Nvidia GeForce RTX 50 - Blackwell (2025 - 2026) 5080 İNCELEMELERİ GELDİ!!
0

Bu konuda 444 mesaj var

Just now, Najaz said:

Evet orada hata yapmışım. Lakin şöyle bir şey de var, görselde yer alan Alan Wake 2 oyunundaki FPS farklarına ulaşmak için DLSS ultra performance kullanmak, yani 720p'yi 4K'ya ölçeklemek gerekiyor. Ben pek kimsenin bu ayarda DLSS kullandığını zannetmiyorum. En kötü Performance altına düşmemek lazım.

E o kadar da şişirecekler pazarlama için, dlls-performance ya da ultra-performance kullanacaklar, pazarlama için o kadarını bekleriz zaten. 720p-4K çok sırıtır evet haklısınız o konuda. Şahsen ben dlss-quality'den aşağısına pek tahammül edemiyorum 1080p ekranda.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

18 saat önce, T800 said:

Nvidia yetkilisi yukarıdaki videoda söyledi sanırım, kabul edilebilir FPS’den bahsediyor, yoksa kalkıp 15 FPS 60 FPS oldu, deneyim de iyileşti diye bir konu yok anladığım ki RTX 4XXX serisi ile de aynıydı bu durum. Çoklu kare oluşturma ile daha da pürüzsüz bir deneyim sağlıyor. Her şekilde yine olay geliyor temeldeki FPS rakamına.

Bir de gerçekten bu deneyim için de ki kişisel karara göre değecek ise buna ciddi Hz değerlerine ulaşabilen monitör lazım. Çoklu kare üretimine limit koyma noktasına gelinecek ise deneyimin daha kötü bile oluyor benim anladığım temelde üretilen kare saniye sayısı da limite uygun düştüğü için.

2X yani RTX 4XXX seviyesinde kalınacak ise ayarlarda ki burada da kare oluşturma mücadeleci oyunlarda kullanılmıyor veya kullanılamıyor, tek kişilik oyunlarda bunu kullanma imkanı olacak, sadece 4X için RTX 5XXX serisi pek bir şey ifade etmiyor RTX 4XXX serisi karşısında.

RTX 5090 gayet anlamlı RTX 4080’e karşı, SLI RTX 4080 olsa idi öyle bir performansı var ama o da olacak gibi değil fiyat, güç tüketimi, kasaya sığma meselesi, kasa soğutma, güç kaynağı gibi bir çok konuyu da göz önüne almak gerekiyor.

Benim için tek kişilik oyunlarda sinematik görseller sunsun ve gerekiyorsa 10x Frame Gen ile bu işi yapsın, gecikme de kabul edilebilir düzeyde olsun, sorun yok. Çok oyunculu modlarda grafikler düşük olsun (artık en düşük bile oldukça iyi durumda zaten), ancak gecikme gibi şeyler minimum olsun. Frame Gen işi de çok oyunculu oyunlarda/modlarda kullanılmasın ya da az kullanılsın. Bence buna çok fazla itiraz olmaz. Ben şahsen bu sanal kare işinin zamanla ilerleyeceğini düşünüyorum. Artık buradan geri dönüş zor görünüyor. Geri dönülmeyecekse de Reflex gibi teknolojilerin artması ve gelişmesi söz konusu olacaktır.

Edit: Şunu paylaşmaya gelmiştim:

https://videocardz.com/newz/geforce-rtx-5090-reportedly-works-with-3x-8-pin-power-adapters-but-stays-limited-to-450w

5090 için undervoltun kolay yolu varmış.:mrgreen: 3 adet 8 pin güç giriş takıldığında da çalışıyormuş ama kartı 450w'a sınırlıyormuş.

mamad tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Aynı fikirdeyim temelinde ancak başka şeyden bahsediyorum daha çok, burada kartın baz olarak ürettiği kare sayısının belli seviyede olması lazım bu da 15-20-30 değil 60 FPS civarı minimum. Gecikme de bununla bağlantılı. Çıkış noktası gerçekten üretilen kare sayısı.

Buradan gelirsek, kabul edilebilir temel seviyelerde tüm ayarlar açık 70 FPS aldığımızı varsayalım RTX 5080 veya RTX 5090 ile 2560x1440 veya 3840x2160 çözünürlükte. Bu gelip 4X ile 260-280 FPS olacak ise buna uygun monitör de şart. Yoksa hiçbir anlamı yok. Hatta Gsync açık olsa dahi ekran yırtılması olmaması için sürücü ayarlarından Vsync ON ve monitörün gösterim yapılacak çözünürlükteki(artık dual mode monitörler de var, kalkıp tek bir maksimum tazeleme hızına da bağlı olunmayabilir) tazeleme hızının üç FPS altındaki değer kadar da limit koymak gerekiyor. Eldeki monitör mevcut piyasada hakim 144-165Hz veya buna yakın değerlerde bir monitör ise bu tip kare oluşturma teknolojisinin o kullanıcı için kullanılırlığı ve anlamı olmaz. Limit koymaya kalkıldığında da misal 4X için bu defa da kart normalde herhangi bir kare oluşturma kullanmasa oluşturabileceği kare saniye altına da iniyor bu teknolojinin de hiçbir anlamı kalmamış oluyor. 

Najaz beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

5080 ler OC toleransı aşırı iyi incelemelerinden sonra bende denemek istedim.
MSI AFTERBURNER da memory'yi 2000'e dayadım. Zaten daha fazla artıramıyorsunuz. gpu saat hızını da +450mhz, Power limit %111 iken test yaptım.
ısınmıyor. stabil çalışıyor. ilginç.

3dmark_timespy_5080.jpg

MilesTeg beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

4 saat önce, jackjoker said:

5080 ler OC toleransı aşırı iyi incelemelerinden sonra bende denemek istedim.
MSI AFTERBURNER da memory'yi 2000'e dayadım. Zaten daha fazla artıramıyorsunuz. gpu saat hızını da +450mhz, Power limit %111 iken test yaptım.
ısınmıyor. stabil çalışıyor. ilginç.

3dmark_timespy_5080.jpg

Çok fazla ilerlemiş gibi geldi bana. Normalde puanı tam olarak kaçtı? Ben 32-33 bin arası diye hatırlıyorum. OC getirisi %10'u bulmamış gibi.

Nvidia'nın Smooth Motion'ını destekleyen  Afterburner güncellemesi gelmiş: 

https://videocardz.com/newz/msi-afterburner-updated-with-support-for-nvidia-smooth-motion

mamad tarafından düzenlendi
jackjoker beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
2 saat önce, mamad said:

Çok fazla ilerlemiş gibi geldi bana. Normalde puanı tam olarak kaçtı? Ben 32-33 bin arası diye hatırlıyorum. OC getirisi %10'u bulmamış gibi.

https://videocardz.com/newz/msi-afterburner-updated-with-support-for-nvidia-smooth-motion

aslında ben sadece memory açısından maksimum da sorun olacak mı diye denedim sorun olmadı. saat hızı tarafında ise maksimum denemedim 450 artırdım. 
standart 5080 ler 32 bin civarı alıyor evet. aşağıda ki videodan sonra denemek istedim. cidden toleransı fazla. msi afterburner da daha önce ki hiç bir kartımda memory alanını 2000mhz e getirememiştim. 

JayzTwoCents

RTX 5080 is an overclocking MONSTER!!! Over 3200MHz

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

2 saat önce, mamad said:

Bu Smooth Motion'ı, DLSS framegen desteği olmayan oyunlarda kullanacağız herhalde, öyle değil mi? RTX4000 serisine de destek var anladığım kadarıyla.

Akşam Last of Us Part I'de deneyeyim. Gavur Naughty Dog oyuna bir türlü DLSS Framegen desteği getirmedi; sadece FSR Framegen var oyunda.

4000 serisine destek daha sonra gelecekmiş. Hay bin kunduz!

Najaz tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 31.01.2025 at 0:00 PM, JardeL said:

Bir yanlışlık olmasın, İncehesap'ta 58 bin TL görünüyor kart.

https://www.incehesap.com/gainward-geforce-rtx-5080-phoenix-16gb-gaming-ekran-karti-fiyati-77095/

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Phoenix modelinden ziyade Phantom daha iyi görünüyor. Gainward sanırım Palit’e ait veya tam tersi.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Rakip yokluğu ve varsa haberim yok üretim azlığı veya talep fazlalığı nedenleriyle kart yok  anladığım kadarıyla yurtdışında da. 

Pandemi dönemi RTX 3XXX serisine dönerse durum fiyatlar daha bir alır yürüyebilir.

RTX 2XXX serisini ve stok yokluğu nedeniyle RTX 3XXX serisini pas geçmiştim, bu serinin sonlarına doğru ancak stoklar normalize olunca 6900XT alabilmiştim. 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 07/01/2025 at 9:29 PM, jackjoker said:

listelere gelince konuşuruz fiyatları. ben kaydettim de.
ayrıca dlss 4 de asıl performans artıran çoklu kare oluşturma teknolojisini ( Multi Frame Generation ) sadece RTX 5x e sunuyor. diğer özellikler performans artışı değil kalite artışı. 
daha iyi inceleyelim lütfen. 

On 30/01/2025 at 10:39 PM, jackjoker said:

5090

şuana kadar 131-160 arasında listeye girdi. marka modele göre değişiyor. Genelde ilk çıkanlar ucuz oluyor. bir kaç hafta sonra rakamların daha da yukarı çıkacağı söyleniyor.  

5090.jpg

5080

fiyatlar değişken ama ASUS PRIME 5080 80k dan piyasaya girdi. 60k civarında diğer markalar listeye girdi ancak stoklara girdiği gibi tükendiği için çoğu yerde stokta yok görünüyor. Sektöre yakın kaynaklar 5080 ilk giriş rakamlarının aşırı yüksek olduğunu ve ilerleyen günlerde bu rakamların çok daha üstüne çıkacağını belirtiyorlar. 

Bu kadar :)

On 31/01/2025 at 0:24 AM, jackjoker said:

Nvidia Türkiyenin sayfasında yayınladığı rakamların Erdoğan Türkiye'sinde olmayacağını 3 serisi kartlardan beri biliyorduk :cici: da işte iyi, temiz insanların umutlu bekleyişinin sadece bir hayal olacağını belirtmiştik :mrgreen: neyse ben borsa oynamaya devam edeyim belki 2 tane 5090 alır birini hibe eder diğerini satarım. kullanılacak bir kart değil. 

5080 cidden çok kötü kart ya. Deri ceketli gökkuşağı aşığı Yumuşakçı Jensen ne düşünmüşte böylesine ucube bir kart yapmış bilmiyorum. Şuan ki 4080 Super den %12 daha hızlı olan bir kart. 4080 den de %15 daha hızlı. MFG açılmadığı sürece ki güncel sürücülerle de adam akıllı çalışmıyor MFG, bir anlamı yok 5080 almanın. İler ki sürücülerle klasik homo jensen taktikleri ile 4 serisini frenletip insanları psikolojik olarak 5 serisine yönlendirebilirler bilemiyoruz. 

12 hours ago, Definitive said:

Bir yanlışlık olmasın, İncehesap'ta 58 bin TL görünüyor kart.

https://www.incehesap.com/gainward-geforce-rtx-5080-phoenix-16gb-gaming-ekran-karti-fiyati-77095/

:icon_kahvekeyfi:

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

konuyu kirletmeyelim :) 5080 kötü bir kart ama 30k ya da kaçırılmayacak bir kart? nvidia nın bu seride bok gibi yaptığını her zaman söyledik bu forumda. 1000 serisinden beri ilk defa yeni seri eski seri ile neredeyse aynı. ama sonuçta upgrade mi_ evet. problem var mı? yok. eee? 
laf mı sokuyorsun ince hesap da 58k ya satılan kart var diye. 100k ya 5080 de satılıyor itopyada. öpen öpene yolu var bu ülkede. iki teker üzerinden in bence :)  az bulunduğun ülkenin piyasasına göz at istersen. 
neyse

@mamad
MSI Afterburner ın zaten o versiyonu hariç 5 serisi kartlarda sorun çıkarıyor. açtığın anda power limiti %50 de tutuyordu. bu yeni versiyonla düzelttiler. 
alacak olan olursa eski msi afterburner'ı uninstall yapsın. servisi çalışması bile etkiliyor arkada. 

jackjoker tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 hour ago, jackjoker said:

konuyu kirletmeyelim :) 5080 kötü bir kart ama 30k ya da kaçırılmayacak bir kart? nvidia nın bu seride bok gibi yaptığını her zaman söyledik bu forumda. 1000 serisinden beri ilk defa yeni seri eski seri ile neredeyse aynı. ama sonuçta upgrade mi_ evet. problem var mı? yok. eee? 
laf mı sokuyorsun ince hesap da 58k ya satılan kart var diye. 100k ya 5080 de satılıyor itopyada. öpen öpene yolu var bu ülkede. iki teker üzerinden in bence :)  az bulunduğun ülkenin piyasasına göz at istersen. 
neyse

@mamad
MSI Afterburner ın zaten o versiyonu hariç 5 serisi kartlarda sorun çıkarıyor. açtığın anda power limiti %50 de tutuyordu. bu yeni versiyonla düzelttiler. 
alacak olan olursa eski msi afterburner'ı uninstall yapsın. servisi çalışması bile etkiliyor arkada. 

58k ya (linkteki 56k da neyse) var mı yok mu ? Ben fiyatı NVIDIA sitesinden belirttim, sen bana aklınca hakaret etmeyi seçtin. Bende, lansmandan 1 hafta sonra NVIDIA fiyatlarına gördükten sonra sadece senin yazdıklarını alıntıladım. eksik fazlası yok, hepsi senin yazdıkların. Alınacak bir şey yoktu orada

5080'e kötü diyen de alan da sensin, 80k, 120k (ilk gün fiyatları) alan salaktır ama 30k ya (senin maliyet) mantıklı diyen de benim. Orada da bir eleştiri yok yani sana. Anlarsın diye sataşma var ama  işte... ergen gibi gaza gelmek varken, niye okuduklarımızı anlayalım :D

Nolur buradan da blokla JJ :D

Neyse, 5070TI a bakacaz artık.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

:facepalm:Yemin ederim işsiz ya. Sakin ol. Relax. Patronuna kızmışsın belli. 
kart aldım. Yarın yine alırım. Sataşma. Kimin ne aldığına sataşacağına sen ne yapıyorsun onu söyle. Burada zamanında herkes eleştirdiği ürünü yeri geldi satın aldı. Ben eleştirmeye devam ederim. Halen de saçma bir seri olduğunu söylüyorum. Ama gittim aldım. Ee? Yani? Sende al 😊 ya da bekle 6 serisini al. Sonuç? 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

çok güzel nostalji yaşadım şu an. Kart etrafında dönen o eski hararetli kapışmaları özlemişim. 

Şimdi gidip kart alasım geldi. O zamanlar kavgaya dalmak için iyi kötü bir şey almış olmak gerekirdi. Yok öyle bedavadan tekme atmak. 

Arada bi yerde ağır abilerden biri X9950XTX TI falan alıp güreşen gruba uçan tekmeyle girerdi.

Bu arada AMD finansal raporları pek iç açıcı gelmedi. Bir sonraki nesilde kullanıcı tarafına tekrar abanabilirler. Son 2 nesildir büyük GPU'ları datacenter tarafına tasarlayıp kullanıcı segmentine ufak mid-level tasarımlar şey ediyorlardı ama bu değişebilir. DC tarafı ski eline almış gibi geldi bana. Raporu tam okumadım ama biraz finansal mühendislikle bok çuvalını önümüzdeki çeyreğe ertelemişler sanki. Bu da demektir ki AI GPU'ları bekledikleri kadar satmadı. Bu da bize 500$ 10900XTX falan olarak dönebilir. 

Nvidia bildiğimiz gibi. Full GPU'ların bizim tarafa gelmesi pek olası değil. AI tarafında marjlar patlarsa belki. İyi gene 5090 vb gibi şeyleri 3k olsa da satıyorlar. DC tarafında 20k gideri var o çiplerin. 

jackjoker beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
3 dakika önce, kaptanpedal said:

Nvidia bildiğimiz gibi. Full GPU'ların bizim tarafa gelmesi pek olası değil. AI tarafında marjlar patlarsa belki. İyi gene 5090 vb gibi şeyleri 3k olsa da satıyorlar. DC tarafında 20k gideri var o çiplerin. 

5090 lar şuan ebay da 6k, 7k dan satılıyor. Saçma bir karaborsa var şuan. Bu seride donanım olarak satış yapmıyor. Tamamen yazılım şuan. Bu arada son nvidia güncellemesini yapanlar eğer 3 ve 4 serisi kart kullanıyorsanız pcie 5 değerini bios dan 4 yapsınlar default da tutmayın. Garip şekilde kartların vga biosları uçuyor.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
2 hours ago, jackjoker said:

5090 lar şuan ebay da 6k, 7k dan satılıyor. Saçma bir karaborsa var şuan. Bu seride donanım olarak satış yapmıyor. Tamamen yazılım şuan. Bu arada son nvidia güncellemesini yapanlar eğer 3 ve 4 serisi kart kullanıyorsanız pcie 5 değerini bios dan 4 yapsınlar default da tutmayın. Garip şekilde kartların vga biosları uçuyor.

karaborsanın Nvidia'ya faydası yok. GPU çipini sattığı anda bitiyor alışverişi. 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

5090 ve 5090d kullanıcılarından geri dönüşler başlamış. Şu sıra reddit forumlarında özellikle güç konusunda kablolarda yanma durumları rapor edilmiş. Nvidia henüz bunu doğrulamamış. Bana çok ihtimal dahilinde geldi ama resmi kanaldan da onaylanması gerekebilir. Bu arada eski seri kart kullananlar yeni sürücüyü kullanmasın. Nvidia forumlarında epey bir kartı bios u uçan vaka var. 

jackjoker tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 04.02.2025 at 09:58, jackjoker said:

aslında ben sadece memory açısından maksimum da sorun olacak mı diye denedim sorun olmadı. saat hızı tarafında ise maksimum denemedim 450 artırdım. 
standart 5080 ler 32 bin civarı alıyor evet. aşağıda ki videodan sonra denemek istedim. cidden toleransı fazla. msi afterburner da daha önce ki hiç bir kartımda memory alanını 2000mhz e getirememiştim. 

JayzTwoCents

RTX 5080 is an overclocking MONSTER!!! Over 3200MHz

Bellekler daha fazla gidebiliyor olmalı. Speclerinde hızları daha yüksek diye biliyorum. Soğutma konusunda ise tasarımı bilmiyorum ama 5080 ve altındaki gpuların enerji verimliliği ve ısınma gibi konularda sorun yaşamaması gerek. Çok büyük gpular değil. 5090'da bir abukluk ve abartılı durum var.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada şu haberler gelmiş:

https://videocardz.com/newz/geforce-rtx-5060-5060-ti-to-feature-standard-8-pin-power-connectors-650w-psu-requirement

5060'lar standart 8 pin güç girişi ile gelecekmiş ve 650w güç kaynağı gerekecekmiş. Fena sayılmaz.

Diğer haber ise Nvidia'nın yeni bir ipneliği:

https://videocardz.com/newz/nvdia-says-reflex-low-latency-does-not-support-other-frame-generation-technologies-like-fsr

FSR'a Reflex desteği yok. 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
46 dakika önce, mamad said:

Bellekler daha fazla gidebiliyor olmalı. Speclerinde hızları daha yüksek diye biliyorum. Soğutma konusunda ise tasarımı bilmiyorum ama 5080 ve altındaki gpuların enerji verimliliği ve ısınma gibi konularda sorun yaşamaması gerek. Çok büyük gpular değil. 5090'da bir abukluk ve abartılı durum var.

5080 ısınmıyor evet. Oyunlarda genelde 59 61 derecelerde. Bellek konusunda aslında nvidia 375 MHz ile sınırlandırılmış. Ama afterburner da ben +2000mhz yapabildim ve ciddi bir ısınma da olmadı. Fakat saat hızı +500 MHz de yemedi. 480 yapabildim en son. 

30 dakika önce, mamad said:

Diğer haber ise Nvidia'nın yeni bir ipneliği:

https://videocardz.com/newz/nvdia-says-reflex-low-latency-does-not-support-other-frame-generation-technologies-like-fsr

FSR'a Reflex desteği yok. 

Reflex zaten sadece DLSS ye vereceğini açıklamışlardı diye hatırlıyorum. Bu olay bir 3-4 yıl sonra G-Sync olayına gelecek büyük ihtimalle. Her kart aynı yapıyı kullanacak ama bunu kim ateşleyecek bakalım. 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap
0

• Bu sayfadaki üyeler   0 üye

Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok