Nvidia GeForce RTX 50 - Blackwell (2025 - 2026)
0

Bu konuda 212 mesaj var

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

4 dakika önce, wazzap said:

5070, 4090 performansında diye bir şey söylemiş Jensen

Sunumu izlemedim, ama onu DLSS4 ile açık gibisinden bir lafla söylemiştir. Zira DLSS4 iki kata yakın performans sunacak gibisinden sunulmuş.

https://videocardz.com/newz/nvidia-announces-dlss4-with-multi-frame-generation-exclusive-to-nvidia-rtx-50-series

Evet, Nvidia DLSS4 ile çoklu kare oluşturma teknolojisini sunuyor. Veeeee tabi ki RTX 50 serisine özel!:zuh:

Bu arada ilk günden 75 oyun destekleyecek demiş. Oyunlar da fena görünmüyor. Ama genel olarak mevcut oyunlar.

Şöyle bir performans tablosu da verilmiş:

nvidia-dlss-4-multi-frame-generation-up-

mamad tarafından düzenlendi
wazzap beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
2 hours ago, TiesTorN said:

aslında şu kartlar msrp fiyatlarıyla gelse 5090 rahat alınır da, gelmiyor ki. kara borsa fiyatı + üstüne de bizim aptal saptal vergilerimiz binince saçma boyutlara ulaşıyor.

Yurt dışında da rahatça MSRP fiyatına bulunabilecek mi bakalım.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

DLSS 4 only RTX 5x Series

Nvidia tam bir şerefsizsin. Jensen tam bir homosun. King of HOMO Jensen.  Jensen homoların efendisi. Homo = Jensen. Homolara fısıldayan adam Jensen. Homo power Jensen. Jensen çükünü kessen bir de benimkini yesen. 

TiesTorN and achfighter beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 01.01.2025 at 10:49 PM, SEP said:

Bence NVIDIA "Artık AI var hacılar, bu kadar belleğe gerenk yok" deyip bellek miktarını çoğu kart için düşük tutacak. Ama oyunlar tam tersine belleğe daha da abanacağı için yine eldeki saçmasapan kartlarla bi sonraki nesli bekleyeceğiz.

"Bak, daha az bellek kullanıyoruz" demiş yine...

https://youtu.be/qQn3bsPNTyI?si=eSQ5btdxB_79-5SE&t=193

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Hardwarecanucks specleri tweet atmış: 

https://x.com/hardwarecanucks/status/1876473323015835816

Şöyle kabaca bakınca F/P olarak ve genel denge açısından en makul kart 5070Ti görünüyor. Ne yazık ki 5070 ile 5080 arasında F/P konusunda pek bir fark yok. 5090 ise en iyiyi almak isteyen için çok uygun. Çünkü F/P olarak 5080 ve 5070'in çok uzağında değil.

Özetle üst seviye performans isteyen 5070Ti, en iyiyi isteyen 5090 alacak. En azından bellek konusunda da çok kafa karıştırmaz bu kartlar. Orta seviye ise Amd ve Nvidia'nın 5060 modellerini bekleyecek. Belki bu kez Intel'in en üst modelleri bile güzel olabilir.

Şahsen DLSS4 ile birlikte 5060'ları görmek gerektiğini düşünüyorum.

mamad tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

NVIDIA-DLSS-4-_1.jpg

Sadece multi frame generation RTX50 serisine ozel... RTX20 ve ustu tum serilerde DLSS4 destegi var... 

Yalniz bu MFG'nin goruntu kalitesinin ne olacagini da bir gormek lazim... 

5080 vs 4080

nvidia-geforce-rtx-5080-performance-char

Bu tabloda cok fark var gibi ama yaniltici olabilir... 

JardeL tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

4000 serisinde Frame Generation un VRAM tüketimini azaltsalar bile kar aslında. Esas mesele eski NN DLSS modelleri yerine transformer modelleri geliyor ve daha çok compute gücü lazım diyorlar ya o kısma biraz takılıyorum. Veya birşeyleri mi çok yüzeysel anlatıyorlar bakmak lazım. 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

5070 TI alıp geçicem gibi görünüyor, TR fiyatı 35k civarı olacakmış eğer çıkan haberler doğruysa.

5080 ise 45k bandında olacak gibi.

@jackjoker nerde gelsin şimdi, hani o yüksek atılan rakamlar nerde :lol:

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@TiesTorN şu sıra en ucuz 4070 TI 33-35B bandında, 5070 TI bizim ülkede buna yakın fiyattan satılır mı pek emin değilim. En az 40K bekliyorum fiyat olarak ama umarım yanılırım. :icon_rolleyes:

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
51 minutes ago, TiesTorN said:

5070 TI alıp geçicem gibi görünüyor, TR fiyatı 35k civarı olacakmış eğer çıkan haberler doğruysa.

İnandın mı o rakamlara ?

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
11 minutes ago, SkyWarrior said:

İnandın mı o rakamlara ?

inanmayacak bir şey yok, msrp fiyatı 26.5k'ya geliyor, TR farkı ile 35k olmuş işte. hadi 5 de benden olsun 40 olsun. 40'dan fazla olacağını düşünmüyorum. dolar kuru artmadan almak lazım asap.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 saat önce, TiesTorN said:

canım ya :cici: zor biliyorum. seni anlıyorum umut ediyorsun. 
çok gülemiweuyebejyeıeıfjjfhufh

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
25 minutes ago, jackjoker said:

canım ya :cici: zor biliyorum. seni anlıyorum umut ediyorsun. 
çok gülemiweuyebejyeıeıfjjfhufh

vah vah :cici: resmi rakamlar ortada, daha neyin kabullenemezliği bu

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

33 dakika önce, TiesTorN said:

vah vah :cici: resmi rakamlar ortada, daha neyin kabullenemezliği bu

yahu okumuş, az çok bu işlerin içinde birisin. Nvidia Türkiyenin açıkladığı rakamlarla ne zaman kart alınabildi? 4000 serisinde de aynısını yaptılar. bu kadar sazan olduğunu düşünmezdim :D o rakamların üzerine en az 30-40k ekleyeceksin ki onlar markalı kartların fiyatı bile değil. 

jackjoker tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yalnız çok önemli bir duyuru daha var; Project DIGITS - AI Supercomputer

Speaking of power, the DIGITS system is said to run up to 200-billion-parameter large language models, and by using NVIDIA's ConnectX networking, linking two of these systems allows us to run 405-billion-parameter models, which is fascinating.

İkisi birden Meta' nın llama3.1 405B modelini local' de çalıştırabiliyor. Bir çok kurumun ve start-up' ın işte bu dediği bir cihaz olmuş, 5090' dan bile daha çok heyecanlandırdı.

https://wccftech.com/nvidia-unveils-project-digits-at-ces-2025-ai-supercomputer-which-can-power-openais-chatgpt-4o/

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
2 minutes ago, jackjoker said:

yahu okumuş, az çok bu işlerin içinde birisin. Nvidia Türkiyenin açıkladığı rakamlarla ne zaman kart alınabildi? 4000 serisinde de aynısını yaptılar. bu kadar sazan olduğunu düşünmezdim :D o rakamların üzerine en az 30-40k ekleyeceksin ki onlar markalı kartların fiyatı bile değil. 

yoo ben rtx 3070 ti'yi gayet msrp rakamına çok yakın almıştım. 4070 ti'yi stardan aldım ama o da piyasada msrp'ye çok yakın fiyatlara satıldı bir dönem. msrp fiyatının üzerine 30-40 koyacağın kart xx90 serisi olabilir ancak, 70ler falan değil.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
6 saat önce, Definitive said:

Pasaport almayalım, elektrik ve doğalgaz kullanmayalım , köprülerden otoyollardan geçmeyelim mi istiyor anlamadım ki?

Herkes evde oturup birbirini gondikleyip çocuk yapsın istiyor. :D

TR'de 50k altına 5070 falan olmaz unutun siz onları.

SEP beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap
0

• Bu sayfadaki üyeler   0 üye

Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok