Nvidia GeForce RTX 50 - Blackwell (2025 - 2026)
0

Bu konuda 112 mesaj var

On 24.11.2024 at 10:55, TiesTorN said:

doları belli bir noktada salacaklar ve bir anda devalüasyon yiyeceğiz. umarım bu kartlar devalüasyon yemeden tr'ye giriş yaparlar, hemen bir 5080 sardırasım var.

O devalüasyon yaşandığında umarım tek derdimiz ekran kartı olur.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 hour ago, mamad said:

O devalüasyon yaşandığında umarım tek derdimiz ekran kartı olur.

tek derdimiz tabi ki ekran kartı olmayacak, ama pc parçaları gibi direkt olarak dolarla aldığımız ürünlerde hissedeceğiz ilk başta en büyük acıyı, sonra hayat pahalılığı baş gösterecek yavaş yavaş.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

benim @stardust Cihan ile uyguladığımız yöntem şuan tek çözüm görünüyor. Biz bir ürünün çıkış fiyatı eğer uygunsa acımıyoruz alıyoruz. Aldıktan sonra çünkü aldığımız fiyatlardan yeniden satışa sürülmesi olanaksız oluyor. Başta paraya kıyıp aldığımız her ürün çok kısa sürelerde patladı. 
Türkiye de eğer uygun görülen fiyat aralığındaysa hiç düşünmeden yapıştırmak gerek. 
ancak şu var. Dolar patladığında bu yöntem de işe yaramaz. o durumda herkes elindekini kullanıp karanlık asırların son bulmasını bekleyecek. biz göremeyiz o zamanları ama. 

jackjoker tarafından düzenlendi
Najaz, stardust and rammstein beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

RTX 5070 Ti için de söylentiler gelmiş:

https://videocardz.com/newz/geforce-rtx-5070-ti-reportedly-features-16gb-gddr7-memory-and-gb203-300-gpu

16 GB bellek ile gelecek lafına sevinsem mi, üzülsem mi, bilemedim. Bu Nvidia'nın bellekten çalma kafası ne zaman son bulacak, cidden merak ediyorum. Aga hayvan gibi güçlü kartlar yapıp bellek miktarıyla bok etmek nasıl bir kafadır biri çıkıp açıklasın artık. Şu RTX serisine geçildiğinden beri tüm serilerde aynı durum söz konusu. Hatta geçen nesillerde 3060'larla ve 4060'larla o kadar dağıttılar ki bu meseleyi, ne halt ettiklerini kendileri de anlamadılar. 1080 Ti'ın 3-4 katı güçlü kartlara 16 GB bellek koymak nedir yahu? Kaldı ki bellek kullanımı daha arttı, doku kalitesi ve detayı arttı, RT geldi belleğe bir de o yük bindirdi, ama Nvidia ısrarla bellek miktarını düşük tutuyor. Çok garip bir tavır. Dünyanın en değerli firması oldun, şu seviyedeki kartlardan ürün başına 2 dolar daha az kazansan nolacak yahu...

TiesTorN, rammstein and wazzap beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

RTX 5060 için 8 Gb iddiaları artıyor:

https://videocardz.com/newz/nvidia-geforce-rtx-5060-ti-to-feature-16gb-vram-rtx-5060-reportedly-sticks-to-8gb

Nvidia senin yapacağın işin... Intel bile 12 GB bellek koydu yeni orta sınıf kartına; yani senin giriş seviyesine denk gelecek kartına...

mamad tarafından düzenlendi
jackjoker beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
37 minutes ago, mamad said:

Inno3d'nin RTX 50 elişmiş DLSS, artırılmış rt ve nöral render kapasitesi gibi ifadeler kullanılmış:

https://videocardz.com/newz/inno3d-teases-neural-rendering-and-advanced-dlss-for-geforce-rtx-50-gpus-at-ces-2025

Belki yenilenen bazı özelliklere atıftır, ama genel ifadeler kullanıldığı için yeni bir şey olmayabilir de.

Yani 4000 serisi ve öncesi kartlar performans olarak yeterli bile olsalar teknolojilerinin eskidiği hissedeceğiz ve yeni nesil kart almak için psikolojik baskı yiyeceğiz. Her zamanki terane. Şahane:icon_dance:

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

İşte o henüz belli değil. Zaten Nvidia genelde 2 nesilde 1 belirgin yenilikler getirir oldu. Belirgin yenilik de geçen nesil de gelmişti, RTX 50 için fazla bir şey beklenmiyor.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
2 hours ago, mamad said:

İşte o henüz belli değil. Zaten Nvidia genelde 2 nesilde 1 belirgin yenilikler getirir oldu. Belirgin yenilik de geçen nesil de gelmişti, RTX 50 için fazla bir şey beklenmiyor.

Ben biraz kötümserim o konuda. Umarım yeni dediğin gibi olur hocam da bu nesli atlarız. Yoksa işimiz zor.

Neural Rendering ile ilgili bir video. Henüz elde somut bir şey yok tabii ama bakalım ne kadar etkileyecek algımızı.

https://www.youtube.com/watch?v=EM79XC4RtpQ

MilesTeg tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Jensen geçenlerde "artık grafik konusunda AI olmadan ilerlenemez" gibisinden laflar etmişti. Bu neural rendering mevzusu bu söylemin sebebi olabilir. Ama ben bu söylemin hemen ertesinde doğrudan AI'ye görüntü çizdirecek GPU'ların gelmesini beklemiyordum. İllaki gelecektir, fakat o noktaya gelinmesi için zaman gerekir diye düşünmüştüm. Eğer RTX 50'de bu işlere girişirse Nvidia, ortalık X4 oranında karışır. DLSS2 ile ortalık zaten karışmıştı. DLSS3 ile kan çıkacak kadar farka gitti iş. Şimdi bir de tüm grafik işini AI'ye yaptırmayı başarırsa (bu kadar erken şekilde), rakipler fena sarsılır. Rakip mi kaldı gerçi...

Edit: Jensen'in açıklamasına dair haberi de buldum: https://www.donanimhaber.com/nvidia-yapay-zeka-olmadan-artik-grafikleri-yapamayiz--181992

mamad tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
14 dakika önce, mamad said:

Ama ben bu söylemin hemen ertesinde doğrudan AI'ye görüntü çizdirecek GPU'ların gelmesini beklemiyordum.

Ekrandaki tüm görüntüleri değil de, gölgeler, yansımalar gibi işleri AI'a mı yaptıracaklar acaba? Yani "Şu noktaya akşam 5 güneşi vurduğunda oluşan gölgeyi AI ile gerçek zamanlı yaratıp çiz" mi diyecekler?

Najaz tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
59 dakika önce, Najaz said:

Ekrandaki tüm görüntüleri değil de, gölgeler, yansımalar gibi işleri AI'a mı yaptıracaklar acaba? Yani "Şu noktaya akşam 5 güneşi vurduğunda oluşan gölgeyi AI ile gerçek zamanlı yaratıp çiz" mi diyecekler?

İşte böyle melez bir şey olabilir. Zaten ray tracing de ilk çıktığında melez bir yapıdaydı (hala da öyle), gittikçe gelişti, sonradan path tracing lafları duymaya başladık. Yavaş yavaş tüm grafik işini yapay zekaya yaptıracak olmaları beklenmeyen bir şey değil, daha önce konuşuldu buralarda da. Özellikle de DLSS3 ile gelen frame generation özelliğini görünce. Ama orada bile mevcut resmin kopyasını oluşturma mantığı vardı. Burada ise sıfırdan bir şeyler çizdirmek söz konusu gibi. Bilemedim. Melez bile olsa bunu yapan adamların bu işi daha da geliştirmesi çok zaman almaz sanki. Gerçi Nvidia'nın bu işi geliştirme hızını düşününce olmayacak bir şey de değil. O zaman da Amd ve Intel'e başarılar dilemekten başka bir şey gelmiyor aklıma.

Diğer taraftan Amd kendine rakip olarak Intel'i seçecek gibi görünüyor. Ne de olsa üst seviye kart çıkarmayacağız diyorlar. Intel de çıkardığı kartlarla anca Amd ve Nvidia'nın orta seviyesini hedefleyebiliyor. Amd ve Intel orada buluşacaklar gibi.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap
0

• Bu sayfadaki üyeler   0 üye

Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok