Elveda AnandTech
0

Bu konuda 7 mesaj var

LP'nin paylaşımında gördüm. AnandTech yayın hayatına son veriyormuş:

https://x.com/leventp/status/1829493291429319059

https://www.anandtech.com/show/21542/end-of-the-road-an-anandtech-farewell

Son yıllarda birçok sitenin kapandığını veya bir şekilde silinip gittiğini gördük. Ancak donanım konusunda en baba sitelerden biri diyebileceğimiz AnandTech'in kapanıyor olması cidden üzücü oldu. Arada merak ettiğim veya hatırlamaya çalıştığım donanımları, oradan bakar bulur incelerdim. Sanırım Techreport'tan sonra donanım dünyasının en büyük kaybı oldu. Zaten kurucusu Anand Lal Shimpi tam 10 yıl önce (yuh, ne ara 10 yıl oldu lan) Apple çalışanı olduğunu duyurmuştu. Site de Ryan Smith'e kalmıştı. Kendisinin incelemelerini de çok beğenirdim. Bugün Ryan sitenin yayın hayatını sonlandırdığını duyurmuş.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Anandtech, techreport ve benzerleri işlevlerini çoktan yitirdiler. Anand apple a geçtiğinde bitmişti zaten olay. uzatmaları oynuyordu. Scott Wasson da tech reportu bıraktığı gibi tech report saçma sapan birşeye dönüştü ve havada patladı daha yere düşmeden. 

GN ve benzeri bir iki kanal legacy raporlama olayını devam ettirmeye çalışıyorlar ama sadece side job olarak. Yazılı basın para olmadan zor ilerliyor. Reklamların engellenmesi ve sponsor alınamaması da cabası. Yeni jenerasyon silkti attı bu düzgün düzgün review olayını. 

GN e bile bazen ayar oluyorum. Makinalı tüfek gibi konuşmak zorundaymış gibi yardırıyor Steve ve bazen kendi bile farkında değil öndeki prompterda yazan olmasa. Anlamadığımızdan değil ama boğazımıza diziliyor dinlediklerimiz daha hazmedemeden grafiğe bir de biz bakamadan devam ediyor yayın. Mecbur dur kalk ile izliyorum resmen. 

wazzap, SEP, TiesTorN and 1 other beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Scott Wasson, Anand gibileri akıllılık ettiler ve kurdukları yayınları bir zıplama tahtası olarak kullanarak büyük IT firmalarına geçiş yaptılar. Geminin batmakta olduğunu gördüler ve gemiyi zamanında terkettiler yani.

Gönül isterdi ki bizde de LP gibi isimler benzer bir yol izlesin. Ama artık piyasa şartları mıdır, kişisel bazı kaygılar mıdır bilinmez, iyice küçülerek emekli olma yolunda ilerliyorlar. Şahsen 5 yıl sonra ortada bir bilişim basını kalacağını da zannetmiyorum. Influencer denen kitle firmaların tüm reklam bütçelerini emecek (Emerik), ortada sadece community funding'le kendini döndürmeye çalışan amatörler ve hobiciler kalacak.

Najaz tarafından düzenlendi
mamad beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 hour ago, SkyWarrior said:

GN e bile bazen ayar oluyorum. Makinalı tüfek gibi konuşmak zorundaymış gibi yardırıyor Steve ve bazen kendi bile farkında değil öndeki prompterda yazan olmasa. Anlamadığımızdan değil ama boğazımıza diziliyor dinlediklerimiz daha hazmedemeden grafiğe bir de biz bakamadan devam ediyor yayın. Mecbur dur kalk ile izliyorum resmen. 

+1 valla ben de izlerken kaç defa "bir nefes al amk götünden roket mi kovalıyor" düşüncesine kapılmışımdır. acelesi neyse bu kadar.

SkyWarrior beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

Bu işlerin bitmekte olduğu 10 yıl önce belliydi zaten. Çünkü mobil dünya coşup gitmişti, donanım işi yalan olmuştu. Hatta techpowerup da mobil için nextpowerup adında bir kardeş site açmıştı. Ama pek de uzun ömürlü olmadı. Yani donanım işinin sonunu getiren mobil dünya da hızlıca söndü ve yine donanımcıların eline kaldı gibi.

Esas sorun ise şu influencer tayfası. Her şeyin içini boşaltıp saçma sapan bir şeye evirdiler tüm teknoloji dünyasını. Kaçamıyoruz da... İnsanların da eski ilgisi pek kalmadı.

mamad tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap
0

• Bu sayfadaki üyeler   0 üye

Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok