Nvidia GeForce RTX 50 - Blackwell (2025 - 2026)
0

Bu konuda 229 mesaj var

Çünkü 512bit bus çipin her tarafını sarmış vaziyette. PCB layer sayısını arttırıp diğer hatları geçirmek lazım bu sefer de heat dissipation sorun olacak. Çipi arkalı önlü soğutmak ve bunu minimum alanda yapmak adına bence mantıklı bir tasarım. 

MilesTeg beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Son olarak şunu da ekleyeyim; ben yapay zeka üzerinden görüntü oluşturmanın bazı güzel tarafları da olacağını düşünüyorum. Mesela script şeklinde değil de tamamen doğaçlama şeklinde gelişecek fizik etkileşim, tahribat, nesnelerin ve materyallerin birbirini etkilemesi, karışması, bulaşması, yıkılma, dökülme gibi efektler... Sayısız örnek verilebilir. Bunlar olduğunda şimdiye kadar grafik işlemciye hesaplatmanın çok zor olduğu bir sürü hadise yapılabilir olacak ve bence çok da güzel olacak. Tabi sorunsuzlaştıkça güzel olur. Zamanında PhysX'in verdiği hissiyatı ben oyunlarda hala arıyorum. Yapay zeka işi bunun çok daha kapsamlısını, çok daha kolay ve geliştirilebilir şekilde mümkün kılabilir.

mamad tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bize yazılım mı satıyorlar diyorlar ya. Evet yazılım satıyorlar. Ve bu yazılımı en iyi çalıştıran donanımla birlikte satıyorlar bkz Apple bkz Sony PS serisi ve bunu takip eden yeni nesil yazılımcı NVIDIA. NVIDIA MFG yi 4 serisine getirebilir miydi. Getirirdi. Ama donanımın kaldırmayacağını söylüyor. Bunu söylerken yalan söylediğini düşünebilirsiniz. Ama yalan olduğunu düşünmüyorum. Adam 4 kat daha fazla compute gücü gerekiyor diyor bunun olması için ve oldurmak için tensor coreları daha güçlü hale getiriyor. Bir önceki jenerasyona 500 tane koyduğu corelar bunun altından tek başına kalkamıyor. Yeni nesil 180 tanesi kalkabiliyor çünkü daha derin yolakları var daha geniş hatları var ve daha hassas hesap yetenekleri var. AMD Ryzen 7000 den sonra 9000 i çıkarınca aaaa ama bu aynı farklı bişi yok kieaaa diye zırıldayan çok oldu. Ne dedik bu cpu yeni mimari. Daha geniş yolakları var daha derin hatları var. Onları kulanınca görün bakın dedik ve gerçekten öyle de oluyor şu anda. 9800X3D ve 9950X3D ortalığın dibine dibine veriyorlar performans olarak. 4 serisi ve öncesini yine görmezden gelmiyor. VRAM kullanımınını azaltıyorum ve daha yeni DLSS modellerini getiriyorum görüntü kalitesini arttırıyorum diyor. Turing kartlarda da oldu. İlk DLSS çöp gibiydi ki o zamanki görüşlerden tevellüt hala Abi 1080ti 2080 i dövüyor muhabbetlerinin tekrarı oluyor. Yaw oyun yapımcıları bile ancak farkına vardı olayın. Konsollar AI ve DL kullanarak upscaling e geçiyorlar demekki olay artık budur. PhysX bir yazılımdı aslında. O kodun optimize çalıştığı bir basit MIPS parallel işlemciyi çaktılar PCI karta bize PPU diye sattılar. Kötü mü oldu evet çünkü devamı gelmedi donanım elde patladı. Ama ne oldu NVIDIA aldı onu CUDA üzerinde çalışır hale getirdi ve genel kullanıcıya yaydı. Arkham Asylum vs oynarken açtı NVIDIA kartı olan herkes fizik ayarlarını köküne kadar. NVIDIA artık herşeyi ama herşeyi CUDA ve benzeri compute ortamlarında hızlandırarak verecek karşımıza. Yeni nesil kartları da bu işleri daha hızlı yapar olarak satacak. 4090 yapar yeaaa diye konuştuğumuz konuları 4090 ve 5080 veya 5070 in ML ve CUDA performans testleri karşımıza düştüğünde de konuşalım çünkü genelde o testler yalan söylemiyor. Varsa fark zaten göreceğiz. 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap
0

• Bu sayfadaki üyeler   0 üye

Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok