Mesaj tarihi: Pazartesi günü saat 06:39 Çin DeepSeek'i açınca ortalık karıştı. Kullanan var mı? https://www.theregister.com/2025/01/26/deepseek_r1_ai_cot/ MilesTeg beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Pazartesi günü saat 07:35 Çinliler dünyanın AQ. net OpenAI, Google Meta daha uğraşsınlar bir ton para istesinler her query için. Çinli gelir seni öyle bir undercut eder ki altında kalırsın o koyduğun ücretin daha da geri dönemezsin. Üstelik bu çinlilerin kendi modellerini çok daha ileriye taşıma fırsatını da verir onlara. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Pazartesi günü saat 07:59 Çin'in devlet politikasıyla ve desteğiyle finanse ederek piyasayı ele geçirme stratejisi tehlikeli seviyelere geliyor. Otomotiv ve IT özellikle risk altında resmen. EU zaten bir halt etmiyor, ABD'nin de tek bildiği yaptırım üzerinden ilerlemek olunca delik deşik oldu. Çin'de para bitsin umudu varsa o da pek mümkün değil gibi görünüyor. ChatGPT yerine Deepseek kullanılır mı bakmadım henüz ama eninde sonunda bakarım. infestor beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Pazartesi günü saat 10:28 (düzenlendi) Dünyayı ipine takmayan bir ülkeye ambargo uygulamak don kişot'un değirmene karşı savaşmasından daha komik zaten. Amerika çinde para bitmesini beklerse daha çok bekler. Önce kendi içinde çine ipoteklenmiş kredilerini kurtarsın. Para basa basa bir hal oldular. Deepseek kullanılır mı. Evet kullanılır. Sam Altman gibi tacizcinin, Zakırbergin yahudi sevici AI modellerini de kullanıyorsak biraz da çinin mao sevici modelini kullanalım ne var. Pazartesi günü saat 10:35 SkyWarrior tarafından düzenlendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Pazartesi günü saat 15:00 Adamlar Nvidia üzerinden amborgo uygulayınca matematikte çok iyi olan Çin' liler de çeşitli optimizasyonlarla traning maliyetleri düşürmüş. Bir de bunu açık kaynak olarak yayınlayınca Abd' li tekno-oligarklar çil yavrusu gibi dağıldı . DeepSeek, AppStore' da ChatGPT' yi indirme sayılarında geride bırakmış. Ek olarak DeepSeek Api' da şu an çok ucuz ve oldulça iyi sonuçlar üretiyor. Tr kredi kartı ile alım yapabildim. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Pazartesi günü saat 15:19 @SkyWarrior yup. kullanici/musteri ucuzluga bakar. etik metik zerre tinlamaz. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Pazartesi günü saat 17:05 Wow: Quote DeepSeek has now erased $2 trillion worth of market cap in US stocks. https://x.com/TKL_Adam/status/1883831333467934850 Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Pazartesi günü saat 18:05 İçime doğmuş resmen birkaç gün önce satmıştım bütün nvidia yıda nasdaq fonlarınıda.. Hasar çok büyük bakalım ne olacak. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Pazartesi günü saat 19:07 https://x.com/hxiao/status/1882099204044239007 Quote deepseek’s holding 幻方量化 is a quant company, many years already,super smart guys with top math background; happened to own a lot GPU for trading/mining purpose, and deepseek is their side project for squeezing those gpus "Side Project" . Yani 5 milyon dolarla 200 kişilik bir firmanın yan projesi olan V3-R1 gibi modeller, OpenAi gibi state-of-art modeller geliştiren cool bir firmanın yaptığını yapıyorsa tüm olay hype ve marketing' den ibaretmiş deriz. Bu da bonus https://x.com/iamgingertrash/status/1882879350825234662 MilesTeg beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Pazartesi günü saat 21:13 2 hours ago, ionian said: Yani 5 milyon dolarla 200 kişilik bir firmanı belki dogrudur belki degildir ama cin devletinin de hayvan gibi yatirim yapmis olma ihtimali de yuksek. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Salı günü saat 07:56 On 27/01/2025 at 8:35 AM, SkyWarrior said: Çinliler dünyanın AQ. net OpenAI, Google Meta daha uğraşsınlar bir ton para istesinler her query için. Çinli gelir seni öyle bir undercut eder ki altında kalırsın o koyduğun ücretin daha da geri dönemezsin. Üstelik bu çinlilerin kendi modellerini çok daha ileriye taşıma fırsatını da verir onlara. Abi olay Trump’in bi limit getirmesine bakar. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Salı günü saat 08:04 Nvidia' da DeepSeek' in söylemlerini doğruluyor: https://wccftech.com/nvidia-says-deepseeks-breakthrough-is-fully-compliant-with-us-export-restrictions/ Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Salı günü saat 14:26 6 hours ago, NeRu said: Abi olay Trump’in bi limit getirmesine bakar. Anca amerika içindeki girişimleri bağlar. Çok sıkarsa o girişimler kendilerini daha bağımsız yerlere taşırlar. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Salı günü saat 18:28 3 hours ago, SkyWarrior said: Anca amerika içindeki girişimleri bağlar. Çok sıkarsa o girişimler kendilerini daha bağımsız yerlere taşırlar. Orası da öyle de, şimdi bu Deepseek’in arkasında Çin’e ne kadar veri gidiyor, Çin neyleri logluyor diye de bir sürü güvenlik ile alakalı muhabbetlere başlayacaklar. Ha sonucta Nvidia ve Broadcom toparlayacak. Nvidia hafta sonundaki yerlere geliyor bile. Apple ise hiç etkilenmedi. Hype biraz geçsin ondan sonra bir daha bakmak lazım Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Salı günü saat 19:05 Bende bir hesap açtım ama çok iş yaptırmadım henüz. Basit konularda copilot falan saçmalarken bunda olmadı gibi.. Yarın daha derinlemesine bakarım. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Salı günü saat 20:38 2 hours ago, NeRu said: Orası da öyle de, şimdi bu Deepseek’in arkasında Çin’e ne kadar veri gidiyor, Çin neyleri logluyor diye de bir sürü güvenlik ile alakalı muhabbetlere başlayacaklar. Ha sonucta Nvidia ve Broadcom toparlayacak. Nvidia hafta sonundaki yerlere geliyor bile. Apple ise hiç etkilenmedi. Hype biraz geçsin ondan sonra bir daha bakmak lazım Amerika kendi içinde iş yapar ona lafım yok. Deepseek kullanımını engeller vs. Ama dünya amerikadan ibaret değil. Dış pazarda müşteri daha ucuzunu ister daha iyisini ister vs vs çeşit çok. Definitive in dediği gibi olay çinin kendini nereye konumlandırdığına bakar. Huawei ye boykotu koydular ne oldu huawei piyasadan mı silindi. Çin için bir önemi var mıydı yok. Huawei gider xiaomi gelir o gider hellokitty gelir çin için hiç birşey değişmez. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Salı günü saat 23:26 Manası çok derin Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: dün 07:32 10 hours ago, SkyWarrior said: Amerika kendi içinde iş yapar ona lafım yok. Deepseek kullanımını engeller vs. Ama dünya amerikadan ibaret değil. Dış pazarda müşteri daha ucuzunu ister daha iyisini ister vs vs çeşit çok. Definitive in dediği gibi olay çinin kendini nereye konumlandırdığına bakar. Huawei ye boykotu koydular ne oldu huawei piyasadan mı silindi. Çin için bir önemi var mıydı yok. Huawei gider xiaomi gelir o gider hellokitty gelir çin için hiç birşey değişmez. Huawei bir açık pazar , demokratik ülke şirketi olsaydı bu yaptırımlarla batmama ihtimali yoktu. Çin'in devlet politikasıyla desteklediği sektörlerde çılgın para yakımı olsa da devam ediyorlar. Bu şirketleri Nasdaq şirketleri gibi değerlendirmek hata olur. Çin'in yaptıklarını gizleme ihtiyacı bile olmadı, ABD ve EU ucuz iş gücü ile üretimi kaydırıp kopyalama ile başlayan know-how transferinin vereceği zararı fark etmesi çok geç oldu. NVIDIA'nın düşmesini fırsat diye düşündüm, biraz daha hisse ve ETF ekledim portföyüme, ya tam batarım ya tam çıkarım. Sonuçta buraya koyduğum parayı yolda kaybetsem intihar etme derecesinde üzülmeyeceğim için şansımı deniyorum. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: dün 14:44 7 hours ago, Definitive said: Huawei bir açık pazar , demokratik ülke şirketi olsaydı bu yaptırımlarla batmama ihtimali yoktu. Çin'in devlet politikasıyla desteklediği sektörlerde çılgın para yakımı olsa da devam ediyorlar. Bu şirketleri Nasdaq şirketleri gibi değerlendirmek hata olur. Çin'in yaptıklarını gizleme ihtiyacı bile olmadı, ABD ve EU ucuz iş gücü ile üretimi kaydırıp kopyalama ile başlayan know-how transferinin vereceği zararı fark etmesi çok geç oldu. NVIDIA'nın düşmesini fırsat diye düşündüm, biraz daha hisse ve ETF ekledim portföyüme, ya tam batarım ya tam çıkarım. Sonuçta buraya koyduğum parayı yolda kaybetsem intihar etme derecesinde üzülmeyeceğim için şansımı deniyorum. Nvidia’dan çok Broadcom etkilendi bu işten. Nvidia yine geçen haftaki yerlere çıktı. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: dün 16:10 1 hour ago, NeRu said: Nvidia’dan çok Broadcom etkilendi bu işten konuyla alakasiz: ben senin taa ... broadcom. bu kadar serefsiz firma zor bulunur valla. sirketteki tum altyapiyi alternatife gecirecez bunlar yuzunden. konuyla biraz alakali: nvidia hisseleri icin: al al al! Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: dün 16:36 24 minutes ago, infestor said: konuyla alakasiz: ben senin taa ... broadcom. bu kadar serefsiz firma zor bulunur valla. sirketteki tum altyapiyi alternatife gecirecez bunlar yuzunden. konuyla biraz alakali: nvidia hisseleri icin: al al al! Broadcom iyi ya. 2 ay önce 160ken hisseyi yakalayıp bu son dalgalanmadan etkilenmeden devam edebiliyorsun. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 15 saat önce 14 hours ago, infestor said: konuyla alakasiz: ben senin taa ... broadcom. bu kadar serefsiz firma zor bulunur valla. sirketteki tum altyapiyi alternatife gecirecez bunlar yuzunden. konuyla biraz alakali: nvidia hisseleri icin: al al al! VMWare mağdurları derneği fahri üyesi mi sizin şirket? Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 13 saat önce broadcom kadar leş firma görmedim. En son leşliklerinden sonra sistemdeki broadcom wifi adaptörleri bile söktüm attım. Daha da broadcom sokmam bilgisayarlarıma. RaspberryPI 3B+ yı da en kısa zamanda devşireceğim bir x86 SBC ye veya rockchip SBC ye. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 12 saat önce 1 hour ago, SkyWarrior said: broadcom kadar leş firma görmedim. En son leşliklerinden sonra sistemdeki broadcom wifi adaptörleri bile söktüm attım. Daha da broadcom sokmam bilgisayarlarıma. RaspberryPI 3B+ yı da en kısa zamanda devşireceğim bir x86 SBC ye veya rockchip SBC ye. Broadcom'un asıl leşliği satın alıp müşterilerinin ağzına ettiği enterprise software konusudur. NeRu and SkyWarrior beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 4 saat önce 10 hours ago, Definitive said: VMWare mağdurları derneği fahri üyesi mi sizin şirket? fahri mahri degil. dogrudan magdurlar konseyindeyiz Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş