Tost Makinası
0

Bu konuda 39 mesaj var

Eve tost makinası almak istiyorum. Bildiğiniz basit güzel tost yapabilsin yeter. yok köfte yapıyor yok medium rare biftek pişiriyor bunlara hiç gerek yok. yükseklik ayarı olursa güzel olur tabi ama olmasada olur. kullandığınız memnun kaldığınız tost makinası var mı ?

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Millet dökümiksi çok övüyordu. Ancak abimde gördüm. Oldukça küçük, temizlemesi çok zor, elektrik sarfiyatı çok yüksek, gülle gibi. Tostları kağıt gibi sevenler için ağırlığı iyi olabilir. Ancak ben kağıt gibi tost sevmiyorum. Döküm demir olduğu için uzun sürede ısınıyor. Bu yüzden elektriği de fazla tüketiyor. Temizlemesi zor, üzerine yapışan şeyleri çıkarmak için ne yapılıyor bilmiyorum. Ben döküm tavada et pişirdikten sonra karbonatlı suyla kaynattım mı kirler çıkıyor. Ancak her kullanımdan sonra tost makinesinin plakalarını çıkarıp yıkamak bana mantıklı gelmiyor.

Nasılsa önerilecek diye şimdiden dökümiks gömme yorumumu hazırlayayım dedim. Diğer tost makinelerine göre sağlıklı olduğu tartışılır. Ancak diğer tüm parametrelerde diğer tost makinelerinden geride. Ben granit kaplama Arzum marka bir tost makinesi kullanıyorum. Genel olarak çok memnunum. Granit kaplama dedikleri de emaye ya da teflon gibi bir şey sanırım.

Yalnız Lava markasının ocak üstünde kullanılan döküm tost makinesi var. Onu gözüme kestirdim. Doğalgazlı ocak üzerinde ısınacağından ısınma maliyeti açısından döküm olmasının dezavantajını kapatıyor. Kolay yıkanabilir olması da cezbedici diğer yanı. Kullanmadım ama döküm isteyenlere onu tavsiye ederim.

https://www.amazon.com.tr/Lava-Metal-Döküm-Tost-Makinası/dp/B01H0C4MLS

MilesTeg and Atrin beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 hour ago, Atrin said:

Eve tost makinası almak istiyorum. Bildiğiniz basit güzel tost yapabilsin yeter. yok köfte yapıyor yok medium rare biftek pişiriyor bunlara hiç gerek yok. yükseklik ayarı olursa güzel olur tabi ama olmasada olur. kullandığınız memnun kaldığınız tost makinası var mı ?

Hocam bir bütçe var mı? En fazla şu kadarlık falan gibi bir sınır yoksa şunu tavsiye ederim. Çok pahalı geliyor bana da ama kaliteli ve ömürlük cihaz. Benzer bir modelini yıllardır sorunsuz kullanıyoruz. O olsa doğrudan onu tavsiye ederdim ama bizimkinin artık satışı yok korkarım.Bu markanın diğer ürünleri de iyidir. Saçma yerli markalardansa bunu tercih ederim her koşulda.

https://www.amazon.com.tr/George-Foreman-25811-56-Grill-Izgara/dp/B08V8J5Z6Z/ref=sr_1_7

Edit: Izgara dendiğine bakma, biz de tost makinası olarak kullanıyoruz.

MilesTeg tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
6 hours ago, Atrin said:

https://www.amazon.com.tr/Arzum-AR2036-Tostçu-Izgara-Makinesi/dp/B08GDBG1M9/

Bizde bunun pembe renklisi var, gayet memnunuz, ısıtması fazla bile geliyor, onun için en düşük ayar olan hep 1. de kullanıyoruz. Güzel tarafı için istediğin yükseklikte ekmeği koyup bastıra bastıra kağıt gibi yapabilme olanağın var. Gayet "robust" üretilmiş, bir tek babam güç kullanarak termostatına tur attırıp bozmayı becerdiği için bir kere serviste termostat değişimi oldu. ayar düğmesini sona gelince kanırarak kırmazsanız sorun olmuyor yani :)

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
4 hours ago, achfighter said:

Millet dökümiksi çok övüyordu. Ancak abimde gördüm. Oldukça küçük, temizlemesi çok zor, elektrik sarfiyatı çok yüksek, gülle gibi. Tostları kağıt gibi sevenler için ağırlığı iyi olabilir. Ancak ben kağıt gibi tost sevmiyorum. Döküm demir olduğu için uzun sürede ısınıyor. Bu yüzden elektriği de fazla tüketiyor. Temizlemesi zor, üzerine yapışan şeyleri çıkarmak için ne yapılıyor bilmiyorum. Ben döküm tavada et pişirdikten sonra karbonatlı suyla kaynattım mı kirler çıkıyor. Ancak her kullanımdan sonra tost makinesinin plakalarını çıkarıp yıkamak bana mantıklı gelmiyor.

Nasılsa önerilecek diye şimdiden dökümiks gömme yorumumu hazırlayayım dedim. Diğer tost makinelerine göre sağlıklı olduğu tartışılır. Ancak diğer tüm parametrelerde diğer tost makinelerinden geride. Ben granit kaplama Arzum marka bir tost makinesi kullanıyorum. Genel olarak çok memnunum. Granit kaplama dedikleri de emaye ya da teflon gibi bir şey sanırım.

Yalnız Lava markasının ocak üstünde kullanılan döküm tost makinesi var. Onu gözüme kestirdim. Doğalgazlı ocak üzerinde ısınacağından ısınma maliyeti açısından döküm olmasının dezavantajını kapatıyor. Kolay yıkanabilir olması da cezbedici diğer yanı. Kullanmadım ama döküm isteyenlere onu tavsiye ederim.

döküm tost makinalar ıçok güzel fakat evdeki ocak elektrikli. verimli olmaz gibi.

4 hours ago, MilesTeg said:

Hocam bir bütçe var mı? En fazla şu kadarlık falan gibi bir sınır yoksa şunu tavsiye ederim. Çok pahalı geliyor bana da ama kaliteli ve ömürlük cihaz. Benzer bir modelini yıllardır sorunsuz kullanıyoruz. O olsa doğrudan onu tavsiye ederdim ama bizimkinin artık satışı yok korkarım.Bu markanın diğer ürünleri de iyidir. Saçma yerli markalardansa bunu tercih ederim her koşulda.

https://www.amazon.com.tr/George-Foreman-25811-56-Grill-Izgara/dp/B08V8J5Z6Z/ref=sr_1_7

bütçe olarak senin önerdiğim hocam tam istediğim aralıkta :D maks 3000tl veririm diye düşünüyordum. hemen inceliyorum kafama yatarsa sipariş verip geçicem. hocam şimdi baktım alet güzel gözüküyor. tek eksiği herhalde yükseklik ayarı olmaması. tostu yaparken yükseklik ayarı olmayınca kapağı kapatıp içindeki malzemelerin dışarıya ittirilmesi olayı beni düşündüren bir konu. https://amzn.eu/d/7NZBhgj böyle minnoş bir modeli de varmı. 

18 minutes ago, Peregrine said:

Bizde bunun pembe renklisi var, gayet memnunuz, ısıtması fazla bile geliyor, onun için en düşük ayar olan hep 1. de kullanıyoruz. Güzel tarafı için istediğin yükseklikte ekmeği koyup bastıra bastıra kağıt gibi yapabilme olanağın var. Gayet "robust" üretilmiş, bir tek babam güç kullanarak termostatına tur attırıp bozmayı becerdiği için bir kere serviste termostat değişimi oldu. ayar düğmesini sona gelince kanırarak kırmazsanız sorun olmuyor yani :)

babaya selamlar :D bu da listemdeydi bunu da inceleyeceğim ama sanırım aradığımdan daha büyük boyu. onu bir netleştirmem lazım.

Atrin tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
4 hours ago, achfighter said:

döküm tost makinalar ıçok güzel fakat evdeki ocak elektrikli. verimli olmaz gibi.

4 hours ago, MilesTeg said:

bütçe olarak senin önerdiğim hocam tam istediğim aralıkta :D maks 3000tl veririm diye düşünüyordum. hemen inceliyorum kafama yatarsa sipariş verip geçicem. hocam şimdi baktım alet güzel gözüküyor. tek eksiği herhalde yükseklik ayarı olmaması. tostu yaparken yükseklik ayarı olmayınca kapağı kapatıp içindeki malzemelerin dışarıya ittirilmesi olayı beni düşündüren bir konu.

24 minutes ago, Peregrine said:

babaya selamlar :D bu da listemdeydi bunu da inceleyeceğim ama sanırım aradığımdan daha büyük boyu. onu bir netleştirmem lazım.

yükseklik ayarından ötürü gözüme bunu da kestirdim ama 4k'ya yaklaşıyor fiyatı

https://amzn.eu/d/2Jpy0Sh

MilesTeg beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@Atrin hocam hiç gerek yok o yükseklik ayarı sadece "gimmick". İstediğin yükseklikteki tostu Arzum'da da yapabiliyorsun, ürün fotolarını bir inceleyin siz de anlayacaksınız.

Peregrine tarafından düzenlendi
mention ekledim
Atrin beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
5 hours ago, Atrin said:

bütçe olarak senin önerdiğim hocam tam istediğim aralıkta  maks 3000tl veririm diye düşünüyordum. hemen inceliyorum kafama yatarsa sipariş verip geçicem. hocam şimdi baktım alet güzel gözüküyor. tek eksiği herhalde yükseklik ayarı olmaması. tostu yaparken yükseklik ayarı olmayınca kapağı kapatıp içindeki malzemelerin dışarıya ittirilmesi olayı beni düşündüren bir konu.

Hocam yükseklik ayarı kısmı kişisel bir tercih tabii, bir şey diyemem ama ben hiç ihtiyaç duymadım açıkçası. En azından malzeme kalitesi, dayanıklılık ve güzel sonuç vermesi açısından içim rahat tavsiye edebilirim. Elbette inceleme yapmadan alma, akla yatmıyorsa zorlamaya gerek yok tabii:thumbs:

Bu arada George Foreman eski Amerikan boksörlerden. Emekli olunca sağlıklı yiyecek işlerine girmiş, marka yapmış kendine. Bu tip ürünlerle de güya makinaya eğim vererek pişerken oluşan fazla yağların aletin oluklarından aşağı sızıp yiyeceklerden uzaklaşması yoluyla daha sağlıklı yiyecekler yapabilmesi mümkün deniyor ama inan öyle bir becerisi var mı dersen hiç görmedem derim:lol: Bu tür uyduruk fonksiyonları bir kenara bırakırsak alet kaliteli.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
9 hours ago, CaRaBeeN said:

Bunu yukarıda da yazışmışlar ama elektrikli ocakla verimli olmaz bence de.

Bu arada tost makinasında mutlaka ızgaraların klipsle .vb kolayca ana üniteden ayrılıp yıkanabilir olması bence önemlidir. Bizde de yıllardır Arzum'un bir tost makinası var taş gibi çalışıyor ve en beğendiğim özelliklerinden birisi ızgaraları klipsle rahatça çıkartıp yıkayıp kurulayabiliyor olmak.

SkyWarrior and Atrin beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
Just now, Definitive said:

Benim makine hala satılıyormuş.

https://www.hepsiburada.com/arzum-ar2007-sultane-tost-makinesi-kirmizi-1800-watt-p-MTTRNCST604271310

Kaç yıldır sorunsuz kullanıyorum. 3.derecede ızgara da yapılıyor ama pek kullanmıyorum. Tost yapmak ve ekmek kızartmak için çok memnunum.

bu boy bana büyük geliyor. daha kompakt bir şey almak istiyorum

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
5 minutes ago, Atrin said:

bu boy bana büyük geliyor. daha kompakt bir şey almak istiyorum

İhtiyaca göre değişiyor bu durum elbette. Benim için tost makinasında aynı anda tost ekmeğiyle 6 adet, yarım ekmek formatında en azından 3 adet tost yapabilecek bir cihaz olması lazım. Üşenmedim üstüne ekmek koyup fotoğraf çektim senin için.

https://i.imgyukle.com/2025/01/28/CvivuM.jpg

Definitive tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
6 hours ago, Definitive said:

Benim makine hala satılıyormuş.

https://www.hepsiburada.com/arzum-ar2007-sultane-tost-makinesi-kirmizi-1800-watt-p-MTTRNCST604271310

Kaç yıldır sorunsuz kullanıyorum. 3.derecede ızgara da yapılıyor ama pek kullanmıyorum. Tost yapmak ve ekmek kızartmak için çok memnunum.

Bizde de bundan var. Yetiyor ev için

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Biliyorum kulaga sacma gelecek ama tavada tost gayet iyi oluyor. Az tereyagini kizdirip iki ceviriyorsun tostu mis. Ya da ben acayip usengeclestim yas ilerledikce, tost makinasi kenarda duruyor fise takip ugrasmiyorum artik. 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 hour ago, Chronos said:

Biliyorum kulaga sacma gelecek ama tavada tost gayet iyi oluyor. Az tereyagini kizdirip iki ceviriyorsun tostu mis. Ya da ben acayip usengeclestim yas ilerledikce, tost makinasi kenarda duruyor fise takip ugrasmiyorum artik. 

Yok abi baya güzel aslında bunu. Sen aynısını mı tarif ettin bilmiyorum ama “French toast omelette” diyorlar. Benim baya favorim

IMG_9107.jpeg

Chronos beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 saat önce, NeRu said:

Yok abi baya güzel aslında bunu. Sen aynısını mı tarif ettin bilmiyorum ama “French toast omelette” diyorlar. Benim baya favorim

IMG_9107.jpeg

Aynen dostum, bazen yumurtali bazen de yumurtasiz. Ekmegi cok azalttik guya ama yapiyoruz arada.

NeRu beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap
0

• Bu sayfadaki üyeler   0 üye

Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok