, nasıl yapılandırılacağı nextdns konsolunuzda var, copy/paste yapar geçersiniz. Tarayıcılar için de oluyor; security ayarlarından bakın işte.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap
0

• Bu sayfadaki üyeler   0 üye

Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok