Mesaj tarihi: Cuma günü saat 18:59 (düzenlendi) Nvidia oyun gpularını ipine sallamıyor sanırım. Edit: Bu arada yeni sürücü ile %8 kadar performans artışı görülmüş deniyor. Baktım, 3dmarkta böyle bir fark var, doğru. Ama ne hikmetse bu fark yalnızca 5070/Ti modellerinde görünüyor. Yani yalnızca rekabet yaşayan modeller. Biraz da 5080'de. Yeni çıkan 5060Ti'da hiçbir hareket yok, 5090 da benzer şekilde pek oralı değil. https://videocardz.com/newz/geforce-rtx-gpus-gain-up-to-3-8-synthetic-performance-with-latest-572-02-graphics-drivers Cumartesi günü saat 03:52 mamad tarafından düzenlendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Cumartesi günü saat 11:14 5060ti bu sefer 16 lane PCI Express 5.0. iyi olmuş. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Cumartesi günü saat 11:29 @mamad bence sebebi 5060ti'nin yeni çıkmış olması ve henüz optimize edilmemiş olması, 5090'da fark olmamasının sebebi ise güç tüketimi zaten maksimumda olduğu için daha fazla optimize edemiyorlar. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Cumartesi günü saat 12:10 Güç tüketimi maksimumdan da ziyade mecburen capped 575 watt mı ne. Ama mesela 450watt cap yapsalar onda performans ne kadar artacak onu test etseler daha iyi. Undervolt veya power limit uygulandığında bir artış varsa o zaman takdire şayan olur. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Cumartesi günü saat 20:23 (düzenlendi) On 19.04.2025 at 14:29, TiesTorN said: @mamad bence sebebi 5060ti'nin yeni çıkmış olması ve henüz optimize edilmemiş olması, 5090'da fark olmamasının sebebi ise güç tüketimi zaten maksimumda olduğu için daha fazla optimize edemiyorlar. Bu da mümkün tabi ama performans artışının tam da rekabetin döndüğü kısma gelmesi, özellikle de 5070 gibi bir zayıf halkaya olumlu etki yapıyor olması göz kırpıyor. Bir de 5070 ile 5060Ti arasındaki fark uçurum haline gelmiş neredeyse. Yakında 5060Ti için de bir şeyler gelebilir. 7 saat önce mamad tarafından düzenlendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Cumartesi günü saat 21:29 On 4/18/2025 at 9:45 PM, jackjoker said: 576.02 versiyon sürücüyü indirmeyin ( en son ) Bu sürücüde bir bug buldum. bunu Nvidia'a yazdım. Guru3d forumlarında da yazdım. Hatta ilk yazan kişi olabilirim. Sonrasında epey yazım desteklendi. Nvidia biraz önce bu bug'ı "açık hatalar" kısmına ekledi. Sorun şu. 576.02 versiyon son sürücüyü yükleyince ekran kartının thermal sensörleri, sensör okuyucu yazılımlar tarafından okunamıyor. MSI Afterburner da yaptığınız tüm profiller işe yaramaz hale geliyor. Dahası kartın sıcaklık değerleri okunamadığı için, oyuna vs girseniz bile ekran kartının GPU sıcaklık değerini sabit 24 derece olarak görüyorsunuz. Bu yüzden fan lar açmıyor kart ısınsa bile. Düzeltmek için bilgisayarı iki kereyeniden başlatınca sensörler yeniden okunabilir hale geliyor. Ama uyku moduna alırsanız bilgisayarı ya da bilgisayarı kaparsanız yine sensörler çalışmayı kesiyor. Tekrar restart etmeniz gerekiyor. Bu sorunu yaşamamak için ben önce ki versiyona geri döndüm. Şuan herkes geri önce ki versiyona geri dönüyor. Bu sorun tüm 5X/4X/3X serisi kartları kapsıyor bu arada. Aklınızda olsun, son sürücüyü indirmeyin. Muhtemelen fix lenir. Nvidia sürücü skandalları sürüyor. bunu yeni sayfaya taşımak istedim. başkan jensen ile birebir bu sorunun çözümü için konuşuyormuşsun diye duydum. hiç yoktan yeni ekran kartına sorunlu driver yükleyecektik. yine bir son dakika kurtarışı yaptın sağol. senin bunu yazmış olmana rağmen 576'yı yüklüyordum nerdeyse, yine sen önledin Peregrine and jackjoker beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 18 saat önce Benim laptop 4070'de de sabit 32 derece görüyordu; millete cayır cayır GPU'larını yaktırtacaklar. Hala nasıl siteden kaldırmadılar bu sürücüyü hayret ediyorum. Dünya ne kadar OÇ bir yer oldu. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 16 saat önce On 18.04.2025 at 21:59, mamad said: Nvidia oyun gpularını ipine sallamıyor sanırım. Edit: Bu arada yeni sürücü ile %8 kadar performans artışı görülmüş deniyor. Baktım, 3dmarkta böyle bir fark var, doğru. Ama ne hikmetse bu fark yalnızca 5070/Ti modellerinde görünüyor. Yani yalnızca rekabet yaşayan modeller. Biraz da 5080'de. Yeni çıkan 5060Ti'da hiçbir hareket yok, 5090 da benzer şekilde pek oralı değil. https://videocardz.com/newz/geforce-rtx-gpus-gain-up-to-3-8-synthetic-performance-with-latest-572-02-graphics-drivers ne hareketi olmasını bekliyordun? 5060 Ti desteği zaten 576.02 ile geldi. önce ki versiyonlarda desteği yok bu kartın. Öncekiyle karşılaştırma yapamazlardı zaten. incelemeyi yapan listeye ne diye eklemiş anlamak zor. TiesTorN beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 15 saat önce 1 hour ago, jackjoker said: 5060 Ti desteği zaten 576.02 ile geldi. önce ki versiyonlarda desteği yok bu kartın. doğru söze ne hacet jackjoker beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 14 saat önce İyi de driver'ı nvidia sitesinde aratırken laptop 4070 olarak seçiyorum drop down menüden. 5060ti haricindekilere, siz bir durun birader diyebilirlerdi ya da el çabukluğu marifet işiyle hızlıca sensör bullshit'ini düzeltip 576.03 diye salabilirlerdi piyasaya. Ama yok 5060ti haricindekilerin GPU'ları yandan hafif kızarsın. Tabi nvidia da haklı, hangi çatallı z*iki piyasaya sürse kapışılıyor, güruhlarca zırvalarına hak veriliyor. "Why bother?" demiştir adamlar. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 14 saat önce @Peregrinehocam sana yazılmadı onlar. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 12 saat önce Doğru doğru, zaten benimki forum içine cevap olarak değil de nvidia'ya uyuz olduğum için kendi kendime söylenme zaten. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 7 saat önce (düzenlendi) 8 saat önce, jackjoker said: ne hareketi olmasını bekliyordun? 5060 Ti desteği zaten 576.02 ile geldi. önce ki versiyonlarda desteği yok bu kartın. Öncekiyle karşılaştırma yapamazlardı zaten. incelemeyi yapan listeye ne diye eklemiş anlamak zor. İncelemelerde kullanılan sürücü: "575.94 Press Driver" Elbette fazla bir fark olmaz. Ama şuan 5060Ti ile 5070 arasındaki fark fezaya çıkmış durumda. 3dmark'ta kabaca %48. Tanıtım fiyatları arasındaki fark %28 kadar. 5060Ti'ın F/P oranı saçmalık durumunda. 7 saat önce mamad tarafından düzenlendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 5 saat önce (düzenlendi) 1 saat önce, mamad said: İncelemelerde kullanılan sürücü: "575.94 Press Driver" Elbette fazla bir fark olmaz. Ama şuan 5060Ti ile 5070 arasındaki fark fezaya çıkmış durumda. 3dmark'ta kabaca %48. Tanıtım fiyatları arasındaki fark %28 kadar. 5060Ti'ın F/P oranı saçmalık durumunda. vurguladığım o değildi neyse. press driver zaten güncel driver ile aynı. fark olmayacaktı. inceleme yapan yer iyi saçmalamış. bu arada fark konusunda şaşılacak bir durum yok RTX 4070, RTX 4060 Ti 16gb 'den %32.6 daha güçlü (SM puanına göre) RTX 5070, RTX 5060 Ti 16gb 'den %36.8 daha güçlü (SM puanına göre) veya nette ki verilere göre küçük bir AI çalışması 4060Ti & 4070 5060Ti & 5070 yani seriler arasında zaten fark oranı buydu. neden garipsendi bu durum? 5 ailesine özgü bir durum değil yani. 5 saat önce jackjoker tarafından düzenlendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş