Daikin hava temizleyici (MC55W)
1 1

Bu konuda 31 mesaj var

2 hours ago, SEP said:

Bizim ev de burun tıkanıklığı, alerji, toz, kedi tüyü gibi bi sürü sorunla dolu. Uzun zamandır böyle bi cihaz alınacak ama bir türlü alamadık. Umuyorum bu yıl... :mrgreen:

Alerji ve burun tıkanıklığı ya da saman nezlesi büyük oranda kedi tüyünden kaynaklı oluyor.

SEP beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
6 saat önce, Peregrine said:

Alerji ve burun tıkanıklığı ya da saman nezlesi büyük oranda kedi tüyünden kaynaklı oluyor.

Bende kedi falan yok ama burnum hep tıkalı :( 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 22.12.2023 at 18:47, TiesTorN said:

şu konuda da bahsetmiştim;

https://www.cursedhardware.com/topic/1505-en-son-aldıklarınız/?page=186#comment-148338

etki alanı 82m² için diyor ama o rakam toleranslıdır. benim evim 100m², tam ortasına yerleştirdim tüm ev için yetiyor. çocuğun toz alerjisi gibi bişeyi varmış heralde aldığımızdan beri pek tıkanma olmadı, baya açıldı ağzı burnu...

en güzel yönü kokuyu ve dumanı temizlemesi. sensörü çok hassas, her şeyi anında algılıyor. mesela yemek yapılmaya başlandığı anda çalışmaya başlıyor, 1-2 saate evde kokudan eser kalmıyor. evdeki koku çıksın diye camı pencereyi açma devri tamamen bitti.

denemek için çocuk okuldayken cihazı salona koyup hanımla puro içtik, hemen algıladı başladı çalışmaya. 1 saate içerde koku ve dumandan eser kalmadı.

sadece daikin markasına özel (patentli) streamer diye bir özelliği var. içinden geçen havaya plasma vererek zararlı organizmaları elimine ediyor.

benimkinin bir üst modeli olanda (MCK55W) hava nemlendirme özelliği de var ama ona gerek görmedim, istanbulda yaşayanların nemlendirmeye pek ihtiyacı yok zaten genel olarak nemli bir şehirde yaşıyoruz.

kısaca başarılı alet.

çalışırken ses durumu nasıl? bende kronik şekilde toza karşı hassasiyet var ve bu zamanla kuru öksürüğe neden oluyor. sesli bir cihaz mı?

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 hour ago, jackjoker said:

çalışırken ses durumu nasıl? bende kronik şekilde toza karşı hassasiyet var ve bu zamanla kuru öksürüğe neden oluyor. sesli bir cihaz mı?

maximumda biraz ses çıkıyor (o da rahatsız edici değil) ama onun harici baya sessiz alet.

jackjoker beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 1/23/2025 at 15:58, JardeL said:

Bir suredir hava temizleyici cihazlara bakiyordum... MC55W'yi arastirdim biraz ama ilginctir Daikin'in yeni bir cihaz olmamasina ragmen neredeyse hic incelemesi yok... Reddit'te , inceleme sitelerinde filan genelde Levoit, Winix, Coway vb. markalar var... 

Bayagi bir okuduktan sonra Winix Zero Pro aldim... Aslında Pro S filan da isimi gorurdu ama cok fazla fiyat farki olmadigi icin bunu aldim... 

Uzun uzun yazmaya baslamistim da konu konuyu aciyor, baktim sonu gelmeyecek vazgectim... Kullanayim biraz, uzun donem etkilerini yazarim... 

Masallah bayagi ilgi var madem ben de yazayim arastirdigim kadarini...

1. Filtreler ve filtrelerin siralamasi... Tercih edilen siralama pre-filter > Carbon > HEPA filter seklinde, en ic kisimda HEPA'nin olmasi filtrenin omru acisindan onemli... Filtreler en buyuk maliyet bu cihazlar icin... Bu anlamda Daikin de Dyson da istedigim duzende degildi... Dyson'in en son cikan Big & Quiet modelinde hem pre-filter yok hem HEPA filtre en onde mesela...  Pre-filter olmamasi kil , tuy gibi parcalarin oldugu gibi en ondeki filtreye temas etmesine sebep oluyor mesela... Kimisi de Dyson'daki gibi carbon filtrenin arkada olmasinin daha iyi oldugunu, bu sekilde gazlari absorbe eden carbon filtre icindeki gozeneklerin cabuk tikanmayacagini soyluyor... 

Aldigim Winix'te durum su;

winix-filter.jpg

Kapak > pre-filter > carbon filter > HEPA filter

2. Bir diger konu hava akisi... Bu hem cihazin ne kadarlik bir alanda etkili olacagini, hem ne kadar surede ideal sartlari saglayacagini hem de dolayli olarak sesi etkiliyor... Yuksek hava akisina sahip bir cihaz aldiginizda filtrelerden gecen hava miktari fazla olacagi icin ortamdaki havayi daha kisa surede temizleyip sleep moduna veya low moduna erkenden geciyor... 

3. Filtrelerin bulunabilirligi ve fiyati... Alinacak cihazda buna dikkat etmek lazim, kullanim asamasinda en buyuk maliyet bu... Burada sunu da ekleyeyim; hava temizleyiciler arasinda en bilinen markalardan birisi Levoit... Cikardigi cihazlardan bir tanesini "true HEPA" diye pazarliyor ama Dyson'daki abiler bu cihazin  HEPA standartlarini karsilamadigi ile ilgili sikayette bulunuyorlar ve Levoit pek cok urununden "true HEPA" ibaresini cikarmak zorunda kaliyor... Baktiginizda particle filter diye geciyor zaten... Ha cok mu onemli, bilemiyorum zira incelemelere baktiginizda Levoit marka cihazlarin en cok onerilen cihazlardan oldugunu goruyorsunuz... 

4. Ionizer ozelligi... Bununla ilgili de ispatlanmamis olumlu ya da olumsuz yonde iddialar var... Hatta kullanilan teknolojiye gore de degisiyor bunlar... Kimisi "atmosferdeki ozon bu cihazin urettiginden cok daha fazla, bir zarari olmaz" diyor... Bir kisim da "hayir oyle degil , ozellikle astiminiz varsa bu ozelligi acmamaniz ya da ionizer olmayan cihaz almaniz yarariniza" diye itiraz ediyor... Tabii kisinin algisina, hassasiyetine gore de degisiyor bu durum... Bununla ilgili pek cok degisken de var, karisik dedigim gibi... 

6. Nemlendirici ozelligi de bulunan hava temizleyiciler... Bununla ilgili de onerilen ayri cihazlar alinmasi... Yani nemlendirici ozelligi de olan bir hava temizleyici yerine hava temizleyici + ucuz bir nemlendirici alinmasi tavsiye ediliyor... Nemlendirici ozellikli cihazlarin uzun donemde küf sorunu yasatabileceginden bahsedilmisti yanilmiyorsam... 

Birkac tane de youtube linki vereyim, pek cok cihaza ait inceleme bulabilir, benim gibi genel bir fikir edinebilirsiniz;

https://www.youtube.com/@consumer-analysis

https://www.youtube.com/@HouseFresh

https://www.youtube.com/@AirPurifierFirst

Son olarak Dyson'a degineyim, bu fiyatlarda almaya hic gerek yok... :] 

SEP and TiesTorN beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap
1 1

• Bu sayfadaki üyeler   0 üye

Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok