Mesaj tarihi: Mart 7 17 saat önce, SkyWarrior said: Sadece 4090 mı. Zamanında 3090 bile alanlar halen değiştirme gereği duymadılar. Tamam performans 4080 seviyesinde diyeceksiniz ama şimdi DLSS 4 ile Transformer modeller geldi. 24GB baba gibi vram var. E daha ne. 3090'lar için durum tam olarak öyle değil. W/P konusunda belirgin şekilde gerideler. Bugün için (hatta 40 serisi çıktığında da) F/P olarak geri kaldılar. Teknoloji anlamında (FG desteği) geri kalmışlardı. 3090'lar 4080 seviyesini bile tutturamıyorlar (belki ileride bellek sebebiyle geçerler, ama o da çok önemli olmaz gibi). Tüm bunların sebebi de üretim teknolojisi olarak 30 serisinin geride kalmış olması (8nm). Şuan 4090 hala en yüksek mm2/transistör yoğunluğuna sahip Nvidia gpusu olmaya devam ediyor. Yeni nesildeki kartlara bakınca da eksik veya sırıtan hiçbir tarafı olmadığı görülüyor. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mart 7 (düzenlendi) Geforce FX 5800 Ultra çıktığında adam gibi DX9 oyun yoktu hatta millet Geforce 4 ti 4200lerini bile öpüp başlarının üzerine koymuşlardı. Aynı hikaye işte. ti 4600 ve 4800 DX8 ve OpenGL oyunlarda bazı özellikler tam olmasa bile ciddi performans sunuyorlardı FXlere göre. Raster performansı çok daha iyiydi. Farcry ı DX8 modunda ultra (Su detayını DX8 de high dan yukarı çıkartamıyordu oyun motoru) detayda çok da aşırı bir kayıp olmadan ti 4400 ile oynadığımı bilirim. FX kartlarda su yansımaları sıkıntılıydı mesela ultra detayda. Mart 7 SkyWarrior tarafından düzenlendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mart 9 GN güzel bi parodi yapmış tabi gerçeklik payı da var. https://www.youtube.com/watch?v=SlqyoKkjqJ8 ROP gibi yanan kablo gibi bir kusur olmayınca olan şaklabanlıkları listelemiş. Ama cidden absürd SEP and wazzap beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mart 10 Steve yine amd'yi itin götüne sokmuş. Haklı olarak tabi. https://www.youtube.com/watch?v=SPE95_RnL_Q Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mart 10 Kart geldi mi kart. Milletin siparişler iptal edilmiş hep. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mart 10 16 minutes ago, SkyWarrior said: Kart geldi mi kart. Milletin siparişler iptal edilmiş hep. Sabah kargo teslim alındı. Akşam seksi fotoğraflarını koyarım. Mono, SkyWarrior and SEP beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mart 10 2 saat önce, SkyWarrior said: Kart geldi mi kart. Milletin siparişler iptal edilmiş hep. wazzap and SkyWarrior beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mart 10 (düzenlendi) Çektim birkaç foto, birazdan kartı takıp, test vs atarım. Seksi fotoğrafları için tıklayınız. Spoiler Mart 10 wazzap tarafından düzenlendi SEP beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mart 10 Abovvv bunlar hep seks işte. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mart 10 @SkyWarrior 3Dmark konusuna bak Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mart 25 Hadi bakalım: https://videocardz.com/newz/amd-ceo-radeon-rx-9070-xt-first-week-sales-10x-higher-than-previous-generations Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Nisan 8 AMD yine bir yerlerde açık bıraktı https://wccftech.com/amd-radeon-rx-9070-gets-bios-mod-faster-than-rx-9070-xt-gpu-higher-clocks-tgp/ Henüz kapalı üniteleri açabilen yok ama en azından performans artışı güzel. Stabiliteyi de sağlarlarsa o zaman mantıklı olabilir. Arada şu an 20000 tl ye kadar oynuyor XT ile XT olmayan kartlarda. XT olanı zaten bulmak bile zor. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Nisan 8 (düzenlendi) Stabilite sorunları varmış ama olursa iyi olur valla. Nisan 8 wazzap tarafından düzenlendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Nisan 8 6 saat önce, SkyWarrior said: AMD yine bir yerlerde açık bıraktı https://wccftech.com/amd-radeon-rx-9070-gets-bios-mod-faster-than-rx-9070-xt-gpu-higher-clocks-tgp/ Henüz kapalı üniteleri açabilen yok ama en azından performans artışı güzel. Stabiliteyi de sağlarlarsa o zaman mantıklı olabilir. Arada şu an 20000 tl ye kadar oynuyor XT ile XT olmayan kartlarda. XT olanı zaten bulmak bile zor. Yalnız güç tüketimi de belirgin şekilde artmış. Amd'nin gpularında oc gibi durumlar yıllardır aşırı güç tüketimine sebep oluyor. Değişmedi. Fury'de falan da uçuk seviyelere çıkıyordu. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Nisan 8 330W'ı görüyor gayet benim 9070XT eğer güç tüketimini +%10 yaparsam. Ben gücü -10% kullanıyorum, 250W civarı gayet stabil. 3GHz'i görmüyor ama FPS'de de çok fark etmiyor açıkçası. Test yapmadım ama 5 FPS falan ancak fark eder diye düşünüyorum. Bu video güzel. Squall beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Nisan 8 (düzenlendi) RX 9000 serisinde donanımsal bir bug mevcutmuş bazı fonksiyonlarda bir önceki jenerasyonda olmayan. Driver workaroundlar ile toparlıyor AMD durumu diyor. Linuxta direk açığa çıkmış. 2 çözüm var ya özellik tamamen iptal edilecek sürücü ile veya araya bir saçma ek yapılacak frame hesapları yapılırken bir boş frame çizecek. İlk çözüm daha stabil performansı direk düşürüyor. 2. çözüm çok performansı etkilemiyor deseler de muhtemelen etkiliyor ve beklendiği kadar etkili olmayabilir. https://www.phoronix.com/news/RADV-Workaround-HiZ-RDNA4 Nisan 8 SkyWarrior tarafından düzenlendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Nisan 14 9060'ların gelmesi yakın deniyor: https://videocardz.com/newz/amd-radeon-rx-9060-xt-features-2048-cores-boost-clock-of-3-2-ghz Sırf 16 gb bellek sebebiyle alınabilir. Tabi fiyatı da makul olmalı. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Nisan 15 Hepsiburada'da 36kaada Sapphire Pulse 37 kaada Pure var. Alınası şayet GPU aranıyorsa. Epey götürür bu yeni teknolojileri ile oyun oynayacakları. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Nisan 15 40bin'e 5070ti var. Bence daha mantıklı. achfighter beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Nisan 16 Öncelikle F/P olarak hala en güçlü seçeneğin 11-12 bin lira civarında gezinen Intel Arc B580 olduğunu düşünüyorum. Tabi sunduğu performans ve diğer özellikler işinizi görecekse. Biraz daha orta seviye isteyen ise gelecek ayı bekleyecek gibi: https://videocardz.com/newz/amd-radeon-rx-9060-xt-rumored-to-launch-in-may Kartın ilk 3 ghz gpu olması da bekleniyor. Orta-üst seviyede anca fiyatların normalleşmesi beklenebilir. Daha üstü içinse "o tren 2024 itibariyle kaçtı" diyebiliriz anca. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Pazartesi günü saat 00:46 Ya bu ülkede ne zaman fiyatların normalleştiğini gördünüz ki? Sadece artar. İlk çıktığında alanlar %90 karlı çıkar hep böyledir yani.. Bakınız @wazzap reis. Ben tee yıllar önce ilk çıktığında 3080 alan arkadaşla dalga geçmiştim adam yıllardır hala daha benle dalga geçiyor haklı olarak Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Pazartesi günü saat 06:02 5 saat önce, Squall said: Ya bu ülkede ne zaman fiyatların normalleştiğini gördünüz ki? Sadece artar. İlk çıktığında alanlar %90 karlı çıkar hep böyledir yani.. Bakınız @wazzap reis. Ben tee yıllar önce ilk çıktığında 3080 alan arkadaşla dalga geçmiştim adam yıllardır hala daha benle dalga geçiyor haklı olarak sadece o değil. ben var, @stardust var. sayı çok yani. türkiye de fiyatı görünce almak gerek. düşer diye beklenilirse ters tepen bir dinamiği var bu ülkenin. 32K dan ASUS OLED aldım 2 gün sonra 46K oldu. Vatanda şuan 37k civarında bulunabiliyor ama aşırı değişken fiyatları. beklemiş olsaydım mümkün değil alamazdım. o yüzden bulunca acımamak gerekiyor. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Pazartesi günü saat 07:15 1 saat önce, jackjoker said: sadece o değil. ben var, @stardust var. sayı çok yani. türkiye de fiyatı görünce almak gerek. düşer diye beklenilirse ters tepen bir dinamiği var bu ülkenin. 32K dan ASUS OLED aldım 2 gün sonra 46K oldu. Vatanda şuan 37k civarında bulunabiliyor ama aşırı değişken fiyatları. beklemiş olsaydım mümkün değil alamazdım. o yüzden bulunca acımamak gerekiyor. Evet sende varsında sen tam olarak kaça aldın bilmiyorum ama herhalde sende ucuza almışsındır ilk alanlardan olduğun için. Yakında biri daha olacak gelişmeleri takip edin jackjoker beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş