Intel LGA1700 DDR5 Overclock
0

Bu konuda 9 mesaj var

Benim RAM'ler baktım SK Hynix A, ancak doğru dürüst çalışan bir hazır ayar bulamadım, Buildzoid'in var bir tane hazır ayar seti o da AMD 7XXX için, Intel için "Cheat Sheet" diye bir tablosu var ancak oradan da baya uğraşmak gerekecek anladığım. Var mı tecrübesi olan SK Hynix A ile ?

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Default XMP açık halde:

HoJGglR.jpeg

Bu da Buildzoid'in DDR5-6000 ayarları ile:

Ftr7Qrw.jpeg

Çok bir fark oluşmadı latency açısından, Gear 1 asla çalışmıyor, baktım zaten Gear 1 sadece DDR4 içinmiş.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

En iyisi bu oldu, DDR5 6000 CL28:

RaH9Rdp.png

7200 MT/s de denerdim de bende 2x24GB RAM XMP ile dahi 7200 çalışmadı, 2x32GB hiç denemeyeyim dedim ancak belki uğraşırım daha sonra, bakalım oyunlarda bir fark olacak mı ?

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Spiderman Remastered, Very High, Upscaling yok, 3440x1440, Ray Tracing ayarları Very High:

Sz3jxYK.jpeg

Spiderman Remastered, aynı ayarlarla bu defa tuned DDR5 6000 C28:

TeRxCmb.jpeg

Görüldüğü üzere RAM'in kendi XMP ayarı baya kötü.

Spiderman'de ciddi fark ediyor, Wukong'da fark göremedim zaten GPU'yu ciddi sömürüyor, şimdilik denediklerim bunlar.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Latency'de 61ns'ye kadar indim DDR5 6000 27-36-36-28 ayarları ile, voltajla ilgili olan ayarlarım şu şekilde:

CPU SA Voltage Mode: Auto

CPU SA Voltage: 1.10V

DDR VDD Voltage: 1.39V

DDR VDDQ Voltage: 1.39V

VPP Voltage: 1.80V

CPU VDDQ Voltage: 1.30V

7200 benim anakart ile olmuyor giriş seviyesi bir model olduğu için diye düşünüyorum.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

XMP tuning, RAM'in kendi XMP'si ile uğraştım, sonucu böyle oldu:

dqM9dCN.png

Bu da kendi default XMP'si RAM'lerin:

GkoExUN.jpeg

Gecikme farkı büyük oldu, 10ns fark oldu neredeyse.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

İki adet ayarım var dual rank DDR5 RAM ile ilgili, bendeki RAM'lerin modülleri SK Hynix-A. Bu modüller DDR4'teki Samsung B-Die modüllere benzer üne sahip, ciddi voltajlara dayanbiliyorlar. Dual rank DDR5 overclock zor, ben 6400'e kadar gelebildim bendeki anakart-CPU-RAM üçlüsü ile.

Ortak ayarlarım şu şekilde:

CPU VDDQ: 1.30V

CPU VDD2: 1.35V

CPU SA Voltage: 1.10V

DDR5 VDD: 1.40V

DDR5 VDDQ: 1.40V

DDR5 6000 MT/s için Tcas: 27T Trcd: 36T Trp: 36T Tras: 28T bu hızda latency minimum 60-60.5ns gibi arası.

DDR5 6400 MT/s için Tcas: 30T Trcd: 38T Trp: 38T Tras: 28T bu hızda latency minimum 59-59.5ns gibi arası.

Trefi ayarı önemli bir değer bant genişliği için, XMP ayarlarında da bu değer baya düşük oluyor, RAM'in tazelemeye ne kadar döngü harcayacağı ile ilgili bir ayar, tazeleme yapılırken RAM boş gibi düşünebilirsiniz. Bu ayar yükselince RAM'in bu işe harcayacağı döngü azalıyor. Ancak sıcaklık ile direkt alakalı, RAM modüllerinin ısınması durumunda hatalar ile karşılaşmak kaçınılmaz. Benim 6000MT/s ayarımda Trefi 65535, 6400MT/s ayarımda Trefi 32768.

Bu saatten sonra sistem yenileyecek olan varsa da mutlaka CU-DIMM nedir, nerede desteklenir mutlaka araştırsın diyebilirim.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap
0

• Bu sayfadaki üyeler   0 üye

Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok