Nvidia GeForce RTX 50 - Blackwell (2025 - 2026) 5080 İNCELEMELERİ GELDİ!!
0

Bu konuda 518 mesaj var

Geekbench'te 5070 görünmüş, Ti modelinden %20 gerideymiş:

https://videocardz.com/newz/nvidia-geforce-rtx-5070-spotted-in-first-geekbench-tests-around-20-slower-than-5070-ti

Oyun tarafında da böyle olursa 5070, beklenenden daha iyi iş çıkarmış olur. Fazlaca kırpılmış bir kart kendisi. Ama 9070'le kapışması nasıl olacak, önemli olan bu.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

30 senelik pc donanımı maceramda çok ve çeşitli sıçışlar gördüm, nvidia'nın hep ayrı bir yeri oldu bu konuda ama bu sefer kendinerini de aştılar, azimle sıçtılar, taşı deldiler.

düşünsene eski kartını satmışsın, 1 besili boğa büyük baş HAYVAN parası vermişsin, keyifle oynayacağım diyorsun di mi... şanlıysan kablosu yanmadıysa bu sefer de ROP eksik çıktı.

türkiye gibi hak hukukun işlemediği bir ülkedei satıcıya, distribütöre işin yoksa laf anlat, kendi kartını gönder haftalarca kartsız kal yeni kart gelsin diye bekle, sonra da sorun yok çalışıyor diye aynı kartı sana geri göndersinler...

-

geçen hafta nerdeyse çin'den 5080 alıyordum, iyi ki almamışım. 4080'nin yetmediği bir senaryo olmadı zaten 1440p çözünürlükte, hiç yoktan başıma iş alacakmışım.

jackjoker, T800, MilesTeg and 1 other beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Black screen problemini ben 2.5 yildir yasiyorum, ekran kartim RTX 3080.

Herseyi denedim, bios, firmware ya da driver ile cozulmuyor (ya da NVIDIA cozmeye calismadi)

Son fikrim bunun PSU ile ilgili oldugu, yeni 1000W atx3.1 PSU siparis ettim (su an 850W, baya eski ama iyi bir PSU)

Transient power spikes diye ararsaniz cikiyor problemi detayli anlatanlar.

Ozetle, yeni GPU anlik (milisaniye-microsaniye seviyesinde), normal guc tuketiminin 2 kati guc isteyip PSU'yu trip ettiriyor. Atx 3.0 dan iyibaren PSU'lar bunu goz onune alarak dizayn edilmis diyorlar.

Gamers Nexus'un 2 sene once bu konuyla ilgili yaptigi video https://www.youtube.com/watch?v=wnRyyCsuHFQ

MonkeyBusiness tarafından düzenlendi
rr

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
13 saat önce, jackjoker said:

forumun beta tester'ı ben mi oldum şimdi :mrgreen: neyse nazar değmesin. ben yaş tahtaya basmadım. hem uyguna aldım hemde bahsedilen durumları yaşamadım. tahtaya vurayım. 

Henüz sevinmek için erken, Nvidia'dan yeni sürprizler bekliyoruz.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 2/24/2025 at 11:29, Najaz said:

Bu eksip ROP olayı Türkiye'deki tüketiciler için çok can sıkıcı sonuçlar doğurabilir. Yurtdışında sorgusuz-sualsiz değişim yapılacağı falan yazılmış da, burada o işi kesin yokuşa sürerler. Aldığın yere anlatamazsın "Abi bunun 8 ROP'u eksik" diye. Firmadan "ROP'la mı doğdun amk?" diye bir cevap gelebilir :)

Hahaha tr de o işler yalan olur. Gönderirsin takarlar sisteme boot ederler çıkartıp geri yollarlar çalışıyor hata bulunamadı diye o kadar en fazla..

TiesTorN beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bu nesildeki en çetin rekabet 5070 ile 9070 arasında olacak görünüyor ve firmalar da buna hazırlanıyorlar:

https://videocardz.com/newz/geforce-rtx-5070-reviews-coming-march-4th-with-radeon-rx-9070-reviews-the-next-day

İki kartın incelemeleri bir gün arayla gelecekmiş. Enteresan olan, Nvidia'nın 5070'i önce şubatta tanıtacak olup Amd'nin 9000'leri mart başına atması sonrasında 5070'in çıkışını 4 marta ötelemesi ve ardından Amd'nin de normalde 28 şubatta tanıtacağı kartı 5 marta çekmiş olması.

Böyle devam ederse kartlar hiç çıkmayabilir.:zuh:

En azından 5070'in fiyatını net olarak biliyoruz diyeceğim ama, o da Nvidia'nın belirlediği fiyat üzerinden çıkmayabilir.:facepalm: Şuan 5070'in teknik özellikleri haricinde kesin olan hiçbir şey yok diyebiliriz. Yalnızca tahmini performans, fiyat aralığı gibi şeylerden bahsedebiliriz. Maşallah iki firma da enteresan işler yapıyor.

Bu rekabetin bir benzerini de daha alt segmentlerde Intel vs Amd olarak bekliyorum. Özellikle ray tracing açık performans sonuçlarında. O kısım daha da eğlenceli olabilir.

mamad tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
2 saat önce, mamad said:

5080'lerdeki eksik rop durumuna da Nvidia'dan onay gelmiş:

https://videocardz.com/newz/nvidia-now-admits-that-geforce-rtx-5080-is-affected-by-missing-rops-too

Her gün yeni bir şey çıkıyor.

Haberde dendiği gibi "no one is safe.":lol:

bu ROPs belki bulaşıdır banada bulaşır eksilir günden güne. bekleyelim bakalım. her gün 2 eksilse 56 günde bitmesi lazım 112 baz alırsak. yaklaşık 3 hafta olacak alalı ben. yani teorik olarak 35 günüm kaldı. drama loading.

Not: nvidia bir yerde söyledi mi? bu kalan 35 günde aniden mi gider yoksa günlük olarak mı gider? baktım şimdi halen 112 duruyor. bu black screen de bu azalmayla mı tetiklenecek? bende henüz tetikleyen bir durum da olmadı. üretim bandından çıkan bütün kartlar mı problem yoksa bir kısmımı ? ben hangi azınlıktayım acaba? mail mi atayım? GN bize yollayın 500 dolar verelim diyor. eksik ROPs olmamasına rağmen yollasam para yollarlar mı? 
Kafamda deli planlar var. 

jackjoker tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada bu güç kablosu yanma olayının çözümü çok basit de, kimse bilmez & yapmaz onu. araba işinde de benzer şeyler yaşadığımız için biliyorum olayı.

kabloların gerekli amperi taşımada bi sorun yaratacağını sanmıyorum, zaten farkettiyseniz eriyen kısmı hep konnektör kısımları. bunun sebebi konnektör içindeki pinlerin kablo uçlarına sıkıştırma yöntemiyle bağlanmış olması. bu pinlerin hepsi aynı kalitede sıkıştırılmış olmadığı için bazıları bakır kabloya tam temas etmiyor ve fazla ısınıp yanıyor.

çözüm ise basit, bu kabloları tek tek soketten çıkarıp hepsinde pinin bakır kabloyu sardığı kısma lehim basılması lazım. lehim basılan pinler bakır kablodan tam olarak iletim sağlayabileceği için ısınmayacak ve bu sorun oluşmayacak.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

RTX 5060Ti'la ilgili haberler gelmeye başlamış:

https://videocardz.com/newz/nvidia-geforce-rtx-5060-ti-said-to-be-180w-coming-in-16gb-and-8gb-variants

Edit: Şunu da günlük 50 serisi sorunları haberi olarak eklemiş olayım:

https://videocardz.com/newz/nvidia-confirms-fix-for-geforce-rtx-black-screen-issues-vbios-and-new-driver-coming-this-week

mamad tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

nvidia yaşanan siyah ekran problemlerini ortadan kaldırmak için yeni sürücü yayınladı. bende problem yoktu ama yine de indirdim. 
bu sürücü globalde  sorunları düzeltmiş görünüyor. forumlarda şuana kadar geri bildirim yapanlar bu şekilde.
halen sorun devam ediyor diyenler ise DDU kullanmamış kişiler.
not: Nvidia forumlarında bu sefer ağırlıklı 4000 serisi kullananlar siyah ekran sorunu yaşamaya başlamışlar. Adamlar 5 sene öncesi AMD sürücülerinin yolundan gidiyor resmen. Her seferinde batırıyorlar. 

jackjoker tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap
0

• Bu sayfadaki üyeler   0 üye

Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok