Nvidia GeForce RTX 50 - Blackwell (2025 - 2026) 5080 İNCELEMELERİ GELDİ!!
0

Bu konuda 485 mesaj var

1 hour ago, ionian said:

Bu dönemde bi kart (veya yeni tanıtılan teknolojik bi cihaz) çıkar çıkmaz koşturup almamak, en azından revizyon beklemek mantıklı hareket.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Derdi de bitmiyor:

https://videocardz.com/newz/nvidia-now-investigating-black-screen-issues-across-rtx-series-gpus

Edit: 5070Ti incelemeleriyle birlikte bir de rop sayısı düşük kartlar ortaya çıktı:

https://videocardz.com/newz/zotac-is-shipping-geforce-rtx-5090-with-missing-rops-up-to-4-5-lower-performance

Bazı kartlarda düşük sayıda rop olduğunu Nvidia da onaylamış:

https://videocardz.com/newz/nvidia-confirms-0-5-of-rtx-5090d-and-rtx-5070-ti-were-shipped-with-fewer-rops

50 serisi Nvidia'nın en berbat serisi olma yolunda ilerliyor. Adam gibi bir rekabet görmüş olsak, rakibi şuan Nvidia'yı yerden yere vuruyor olurdu. Ama adamlar köpeksiz köyde değneksiz geziyorlar.

mamad tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

NVIDIA nın 5 ile başlayan hiç bir serisi düzgün olmadı sanki. FERMI 2 farklı kod kullandı ama tepe kartları 580 480 hep ısınan hep sıkıntılı modellerdi. abuk VRAM miktarı da cabası. 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

bu black screen olayları şuan driver kaynaklı devam ediyor. Nvidia dan MANUEL nickli kişi bu konuyu çözeceklerini belirtti. problem ağırlıklı olarak AMD işlemci ve anakart kullanan kişilerin yaşadığı bir durum. ben 5080 özelince bahsedilen sorunları yaşamadım. Nvidia forumlarını ben de takip ediyorum ve sorun yaşayanlar hep AMD platformunu kullanan kişiler. 
bu da büyük ihtimalle driver sorunu. İlla ki çözerler.
5090 alanlar ama ciddi sıkıntılı bu ROPs mevzuları yüzünden. Nvidia resmen çuvalladı. 
hele 5070ti fiyatları konusunda tam çuvalladı. 4080+MFG = 5070ti olmuş durumda.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
6 saat önce, SkyWarrior said:

NVIDIA nın 5 ile başlayan hiç bir serisi düzgün olmadı sanki. FERMI 2 farklı kod kullandı ama tepe kartları 580 480 hep ısınan hep sıkıntılı modellerdi. abuk VRAM miktarı da cabası. 

FX serisi baya kötüydü de GTX 500 serisi pek kötü değildi. Hatta ilk Fermi vakasından sonra 500 serisi baya iyi sayılabilecek bir seriydi. O seride GTX 590 ve GTX 550Ti adlı saçmalıklar kötüydü diye hatırlıyorum.

Edit: Güncel RTX 50 serisinde ise şuana kadar sunulan 3 modelin çıkışında da fiyasko yaşandı. 5070'in teknik özelliklerine bakınca zaten pek bir şey beklememek gerektiği anlaşıldığı için fazla da konuşmayacağız sanıyorum. Ama 5060 modelleri enteresan olabilir. Nvidia 40 serisinde o sınıfı fazla zayıf ve abuk modellere teslim etmişti. Şimdi Intel'in bile o seviyede rakipsiz sayılabilecek bir kartı varken illaki güzel modeller sunmak zorunda kalacaktır. Ayrıca Amd de oraya güzel modeller getirebilir. Bu nesildeki kartlar, benim gibi orta direkleri mutlu edebilir.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
9 dakika önce, SkyWarrior said:

O seride en alınası kart GTX 460 1GB modeliydi. Ben de çok ucuza bulup 9800GT den geçmiştim. 

GTX 460 efsane bir karttı. Özellikle de 1 gb modeli. Ben de alıp yıllarca kullanmıştım. Zaten başka da alınası pek bir modeli olmadı 400 serisinin. 500 serisinde ise 580, 570, 560Ti, 560 ve sonradan çıkan 560Ti 448 cores modeli gayet güzel kartlar olmuştu.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap
0

• Bu sayfadaki üyeler   0 üye

Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok