Superonline 1000Mbps
2 2

Bu konuda 85 mesaj var

1 saat önce, achfighter said:

Steam'de yüksek hız almak için sadece yüksek hızlı internet yetmiyor. İnen oyunu diske kuracak hızlı bir m2 ve sıkıştırılmış paketi hızlı açabilecek bir işlemci gerekiyor. Turknet gigafiber kullanıyorum. Gigafiberin hakkını iyi bir pc veriyor. En hızlı Sata SSD bile gigafiberin hızına yetişemiyor. m2 şart.

Steam ara ara 100MB/s üzeri oluyor, genelde en yüksek 70-80MB/s arası. Origin, Xbox v.b. daha da yavaş.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 hour ago, rammstein said:

Avrupa'da bile 1000Mbps kolay bulunmuyor. Üstelik 319 TL gibi komik bir ücrete, ki bu 10€ falan yapıyor. Memleketinizin kıymetini bilin arkadaşlar. Türkiye tam bir cennet. :thumbs:

sana küfür ederim... :baba:

infestor beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
13 hours ago, wazzap said:

Bu eve ethernet kablosu döşetmek için temel olarak switchten başka bir şeye gerek yok değil mi? İnternette millet server vs kurmuş da sanırım çok da elzem bir şey değil. 8 portlu gigabit switch'i doğrudan modeme bağlayıp, switch'ten de her odaya bir ethernet çekmek yeterli olur diye düşünüyorumç. Sadece fikir olarak soruyorum, yaptırmayacağım. :D

Switch ve kablolar yeterli,  sunucu falan gerekmez ağ kurmak için.

rammstein and wazzap beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Eskiden BNC kablolar ile network kurulurdu, switch pahalıydı, hub kullanılırdı, bu BNC networklerde aradaki bir tane cihazın network kartında kablosunda bir şey olsa onun arkasındaki tüm cihazlar giderdi, sonra sonra switchler yaygınlaştı, yine ethernet kabloları değişti.

T800 tarafından düzenlendi
rammstein beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 9/5/2023 at 10:40 AM, Definitive said:

@Atrin benim çalışma odasıyla salon arasında fiber ve cat-6 var sadece. Diğer odalarda öyle bir ihtiyaç olacağını düşünmediğim için tüm eve data hattı döşemedim. Sadece 1 ünite kablosuz haberleştiğinde tahmin ediyorum hız biraz artacaktır. Kablosuz çalışan ünite 200 Mbps civarına çıkabilirse iyi olur çünkü kızımın odasında rahat etmesini sağlar. Gerçi yıllardır evde 100 Mbit yazlıkta 20 Mbit ile gayet mutlu yaşıyor ama evde 1000 Mbps Internet varken 100'e kısıtlanmasını istemiyorum. Sonuçta cihaz Wifi 6 ile 2.4 GHz'de 574 Mbps 5 GHz'de 2400 Mbps performans verme iddiasına sahip, o yüzden tek ünite wifi üzerinden bağlıyken en azından 200 Mbps civarında bir yerlere gelmesi lazım diye düşünüyorum. 

Aynı mesh cihazı almayı düşünüyorum, hala kullanıyor musunuz? Önerir misiniz? 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@Definitive hocam sipariş verdim fakat henüz gönderilmemiş, şu an ürün hakkında bir yorumunuzu alabilirsem, olumsuz olması durumunda ürünü iptal etme şansım var. Rica etsem ürün hakkındaki fikrinizi paylaşır mısınız? Çok sağolun şimdiden.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
3 hours ago, Peregrine said:

@Definitive hocam sipariş verdim fakat henüz gönderilmemiş, şu an ürün hakkında bir yorumunuzu alabilirsem, olumsuz olması durumunda ürünü iptal etme şansım var. Rica etsem ürün hakkındaki fikrinizi paylaşır mısınız? Çok sağolun şimdiden.

Mercusys H80X mi sipariş ettiniz? Ben 3'lü sistemini kullanıyorum, TTNet'in verdiği Router'ı devre dışı bırakmadım ona bağlı olarak çalışıyorlar. Ben performansından ve yapısından memnunum. Özel bir kullanım senaryosu varsa yazarsanız deneyebileceğim bir şeyse denerim.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

26 minutes ago, Definitive said:

Mercusys H80X mi sipariş ettiniz? Ben 3'lü sistemini kullanıyorum, TTNet'in verdiği Router'ı devre dışı bırakmadım ona bağlı olarak çalışıyorlar. Ben performansından ve yapısından memnunum. Özel bir kullanım senaryosu varsa yazarsanız deneyebileceğim bir şeyse denerim.

Aynen, 3'lü seti sipariş ettim (4912₺, Amazon.com.tr kendi ürünü). Genel olarak memnunsanız sorun yok, ben de bir tanesini VDSL modeme kablo ile bağlayıp, modemin kablosuz özelliğini kapatacağım. Diğerleri de evin diğer odalarına serpiştirilecek. Kablo ile uydular arası backbone yapmayı düşünmüyorum. wifi 4, 5 ve 6 destekjleyen cihazlarda stabil çalışsın telefonların wo-wifi özelliği açık evde dolaşırken konuşma kesilmesin, mesh cihaz kaynaklı mikro kopmalar, ping yükselmeleri olmasın yeterli. Yanıt için ayrıca teşekkürler. 🙏🏻

Peregrine tarafından düzenlendi
fiyat

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 07.02.2025 at 4:31 PM, Peregrine said:

Aynen, 3'lü seti sipariş ettim (4912₺, Amazon.com.tr kendi ürünü). Genel olarak memnunsanız sorun yok, ben de bir tanesini VDSL modeme kablo ile bağlayıp, modemin kablosuz özelliğini kapatacağım. Diğerleri de evin diğer odalarına serpiştirilecek. Kablo ile uydular arası backbone yapmayı düşünmüyorum. wifi 4, 5 ve 6 destekjleyen cihazlarda stabil çalışsın telefonların wo-wifi özelliği açık evde dolaşırken konuşma kesilmesin, mesh cihaz kaynaklı mikro kopmalar, ping yükselmeleri olmasın yeterli. Yanıt için ayrıca teşekkürler. 🙏🏻

Cihazları backbone olarak kablo ile bağladıktan sonra çok düzgün bir Mesh'e kavuşursunuz. Benim ana ünite ile bir ünite kablolu diğeri kablosuz iletişim kuruyor. Herhangi bir kopma .vb yaşamıyorum. Uygulaması üzerinden arada Wifi sağlıklı mı bakıyorum ve bazen wifi kanalınız tıkalı diyor aç tuşuna basıyorum açıyor ama neyi değiştiriyor pek bilmiyorum. :)

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 hour ago, Definitive said:

Cihazları backbone olarak kablo ile bağladıktan sonra çok düzgün bir Mesh'e kavuşursunuz. Benim ana ünite ile bir ünite kablolu diğeri kablosuz iletişim kuruyor. Herhangi bir kopma .vb yaşamıyorum. Uygulaması üzerinden arada Wifi sağlıklı mı bakıyorum ve bazen wifi kanalınız tıkalı diyor aç tuşuna basıyorum açıyor ama neyi değiştiriyor pek bilmiyorum. :)

Aslında onu otomatik yapması lazım da neyse artık,budget MESH sistemi sonuçta. Yoğun kanaldan daha az kullanılan kanala geçiriyor, yaptığı bu, bunu da telefonun wifi radyosunu kullanarak yapıyor, cihazları meşgul etmemek için. :) OpenWRT'de de manual bu iş, ama güzel bir kanal analiz ekranı var cihaz radyonu kullanan. Bu cihazlara kurulmuyor malesef. Bir x86 ana router'a kurup bunları access point modunda çalıştırmak çok güzel olur, cable backbone yapıp ama uğraşmak istemiyorum VDSL için değmez, NAS falan da olmadığı için.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap
2 2

• Bu sayfadaki üyeler   0 üye

Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok