Nvidia GeForce RTX 50 - Blackwell (2025 - 2026)
0

Bu konuda 204 mesaj var

30 minutes ago, wazzap said:

Undervolt yaptın mı hocam? 3xxx serisi iyi underclock oluyordu, 4xxxx olmuyor ama pek.

Hiç aklıma gelmedi açıkçası, bi deneyeyim. :thumbs:

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bende hala 3090 ile devam ediyorum. Undervolt falan da yapmıyorum zaten kaç saat açıyorum bilgisayarı diyerek uğraşmıyorum. 5000 serisine geçmeye kalkarsam da onu da değiştireyim bunu da değiştireyim derken gereksiz masraf olacak herhalde. Bekleyip görelim bakalım.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
16 hours ago, wazzap said:

Şu an 4070S falan almamaya çalışıyorum çünkü bu nvidia ipnesi kesin DLSS3.5 gibi bir şey çıkarır, o da sadece 5xxx serisi ile çalışır.

dlss 3.5 var zaten :) dlss 4 çıkacaktır ama sadece 5xxx serisinde çalışma konusu biraz muamma. 4xxx ile de çalışacak söylentileri var.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
2 dakika önce, TiesTorN said:

dlss 3.5 var zaten :) dlss 4 çıkacaktır ama sadece 5xxx serisinde çalışma konusu biraz muamma. 4xxx ile de çalışacak söylentileri var.

ben sadece 5xxx serisine çıkar diye düşünüyorum. tahminim bu. paragöz nvidia mutlaka bunu değerlendirir çünkü. 

wazzap beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Turuncu sitenin haberine göre 5080'in çıkış fiyatı 1500 doların üzerinde olacak gibi görünüyor. Türkiye'de bu kartı 100K'nın altında almak zaten hayal de buna bakarak 5090'ın fiyatını düşünemiyorum bile.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

5060ti 16GB alır geçerim. :D

4060ti 16GB da fazlasıyla yetiyor bana gerçi ama maksat içerideki sistemdeki 2060 Super i değiştirmek. 

SkyWarrior tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Buradaki habere göre 5090 başka bir dünyada satılacak gibi görünüyor. Hala kesin olmamakla birlikte 2.600 dolar seviyelerinde satışa çıkartılacağı söyleniyor. Bu da 5080'le arasındaki performans farkına uygun bir fiyat aslında. İki katı spec, iki katı para. Artık iyice fantezi dünyasında geziyor Nvidia. Türkiye'de 200-250 bin TL seviyesinde olursa şaşırmam.

https://www.techpowerup.com/330284/potential-rtx-5090-and-rtx-5080-pricing-in-china-leaks

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

5080 için 16 GB olacak da deniyor. Ki, 16 GB olacaksa full detay ile 4k çözünürlükte iş yapamayacak çünkü RAM yetmeyecek demektir... Bu nesil de 4k@120 FPS+ için ölü doğuyor demektir. Belki TI falan veya 5090 olmalı..

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bir ara 4K 240Hz 32” monitör kullandım 15 gün kadar, RTX 4080 yeterli değil 4K için, RTX 5080 de yetmez diye düşünüyorum. 

2560x1440 için yeterli. 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 hour ago, T800 said:

Bir ara 4K 240Hz 32” monitör kullandım 15 gün kadar, RTX 4080 yeterli değil 4K için, RTX 5080 de yetmez diye düşünüyorum. 

2560x1440 için yeterli. 

Zaten DLSS bunun için değil mi, DLSS iç çözünürlüğü 2K olacak şekilde (quality, vs neyse artık) ayarlayıp keyfinize bakın.

Edit: Bu dediğim 4K ekran alacakken cayma sebebi yapanlara yoksa 5080'in 4K için yetersiz geleceğini mazur göstermeye çalışmıyorum. Nvidia RAM'den çok kısıyor.

Peregrine tarafından düzenlendi
TiesTorN beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

NVIDIA ramdan çok kısıyor çünkü ibnelik şurada. O RAMI bol bol verirse kimse pro level RTX kartlarını almayacak. çükübik RTX 4500 e 20GB ram koyuyor ama muadili olan karta 12gb ram bile çok diyor. Kısaca mesele bu. Kendi yazılım ekosistemini donanımda kaybedeceği dolarlarla öldürmek istemiyor. AMD ve Intel tarafının adam gibi bir yazılım ekosistemi olmayınca ram verse ne olur vermese ne olur modunda gidiyorlar. Daha pahalı olduğundan değil. Kaybetmek istemediği pro müşteriler olduğundan durum bu. 

wazzap beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bir ara profesyonel kartlar ile ev/oyun kartları arasındaki tek fark ECC bellekti. Bellek miktarı pek değişmiyordu, ecc'de çok kritik bir iş yapmıyorsanız pek bir şey ifade etmiyordu.

Nvidia sonra bu bellek miktarı olayını getirdi ve pro ile ev kullanıcısını birbirinden net şekilde ayırdı. Çünkü öncesinde gerek modifiye sürücülerle gerek custom bioslar ile oyun kartlarını pro işlerde kullanabiliyordunuz.

Bu bellek ayrımı ile bu sefer biraz oyun biraz iş yapan yarı profesyonelleri kızdırdı. Onların gönlünü almak için Titan'ları çıkardı.

Sonra baktı bu sefer profesyoneller de Titan kullanıyor, Titan'ları da rafa kaldırdı alın dedi size 6GB 4090 :D 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

RTX 5080 için 6 ocak tanıtım, 21 ocak piyasaya çıkış denmiş:

https://videocardz.com/newz/nvidia-geforce-rtx-5080-reportedly-launches-january-21st

O değil, RTX 5080'in ilk tanıtılan model olacağı baya baya netleşti. Esas merak konusu performansı. Sebebi ise, 5090'ın speclerinin hayvani şekilde yüksek olması. Nvidia'nın Kepler, Maxwell ve Pascal'da orta sınıf gpu ile ilk kartını sunmasına rağmen bu kartlarla performans liderliğini yenilemesi, tekrar tekrar yaptığı bir şeydi. Çünkü Nvidia bu hamleyi sever, yapmak ister. Şimdi 5080'in speclerine bakınca, 4090'ın belirgin şekilde gerisinde kalmalı diye bakıyoruz, ama ilk tanıtacağı model 5080 olacaksa, bir şekilde performans lideri yapar diye düşünüyorum. O halde 5090 nasıl bir şey olacak? Kepler'deki GTX 680 ile Titan Black Edition (GTX 780 Ti) farkı gibi bir şey olmalı (hatta daha fazlası olmalı). Ama bu sefer bu iki model aynı serinin kartları olacak deniyor. Bakalım Nvidia ortalığı ateşe verecek mi...:mrgreen:

mamad tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
4 hours ago, wazzap said:

5080 belki DLSS (4.0?) ile 4090'a çakabilir. Öteki türlü hayal.

RAM'i yok. o kadar RAM ile 4k da 4090 işlem gücü olarak geride kalsa bile 5080'nin anlamlı bir fark yaratması mucize olur (read, DLSS)

wazzap beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bence NVIDIA "Artık AI var hacılar, bu kadar belleğe gerenk yok" deyip bellek miktarını çoğu kart için düşük tutacak. Ama oyunlar tam tersine belleğe daha da abanacağı için yine eldeki saçmasapan kartlarla bi sonraki nesli bekleyeceğiz.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

4080'imi daha çok seveceğime dair güzel bir his var içimde:mrgreen: Bu gidişle ikinci elde zaten değer kaybedecek 4000 serisi ve yeni nesle geçmek iyice güçleşecek. En iyisi elimizdekiyle bir sonraki nesli beklemek olacak sanırım.

wazzap beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
9 saat önce, SEP said:

Bence NVIDIA "Artık AI var hacılar, bu kadar belleğe gerenk yok" deyip bellek miktarını çoğu kart için düşük tutacak. Ama oyunlar tam tersine belleğe daha da abanacağı için yine eldeki saçmasapan kartlarla bi sonraki nesli bekleyeceğiz.

AI destekli RTX serilerine geçtiğinden beri belleği azaltıyor zaten. Bu yeni seride tüy dikmesini bekliyorum.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap
0

• Bu sayfadaki üyeler   1 üye