Path of Exile 2
0

Bu konuda 33 mesaj var

bu tarz oyun sevip bu oyuna başlamamış olan varsa başlamasın bence. hayatımı sömürdü. aklımdaki tek şey oyuna girip oynamak. sistemlere mekaniklere vs alışınca çok pis bağımlılık yapıyor. d4'e yemin ederim boşuna para vermişiz. 

MilesTeg and jackjoker beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
3 dakika önce, Atrin said:

bu tarz oyun sevip bu oyuna başlamamış olan varsa başlamasın bence. hayatımı sömürdü. aklımdaki tek şey oyuna girip oynamak. sistemlere mekaniklere vs alışınca çok pis bağımlılık yapıyor. d4'e yemin ederim boşuna para vermişiz. 

Tam olarak öyleyim başlamıyorum :D Önce bazı başka oyunları bitirip başlarım ancak. Geçen kış snowrunner hayatımı kaydırmıştı bu kışıda poe 2 için feda etmek istemiyorum.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

200 saati geçkin oynamış birisi olarak söylüyorum :D oyunu daha da fazla oynama isteği geliyor bir yerden sonra. Oyun komple keşiflerle dolu. 3 aşağı 5 yukarı adam akıllı yapılabilecek en iyi geara sahip oldum gibi, bu oyunda aktif pazar muhabbeti olarak yapılmış en güzel olay var; girip oyunu oynamaktansa pazarında bile zaman geçirebiliyorsun o derece bir manyaklık boyutu var.

Oyunda ki olay zaten daha evvelde yazmışımdır orblarla yani currencylerle dönüyor. Şu an en çok değer göreni divine orb, genel kullanılan alışveriş orbuda exalt orb. Yine oyun içinde direk takas oranları mevcut olan mevzuda var oradan bende exalt orb var vaal orb chaos orb almak istiyorum diye takaslarada girebiliyorsunuz. Oyun bitme kıvamına geldi dediğiniz yerde daha bi iştahlı run yapma keyfi geliyor çünkü T15 - T16 run yaparken üstüne exaltıydı vaalıydı basıp bozduğunuz waystonelarda çılgın yüksek levelli itemlar düşebiliyor, eeee gel gelelim olay bu düşen itemlar tabi çok büyük riskler alarak chaos orb basayım üstünde beğenmediğim özelliği denk gelirse dönüştüreyim olayına gidiyor; kiminde ilk özellikleri çok iyi oluyor üstüne exalt basarak yeni özellik açıyorsun üstüne birde finalde vaal çakayım diyip ya itemın rollerini über bişi yapabilirsin ya ek özellik kazandırabilirsin ya da itemın ağzınada sıçabilirsin :D  Orblar itemdan tut waystonea pasiflerde taktığın jewellere oyun içinde denk gelen strongboxlara gem skillerine vaal orbuna kadar basabiliyorsun :P manyak fantastik alakalar var.

Hatta bazı omenler var onları kullanım öncesi aktif ediyorsun, misal beyaz max level itemlar var kendinle alakalı olanları toplayıp alchemy orb basmadan evvel onu aktif edip gelecek 4 prefixin max rakamlı gelmesini sağlatabilirsin vs diye acaip işler var.

Vaal orb benim favorim ama yani ya über bişi ortaya çıkıyor ya da anasını belliyor :P  pazardan aldığım toplamda 5 divinelık 3 yüzüğüm patladı meret yüzünden. Yani açıkcası hani oyunda 100 200 divine satılan süper sonik item var ona vaal basıp ağzına sıçabilirsin ya basmıcaksın ya risk alacaksın ya da mirror of khalandra denen bişi var değeri 500 1000 divine dengi gibi değişiyor bununla elinde ki itemı kopyalayabiliyorsun yani orijinali patlarsa tekrar elinde ki itemından olmuyorsun, velhasıl yapılabilecek kombinasyonları hayal edin. Vaal basınca stattır, dpsdir, resisttir alakalar gelebileceği gibi pasif skillde denk gelebiliyor. Yine amuletlere pasiflerde mesela sizin gittiğiniz kolda olmayıp ama erişemeyeceğiniz bir yerde ki pasifi almak istiyorsanız onun özelliğini distille deliriumlardan topladığınız dalgalardan basıyorsunuz. Müthiş kombinasyon olasılıkları çok çeşit iş var oyunda.

wazzap beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

ben dün 20 exalt verip aldığım chest armoru vaal basarak azına sıçtım :( daha hiç divine orb düşüremediğim için exalt orb çok değerli benim için :D toplamda 50 vardı 20 si böyle gitti 20 si kafam güzelken bana uyduğunu sanıp aldıktan sonra uymadığını fark ettiğim chest armora gitti. fakir kaldım. 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
3 saat önce, Atrin said:

ben dün 20 exalt verip aldığım chest armoru vaal basarak azına sıçtım :( daha hiç divine orb düşüremediğim için exalt orb çok değerli benim için :D toplamda 50 vardı 20 si böyle gitti 20 si kafam güzelken bana uyduğunu sanıp aldıktan sonra uymadığını fark ettiğim chest armora gitti. fakir kaldım. 

O gün uğursuz gittiyse ara ver ertesi gün devam :D orb işi bi yerden sora kazanılıyor. Itemlarda belirli bir rarity dengesinide yakalarsan benim yaptığım her mapte kötüsü 3 iyisi 5 exalt kesin düşmüş oluyor. Divine işi 15 20 mapte bir denk gelebiliyor gibi gibi. Birazda oyunun dediğim gibi market dinamiğini öğrenmek lazım, geçen arkadaşa +7 melee veren balyozu açık arttırtma gibi gitti 5 divinea artık sattı birine sora aynı adam gitti 8 divinea pazara koydu :D  böyle şeyleride takip etmek gerekebiliyor.

Şu oyuna bi pvp arena gibi bir şey ekleyip birde ultima onlineda ki gibi ölünce üstünün lootlanma olayı olsaymış tüm zamanların en iyi oyunu olabilirmiş.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
12 dakika önce, Deathknight said:

Şu oyuna bi pvp arena gibi bir şey ekleyip birde ultima onlineda ki gibi ölünce üstünün lootlanma olayı olsaymış tüm zamanların en iyi oyunu olabilirmiş.

yok artık. başka oyun oynanmaz o zaman dünyada. 
bu arada D4 ile karşılaştırırmısın POE2 yi? Blizzard halen sessizliğini koruyor D4 için. yeni sezon da çok heyecansız. çevremde oynayan tek tük kişi kaldı. POE2 tam çıkmadı üstelik. Oyun tam çıktığında Blizzard kum da kendi kendine mi oynar ya da dükkanı kapar gider mi bilinmez.

wazzap beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
34 dakika önce, jackjoker said:

yok artık. başka oyun oynanmaz o zaman dünyada. 
bu arada D4 ile karşılaştırırmısın POE2 yi? Blizzard halen sessizliğini koruyor D4 için. yeni sezon da çok heyecansız. çevremde oynayan tek tük kişi kaldı. POE2 tam çıkmadı üstelik. Oyun tam çıktığında Blizzard kum da kendi kendine mi oynar ya da dükkanı kapar gider mi bilinmez.

JJ orta da karşılaştıracak bir şey yok. POE 2 açık ara Diablo 4 ' ü her yönüyle tokatlıcak bir oyun. D4 Diablo dünyası konsepti ve hikayesi için kurtarıyordu ama ek paketle birlikte oldukça içine ettiler zaten D4 ana senaryo olarakta sonlara doğru biraz mala bağlama havaları vardı özellikle Inarius' un sikkoluklarından sonra...

Kıyas istiyorsan sana şu kadarını söyleyebilirim, farzedelim ki baştan sona her şey 2 oyunda dengeli gitti varsayalım endgamee geldin ve Tier 100+ şakır şakır akıyorsun ama başka yapacak neyin kaldı? Poe 2' de benzer durumu T15 yapıyorsun diyelim bir nevi benzer şeyleri tekrar olarak yapıyorsun gibi görülebilir ama öyle değil. Yani dediğim gibi bu oyunda ayrı boyutta bir item run olayı var ki itemı zaten oyun içinde milyonda 1 düşürme şansın var onun yerine oturup craft işleriyle uğraşman gereken çok farklı bir boyut var.

+ POE2 ' nin boss fightları gerçekten boss fight, birde waystoneların olayları çok değişkenlik katıyor, onlarda hep random olduğu için misal T15 map açıyorsun ama mape buff ve debuff olarak katılan özelilkler var, çük kadar yerde burning ground, shock ya da freeze gibi durumlar geldiğinde bossta Allah kahretsin ölmeyeyim diye dua edersin. Karakterin ne kadar güçlü iyi olursa olsun olabileceğin durumlar denk geliyor. Her şey random ve benzersiz güzellikte. ARkadaş geçen hanımının karakterine ascend aldırmak için yardım istedi, gidip mesela chaos trial yaparken bana ters gelcek bir seçim aldı bossta ortada piramit lightning shockwaveler attığından götü toparlayamadım ve o kadar güçlü olmama rağmen geberdim :D  + oyunda triallerde öldüğünde affı yok diablo gibi reslenme olmuyor. Bir yandan büyük sabır oyunu ama olması gerektiği gerçek zorluklarda olduğu için oyun gibi oyun.

jackjoker beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada open source yazılmış bi sidekick diye yazılım var onu kullanın tavsiyemdir, uygulamanın özelliği sitede satılan itemları tarıyıp sizin oyun içinde ki itemınızı kıyaslama yapabiliyorsunuz. Buna görede bi değeri var mı yok muyu kıyaslanabiliyor.

+++++ olarak oyunun oynanabilir kılan şöyle bir güzellik var diabloya kıyas olarak koyucak olursak. Sen mesela mage karakter mi açtın pure dexde yapabilirsin ya da hem dex hem int ya da hem dex hem str isteyen itemlar var senin skill ve oynanış dinamiğine göre böyle kombinasyon kurabiliyorsun. Pasif ağacında bunu destekleyen kollar var oyunun taa en sonunda karakterim oturdu demeyip 20 kez skillleri silip ağaçta farklı yerlerde şekillendirmeler denedim daha da deniyorum arada yeni bişi olunca şöyle yapsam bakalım nası etkileyecek diye.

Şu an oyun tam değil dolayısıyla ben mesela witch bloodmage oynuyorum dedim ama fiziksel dps ve büyü olan durumlar var misal sword dagger vs aktif olsa onlarla "melee" denemek istediğim şeylerde yok değil. İşte oyunun güzelliği burada bu olayı sonradan keşfetmiştim ve kalkıp sorcererda ki slow aura ya da spelleride kullanabiliyorum icabında stat olayı zaten oyunda sana life mana sağlamak için kullanımın yanında kullancağın gearı giymen ve gem skillerinde kullanacağın supportlara alan imkanı tanıyor. Misal melee oynuyorsun normalde int support kullanmayacaksan intin olmasına gerek yok ama 4 gem support int takacaksan 20 intinde olması gerekiyor.

Büyücüyüm diyip full dps yapacaksam wand+focus full int oynayabilirim, wand+scepter kombinasyonu yapabiliyorum hatta swap olarak kullandığım ne alaka denenebilir blocktan hayat kurtarma amaçlı yerine göre scepter+shield yaptım wand+shield ya da weapon+shield yani tek tek yazmamında gereği yok her türlü olasılığa göre kombinasyon yapmak olasılığın var. Youtubedan izleseniz aklınıza gelmicek adamlar acaip acaip buildler yapmış herif 1 can oynuyor ama energy shieldı köklemiş ya da ne bileyim can manadan gider gibi şeyleri almış aklına gelmeyecek tomarla şey var. Başka oyunları oynamaya gerek bile kalmıyor bu oyunun derinliğine dalınca.

jackjoker beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap
0

• Bu sayfadaki üyeler   0 üye

Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok