Mesaj tarihi: Nisan 30, 2023 donanim olaylarindan bayaa uzak kaldim asirlardir PC yenilemedigim icin sual: anakartim bu antika. Crucial P3 2TB PCIe Gen3 3D NAND NVMe M.2 SSD, up to 3500MB/s - CT2000P3SSD8 almak istiyorum. anakartimin speclerinde 2280 MB/s'e kadar destekliyor (sanirim): Quote 1 x M.2 Socket 3 connector (Socket 3, M key, type 2242/2260/2280 SATA & PCIe x4/x2/x1 SSD support) bu Crucial SSD'yi calistirabilir miyim? 3500luk yerine 2280lik arayip bulup onu mu alayim? tenk yu Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Nisan 30, 2023 2280/2260/2242 değerleri ssdnin eni ve boyunu belirten ölçü standartları, hız ile bir alakası yok. Pci-e 3.0 bir ssd alsanız yeterli, daha yukarısı da 3.0 hızında çalışır ama yine de takabilirsiniz geriye uyumluluk sayesinde. Herhangi yeni birşey takmadan önce mutlaka anakartınızın son bios sürümüne güncelleyin eğer son sürüm yüklü değilse. infestor beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Nisan 30, 2023 3 hours ago, infestor said: donanim olaylarindan bayaa uzak kaldim asirlardir PC yenilemedigim icin sual: anakartim bu antika. Crucial P3 2TB PCIe Gen3 3D NAND NVMe M.2 SSD, up to 3500MB/s - CT2000P3SSD8 almak istiyorum. anakartimin speclerinde 2280 MB/s'e kadar destekliyor (sanirim): bu Crucial SSD'yi calistirabilir miyim? 3500luk yerine 2280lik arayip bulup onu mu alayim? tenk yu infestor hocam bizi trollemiyorsun umarım 😅 sgi doğrusunu açıklamış bu arada. 👍 Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Nisan 30, 2023 Crucial P3'lerde QLC bellek yongaları var diye biliyorum. QLC yerine TLC olan bir SSD almaya bak bence. Önbellek dolunca QLC'lerin yazma hızları çok düşüyor. infestor beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2023 peki bu M.2 soketin 'data rate'i ne kadar oluyor anakartm icin? PCIe 3.0 izin verdigi kadar mi? Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2023 23 minutes ago, infestor said: peki bu M.2 soketin 'data rate'i ne kadar oluyor anakartm icin? PCIe 3.0 izin verdigi kadar mi? Aynen öyle. SSD daha hızlı da olsa 3.0'ın maksimum hızı darboğaz yapacaktır. infestor beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş