Nvidia GeForce RTX 50 - Blackwell (2025 - 2026)
0

Bu konuda 212 mesaj var

8 hours ago, jackjoker said:

DLSS 4 only RTX 5x Series

Nvidia tam bir şerefsizsin. Jensen tam bir homosun. King of HOMO Jensen.  Jensen homoların efendisi. Homo = Jensen. Homolara fısıldayan adam Jensen. Homo power Jensen. Jensen çükünü kessen bir de benimkini yesen. 

Yani sen yedirteceksen gene yedirt de, DLSS 4 bütün 2-3-4k ya geldi. Tam listesi her yerde var. Sadece 5'e özgü olan AI Framegen. Kalanı var.
Fiyatlar da burada ; https://www.nvidia.com/tr-tr/geforce/graphics-cards/50-series/

GeForce RTX 5090

92.849 TL'den başlayan fiyatlarla

GeForce RTX 5080

46.679 TL'den başlayan fiyatlarla

GeForce RTX 5070 Ti

34.959 TL'den başlayan fiyatlarla

GeForce RTX 5070

25.649 TL'den başlayan fiyatlarla

TiesTorN beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 hour ago, Erwin said:

Herkes evde oturup birbirini gondikleyip çocuk yapsın istiyor. :D

TR'de 50k altına 5070 falan olmaz unutun siz onları.

Gondiklemek komik bir kelimeymiş; me likey. :lol:

Peregrine tarafından düzenlendi
typo

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
25 dakika önce, allreadydead said:

Yani sen yedirteceksen gene yedirt de, DLSS 4 bütün 2-3-4k ya geldi. Tam listesi her yerde var. Sadece 5'e özgü olan AI Framegen. Kalanı var.
Fiyatlar da burada ; https://www.nvidia.com/tr-tr/geforce/graphics-cards/50-series/

GeForce RTX 5090

92.849 TL'den başlayan fiyatlarla

GeForce RTX 5080

46.679 TL'den başlayan fiyatlarla

GeForce RTX 5070 Ti

34.959 TL'den başlayan fiyatlarla

GeForce RTX 5070

25.649 TL'den başlayan fiyatlarla

listelere gelince konuşuruz fiyatları. ben kaydettim de.
ayrıca dlss 4 de asıl performans artıran çoklu kare oluşturma teknolojisini ( Multi Frame Generation ) sadece RTX 5x e sunuyor. diğer özellikler performans artışı değil kalite artışı. 
daha iyi inceleyelim lütfen. 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

dlss4 konusunda jj'e katılıyorum. internette tutturmuş herkes gidiyor "dlss4 her seriye geliyor ama 50 serisine özel sadece MFG geliyor diye" yaw iyi de MFG zaten dlss4 demek :lol: 40 serisi ile dlss3 geldiğinde de aynı mantıktı o zaman, "aslında her seriye geldi ama FG sadece 40 serisine geldi" diyebilirdik. böyle saçma bir mantık mı var.

kafa karıştırıcı cümlelere gerek yok, dlss 4 sadece 50 serisine özel geldi, kısa ve net. dlss'in yeni versiyonları ile gelen kalite iyileştirmeleri her zaman vardı zaten, 4'e özel değil.

fiyat konusunda ise çıktığında göreceğiz. amazon genelde nvidia'nın kendi sitesinde yazan rakamlara yakın satıyor bazı dönemlerde. kovalamak lazım.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Şu güzel bir özet olmuş: 

https://x.com/scaling01/status/1876705772240798079

DLSS4 cidden fark yaratabilmeli. Yoksa 4090 ile 5070 arasında dağlar kadar fark var. Hatta Nvidia'nın ön plana çıkardığı AI gücünde de 5070 belirgin şekilde geride.

Bu arada aklıma geldi, Nvidia yıllar yıllar sonra şükür 32 gb'lık güçlü bir kart sunuyor. Sanırım ilk ve tek 32 gb bellekli model Titan V CEO Edition idi. Bana göre kendisi son gerçek Titan modeliydi.

mamad tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

duscw8p.jpg

Tum serilere gelen "Transformer" model Super Resolution ile ilgili de nvidia soyle bir video yayinlamis;

3yf3riw.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=WXaM4WK3bzg&ab_channel=NVIDIAGeForce

Yine tum serilere gelen "Transformer" model Ray Reconstruction ile ilgili de su video var;

pzo2991.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=qQn3bsPNTyI&ab_channel=NVIDIAGeForce ] ... 

DF de bir video yayinladi, oradan da bir iki gorsel atayim;

76hq2rp.jpg69bhefb.jpg

wazzap beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

PCIe5x kablonun taşıyabileceği maksimum güç değeri 600W
5090 575W ile geliyor default da. 
özel soğutmalı ve OC modelleri devreye girince bakalım mevcut kablo da durum ne olacak? şimdiye kadar kablonun limitine yaklaşılamadı ve rahat bir aralık vardı. şimdi ise aradaki güvenlik payı yok olmuş durumda. 
ilk satılan kartlarda ben bu sefer gerçek anlamda yangın olayının olacağını düşünüyorum. 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Founders Edition 5090 serisi kartlar sogutma icin sivi metal kullaniyormus; 

Nvidia's Blackwell flagship GPU uses liquid metal instead of thermal paste to reign in the 575W TGP

Also, the board has a double flow-through cooling system design.

https://www.tomshardware.com/pc-components/gpus/nvidias-blackwell-flagship-gpu-uses-liquid-metal-instead-of-thermal-paste-to-reign-in-the-575w-tgp ] ...

JardeL tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
5 hours ago, jackjoker said:

özel soğutmalı ve OC modelleri devreye girince bakalım mevcut kablo da durum ne olacak? şimdiye kadar kablonun limitine yaklaşılamadı ve rahat bir aralık vardı. şimdi ise aradaki güvenlik payı yok olmuş durumda. 
ilk satılan kartlarda ben bu sefer gerçek anlamda yangın olayının olacağını düşünüyorum. 

Anakarttan da 75W çekiyor. Onu atlamayın.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
7 saat önce, jackjoker said:

Pci-e slotundan da 75w (hatta daha fazlası) çekiliyor. Buna kabloyu da eklersek 700w yine cepte demektir. Oyna devam.

Edit: @wazzap da söylemiş.

mamad tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
22 hours ago, jackjoker said:

listelere gelince konuşuruz fiyatları. ben kaydettim de.
ayrıca dlss 4 de asıl performans artıran çoklu kare oluşturma teknolojisini ( Multi Frame Generation ) sadece RTX 5x e sunuyor. diğer özellikler performans artışı değil kalite artışı. 
daha iyi inceleyelim lütfen. 

DLSS 4 gelmiyormuş deyip, "yeeeeeaaaaa ben MFG demiştim aslında" deyip kıvırmayalım. Ben kendim yazarken de yazmışım MFG ise sadece 5 serisinde diye. Neyin artizliğindesiniz JJ ve Ties ? :D 

fiyatları da konuşmaya bile gerek yok. Öyle olmayacağı garanti çünkü onlar FE fiyatları ve Türkiye'ye 3-5 tane göstermelik FE ya geliyor ya da uğramıyor bile. AMA bir fiyat var mı ? var. Hatta o fiyatlar NVIDIA Türkiye sayfasından alındı. Hala duruyorlar orada.

50-60k arasında 4080 satılan ülkede o fiyatlara o ürünlerin olmayacağı da aşikar. Benim OÇ esnafım 5080'i bir güzel 100k-120k civarına oturtur. 5090'ı böbrekle alabilirsiniz sadece..

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap
0