Nvidia GeForce RTX 50 - Blackwell (2025 - 2026) 5080 İNCELEMELERİ GELDİ!!
0

Bu konuda 552 mesaj var

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

Bu saatten sonra öperler valla. 9070XT de mal gibi fiyattan çıkarsa gider 20 küsura 4070süper alır geçerim. Bıktım artık.

wazzap tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 saat önce, wazzap said:

Bu saatten sonra öperler valla. 9070XT de mal gibi fiyattan çıkarsa gider 20 küsura 4070süper alır geçerim. Bıktım artık.

Dolar 36,50 olmuş ekran kartı alınmaz bu zamanda...

2jk6kcr.jpg

rammstein and wazzap beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 saat önce, Najaz said:

Dolar 36,50 olmuş ekran kartı alınmaz bu zamanda...

2jk6kcr.jpg

Dolar kuru 1,5 yıldır baskılanırken tam da bu dönemde alınır aslında. Bir sabah uyandığımızda dolar kurunu 50-60 lira bulmak da var.

CandleGarden and TiesTorN beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

5070 incelemeleri de döküldü ortalığa. Görünen o ki Nvidia o konuda da yalan söylemiş. Dediklerine göre 4090'ın yanına bile yaklaşamıyor. Tekel olmak böyle bir şey işte. AMD'den de umut yok. Kaldık bu heriflere.

achfighter beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 3/3/2025 at 1:58 PM, mamad said:

Dolar kuru 1,5 yıldır baskılanırken tam da bu dönemde alınır aslında. Bir sabah uyandığımızda dolar kurunu 50-60 lira bulmak da var.

aynen öyle... dolar şu an çok ucuz, tam zamanı aslında.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
13 dakika önce, MilesTeg said:

5070 incelemeleri de döküldü ortalığa. Görünen o ki Nvidia o konuda da yalan söylemiş. Dediklerine göre 4090'ın yanına bile yaklaşamıyor. Tekel olmak böyle bir şey işte. AMD'den de umut yok. Kaldık bu heriflere.

Raster performans da 4090 ı geçen kart yine selefi 5090.  5080 bile yaklaşamaz raster performans da. sadece overclock yapılan 5080 4090 ile yakın performans veriyor. 
Homo jensenin sallamasyonu o.
MFG açılınca evet 4090 diye bir kart kalmıyor ortada. Ama desteklenen oyunların çoğalması gerekmekte.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
2 hours ago, jackjoker said:

Raster performans da 4090 ı geçen kart yine selefi 5090.  5080 bile yaklaşamaz raster performans da. sadece overclock yapılan 5080 4090 ile yakın performans veriyor. 
Homo jensenin sallamasyonu o.
MFG açılınca evet 4090 diye bir kart kalmıyor ortada. Ama desteklenen oyunların çoğalması gerekmekte.

O zaman ona kısaca 'yalancı ibne' dersek yanlış olmaz sanırım:icon_think::zuh:

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Henüz incelemelere bakamadım, ama bütün internet alemi kartın içinden geçip Nvidia'ya saydırıyor gördüğüm kadarıyla.

5070'in çok zayıf olduğu tanıtıldığında ortada olan bir durumdu. Belki kağıt üzerinde göründüğü kadar zayıf olmaz diyordum, ama o da olmamış sanırım. Bir gezineyim bakalım, milletin yerdiği kadar var mı...

Edit: 1-2 incelemeye baktım, kötü kart. Ne yazık ki olmamış. Beklendiği gibi 4070Ti'ın çoğunlukla gerisinde kalıyor. Bellek sebebiyle cortladığı yerler var. Güç tüketimi pek düşük değil. RT sorunu devam ediyor.

Edit2: Bakmaya devam ediyorum ve çok çok kötü bir kart olmadığını gördüm. 50 serisinde standart bir model. Önceki nesle göre pek bir şey getirmiyor. Tanıtım fiyatı uçuk değil. O seviyede kalırsa alınabilir. Ancak bu seviyede 12gb karta bu para verilmez diyeyim. Ti modeli bundan ortalama %25 hızlı. F/P oranı pek iyi değil.

Edit3: Tahminen 9070 bundan hızlı olacak ve fiyat olarak da kötü olmayacak. Ama orada da 50 dolar verip üst model alınır görünüyor. Onun da belirgin şekilde hızlı olacağını söyleyebiliriz. Ancak rt tarafında 5070 ayarında kalabilir. Kötü bir döneme denk geldik gibi.

mamad tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben bir şey yazmayayım, sinirden kendimi öpeceğim. Nasıl bir şans varsa arkadaş. Kaç yıl sonra ekran kartı alalım dedik iki ucu boklu değnek. :icon_mad:

MilesTeg and jackjoker beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

8 hours ago, wazzap said:

Ben bir şey yazmayayım, sinirden kendimi öpeceğim. Nasıl bir şans varsa arkadaş. Kaç yıl sonra ekran kartı alalım dedik iki ucu boklu değnek. :icon_mad:

2020'nin sonlarinda artik besinci yilina yaklasan GTX 1080'i mi upgrade edeyim istedim. Coinler costu, scalperlar piyasayi topladi vs falan derken RTX 3080'i cikis fiyatina ancak 1.5 sene sonra alabildim.

Son 5 senedir ekran karti piyasasi cok boktan.

MonkeyBusiness tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

GN 5070 i kimsenin almaması gereken kart ilan etti ki bence mantıklı. Öte yandan deri ceketli manyağı 5070=4090 mantığı sanırım 3070>=2080ti benzetmesinden geliyor yıllar evvelki ama o dönemde ham performansta turing den ampere e geçişteki farklılığı yapamadan çakma bir mantıkla gazlamış sanırım. GN fena dalga geçti deri ceketliyle ben olsam bunun altında kalacağıma kamyonun altında kalmayı tercih ederdim ama deri ceketliye koymaz. 5060ti 16gb modeli 5070 den kat kat daha iyi AI ML performansı verecek daha yeterli VRAM sayesinde. 5070 ancak elinde Turing serisi veya Ampere 3060 3070 ve nispeten eski bir CPUsu olan (Zen2, alderlake 6~8P core) kişiler için %60 %80 performans artışı verebilecek bir upgrade olmuş. 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

bu seride 5090 harici diğer kartların tamamının downgrade olduğunu zaten spec sheetlere baktığımızda anlamıştık. serilerin tamamı bir üste atlatılmış. 5080 denen kart aslında 5070, 5070'ler ise aslında 5060. performans rezilliklerinin temel sebebi aslında bu. bir önceki nesiller gibi bir fark bekleniyordu doğal olarak ama model numaraları kaydırıldığı için olmadı. çakal nvidianın götü çok kalktı ne yapsak yerler dediler ama insanlar yemedi. benim gibi 5070 ti'ye upgrade yapmak isteyen bir çok insan da vazgeçti. rtx 3xxx ve altını kullananlar için düşünülebilir ama 4xxx serisinden geçmeye kesinlikle değmeyecek kartlar.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Satıyor tabi orası ayrı. Bir refresh gelir mi bu kadar tantanadan sonra göreceğiz ama zor diyorum. 9070XT nin güç tüketimini de görünce çok da fifi derler. 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

15 saat önce, mamad said:

Edit: 1-2 incelemeye baktım, kötü kart. Ne yazık ki olmamış. Beklendiği gibi 4070Ti'ın çoğunlukla gerisinde kalıyor. Bellek sebebiyle cortladığı yerler var. Güç tüketimi pek düşük değil. RT sorunu devam ediyor.

5070 = 4070 Super + MFG. Ham performansı pek iç açıcı olmadığı için de bu kartta 4K'da MFG yalan tabii.

Yalancıyı s.kmedikleri için herif çıktı salladı 4090 hede-hödö diye.

Uygun fiyata 2. el 4070 Super / Ti Super denk getirilirse, bu nesil misler gibi pas geçilir.

Najaz tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Nvidia'nın Gaming'den geliri toplamın %7'sine düşmüş. Böyle giderse, toplam gelir içerisinde gittikçe küçülen bir paya sahip olacağı için daha da az önemseceği aşikar. Bu sebeple, AMD (belki bazı segmentlerde intel?) önümüzdeki 5 yıllık dönemde geçebilir diye düşünüyorum.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

On 3/3/2025 at 10:20, wazzap said:

Zaten pek bir fark yok gibi aralarında. (yani 5070lerle 4070 ler arasında)

'yalancı ibne' dersek yanlış olmaz

fl14kk7.gif

Squall tarafından düzenlendi
MilesTeg beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
19 dakika önce, MilesTeg said:

haber biraz merdiven altı veya yerel .global de böyle bir haber görmedim. nvidia tarafından resmi bir kaynak yok. varsa gözden kaçırmışım.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
3 hours ago, jackjoker said:

haber biraz merdiven altı veya yerel .global de böyle bir haber görmedim. nvidia tarafından resmi bir kaynak yok. varsa gözden kaçırmışım.

Haberi yazanlar da "bize gelen raporlar var" diyor. Bence ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Benzetme biraz manidar olmuş olabilir. Görelim bakalım ilerleyen günlerde kokusu çıkacak mı...

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap
0

• Bu sayfadaki üyeler   0 üye

Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok