Path of Exile 2
0

Bu konuda 22 mesaj var

Oyun erken erişim olarak steamde çıktı bu arada. Normalde ücretsiz bir oyun ama 6 ay sonra ücretsiz olacak şekilde, şu an için supporter pack olarak 15usd alarak oyunu oynayabiliyorsunuz.

1 haftadır oynuyorum endgame kısmına geldim soluksuz. Blizzard gerçekten nal toplar bu saatten sonra :) Diablo sırf hikaye ve konsepti için kurtarıyordu ama ek pakette çok bozdular o işide, endgame içinde ne tarz gelişmeler yapabilirler bilmiyorum göreceğiz.

Poe2' ye dönünce oyun şu an alpha beta türevi gibi olmasına rağmen dinamikleri güzel oturtulmuş. Oyun biraz zorlayıcı çata pata hack & slash severler özellikle boss fightları görünce güzel küfür sallayacaktır. Epeyce bi hardcore gamer modellemesi kılıfına uydurulmuş. Biraz Souls serisi tarzında olaylar var. Yani karakterinizi belli seviyelerde istediğiniz kadar kasın tek yiyebileceğiniz durum çokça var; bossların phaselerini falan güzelce öğrenip takla atarak dodge etmeniz falan gerekebiliyor.

Oyunda manyakça bir skill kombinasyonu var, istediğiniz özgürlükte kombinasyonlar yaratabiliyorsunuz. Ben witch olarak başladım, itemlardan gelen skiller yanında kombine edeceğiniz skiller falan oluyor. Baştan ranged chaos mage gibi başlamıştım, ascend ile bloodmage türünü seçip başlarda biraz küfretmiştim büyü attıkça kendi canımın gitmesi olayları falan sonradan biraz skill denemeleriyle curse işini auraya çevirdim hexblast denen skilliyle çok güzel patlatarak ilerliyorum. Bunun üstüne auranın alanını nasıl genişletirim diye pasiflerden yüklendim :D yani oyun skillerinizi nasıl daha efektif şekilde taktiksel kullanıma koyacağınız ile ilgilide size çeşitlilikler sunuyor. Lifedan götür manadan götür, spirit rezerve coldu fire olarak değiştir vs vs akla gelmeyecek bilimum değişik farklılıklar var. RPG hack slash severlerin mutlaka görmesi bakması gereken bir oyun olmuş.

Görsel tasarımlar falanda oldukça detaylı ve güzel oyunda.

MilesTeg and jackjoker beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

ben adamlara hem destek olsun hemde görsel kozmetiklere aşık biri olarak en büyük paketi satın aldım. Path of Exile 2 - King of the Faridun.
kesinlikle gerek yok 16 dolara başlangıç paketini de alabilirsiniz ama ağanın eli tutulmaz misali aldım.

diablo 4 bitmiştir. bu saatten sonra artık kimsenin diablo 4'ün yüzüne bakacağını sanmıyorum. gg bye blizzard

jackjoker tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Diablo 4 ün dlc sini bitireyimö bende alacağım ama bütün kışımı yemesinden korkuyorum daha oynamam gereken oyunlar var arada..

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
13 dakika önce, Squall said:

Diablo 4 ün dlc sini bitireyimö bende alacağım ama bütün kışımı yemesinden korkuyorum daha oynamam gereken oyunlar var arada..

POE2 sonsuza kadar sonsuz çeşit kombinasyonla sonsuz çeşit stil ile oynanan ve boşanma avukatlarının en sevdiği oyundur. 

NoFlyZone beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
8 dakika önce, jackjoker said:

POE2 sonsuza kadar sonsuz çeşit kombinasyonla sonsuz çeşit stil ile oynanan ve boşanma avukatlarının en sevdiği oyundur. 

Biliyorum zaten o yüzden hala almadım bitirmem gereken oyunlar var daha.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bu başlıktan haberim yoktu, ben de aldım bir kaç saat önce 15 dalırlık paketten. Download bitmek üzere. Merakla bekliyorum, özellikle D4 fiyaskosundan sonra iyi gelecek gibi.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada yazmayı unutmuşum ama adamlar bu tip bir oyun için bir ilki gerçekleştirmişler. Oyunun en cezbeden farklılığını yaratan durumda aslında bence o. Şöyle ki karakterle artık hareket halinde iken saldırı büyü vs kullanabiliyoruz tabi movement yüksek oranda yavaşlıyor ve adamlar tps oyunlardan alışık olunacak olan WASD kontrol eklemişler. Yani mouse yerine adamı sağa sola hareket ettirmek için klavyeden faydalanıp mouse ile bakacağımız herhangi bir yöre skill cast vs yapabiliyoruz. Bana göre manyak bir gelişme olmuş. Özellikle taktik geliştirmeniz gereken yerlerde çok faydalı geri geri kaçarken saldırmak ya da belli bir açıda hareket ederken takla atıp dodge etmek için falan çok faydalı. Dileyen yine eski mouse kontrol şeklinde de oynayabiliyor zaten oyun 2 tipte kullanım için size seçenek veriyor. Ancak ranged karakter oynuyorsanız WASD özellikle denemenizi tavsiye ederim acaip faydalı oluyor.

MilesTeg and jackjoker beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten bir yöne giderken diğer yöne ateş etmek twin stick-shooter mantığı. ARPG üzerine ekle mis gibi işte. :mrgreen:

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

POE2 nin grafiklerini D4 e göre nasıl buldunuz ? YouTube 'dan net bir şekilde anlayamıyorum. D4 ten iyi diyen youtuberlar var ama bana biraz sönük gibi geldi.  Oyuna başlamak için çok gidip geliyorum vakit bağlamamak için bahane arıyorum. Senior masterlardan bir yorum alalım :)

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
31 minutes ago, Hayalet said:

POE2 nin grafiklerini D4 e göre nasıl buldunuz ? YouTube 'dan net bir şekilde anlayamıyorum. D4 ten iyi diyen youtuberlar var ama bana biraz sönük gibi geldi.  Oyuna başlamak için çok gidip geliyorum vakit bağlamamak için bahane arıyorum. Senior masterlardan bir yorum alalım :)

D4'ü alıp oynayıp iade etmiş birisi olarak sadece grafikleri değil her yönüyle daha iyi bir oyun PoE2 bence. D4'ü oynamak içimden gelmemişti bir kaç denemeden sonra, bunu ise oynamak için açıyorum bilgisayarı neredeyse. Benim D4 tecrübem ilk çıktığı zamanlar içindi tabii. Sonradan onun da iyileştiğini okudum ama karşılaştırma yapamam o haliyle. PoE2 bence almaya ve oynamaya değer bir oyun olmuş. Yapımcılarının daha önceki uygulamalarından yola çıkarak daha da güzelleşeceğini öngörüyorum zaman içerisinde.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

çıkamıyorum oyundan. act1-2-3 bitti cruel'da act1 e başladım. karakter level 50 oldu. oyun kompleks. hele d4'ten sonra. build guidesız oynamak benim için yorucu o nedenle bir grenade mercenary buildini takip ediyorum. item crafting olayını da biraz oturtursam akıp gideceğim :D grafikler d4'ten kesinlikle daha iyi. fakat ps5pro'da özellikle köylerde fps 40lara düşüyor. optimizasyon sıkıntısı var gibi çünkü ayarlardan çözünürlüğü 1080p bile yapsam fps artmıyor. çok rahatsız etmiyor düzeltirler ileride.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunu düzgün bir şekilde oynayabilmek için sanırım 27$ 'lık versiyonu almak lazım. 27$'lık versiyon 600point veriyor. Onuda sanırım bu şekilde harcamak mantıklı : 

Gem ST                                 40p 
Up. to Premium ST             15p
Currenct ST                          75p
Premium Quad ST            150p
Essence ST                          40p    
Premium ST x6 Bundle    200p
Delirum ST                           40p

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

bu sıra aşırı şekilde yoğun olduğum için giremiyorum ama POE2 nin yanında D4 gitsin kumda oynasın o kadar fark var. 
@Atrin bende aynı builddeyim. sana sorularım olacak. cevapsız çağrılarımı cevapla lütfen

13 dakika önce, Hayalet said:

Oyunu düzgün bir şekilde oynayabilmek için sanırım 27$ 'lık versiyonu almak lazım. 27$'lık versiyon 600point veriyor. Onuda sanırım bu şekilde harcamak mantıklı : 

Gem ST                                 40p 
Up. to Premium ST             15p
Currenct ST                          75p
Premium Quad ST            150p
Essence ST                          40p    
Premium ST x6 Bundle    200p
Delirum ST                           40p

ben en üst bundle dan almıştım. sanırım 1000 coin lik olan. ama nerede kullanacağım konusunda fikrim yok. 

jackjoker tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
19 hours ago, jackjoker said:

bu sıra aşırı şekilde yoğun olduğum için giremiyorum ama POE2 nin yanında D4 gitsin kumda oynasın o kadar fark var. 
@Atrin bende aynı builddeyim. sana sorularım olacak. cevapsız çağrılarımı cevapla lütfen

ben en üst bundle dan almıştım. sanırım 1000 coin lik olan. ama nerede kullanacağım konusunda fikrim yok. 

hocam elimden geldiğince cevaplamaya çalışayım sor tabi :D. ben bu adamın yaptığı buildi kullanıyorum https://youtu.be/OzM7z9DoYoc?si=gK8-irKLmEi2yDxf bulabildiğim takip etmesi en basit build buydu. maxrolldaki buildler o kadar hoşuma gitmedi.

ben coinlerle stash düzenleyicileri aldım. çok işe yarıyor.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunun ücretsiz sürümünü beklemektense en kötü basic pack alıp oynamakta fayda var. Stash için alan büyütme orbdur essensedir deliriumdur ıvır zıvırını tutacağın yerleri alabiliyorsun.

Oyunda 120 saati geride bıraktım. 83 lvl witch/bloodmage curse hexblast bir karakterim var. Oyunda yaptıkça yeni bişiler yapasın gelmesi, yeni oynanabilirlikler açılması muazzam bir durum. Buildimi oturtana gearımı toplayana kadar göbeğim çatladı ama değdi açıkcası. Ha daha çok yolumuz var aslında ama ideal oynanabilir seviyelere getirebildim karakterimi. Ascendency için normalde yapılanları yapılıyor ama sonra ki 4 skilli almak için 1001 takla atmak gerekiyor :D arkadaşlar daha da fazla deneme yaparak henüz geçemedi ben dün 82 lvl iken biraz itemlar falanda uplanınca bir deneme çekeyim istedim; şansıma trialde %40 move speedde gelince nihayet yapabildim. Şimdi son bir chaos ya da djinn trialin 4' lüsünü yapmam gerekecek bir ara bakacağım artık.

Oyunun herkese göre olmadığını söylemek lazım aslında, o kadar çok casual playinge alıştıktan sonra bu oyun yıpratıp sinirleri oynattırabilir :D Oynarken belli noktalarda tıkanma hissediyorsanız eğer ara ara oyunun pazarı olan https://www.pathofexile.com/trade2/search/poe2/ girip itemlarını güncellemeyi ihmal etmeyin.

İlk oyunda da benzer durumlar vardı zaten ama oyunda ki pasif ağacı falan efsane gerçekten, hani belli noktalarda istediğiniz bir kombinasyona göre denemek için şekillendirme falan yapıp farklı farklı denemelerde yapmak harika. Bazı pasif skillerini delirium kombinasyonunu yapıp soketten itema takıptada alınabiliyor. Yani belli bir koldan gittiğinizde ulan diğer köşedeki pasifi alabilseydik dediğiniz şeyleri bu şekilde elde etmek mümkün. Skillin üstüne gelince alt tuşuna basıp detaylardan görebilirsiniz.

Atlas map şahane, harita yaparak ilerleme kurgusu çok hoş ve başarılı olmuş. Yaptığınız haritanın bölgesine göre terrain özelliklerini taşımasıda çok ince işçilik. Mesela çöllük alandan geçiyorsanız gelen haritalar çöl özellikli oluyor, deniz kıyısında olanlar ona göre geliyor. Oyunda beni tek rahatsız edeni ki normaldede o maplerde geçerken canımı sıkmıştı cavern tiplemesi sarmaşık kökleri vs olan ve ormanlık alanda yine böle zeminde ot mot sarmaşık bol olan bazı mapler var bunlar uyuz ediyor. Mape falan bakmadan oynarsanız aslında bazen gidilecek yerde yol vs olmadığını sürekli engel gibi bir yerlere tosladığınızı altta ıvır zıvır bişiler gelirken onlara yeteri kadar odaklanamayıp gümlediğinizi görmek sinir edebiliyor. :D

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bu map yapma olayı ne zaman açılıyor ? 

Bir de normal oyun içinde Rare boss'lar oluyor ya. normal mobların sarı olan versiyonu. bazılarının etrafında mavi bir halka var kocaman. bu halkaya girince mananı yiyor. bu ibneleri nasıl öldürecez ya ? normal act1-2-3'de sorun yoktu da cruel act2 de öldüremiyorum çünkü manamı bitirdiği için bomba atamıyorum. atsam bile çok hızlı hoştuğundan ben patlatana kadar bana yaklaşmış oluyor. sinirlenip kapadım oyunu.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
49 dakika önce, Atrin said:

Bu map yapma olayı ne zaman açılıyor ? 

Bir de normal oyun içinde Rare boss'lar oluyor ya. normal mobların sarı olan versiyonu. bazılarının etrafında mavi bir halka var kocaman. bu halkaya girince mananı yiyor. bu ibneleri nasıl öldürecez ya ? normal act1-2-3'de sorun yoktu da cruel act2 de öldüremiyorum çünkü manamı bitirdiği için bomba atamıyorum. atsam bile çok hızlı hoştuğundan ben patlatana kadar bana yaklaşmış oluyor. sinirlenip kapadım oyunu.

Atlas olayı Cruelde de act 3' ü bitirince endgame olarak açılıyor. Sonrasında Tier 1' den başlayarak haritaları atlas cihazına koyarak mapleri açarak yapmaya başlanıyor.

:D Manayı yiyen olayı random gelen bir debuff rare için, yani hiç kesemiyorsan ya pas geçeceksin ya da son checkpointten respawn yapacaksın. Her seferinde haritada gelen creepler random olduğu için bir sefer sonrakinde o şekilde gelmemesi için dua edeceksin.

Buildine uygun yapacağın gear çok önemli bir konu dediğim gibi, uzaktan koşa koşa saydırıyım istediğin şey için MS yüksek bot bulmak, hızlı atış yapmak için silahlara AS büyülere fast cast. Birde kullandığın skille dex support olan mobility var mesela onla skill kullanırken %30 reduced movement desteği falan eklemek önemli. İleride baya bozuk moblar gelebiliyor tabi adamda hastede varsa kaçmak epey zorlaşıyor. Benimde çok sıkıntı çektiğim dönemler olmuştu, hatta epeyce yıldırdığı ulan sikerler böyle oyunmu olur dediğim çok yer olduydu. Şu an son seviyelere yakın olmama rağmen hâlâda tak tak diye 2 3 darbe alıp bok yoluna gitti niyazi durumları olabiliyor. Oyun hiç bir şekilde affedici değil. Ki ben resistleri maxladım büyücü sınıfı gibi olmama rağmen hatrı sayılır bir armorum var. Tabi buildle alakalı komple uzakçı olsaydım energy shield üzerine yönelikte yapabilirdim. Curse patlatma buildi şeklinde olduğumdan biraz daha orta yakın bir savaşma şeklindeyim dolayısıyla defansif armorda ihtiyacım oluyor.

Endgamede birde Diablo' dan hatırlayacağımız ölürsen %10 experience loss olayı var :D :P İlk zamanlar yaptığım haritalarda küfür manyağı oldum resmen. Yarıya kadar exp barı getirip 2 kez üst üste ölüp diplere gelen expden kafayı mı yemezsin falan falan :D

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Şöyle bi oyundan oynanış bırakayım, video kolay gibi gözüküyor diye aldatıcı olmasın. Ben çok riske atmamak için hem seviye olarak biraz düşük bi map açtım hem de bu şekilde oynanabilir hale getirmeniz için dediğim gibi 100+ saat devirmeniz güzel bir build+gear kurmanız gerekiyor. Bu oyunda ki endgame eventlerden ve en çok yapalanı gibi düşünün. Bir de bu maplerin üzerinde extralar olan durumlar var, kiminde boss geliyor kiminde delirium katmanına geçit açma vs gibi hikayeler var. Keşife açık çok şey var henüz görmediğim şeyler var ama ilk oyundan olacakların çoğunuda biliyor sayılır o açıdan oynanabilirliğe uzun uzun imkan veren çokça şey olacağını biliyorum.

https://youtu.be/R3HdzeuVdSA

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap
0

• Bu sayfadaki üyeler   0 üye

Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok