Mesaj tarihi: Mart 5 9070 XT raster performansı olarak 5070Ti'ın gerisinde. RT açıldığında alakaları kalmıyor. Ama Amd gerçekten RT performansını geliştirmiş. Intel'in bir önceki neslini veya RTX 20 serisini yakalamış olabilir. Şükür. O haliyle de 4070Ti ayarını tutturabiliyor, hatta üstünde kalıyor. 4070Ti Super'i ise yakalayamıyor gibi. Kötü mü? Değil. İyi mi? O da değil. Çünkü güç tüketimi yüksek. Hem de bariz yüksek. 7900 XTX ayarında güç tükettiği durumlar var. Enerji verimliliği 9070 XT'de pek iyi değil. O konuda 9070 iyi durumda. Ama o da pek güçlü değil. Raster performansı 7900 XT'nin azıcık gerisinde ve 4070Ti ayarında diyebiliriz. RT açıldığında ise 7900 XTX veya 3090 ayarında görünüyor. Belleği sayesinde 4K'da 12 GB kartların yanından sıyrılıyor ve 7900 XTX ayarında kalmaya devam ediyor. Amd'nin iddiaları yarı yarıya yalan olmuş görünüyor. Güç tüketimi yalan olmuş durumda. Kendi kartlarıyla yaptığı karşılaştırmalar pek yalan değil gibi. Ama ortalama performansta 5070Ti'la yarışan bir kart görmüyorum ben. Raster performansında belli ölçüde olabilir ama RT işin içine girdiğinde yarış diye bir şey kalmıyor. Yine de RT performansı konusunda Amd'nin en güçlü kartlarını görüyoruz. Ama onlar da en fazla 4070Ti ayarında kalıyor. Nvidia bu konudaki avantajını kullanmaya devam edecek. Amd ray tracing tarafında belirgin bir gelişim gösterdiği için benim " ray tracing açıldığında Intel'in üst seviyesi, Amd'nin orta seviyesini (9070 / 9060 XT) yakalayabilir" tezim yalan olmuş gibi. Gerçi 9060'ları hala yakalayabilir ama Intel'in kartları henüz ortada yok. Bundan sonra fiyat belirleyici olacak görünüyor. Fiyat tarafında da Amd'nin iddiaları sanki gerçekleşmeyecek gibi. Daha çok Nvidia'nın yaşayacağını yaşayacak sanırım. Nvidia fiyatları düşürebilirse özellikle 5070Ti'ı güzel satabilir. Yoksa 9070'ler de kötü değil. Ama 2 yılı aşkın süre sonra varılan nokta ve istenen fiyat hiçbir modelde iyi değil. Elde güzel kartın varsa bu nesli komple boş geçmek gerek. wazzap and achfighter beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mart 5 2 hours ago, wazzap said: @SEPFiayat belli değil ki hala. 600-700$ civarına satılırsa, Nvidia'nın 1000$+'lık 5070Ti'ına karşı iyi bir tercih olur. hocam 700$ kart burada kafadan 1400 dolar zaten. Ortalama 50k civarı ediyor. Üzgünüm, Next. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mart 5 (düzenlendi) @mamadstok konusunda amd'de sıkıntı çıkmaz çünkü GN'den Steve "eğer 9070XT stoku bittiyse, bu nvidia'nın bütün 5xxx serisinden daha çok 9xxx satıldığına işarettir" gibi bir şey demişt. o yüzden ben ümitliyim. 2 minutes ago, allreadydead said: hocam 700$ kart burada kafadan 1400 dolar zaten. Ortalama 50k civarı ediyor. Üzgünüm, Next. ya dur, karıştırma ortalığı. 35K dedim işte. çıkarsa alırım, çıkmazsa 4070super beni bekler. gider en ucuzunu alırım açıkçası. Mart 5 wazzap tarafından düzenlendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mart 5 Linux tarafı çok zayıf. Adam etmek için kırk takla atmak gerekiyor. NVIDIA ise rakipsiz. Windows tarafında iyi güzel hoş oyun oynayacak için güzel kart ama yalnızca o kadar. Zamanında uygun fiyata 7900XTX almış adama bir getirisi yok. Ampere seviyesi RT performansı var o hakkını vereyim ama bu stabilite ve performans linux tarafında yok. Compute çalışayım deseniz ROCm desteklemiyor kartı. Al buyur buradan yak 700 dolarlık bir paper weight. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mart 5 Kart 600$ bu arada, 700 değil. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mart 5 9 minutes ago, wazzap said: Kart 600$ bu arada, 700 değil. 600 de 1200 ediyor hocam 1200'ü 37 ile çarpınca 44.4k ediyor.. Ben şahsen ilk tanıtım fiyatlarının 4070TI Super ile denk olacağını düşünüyorum. Sonra karşılıklı hamleler gelecek. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mart 5 Quote Kartların Türkiye fiyatları açıklandı bu arada. Videoyu çekerken belli olmamıştı. RX 9070XT - 30.000TL'dan başlayan fiyatlarla RX 9070 - 25.000TL'dan başlayan fiyatlarla https://www.youtube.com/watch?v=dO8tCjnMSiQ Ben 35'e bile razıyım açıkçası. 4070Ti super bulun bana 16GB onu alayım aynı fiyattan. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mart 5 9070XT yi 30000 tl den alabileceğini düşünen varsa biraz daha düşünsün derim. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mart 5 8 minutes ago, SkyWarrior said: 9070XT yi 30000 tl den alabileceğini düşünen varsa biraz daha düşünsün derim. Hayal kuruyoruz şurada iki dakika. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mart 5 Kurma hocam boşver. Sadece oyun oynayacaksan git bir PS5 Pro filan al. PSN plus al keyfine bak. Bu kart oyun oynatmaktan başka bir işe yaramıyor. achfighter beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mart 5 4070ti'nin ABD piyayasi su anda $1200. Turkiye'de 9070'den uzuca alabiliryorsaniz iyisiniz o zaman. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mart 6 Almak isteyene az kullanılmış 4070 Ti satarım 40.000 e ben. Zaten Hoi4 oynamaktan başka bir işe yaramıyor. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mart 6 İki firmanın da geldiği noktaya bakıyorum ve tarihin en uzun ömürlü kartı olarak 4090'ı görüyorum. Enteresan olan, kartı çıktığı dönemde (Ekim 2022) alanın F/P olarak da pek bir kaybı yok. Hatta enerji verimliliği olarak da, teknolojik anlamda da, bellek miktarında da... Bu kadar uzun süre geçip de gelişimin bu kadar kısır kaldığı başka bir dönem hatırlamıyorum. İki tarafta da heyecan uyandıracak bir şey yok. Üstüne bu yıl mining işi hortlayıp da dandirik kartlara 2000-3000 dolar fiyat çekilirse tam tüy dikerler. Bu hızla o da olur gibi. Ben uzunca bir süre ekran kartı defterini kapatıyorum. Yarışmacı arkadaşlara başarılar. achfighter and wazzap beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mart 6 Buradan alan olmaz da ben yine de söyleyeyim. Bence 9070XT Nitro+ almayın. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mart 6 4 hours ago, mamad said: İki firmanın da geldiği noktaya bakıyorum ve tarihin en uzun ömürlü kartı olarak 4090'ı görüyorum. Enteresan olan, kartı çıktığı dönemde (Ekim 2022) alanın F/P olarak da pek bir kaybı yok. Hatta enerji verimliliği olarak da, teknolojik anlamda da, bellek miktarında da... Bu kadar uzun süre geçip de gelişimin bu kadar kısır kaldığı başka bir dönem hatırlamıyorum. İki tarafta da heyecan uyandıracak bir şey yok. Üstüne bu yıl mining işi hortlayıp da dandirik kartlara 2000-3000 dolar fiyat çekilirse tam tüy dikerler. Bu hızla o da olur gibi. Ben uzunca bir süre ekran kartı defterini kapatıyorum. Yarışmacı arkadaşlara başarılar. Sadece 4090 mı. Zamanında 3090 bile alanlar halen değiştirme gereği duymadılar. Tamam performans 4080 seviyesinde diyeceksiniz ama şimdi DLSS 4 ile Transformer modeller geldi. 24GB baba gibi vram var. E daha ne. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Perşembe günü saat 14:12 Vatan'dan 30K'ya 9070XT Pulse aldım. 18 hours ago, SkyWarrior said: 9070XT yi 30000 tl den alabileceğini düşünen varsa biraz daha düşünsün derim. Faturayı sana yollayacağım. Najaz, jackjoker, CandleGarden and 4 others beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Perşembe günü saat 14:15 (düzenlendi) 6 minutes ago, wazzap said: Vatan'dan 30K'ya 9070XT Pulse aldım. Faturayı sana yollayacağım. Kargoyu ödemem Hayırlı olsun güle güle kullan. 3 slot kartmış breh Perşembe günü saat 14:20 SkyWarrior tarafından düzenlendi wazzap beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Perşembe günü saat 14:28 @SkyWarrior3080 vs olsa almazdım da yapacak bir şey yok. En ucuz XT'yi aldım işte. Bu arada 9070 incelemesi geldi, güç verimliliğinde XT'den çok çok daha iyi. https://www.youtube.com/watch?v=LhsvrhedA9E Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Perşembe günü saat 16:00 (düzenlendi) 1 saat önce, wazzap said: Vatan'dan 30K'ya 9070XT Pulse aldım. Faturayı sana yollayacağım. Çok iyi yapmışsın. Hayırlı olsun. Perşembe günü saat 16:01 Squall tarafından düzenlendi wazzap beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Perşembe günü saat 16:58 2 saat önce, wazzap said: Vatan'dan 30K'ya 9070XT Pulse aldım. Faturayı sana yollayacağım. Nasıl aldın yahu bakıyorum yok öyle birşey Bundan sonra ölümüne gangayız pulse gardaşlığı wazzap beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Perşembe günü saat 17:45 @Squall 17:00'da satışa çıkacak dediler sarı forumda, ben de takip ettim başlığı. xt olmayan var da ona o para verilmez açıkçası. hocam bence senin ihtiyacın yok da, senin bileceğin iş tabi. aha 28'e buldum. https://www.hepsiburada.com/sapphire-vga-amd-16gb-gddr6-rx9070-pulse-11349-03-20g-pm-HBC0000879MFC Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Perşembe günü saat 17:55 9 dakika önce, wazzap said: @Squall 17:00'da satışa çıkacak dediler sarı forumda, ben de takip ettim başlığı. xt olmayan var da ona o para verilmez açıkçası. hocam bence senin ihtiyacın yok da, senin bileceğin iş tabi. aha 28'e buldum. https://www.hepsiburada.com/sapphire-vga-amd-16gb-gddr6-rx9070-pulse-11349-03-20g-pm-HBC0000879MFC xt değil bu Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Perşembe günü saat 18:25 Hakikaten değilmiş. bana Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Perşembe günü saat 19:00 9070XTler bu kadar hızlı bittiğine göre şöyle olmuş olmalı Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Perşembe günü saat 19:06 Microcenterlarda hala varmış. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş