Mesaj tarihi: Eylül 26 Akşam üzeri 5 gibi açıldı hizmet. Hesap yönetim panelinden bakınca 30 günlük ekstra yüklemişler, yani geçerli olmuş. 👍 TiesTorN beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Eylül 27 10 hours ago, Peregrine said: Akşam üzeri 5 gibi açıldı hizmet. Hesap yönetim panelinden bakınca 30 günlük ekstra yüklemişler, yani geçerli olmuş. 👍 altyapın sağlamsa memnun kalacaksın, diğer firmalara x2 ücret ödemeye gerek yok hiç. ama altyapısı sağlam olmayana kesinlikle önermem, mh'si dağ ayılarından oluşuyor çünkü. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Eylül 27 Superonline 1000mbit fiber sözleşmem bitmek üzere. 2 yıldır ayda 270TL ödüyordum bedava. Tabi şimdi tarifeler uçmuş. Superonline'da 1000mbit ilk 2 ay ücretsiz sonra aylık 700TL. Ties'in gazına gelip comnet'e bakayım dedim superonline'dan pahalı çıktı. üstelik tek seferlik bile olsa kuruluma 900TL aktivasyona 700 TL ve aylık 50TL modem kiralama alıyor. aylık da 840TL istiyor. hadi 1000 pahalıdır belki dedim ama 500mbit için de aylık 540tl üzeri bu aktivasyon vs ücretleri istiyor. superonline 500mbit ilk iki ay ücretsiz sonra ayda 600tl. @TiesTorN hani ucuzdu lan bu Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Eylül 27 10 minutes ago, Atrin said: Superonline 1000mbit fiber sözleşmem bitmek üzere. 2 yıldır ayda 270TL ödüyordum bedava. Tabi şimdi tarifeler uçmuş. Superonline'da 1000mbit ilk 2 ay ücretsiz sonra aylık 700TL. Ties'in gazına gelip comnet'e bakayım dedim superonline'dan pahalı çıktı. üstelik tek seferlik bile olsa kuruluma 900TL aktivasyona 700 TL ve aylık 50TL modem kiralama alıyor. aylık da 840TL istiyor. hadi 1000 pahalıdır belki dedim ama 500mbit için de aylık 540tl üzeri bu aktivasyon vs ücretleri istiyor. superonline 500mbit ilk iki ay ücretsiz sonra ayda 600tl. @TiesTorN hani ucuzdu lan bu ben 100mbit'e kadar olan hızlar için konuşuyorum, diğerlerini bilemem Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Aralık 5 son 3 gündür ağır sıçıyor comnet, akşam saatleri ülke genelinde çöküyor hızlar ve pingler. ne oldu acaba. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Aralık 5 Aynen bende de öyle, Türk Telekom altyapısı değil miydi bu? Türk Telekom'da durum ne? Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Aralık 5 ben o mesajı yazdıktan yarım saat sonra düzeldi şu an bir sorun yok mükemmel. başka isp'lerde sorun yok, sadece comnete özel bir sıçıklık vardı 2-3 gündür ama şu an en azından bende durum düzeldi, herkeste düzeldi mi bilmiyorum. edit: ulan şom ağzıma sıçayım 2 saattir düzgün çalışan net ben buraya yazdıktan sonra yine sıçtı ve şu an mesaideyim (evden çalışıyorum) böyle vaziyetin içine sokam... Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Aralık 5 Destek talebi açmaya kalkınca genel arıza blah blah yazısı çıkıp talep açtırmıyor. Bağlantının ping/drop durumu aşağıdaki gibi. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Aralık 6 Bu akşam 9 gibi yine gitti ve hala yok, iyice bokunu çıkardılar. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Aralık 6 Ekşiye "en önemli peerlerinden biri olan cogent'in lisansının btk tarafından iptal edilmesi nedeniyle sorun yaşayan operatör.farklı peerler üzerinden trafiği döndürmeye çalışıyorlar ama aktif kullanılan bant genişliği için yetersiz kalıyor, özellikle akşam saatlerinde sıkıntıların başlaması omurga bant genişliği kullanımının maksimum seviyeye ulaşması ve peerlerin yetersiz kalmaya başlaması kaynaklı." yazmış biri. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Aralık 7 ekşi de birinin yazısı durumun fenalığını ortaya koymuş. " 21:00 koğuşu.. havalandırma vakti." Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Aralık 7 comnet yine rezilleri oynuyor... cmts olması dolayısıyla kullanım yoğun tabi ondan gün içinde bile sıçık durumda sanırım. farklı yerlerde de yazmışlar ama ben sorunun cogent ile ilgili olduğunu düşünmüyorum çünkü gateway'e ping attığımda bile 800ms'e kadar çıkan rakamlar görüyorum, eskiden 3-4'ü geçmezdi. yanlış bilmiyorsam gateway modeminizin internete çıkmak için ilk ulaştığı nokta, yani sorun kapasite yetmezliği olsaydı gateway'e attığım pingi etkilemezdi bence. başka bir haltlar var ama kokusu çıkar yakında. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Aralık 7 yaşadığınız problem şu olabilir. ekşi de biri daha yazmış. "30 kasim 2024, saat aksam 5 itibariyle comnet internet altyapsinin onemli halkalarindan biri olan cogent'in internet servis saglayiciligi ve altyapi isletmeciligi hizmeti icin gereken isletme lisanlari, 2023 yılına ait idari ücretinin ilgili mevzuata uygun ödenmemesi sebebiyle btk tarafindan iptal edildi. " Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Aralık 7 Muhtemelen dükkanı çoktan kapattılar, tası-tarağı toplayıp sıvışacaklar ve zaman kazanmaya çalışıyorlar. Eğer peşin ödediğiniz yıllık ücret vb. varsa geri almanın yollarına bakın derim. achfighter beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Aralık 7 53 minutes ago, jackjoker said: yaşadığınız problem şu olabilir. ekşi de biri daha yazmış. "30 kasim 2024, saat aksam 5 itibariyle comnet internet altyapsinin onemli halkalarindan biri olan cogent'in internet servis saglayiciligi ve altyapi isletmeciligi hizmeti icin gereken isletme lisanlari, 2023 yılına ait idari ücretinin ilgili mevzuata uygun ödenmemesi sebebiyle btk tarafindan iptal edildi. " abi ben ne yazdım yukarda, hiç okumadan dümdüz yazmışsın yani ayrıca snc-tr de aynı şeyi yazmış seninle. 36 minutes ago, Najaz said: Muhtemelen dükkanı çoktan kapattılar, tası-tarağı toplayıp sıvışacaklar ve zaman kazanmaya çalışıyorlar. Eğer peşin ödediğiniz yıllık ücret vb. varsa geri almanın yollarına bakın derim. tamam... o kadar da değil 500-1000 tl için kim niye sıvışsın, para mı bunlar. o değil de, taşak geçer gibi bi de twitter'a reklam koymuşlar https://x.com/comnetdc/status/1865349373506302009 Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Aralık 7 Bu herifler bildiğin memleketin bir kısmını rons coffee shop yapmışlar mr robot s1e1 gibi. Altından kesin bokluk çıkar. Resmen tor network altındasınız. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Aralık 7 (düzenlendi) 30 dakika önce, TiesTorN said: 500-1000 tl için kim niye sıvışsın, para mı bunlar. Sizin 1000'er liranızın üzerine yatmak değil mesele. Bankalara, SGK'ya, kiracısı olduğu ofisin sahibine, kendi personeline vb. olan borçlarının üzerine yatıp sıvışacaklar. Aralık 7 Najaz tarafından düzenlendi achfighter beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Aralık 7 (düzenlendi) Umarım öyle şeyler olmaz ama burası TR. Aralık 7 SkyWarrior tarafından düzenlendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Aralık 7 (düzenlendi) 56 dakika önce, TiesTorN said: abi ben ne yazdım yukarda, hiç okumadan dümdüz yazmışsın yani ayrıca snc-tr de aynı şeyi yazmış seninle. tamam... Dostum ben cevabı biliyorum ama senden trace istemedim dikkat edersen. Ama şunu şuraya bırakayım. 2024 yılında Cogent Communications ve NTT arasında yaşanan peering anlaşmazlığı sonucunda, Avrupa'daki trafiğin ABD üzerinden yönlendirilmesi gerekmiş ve bu da gecikme sürelerinin artmasına neden olmuştur. Benzer şekilde, eğer Comnet ve Cogent arasındaki peering anlaşması iptal edilmişse, Comnet'in trafiği alternatif ve muhtemelen daha uzun rotalardan yönlendirilmek zorunda kalabilir. Bu durum, kullanıcıların kendi ağ geçitlerine bile yüksek ping süreleriyle erişmesine yol açabilir. Aralık 7 jackjoker tarafından düzenlendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Aralık 7 tekrar söylüyorum; trafiğin nereden nasıl yönlendirildiği gateway'e atılan pingi etkilemez. achfighter beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Aralık 7 Umarım kaçıp gitmezler, daha yaklaşık 9 aylık ödemem var içeride. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Aralık 7 3 minutes ago, Peregrine said: Umarım kaçıp gitmezler, daha yaklaşık 9 aylık ödemem var içeride. ona bakarsan benim 425 günüm var, yani 14 ay ben ne yapayım. saçmalık. bir kaç güne düzelecekse sorun yok ama kimse de ilgilenmiyor gibi açıkçası. bakalım neler olacak. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Aralık 8 Comnet REZALETİ (5 Gündür İnternet Yok) Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Aralık 8 16 saat önce, TiesTorN said: ona bakarsan benim 425 günüm var, yani 14 ay ben ne yapayım. saçmalık. bir kaç güne düzelecekse sorun yok ama kimse de ilgilenmiyor gibi açıkçası. bakalım neler olacak. sarı forum da biri maddeyi yazmış. belki işine yarar. " BTK'nın İade ve Kesinti ile İlgili Düzenlemeleri: Hizmet Kesintisi ve İade Hakkı: Elektronik haberleşme hizmetinin kesilmesi veya aksaması durumunda, müşteri bu durumdan doğan mağduriyetin giderilmesi için iade talep edebilir. Kesintinin sebebi, servis sağlayıcıdan kaynaklanıyorsa (örneğin, teknik aksaklıklar veya firmadan kaynaklanan diğer sorunlar) abone, hizmeti kullanamadığı süre kadar ücret iadesi ya da hizmet süresi uzatılması talep etme hakkına sahiptir. İade Hesaplama: Kesinti süresi belirli bir oranın üzerinde ise, hizmetin tamamlanmamış olduğu süre kadar bir ücret iadesi yapılması gerekmektedir." Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş