Nvidia GeForce RTX 50 - Blackwell (2025 - 2026) 5080 İNCELEMELERİ GELDİ!!
0

Bu konuda 478 mesaj var

56000 lik fiyata kasama sığmıyor diyen varsa gitsin kasayı değiştirsin bence bu kartlar daha aşağı inmez pek. 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

22 dakika önce, JardeL said:

Kendi sitesinde cok daha ucuz ;

Kredi kartına taksitte hayvan gibi vade farkı koyuyorlar ya...

Bu devirde kart-mart alınmaz :(

Najaz tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yani illa alinmasi gerekiyorsa enpara yeni musteriye 50.000 TL, 6 ay, 0 faizli kredi veriyor... Onu cekip havale ile alinabilir... 

JardeL tarafından düzenlendi
SkyWarrior beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Mümkündür çünkü aradaki 24gb lık tier yok. 5080ti gelecek 24gb lık tier oluşacak. Burada olay nvidianın bir önceki jenerasyonda 12gb lık 4080 i kimseye yedirememiş olması da var. Biraz intikam gibi sanki :D 

Neyse 5090 olması gereken yerde. 5080 değil. Aslında 5080 5070ti olmalıydı. 5070ti da 5070 5070 de 5060 gibi durmalıydı. 50000 tl civarına bulunsa 4000 serisi bir karta para vermek yerine buna para verilir mi verilir. Şimdi olay 5070ti nin giriş fiyatı olacak. 5070ti 45000 50000 arası girerse alınırlığı kalmaz. 5070ti 30000 35000 bandında girmeli ki bir manası olsun. 

Azcık FERMI jenerasyonu gibi hissettirdi bu 5000 serisi. GTX 480 çok yakar az kaçar ama nispeten en hızlı karttı o zaman için. 580 geldi biraz toparladı ama FERMI her zaman sıcak bir karttı. 6000 ile Kepler serisi rafineliğe ulaşabilirler. 

SkyWarrior tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
6 saat önce, Najaz said:

Alan Wake 2

4K çözünürlük, DLSS Performance, Framegen açık, Path Tracing açık. Ray Reconstruction açık. DF optimize ayarlarda, FPS 85-90 civarında. Yeni sürücülerin ve transformer model'in en iyi sonuç verdiği oyun bu olmuş. Özellikle RR'da kullanılan yeni transformer model çok iyi iş çıkartıyor, yansımalar falan çok çok net ve temiz. DLSS Performance ayarında da neredeyse native 4K'dan iyi diyebilecekğim bir grafik kalitesiyle karşılaştım. 4070 Super gibi orta seviye bir kartta, 4K ve path tracing açarak keyifle oynanabilecek hale gelmiş oyun. 

Alan Wake DLSS4 vs. Legacy karsilastirmasi

https://imgsli.com/MzQ0MjA0/6/7

https://imgsli.com/MzQ0MjA0/0/1

Telefon kulubesinde bariz fark var ama digerinde emin olamadim hangisinin daha iyi olduguna...

Yalniz 20 ve 30 serisi kart sahipleri bayagi memnun DLSS4 ile kazandiklari performanstan... 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
6 saat önce, JardeL said:

incehesap vurgun yapabilirmiyim derdinde bazı ürünlerde. alan oldukça vurgunu sürdürüyorlar. 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
10 dakika önce, stardust said:

forumun ilk 5080'i gelmiş, @jackjoker hayırlı olsun başkan. Bench bekliyoruz :)

teşekkürler başkan. hazır fiyatlar aşırı derecede artmadan alayım dedim. malum ülkemizde rakamlar zaten en tepede. bir de 4080 ilana koyduktan 5dk sonra satıldığı için hızlı bir karar aldım. 
yaparım sonra testleri. 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

5080 ve 4090 arasındaki üzerine 5090 ile arasındaki farkları gördükten sonra hangi salak 5080 alır diyecektim ama... iyiki dememişim :lol:

güle güle kullan JJ, ~56k, 46k ya 4070TI super satılan yerde güzel fiyat.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
8 dakika önce, MilesTeg said:

@jackjoker hayırlı olsun, izlenimleri bekliyoruz.

kart da sadece MFG olayını test ettim. FPS olayını tabi ki coşturuyor. Cyberpunk 2077 de Path Tracing açıkken 110-120fps aldığım yerde MFG ile 330fps civarında alıyorum. reflex2 açıkken gecikme de daha öncenin frame gen ile aynı seviyelere geliyor. detaylı test yapmadım. 

MilesTeg beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

5060/Ti modelleri martta geliyor denmiş:

https://videocardz.com/newz/nvidia-geforce-rtx-5060-5060-ti-expected-for-march-2025-release-by-colorfuls-main-supplier

5060Ti 192 bit ve 12 gb olursa iyi olur. Yoksa iyice saçma bir hal alacak. 128 bit olup 16 gb ile gelmesi de güzel olur diyeceğim ama fiyat farkını tahmin etmek zor değil. O sebeple 4060Ti'lar baya saçma bir durumda kalmıştı.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Nvidia yetkilisi yukarıdaki videoda söyledi sanırım, kabul edilebilir FPS’den bahsediyor, yoksa kalkıp 15 FPS 60 FPS oldu, deneyim de iyileşti diye bir konu yok anladığım ki RTX 4XXX serisi ile de aynıydı bu durum. Çoklu kare oluşturma ile daha da pürüzsüz bir deneyim sağlıyor. Her şekilde yine olay geliyor temeldeki FPS rakamına.

Bir de gerçekten bu deneyim için de ki kişisel karara göre değecek ise buna ciddi Hz değerlerine ulaşabilen monitör lazım. Çoklu kare üretimine limit koyma noktasına gelinecek ise deneyimin daha kötü bile oluyor benim anladığım temelde üretilen kare saniye sayısı da limite uygun düştüğü için.

2X yani RTX 4XXX seviyesinde kalınacak ise ayarlarda ki burada da kare oluşturma mücadeleci oyunlarda kullanılmıyor veya kullanılamıyor, tek kişilik oyunlarda bunu kullanma imkanı olacak, sadece 4X için RTX 5XXX serisi pek bir şey ifade etmiyor RTX 4XXX serisi karşısında.

RTX 5090 gayet anlamlı RTX 4080’e karşı, SLI RTX 4080 olsa idi öyle bir performansı var ama o da olacak gibi değil fiyat, güç tüketimi, kasaya sığma meselesi, kasa soğutma, güç kaynağı gibi bir çok konuyu da göz önüne almak gerekiyor.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

14 dakika önce, T800 said:

Nvidia yetkilisi yukarıdaki videoda söyledi sanırım, kabul edilebilir FPS’den bahsediyor, yoksa kalkıp 15 FPS 60 FPS oldu, deneyim de iyileşti diye bir konu yok anladığım ki RTX 4XXX serisi ile de aynıydı bu durum. Çoklu kare oluşturma ile daha da pürüzsüz bir deneyim sağlıyor. Her şekilde yine olay geliyor temeldeki FPS rakamına.

NVIDIA'nın DLSS4 MFG'yi öne çıkarmak için sıkça kullandığı bir tablo var, aşağıdaki gibi. Bu tamamen kullanıcıyı yanıltmaya yönelik ve hiçbir şekilde kullanılabilirliği yok. 27 FPS çıktıyı 4X MFG ve DLSS4 ile neredeyse 10 katına çıkardığını iddia ediyor. Bu şekilde bir senaryoda gecikmenin 100ms'nin üzerine çıktığını ve çok kötü bir deneyim sunduğunu Hardware Unboxed gibi birçok yayın gösterdi. Kart önce ham kas gücüyle 60+ FPS sunabilecek ki onun üzerine MFG ile bir şeyler koyduğun zaman kullanılabilir bir sonuç çıkıyor ortaya.

lyhg930.jpg

Najaz tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

42 minutes ago, Najaz said:

NVIDIA'nın DLSS4 MFG'yi öne çıkarmak için sıkça kullandığı bir tablo var, aşağıdaki gibi. Bu tamamen kullanıcıyı yanıltmaya yönelik ve hiçbir şekilde kullanılabilirliği yok. 27 FPS çıktıyı 4X MFG ve DLSS4 ile neredeyse 10 katına çıkardığını iddia ediyor. Bu şekilde bir senaryoda gecikmenin 100ms'nin üzerine çıktığını ve çok kötü bir deneyim sunduğunu Hardware Unboxed gibi birçok yayın gösterdi. Kart önce ham kas gücüyle 60+ FPS sunabilecek ki onun üzerine MFG ile bir şeyler koyduğun zaman kullanılabilir bir sonuç çıkıyor ortaya.

lyhg930.jpg

Sizin verdiğiniz görselde baz fps zaten 71 hocam, dlls yokken 27, sadece frame boyutunu ayarlayınca 71, 2x frame generation ile 142, 4x ile 246, yani görsel doğru ve kandırma amaçlı değil.sizin kaçırdığınız nokta, DLSS 2'de frame generation yok zaten, 3.5 dan itibaren geliyor.

Peregrine tarafından düzenlendi
typo

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 saat önce, Peregrine said:

Sizin verdiğiniz görselde baz fps zaten 71 hocam, dlls yokken 27, sadece frame boyutunu ayarlayınca 71, 2x frame generation ile 142, 4x ile 246, yani görsel doğru ve kandırma amaçlı değil.sizin kaçırdığınız nokta, DLSS 2'de frame generation yok zaten, 3.5 dan itibaren geliyor.

Evet orada hata yapmışım. Lakin şöyle bir şey de var, görselde yer alan Alan Wake 2 oyunundaki FPS farklarına ulaşmak için DLSS ultra performance kullanmak, yani 720p'yi 4K'ya ölçeklemek gerekiyor. Ben pek kimsenin bu ayarda DLSS kullandığını zannetmiyorum. En kötü Performance altına düşmemek lazım.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap
0

• Bu sayfadaki üyeler   0 üye

Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok