WiFi Menzil Genişletici-Toplayıcı Tavsiyesi
0

Bu konuda 12 mesaj var

Bir WiFi sinyal genişleticiye ihtiyacım var

Aslında amacım WiFi'yı genişletmek değil evin her noktasından kayıpsız sinyal alabiliyorum

Amacım modeme kabloyla bağlantı imkanı olmayan bir noktadan wifi sinyalini yakalayıp bu cihazdan bir network kablosuyla evin akıllı pano sistemine data iletebilmek.

Panodan daire içerisine uzanan data kablosunun çıkış noktasını bir türlü bulamadım evde, teknisyen geldi o da bulamadı. Yani panoda bir cat5 kablo var dairenin içerisine doğru uzanan. Ama o kablo duvardaki hangi jaka bağlı nereye gidiyor bulamadık bir türlü, muhtemelen bağlı değil bir yere boşta duruyor.

Uzman abi panodan modeme yeni bir hat çekilmesi gerektiğini iletti ama o da kırmadan dökmeden yapılmıyor. Bunun yerine panonun yanındaki prize bir Wifi sinyal toplayıcı alıp o toplayıcıdan da data kablosu ile panonun ethernet girişine sinyal ulaştırmak en pratik çözüm gibi geldi aklıma şu an..

O nedenle böyle bir cihaza ihtiyacım var. Altında şu şekilde bir çıkış olması gerekiyor aletin

Ekran görüntüsü 2025-01-28 113754.jpg

Bu sistemde veri iletiminde beni üzmeyecek, kopmayacak, sağlıklı ve güvenilir şekilde kullanılabilecek cihaz önerilerine açığım

Eğer alternatif bir fikriniz varsa panoya data ulaştırabilmek için onları da duymak isterim. Şöyle yap böyle yap diye öneride bulunabilirsiniz, akıl akıldan üstündür :clever: 

Tek şartım bana orayı burayı kır demeyin :mrgreen:

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
23 dakika önce, Definitive said:

Benzer bir ihtiyaçta hiç kablosuz riskine derdine girmeyip powerline adaptör ile çözmüştüm. Biraz daha pahalı olur muhtemelen ama en azından stabil bir şekilde çalışmıştı yıllarca.

Bu alternatif iyiymiş hiç düşünmemiştim. Performanslı bir çözüm mü peki. Daire şebekesine bağlı onlarca elektrikli cihaz var. Bunlar bir sinyal kaybı verim kaybı falan yaratıyor mu ?

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Powerline'larda en önemli konu kullanılan elektrik hattının kalitesi ve yükü. Adaptörün başka bir eklenti olmadan doğrudan prize takılması en ideali. Ama böyle bir imkan olmuyor genelde. Durum böyleyse de prize adaptörü takıp geri kalan fişleri onun üzerinden çoklamak ikinci en iyi seçenek. Eğer elektrik hattı eskiyse, kablo kalitesizse hattın veri iletim performansı da olumsuz etkileniyor. O yüzden eğer imkan varsa önce bir deneme yapmakta fayda var. Tam performans alınamasa bile kırıp dökmektense bir miktar kayıp göze batmayabilir. Tercih meselesi.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Valla yeni bina, duvar prizlerinin içerisinde kolum kadar bakır kablolar var. Elektrik panosunda 25 tane sigorta envayi çeşit tuş düğme b.k püsür bir sürü şey var..

Bunlar kalite için yeterli ölçütse altyapı kaliteli diyebilirim :mrgreen: Şu powerline işi mantıklı geldi bana..

Şimdi şirketin IT'si TPLink marka bi access pointimsi bi cihaz verdi fazlaymış.. Akşam onu bi gidip denicem evde.. 

Şu alet

https://www.tp-link.com/tr/home-networking/access-point/tl-wa801nd/

Bundan yeterli verimi alırsam kullanmaya devam ederim.. İşimi görmezse Powerline cihaza döneceğim

Mono and MilesTeg beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
5 hours ago, Mono said:

Bahsettiğiniz senaryoda TP-Link WA850RE ya da benzeri bir aletin iş görüyor olması gerek, sağı solu kırmadan. :)

Benzeri RE200 var bende. Fakat çok mu ısınıyordur nedir bilemiyorum, arada wifi bağlantısını kesiyor. O kesilince ethernet üzerinden gönderdiği de kesiliyor haliyle. Belki benim adaptörün sorunudur, emin değilim. Eğer kesintisiz ve sürekli internet ihtiyacı varsa can sıkabilir, ama aciliyetin olmadığı diğer durumlarda iş görüyor.

Mono beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
19 minutes ago, NoFlyZone said:

Bunu da önerdi IT bundan da boşta varmış bir tane.. Yukarıda linkini verdiğim TPLink Acc.Po. işimi görür diye onu aldım.. Yanlış yaptık herhalde :mrgreen:

Kendi kullanımıma göre MESH candır, gerisi canandır. Mesh gibi bir şey varken menzil genişletici vs şeylere hiç gerek yok. Pahalı evet ama çözümü de bu.

NoFlyZone beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Abi niye WiFi Mesh kurmuyorsun? Bende Asus ZenWifi XT9 AX780 var. Toplamda 2 cihaz ama menzil ve evi kapsaması çok iyi. Kuytu kalmış burası diye düşünmüyorsun hiç. 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
21 hours ago, NoFlyZone said:

Bu alternatif iyiymiş hiç düşünmemiştim. Performanslı bir çözüm mü peki. Daire şebekesine bağlı onlarca elektrikli cihaz var. Bunlar bir sinyal kaybı verim kaybı falan yaratıyor mu ?

Ben hem oldukça eski bir altyapıdaki evde hem de daha yeni bir evde kullandım. İkisinde de 70-80 Mbps civarında stabil çalışıyordu.

Şu anda Mercusys H80X ile mesh kullanıyorum, bunda da wifi'dan gelen bağlantıyı ethernete indirmek mümkün ama senin senaryonda kablosuz alan sorunu yaşamadığın için gereksiz pahalı bir çözüm olur sanırım.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap
0

• Bu sayfadaki üyeler   0 üye

Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok