Yeğene PC
0

Bu konuda 14 mesaj var

Yeğene PC toplanacakmış. itopya'ya gitmişler hafta sonu bu sistemi önermişler:

• Intel Core i9 12900 KF 3.2ghz
  • Gigabyte Z790 DDR5 Soket 1700 ATX Anakart
  • Corsair 32GB (2X16GB) Vengeance 6000MHZ CL30 DDR5
  • Asus GeForce RTX 4070 SUPER EVO WHITE OC EDITION 12GB
  • Corsair MP700 PRO NH 1TB NVMe M2 SSD
  • Corsair H150 RGB 3600mm Sıvı Soğutma İşlemci için
  • VENTO VG22AL Tempered Glass E-ATX Tower Kasa
  • FSP HD2-850W GEN5 PSU

amaç tabii ki oyun oynamak. Monitör de alınacak ama ona karar verememişler. Forumda konuşulan donanım konularını takip ediyorum ama tabi işin içinde olmadığımdan ürün kodlarını vs unutuyorum. İntel'in sorun çıkarabilecek serisi 12 miydi 13 müydü unuttum. AMD sistem mi almalı ? Ekran kartını en azından 4070Ti mi almalı ? 32gb ram fazla gibi ama fazla ram göz çıkarmaz mı :D Mümkün mertebe 3 sene falan güncel kalabilmesi için 4k monitör mü almalı 2k mı almalı ? Sistem yine itopya'dan alınacak parça parça başka yerlerden alma imkanları yok. Monitörü tabi başka yerden alabiliriz. İstanbulda olduklarından benim de gidip takma imkanım yok. Önerilerinizi yazarsanız çok sevinirim :) 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Öneriler:

• İşlemciyi AMD alın.
  • 32 GB RAM dursun.
  • Ekran kartı olarak 2K için 4070 Super tam sweet-spot. DLSS'le beraber 2K'da 12GB VRAM uzun süre götürür. 16 GB VRAM'li 4070Ti alayım dese arada 10bin TL'den fazla fark var ve 2K'da elde edeceği performans getirisi çok az. 10bin TL cebinde dursun veya o parayı monitör bütçesine aktarsın.
  • Bir üstteki maddeye bağlı olarak, monitörü 2K seçin. Bütçede yer varsa 2K OLED monitör alsın. Yoksa 2K Fast IPS bir monitörle de keyifle oyun oynar.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@AtrinBütçe meselesi bu işler. :)

İşlemci AMD olursa iyi olur, özellikle de herhang bir 3Dli model. 360mm su soğutucusuna gerek yok bence, iyi bir hava soğutucu da gayet iş görür. Biz bazen abartıyoruz bu soğutucu işini. 2-3bin bandında yeter.

Peregrine beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

İşlemci olarak ben de AMD diyorum (X3D serisinden). Intel'de sorunlu modeller 13. ve 14. nesil.

4070 TI için o kadar fark vermeye gerek yok, Super yeterli bence de. 32GB ram de yeterli gayet. Kasa olarak tavsiyem ışıklı mışıklı olanlar yerine (yeğene alınacağından o RGB'lere koşacaktır gerçi) imkan dahilinde soğutması iyi olanları tercih etmeye çalışın. Bol ışık saçan ama lüzumsuz ısınan kasanın önüne geçmiş olursunuz.

Bir de sıvı soğutma yerine onun neredeyse yarı fiyatına DeepCool, Thermalright veya benzeri sağlam markaların performanslı hava soğutma çözümlerine bakılabilir (gerçi İtopya'da var mı bakmak gerek). Aradaki farkı da monitöre eklersiniz.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

itopyada su soğutma ile kafasını biraz yıkamışlar. çok hoşuna gitmiş :D gerçi ben olsam bende su soğutma alırdım eski günler hatırına. 

yukarıdaki sisteme 65k fiyat vermişler. bakalım amd'ye değiştirmeye çalışacağım. ekran kartı ram vs kalsın o zaman.

@Najaz 2K OLED ile zorlanmaz mı yani burn-in açısından? 

Atrin tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
12 dakika önce, Atrin said:

2K OLED ile zorlanmaz mı yani burn-in açısından? 

Sistemi oyun ağırlıklı kullanacağını düşünürsek herhangi bir sıkıntı yaşayacağını zannetmiyorum. Oyunlarda ekranda uzun süre duran statik grafikler olmuyor pek; güncel oyunlar OLED paneller de düşünülerek dinamik hud'lar ile tasarlanıyor.

Windows masaüstünde de birkaç ufak önlem alarak (değişen duvar kağıdı, görev çubuğunu otomatik gizleme vs.) sorun yaşamadan kullanabilir diye düşünüyorum.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

ya arkadaşlarından mı duydu izlediği turnuvaların reklamları mı beynini yıkadı nedir i9 istiyom diyo başka bir şey demiyo :D içimden ne halin varsa gör amk diyerek konuyu uzatmadım. yukarıdaki sistemi aldılar. şimdi 2k fast ips monitör bulup macerayı sonlandıracağız.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 saat önce, Atrin said:

şimdi 2k fast ips monitör bulup macerayı sonlandıracağız.

Geçen bir arkadaşa şundan aldık, epey memnun. Monitors Unboxed kanalında 2024'ün önerilen oyun monitörleri arasında sayılıyor. Fiyatı da nispeten uygun:

Dell G2724D 27 inç 165Hz 1ms 2K QHD Adaptive Sync Fast IPS Pivot Gaming Monitör

Najaz tarafından düzenlendi
Peregrine beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
4 hours ago, Atrin said:

ya arkadaşlarından mı duydu izlediği turnuvaların reklamları mı beynini yıkadı nedir i9 istiyom diyo başka bir şey demiyo :D içimden ne halin varsa gör amk diyerek konuyu uzatmadım. yukarıdaki sistemi aldılar. şimdi 2k fast ips monitör bulup macerayı sonlandıracağız.

Böyle durumlarda konuya çok ısrarcı şekilde yaklaşmamak en doğrusu olur. Sonra alakalı alakasız her sorun için bak işte Atrin bu işlemciyi aldırdı diye ağlayıp başına bela olurlar.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
2 minutes ago, Peregrine said:

Güzel ama Dell'de yükseklik ayarlı ayak var. Monitör kolu alınacaksa ayağın bir önemi yok tabi ki.

27" vs 32" diye bakınca yükseklik ayarlı olmasının pek bir önemi yok. Kullanıcı için pivot özelliği önemliyse onu bilemem.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
Just now, Definitive said:

27" vs 32" diye bakınca yükseklik ayarlı olmasının pek bir önemi yok. Kullanıcı için pivot özelliği önemliyse onu bilemem.

A evet, onu atlamışım komple. MSI 32"'miş. :mrgreen:

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 12/14/2024 at 4:14 PM, Definitive said:

Böyle durumlarda konuya çok ısrarcı şekilde yaklaşmamak en doğrusu olur. Sonra alakalı alakasız her sorun için bak işte Atrin bu işlemciyi aldırdı diye ağlayıp başına bela olurlar.

çok doğru valla :) 

monitör olarak bunu almışlar https://www.laptop.com.tr/urun/420592/dell-alienware-aw2724dm-27-inc-180hz-1ms-2k-qhd-adaptive-sync-fast-ips-gaming-monitor/ güzel monitör gibi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap
0