Tost Makinası
0

Bu konuda 40 mesaj var

11 hours ago, Definitive said:

Benim makine hala satılıyormuş.

https://www.hepsiburada.com/arzum-ar2007-sultane-tost-makinesi-kirmizi-1800-watt-p-MTTRNCST604271310

Kaç yıldır sorunsuz kullanıyorum. 3.derecede ızgara da yapılıyor ama pek kullanmıyorum. Tost yapmak ve ekmek kızartmak için çok memnunum.

Kayınpederde aynısı var. taş gibi alet. Hala deli gibi tost yapıyor. 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
3 saat önce, NeRu said:

Yok abi baya güzel aslında bunu. Sen aynısını mı tarif ettin bilmiyorum ama “French toast omelette” diyorlar. Benim baya favorim

IMG_9107.jpeg

Yok Fransa ile alakası yok bu annemin yıllardır yaptığı yumurtalı ekmek. 😋

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
2 saat önce, SkyWarrior said:

Kayınpederde aynısı var. taş gibi alet. Hala deli gibi tost yapıyor. 

Bendede var bundan yıllardır.

Arzum zaten tank gibidir. Birde yan markası vardı felix diye o dahada tanktı. Bu arada şimdi baktım hala varmış :D 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
7 hours ago, Definitive said:

Bu arada tam buğday ekmeğinden ufak boy lavaşlarla da birkaç katlı tostlar yapmak epey keyifli. Onu da deneyin derim.

Geçen hintli bir arkadaş, tavada soğan, kapya biber, tofu ve beyaz peyniri soteledikten sonra bu lavaslara sarip tost makinesinde bastırdı. Güzel oldu baya

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
15 hours ago, NeRu said:

Geçen hintli bir arkadaş, tavada soğan, kapya biber, tofu ve beyaz peyniri soteledikten sonra bu lavaslara sarip tost makinesinde bastırdı. Güzel oldu baya

Hintli ise o tavaya kokusundan durulmayacak türlü çeşit baharat girmiştir. :mrgreen:

Tofu şu dünyada yemekten keyif almak bir yana ağzıma bile sürmenin eziyet gibi geldiği herhalde tek ürün.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bir de trabzon ekmegi uzerine hayvan gibi tereyagi + bol kasarli tost da efsane oluyor ama tabii diyetteyiz :P ... 

Yalniz saka maka ekonomimiz sagolsun tost isi de yazici isine donmus; ucuz yazici , pahali toner gibi... 20 tane tost yapsan makine fiyatina geliyor herhalde... :D 

SEP beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Tost içine ince bir tabaka domates salçası da iyi olur. Belki çok az da biber salçası eklenebilir. Kaşar bol olmalı. Gerisi artık kişisel tercih, ne koyarsan alır:icon_dance:

Peregrine beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de bu aleti kullanıyorum 3 sene oldu, feci memnunum, evde teflon ve türevlerini barındırmadığım için beni çok mutlu ediyor.

https://www.hepsiburada.com/dokumix-siyah-organik-dokum-tost-makinesi-p-HBV00000G2CL3?magaza=Elis Concept&utm_source=pc&utm_medium=akakce&utm_campaign=c&utm_content=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.68.3

Sihirli formülüm önden makinayı 5 dk ısıtıtyorum, domates biber salçasını karıştırıp Miles'ın dediği gibi ince tabaka köy ekmeğinin içine sürüyorum.

Bol kaşar çok az cedar ve hafif pul biber-kekik ekliyorum. Tereyağı çok iyi gidiyor ama zaten çedar zehiri var diyerek tereyağı eklemiyorum:)

MilesTeg and Atrin beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
54 minutes ago, escape said:

Ben de bu aleti kullanıyorum 3 sene oldu, feci memnunum, evde teflon ve türevlerini barındırmadığım için beni çok mutlu ediyor.

https://www.hepsiburada.com/dokumix-siyah-organik-dokum-tost-makinesi-p-HBV00000G2CL3?magaza=Elis Concept&utm_source=pc&utm_medium=akakce&utm_campaign=c&utm_content=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.68.3

Sihirli formülüm önden makinayı 5 dk ısıtıtyorum, domates biber salçasını karıştırıp Miles'ın dediği gibi ince tabaka köy ekmeğinin içine sürüyorum.

Bol kaşar çok az cedar ve hafif pul biber-kekik ekliyorum. Tereyağı çok iyi gidiyor ama zaten çedar zehiri var diyerek tereyağı eklemiyorum:)

Ah evet kekiği söylemeyi unutmuşum. Ciddi fark yaratıyor:thumbs: Çedar iyi fikir ama gerçek çedar bulmak zor. Piyasadakilerin çoğu renklendirilmiş kaşar aslında.

Peregrine and escape beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 hour ago, MilesTeg said:

Ah evet kekiği söylemeyi unutmuşum. Ciddi fark yaratıyor:thumbs: Çedar iyi fikir ama gerçek çedar bulmak zor. Piyasadakilerin çoğu renklendirilmiş kaşar aslında.

Çedar yerine azıcık rende tulum peyniri serpiştirmek de iyi olur. İki tost dilimini üst üste koyup dış yüzeylerini ısıttıktan sonra bir küp tereyağını çatal yardımıyla ısınan yüzeylerde gezdirip aşırıya kaçmadan sürerek o yüzeyler içeride kalacak şekilde incecik salça, kaşar ve rendetulum peyniri, tercihe bağlı az kekik konup daha önce ısıtırken içerde kalan yüzeyler dışarıda kalacak şekilde tost tekrar makineye sürülüp o yüzeyler kızarıp kaşar tosttan dışarı taşmasına müsade etmeden önce, şahin gibi izlenerek, hemen tost makineden alınır. Başlamadan önce ön ısıtma da işe yarıyor gayet mantıklı.

JardeL, escape, MilesTeg and 1 other beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap
0

• Bu sayfadaki üyeler   0 üye

Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok