Nvidia GeForce RTX 50 - Blackwell (2025 - 2026) 5080 İNCELEMELERİ GELDİ!!
0

Bu konuda 475 mesaj var

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

Nvidia söylentilere yer bırakmamış:

https://videocardz.com/newz/nvidia-confirms-geforce-rtx-5070-ti-launches-february-20-rtx-5070-on-march-5

Resmi olarak 5070Ti 20 Şubat'ta, 5070 de 5 Mart'ta geliyor denmiş.

Edit: 50 serisi ile gelecek laptopların ulaşması zaman alacak deniyor:

https://videocardz.com/newz/geforce-rtx-50-laptop-gpus-face-unusual-delays-according-to-supply-chain-sources

mamad tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Benim bütün bu kablo yanması vs. olaylarından tek çıkarımım Nvidia'nın resmen şımarmış olduğudur. En değerli şirketiz biz olm, paraya para demiyoruz, ne yapsak peynir ekmek gibi satıyor diyerek eski hatalarını telafi etme ihtiyacı bile hissetmemişler. Rekabet de kalmadı artık tepe noktada. İyice soğudum valla bu grafik kartı işlerinden. Bu kadar laftan sonra belki yine alırız bir gün yeni nesil kart ama ne eskisi gibi istek kaldı ne de heyecan. İş madem yazılımla frame generate etmeye geldi birilerinin derhal çıkıp Nvidia'nın tekelini kırması lazım.

https://youtu.be/oB75fEt7tH0?si=En6UtZXEutMGQgAv

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Benim bu başltıktaki son attığım video açıkça gösteriyor hocam durumu zaten. Nvidia artık bilerek böyle şeyler yaptığını düşünmeye başladım. Hem iyi ve çok kötü reklamı olup gündemde kalıyor, hem de zaten bu olay yüzünden kaybedeceği bir kitle yok. İnsanlar yine de Nvidia ekran kartı almaya devam edecek. Yoksa bunu tasarlayan mühendis bilmiyor mu bunu? Bal gibi de biliyor. Mesela AMD'da bu tür olaylar olmuyor ama onda da hiç bir olay olmadığından konuşulmuyor. :D Eskiden yazılım şikayetleri aşırı derecede yüksek olurdu ama bir anlamda da AMD'nin konuşulmasını sağladı. Eee, şimdi o da yok. Anca FSR ile kendinden söz ettirebiliyor.

MilesTeg beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
51 minutes ago, wazzap said:

Benim bu başltıktaki son attığım video açıkça gösteriyor hocam durumu zaten. Nvidia artık bilerek böyle şeyler yaptığını düşünmeye başladım. Hem iyi ve çok kötü reklamı olup gündemde kalıyor, hem de zaten bu olay yüzünden kaybedeceği bir kitle yok. İnsanlar yine de Nvidia ekran kartı almaya devam edecek. Yoksa bunu tasarlayan mühendis bilmiyor mu bunu? Bal gibi de biliyor. Mesela AMD'da bu tür olaylar olmuyor ama onda da hiç bir olay olmadığından konuşulmuyor. :D Eskiden yazılım şikayetleri aşırı derecede yüksek olurdu ama bir anlamda da AMD'nin konuşulmasını sağladı. Eee, şimdi o da yok. Anca FSR ile kendinden söz ettirebiliyor.

RayTracing, DLSS falan derken sık kullandığım ve elle tutulur bütün teknolojiler NVIDIA'da. Hadi bunu geçtim, oyunlarda benzer performans gösterse hayatta NVIDIA kart almam ama gel gör ki mecbur kalıyoruz. AMD sağolsun hala elindeki fırsatları değerlendir(e)mediği için rekabetle falan uğraşmıyor nedense. "Nasılsa konsollardan parayı kırıyoruz" diye mi düşünüyolar nedir, bi türlü anlamıyorum AMD'yi. Hallerinden aşırı memnun gibiler.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 saat önce, SEP said:

RayTracing, DLSS falan derken sık kullandığım ve elle tutulur bütün teknolojiler NVIDIA'da. Hadi bunu geçtim, oyunlarda benzer performans gösterse hayatta NVIDIA kart almam ama gel gör ki mecbur kalıyoruz. AMD sağolsun hala elindeki fırsatları değerlendir(e)mediği için rekabetle falan uğraşmıyor nedense. "Nasılsa konsollardan parayı kırıyoruz" diye mi düşünüyolar nedir, bi türlü anlamıyorum AMD'yi. Hallerinden aşırı memnun gibiler.

Gpu tarafında memnun olacak bir halleri kesinlikle yok. Genel olarak gpu tarafından parayı kırdıkları da yok. Ama beni de şaşırtan garip bir durum var. RX 6000 serisi ile Amd istese gerçek anlamda performans liderliğini alabilirdi, ama göz göre göre yapmadılar bunu. O kısmı hâlâ anlayabilmiş değilim. Aradan biraz zaman geçince de 3090'ı burun farkıyla geçebilecek 6950 XT modelini çıkardılar. Ama bunun için önce 3090Ti'ın çıkmasını beklediler. Garip.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

570 serisi sürücüye geçtim nihayet linux tarafında. Üşengeçliği atmak zaman aldı. Biraz da mecburiyetten ama CUDA tarafında  ciddi performans artışı  var. 2.5 saatte biten iş 2 saatin altına düştü tek gpu da. Çift GPU serverda 25 dk lık iş 11 dk da bitti. L40s var 2 adet sunucuda. 

jackjoker, Najaz and wazzap beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 15.02.2025 at 00:09, SkyWarrior said:

570 serisi sürücüye geçtim nihayet linux tarafında. Üşengeçliği atmak zaman aldı. Biraz da mecburiyetten ama CUDA tarafında  ciddi performans artışı  var. 2.5 saatte biten iş 2 saatin altına düştü tek gpu da. Çift GPU serverda 25 dk lık iş 11 dk da bitti. L40s var 2 adet sunucuda. 

Güzel artış. Son döne Nvidia kafa takımından beklenmez.

Çok güvenilir değil ama bir dosyada RTX 5050 adı geçiyormuş:

https://videocardz.com/pixel/geforce-rtx-5050-spotted-in-eec-listing

Şimdiye kadar Nvidia'nın masaüstü tarafında RTX xx50 model çıkarmaya hevesli olmadığı bilinen bir şey. 3050 bile biraz pazarlama amaçlı, main stream denen pazara yönelik bir model olmuştu. Serinin de sonunda çıkmıştı. 20 ve 40 ailelerinde zaten öyle bir model olmamıştı. Bu nesilde de pek beklenmez aslında. Çünkü fazla bir performans artışı yaşanmadı. Ama iş pazarlama olunca, gayet de olabilir diye düşünülüyor.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

5070Ti'ın 3dmark sonuçları gelmiş:

https://videocardz.com/newz/nvidia-geforce-rtx-5070-ti-is-16-6-faster-than-rtx-4070-ti-super-in-leaked-3dmark-tests

Beklendiği gibi diyebiliriz. Ama güncel testlerde en iyi sonucu 1440p'de vermiş. 4K'ya çıkılınca performans kaybı üst model olan 5080 ve altında yer alan 4070Ti Super'e göre daha belirgin olmuş. Fire Strike ise 4K'da performans kaybının az olduğu tek test olmuş.

mamad tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
6 saat önce, jackjoker said:

5070 ti bekleyenler bunu bir izlesinler. 

I'll get in trouble talking about this... but I couldn't wait...

Pek çok kişi benzer şeyler söylüyor:

https://videocardz.com/newz/first-shipment-of-geforce-rtx-5070-ti-not-expected-to-be-better-than-rtx-5090-5080

Nvidia hıyarım var dedi, millet elinde tuzlukla koşmaya başladı.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Elveda piziX:

https://videocardz.com/newz/nvidia-ends-cuda-32-bit-support-for-geforce-rtx-50-series-impacting-physx-in-older-games

Yazık oldu şu işe. 15 yıl önce iyi gazlanmıştı. Bence oyunların çehresini değiştirebilecek en önemli gelişmelerden biriydi. Ama bir yere varmadı. Nvidia ekmeğini yedi gerçi. Bize de 1-2 oyunda güzel bir hissiyat sundu, ama devamı gelmedi.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

En son Batman serisini oynarken "Hmm, iyiymiş" demiştim PhysX efektlerini görünce (uçuşan kağıtlar, pelerin vs.). Sonrasında ne varlığını hissettim ne de sürücü kurma ekranı dışında gördüm.

TiesTorN beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Anladığım kadarıyla CPU (software) physx etkilenmiyor. Yani oyunda ekran kartı isteyen physx yoksa yada mevcut islemciniz o zamanın ekran kartları kadar physx yapabiliyorsa sıkıntı yok.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 hour ago, Whooosh said:

Anladığım kadarıyla CPU (software) physx etkilenmiyor. Yani oyunda ekran kartı isteyen physx yoksa yada mevcut islemciniz o zamanın ekran kartları kadar physx yapabiliyorsa sıkıntı yok.

Oyunlar donanımsal veya gpu dan physx seçilmedikten sonra o efektleri açmıyorlar ama (zaten bir avuç öyle oyun olsa da). Batman, GRAW ve benzerleri. Hatta bazıları uygun dll versiyonu olmadan (PPU uyumlu versiyon) gpu versiyonu bile takmıyor. 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ray tracing açıldığında yaşanan performans kaybı bu modelde de görünüyor. Ama üst modellere göre biraz daha az diyebiliriz. Raster performansında neredeyse 4080 olmuş. RT açıldığında azıcık daha geride. Güç tüketiminde bir abukluk yok. Ama fazla bir şey de sunmuyor. Enerji verimliliği 5080 ile 4080 arasında kalmış. Beklendiği gibi bir model olmuş. Değişen pek bir şey yok. 5070'in nasıl olacağı da az çok belli. Artık Amd'yi bekleyebiliriz.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Black Myth: Wukong oyununda RTX 4080 ve RTX 5080 ile yapılan benchmark testleri yaptım. Her iki test de 2560x1440 çözünürlükte, Cinematic ayarlarda, DLSS açık ve Ray Tracing yüksek. MFG ise yok. Bire bir aynı ayarlar.

RTX 5080, RTX 4080’e kıyasla %30 civarında daha yüksek FPS sunuyor. Ortalama, maksimum ve minimum FPS değerlerinde önemli bir artış var. Bellek kullanımı ise neredeyse aynı. Bu, RTX 5080’in yeni nesil mimarisiyle (muhtemelen Blackwell) daha verimli çalıştığını gösteriyor.

Ekran görüntüsü 2025-02-21 013601.jpeg

5080

WUKONG 2k_RT açık DLSS perf 5080_new.jpeg

4080

WUKONG 2k_RT açık DLSS perf.jpg

jackjoker tarafından düzenlendi
wazzap and MilesTeg beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
3 dakika önce, mamad said:

@jackjoker

5080 için çok iyi sonuçlar. Oc durumu nedir?

Hem 4080 hemde 5080 oc lu. Her ikiside yaklaşık %15 saat hızı aşırtmalı. Farkın bu kadar çok olmasının sebebi sürücü kaynaklı da olabilir. 4000 ailesinin en stabil sürücüsü ile şuan ki 5000 ailesinin en yeni sürücüsü arasında belki UE5 motoru için optimizasyon da olabilir. Her iki kartın OC lu değeri arasında belirgin farklar var bu oyunun  özelinde. 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

ZOTAC RTX 5090 GPUs Have Missing ROPs Resulting In Performance Degradation, Slower Than Founders Edition

İlk defa böyle bir şey görüyorum. Bazı Zotac 5090' larda eksik ROP ünitileri varmış bu yüzden Elden Ring' de 184 FPS yerine 174 FPS almış.

Televizyonlarda panel lottery' ye alışmıştık. 3000$ verip aldığımız tv' lerde ölü piksel çıkmayınca seviniyorduk. Şimdi de GPU' larda ölü ROP çıkmayınca mı sevineceğiz?

ionian tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap
0

• Bu sayfadaki üyeler   0 üye

Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok