Android telefonlar üzerine ...
6 6

Bu konuda 633 mesaj var

ipad2 gibi bir cihazın güncelleme alması iyi bişi çünkü user base corporate seviyede çok ciddi miktarda hatta education seviyesinde hala ipad2 kullanan çok okul var amerikada. Cihaz illaki güncellenmeli. Ne vakit o cihazların artık fişi çekilir o vakit güncelleme de kalmaz gibi. 

 

Routerdan bişiler stream etmek iyidir hoştur herkesin kendi tercihidir ama hiçbir zaman benim tercihim olmadı. Codec denen nane ile herhalde en son 1975 de filan ilgileniyordum. O nedenle codec filan artık bunlarla uğraşmamak lazım rouge olan malzemeleri korumamak saklamamak lazım. 

ipad2 'e güncelleme geliyor da cihaz çalışacak durumda değil.

 

Codec işi benim tercihim değil. Audiobookları , radyo tiyatrolarını youtube'dan indirip routerdaki usb belleğe ekliyorum. Android telefonla sorunsuz dinliyorum , ipad air da sorun çıkıyor. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Konu dışı kendi son sözüm olarak audiobook vs gibi youtubedan mp3 formatında vs indirilmiş malzeme için çok ucuz MP3 playerlar var onları kullanırdım muhtemelen (Philips go gear 4gbım var bir adet eski meski iyi idare ediyor). Arabada zaten USB den tak dinle modunda olduğum için kasmazdı doğrudan. ipad vs gibi cihazlar zaten al bişi dinle için yapılmamış. Al şu siteye gir şu ipad app i kullan aletleri. Bişi dinlemek için ipad zaten kullanılmaz. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Onun cozumu var, gidiyosun apple air bilmemne aliyorsun, o zaman film muzik vs stream edebiliyorsun.

 

Android'in ozgurluk kavrami kullanicisinin kendine ozgu. Birisi icin ikon degistirmek ozgurluktur digeri icin streamin yapabilmek.

Bu yaz tatile giderken yanima bilgisayar falan almadim, yanimda sadece bir tane otg kablo vardi ve o kablo ile fotograf makinesiyle cektigim gunluk fotograf ve videolari once telefona telefondan da carsidan aldigim usb belleklere yedekledim.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Hocam birincisi bir gerginlik durumum yok çok şükür. Ayrıca ben burada Apple ve ürünlerini anlatmıyorum sadece "android özgürlük her istediğimizi yapıyoruz, güncelleme de çok önemli değil aletler yavaşlıyor o yüzden güncelleme gelmese de olur" mantığına karşı çıktım ve fikrimin hala arkasındayım. Benim diğer tarafta kastettiğim olay farklıydı. Sürekli konunun başka marka ve modellere kayması sonucu konunun anlamını yitirdiğini söylemiştim, ben de buraya zırt pırt gelip iOS şöyle iyi böyle iyi aman Android alacağınıza iPhone alın daha mantıklı dersem o zaman bu argümanınız geçerli olabilir.

 

iTunes virüs taraması yapıyor demedim zaten ama olur olmaz dosyaları copy paste gibi hiçbir güvenliği olmayan yolla göndermediği için daha güvenli bir yöntem.

 

iPad 2'ye güncelleme gelmesinin kötü ne gibi bir yanı var? Densha'nın belirttiği üzere bir kısım iPad 2 eğitimde halen kullanılıyor. Yavaşladığı elbette doğru ama kullanılamaz durumda demek saçma. Bende bir adet var ve en basitinden e-kitap okuyucu ve youtube vs müzik dinlemek maksadıyla evde kullanıyoruz. Canavar gibi de çalışıyor, neredeyse 6. senesi bitecek.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Galaxy S2'yi uzun süre kullandım, ekranı kırılmasaydı daha da kullanırdım. Kullandığım süre içinde bir sürü güncelleme aldı, 2.34'dü ilk aldığımda, en son 4.1'e kadar yükseldi sonra daha da resmi güncelleme almadı. Her güncelleme de telefon daha iyileşti, daha hızlandı, görsel olarak daha güzelleşti.

Sonrasında S4 mini kullandım, o tam tersine her güncelleme ile daha da kötüleşti. En sonunda bir gün sinirlenip telefonu ortadan ikiye ayırdım.

Yaklaşık 2 senedir HTC M8 kullanıyorum, 2 yada 3 güncelleme aldı ve hiçbir şey değişmedi. Yani değiştiyse de ben bir fark görmüyorum, hissetmiyorum.

 

Kısaca ben her 3 senaryoyu da bizzat yaşadım ve gördüm. Şimdi güncelleme aldıkça yavaşlıyor da diyemem hızlanıyor da diyemem fark göremedim de diyemem, yani bunları genelleyemem. Bu muhtemelen telefonun donanımına ve üreticinin güncellemeyi nasıl pişirdiğine göre değişiyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

ipad2 kullanılabilir durumda demek saçma. Var bende de bir tane , bir şeye safariden bakıp çıkmak için bile adamı kanser edecek kadar yavaş. 

Tek amaç için kullanırsanız olabilir, öyle her cihaz oluylor ama . 6-7 yıllık android telefonla da ekitap okursun . Notere gidin , adamlar 15 yıllık pc kullanıyor , üzerinde tek yazılım var , bozulmadığı sürece çalışıyor.  Bizim kast ettiğimiz bu değil.

 

Bu önemli negatif de değil kaldı ki.  Bunları alırken (android,ios fark etmez)uzun ömrü olmadığını bilerek alıyoruz.  

 

Ben hep ipad le müzik , audiobook, podcast dinlioyorum. Flipboard u sürekli kullandığımdan ipad elimin altında hep. BT speaker üzerinden sürekli spotify 'dan müzik çalıyor. Gayet iyi, pil ömrü de bu kullanımdan çok az etkileniyor. 

Nerde sorun çıkıyor? Asus router'ın media streaming için ios yazılımı var , ogg vs gibi codeclerde sorun çıkıyor. Yapacak birşey de yok. Çünkü aslında farklı playerlar codec çözmüyor , hepsi Apple'ın decoder ını kullanıyor.  Android de yok aynı sorun , sorunsuz çalıştıracak bir player bulunur her zmaan . Uzun bir audiobook ise  bir file manager ile telefondaki sd card a alıyorum,  audiobook için özel uygulamalar dha kolay oluyor dinlerken .  Bunu kolay yoldan ios ta yapamadım.

 

Telefona dosya aktarılırsa virus bulaşabilir gibi bir argüman ilk kez duydum. Herşeyi geçtim işletim sistemindeki açığa göre jpeg gibi veri dosyaları bile zarar verebiliyor . Mesela Windows ta vardı 2-3 sene önce böyle bir açık.

 

Tabii yine de tablette tercihim Ipad'den yana. Belki Windows tablete geçilir . Ancak son iki OS sürümüyle iOS benim beklentimi karşılar hale geldi. Telefonda android tarafındayım.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Peki size göre saçma ve kullanılamaz olsun, bence değil. Hala kullanıyoruz dediğim gibi ve tek bir amaçla da kullanmıyoruz. Stream vs olaylarına hiç girmiyorum zira kullandığım bir özellik değil. Müzik konusunda tek yaptığımız Youtube videolarını izlemek veya iTunes kütüphanemizdeki ya da Apple Müzik içindeki şarkıları Airport Express vasıtası ile müzik setine gönderip çalmak. Her neyse konuyu uzatmanın manası yok, sizlere özgür işletim sisteminizle hayatta başarılar dilerim.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Düzeltildiği söylenen yeni seri Note 7 lerin de yandığı ilei ilgili haberler geliyor. Şu anda beş tane telefonla ilgili haber var. 

 

Garip açıkçası ya feci bir şekilde ellerine bulaştırdılar, ya da bir tür sabotaj vs gibi bir komplo var.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

AT&T Note 7 satışını durdurmuş. Diğer operatörlerin de durdurması bekleniyormuş. Bana da birazcık sabotaj veya komplo gibi görünüyor. Note 7 böyle aşırı ince veya pil konusunda olmadık vaatlerde bulunan bir cihaz değil. Samsung'u sevmem ama adamlar senelerdir bu tipte cihaz üretiyorlar, hiç böyle birşey olmadı. Şimdi ne oldu ki böyle birden Samsung pilleri alev almaya başladı?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yav bu telefonda yapmazlar. Bunlar prestij modeli. Böyle daha çok Asya'ya filan satılan Galaxy J Mini Grand Neo gibi modellerde olsa hiç şaşırmazdım da, Note serisinde olması bana çok garip geliyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Amiral gemisi telefonda malzemeden çalacak kadar salak değillerdir herhalde. Özellike batarya gibi sürekli aktif halde çalışan bir parça için.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Arasan ayni sayida yanan iphone da bulursun, Sony de bulursun.

Samsung'a saglam kazik caktilar gibi geliyor bana.

 

Gerçekten ilginç. Bir yandan dediğin doğru bir yandan da havayolu şirketlerinin duyuruları var, Note 7 telefonu kabine almama konusunda. 

Ve en sonunda samsung un üretimi durdurma kararı. 

 

Cidden çok yazık, ürün çağırdığı için mi böyle oldu, gerçekten yüksek bir oranda yanma problemimi var, böyşe bir şey varsa testerde nasıl saptanamadı. 

Sorulacak çok soru var, ama ortada net gerçek Samsung un büyük bir prestij ve değer kaybı yaşadığı.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Cozutan iPhone sayısı da az değil. Samsung' u öne sürüyorlar gibime geliyor, kendi ayıplarını örtmek (Murica markasını koruma amaçlı) için...

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Dediğim gibi, herhangi bir modelde olsa inanırım da, Note serisinde olunca garip geliyor bana. Hadi ilk partide arıza çıktı, ama yenilenen seride de aynı arızanın devam etmesi hiç normal değil. Bu böyle "Samsung malzemeden çalıyor, zaten taklitçi şerefsiz firma" şeklinde açıklanabilecek birşey değil. Samsung'un Android telefon üreticileri arasında çok öne çıkmas ve rakipleriyle aradaki makasın fazla açılması herkesin hoşuna gitmiyor tabi.

 

 

Güncelleme konusunda birşeyler yazacaktım, geçen hafta saçma şeylerle uğraştığımdan yazamadım. Telefonlardaki yavaşlama konusunda herkes işletim sistemlerinin yenilendikçe sisteme daha fazla yük bindirmesine kabahat buluyor ama işletim sisteminden ziyade uygulamalar ve tüketilen içeriğin ağırlaşması esas sıkıntıyı yaratıyor. Örneğin, Facebook uygulaması 2-3 sene öncekine göre çok daha büyük, daha fazla kaynak tüketiyor ve önceden olmayan birçok özelliği içeriyor. Dahası, mesela 2-3 sene önce Facebook akışı daha çok fotoğraf / link / metin tabanlıyken şimdi herkes video yüklüyor veya canlı yayın yapıyor. Tüm bunlar sisteme yük bindiriyor. Facebook sadece bir örnek. Facebook kullanmasanız bile kullandığınız (daha doğrusu kullandığmız) tüm uygulamalar zaman içinde daha zorlayıcı hale geliyor sistem açısından. Eskiden WhatsApp düşük kaynak kullanımı olduğu için tercih edilirdi. Şimdi, hele grup sohbetleri varsa cihazın canına okuyor. Hiç uygulama kullanılmasa bile gezilen web siteleri filan eskiye göre çok daha fazla kaynak tüketiyor. Artık girdiğimiz siteler bir nevi tarayıcı içinde çalışan uygulamaya dönüştü. Eskiden zayıf bilgisayarlar için "internete girer, ofis işlerine yeter" deniyordu. Şu anda tarayıcılar deli gibi ram tüketiyor, aynı ölçüde işlemci kullanıyor. Aynı şey mobil tarayıcılar ve siteler için de geçerli.

 

Sanılann aksine, özellikle Android tarafında işletim sistemi yeni versiyonlarla biraz daha hafifliyor. Mesela 4.4.4 ile gayrıresmi olarak gelen, 5.0.0 ile de resmen zorunlu olan ART eski Dalvik'in yerini alarak performansı ciddi oranda arttırdı. Android'e düşman olanların çoğunun bahsettiği sistem şişmesi ve donanıma göre fazla düşük performansın sebebi Dalvik'ti zaten. ART ile bu sıkıntılar büyük ölçüde bitti. Apple'da da, Android'de de güncellemelerde sistemi yavaşlatan şey getirilen ek özellikler oluyor. Eğer bu özellikler kapatılabiliyorsa (maalesef her zaman kapatılamıyor, özellikle Apple'da) devre dışı bırakıldıklarında performans ve pil tüketimi olmas gereken hale geliyor.

 

Güncelleme her zaman şart değil ama üreticinin cihazı problemli sürümde bırakması da iyi değil. Hemen her işletim sistemi ilk çıktığında problemli olur, zaman geçtikçe yamalar gelir, bu hatalar düzeltilir. Bu iOS'ta da, Android'de de, Windows'ta da böyle. Mesela LG G3'e Android 5.0.0 geldi ama ondan sonra bir sene boyunca hiçbir güncelleme gelmedi. 5.0.0 da acaip problemli, performansı sıkıntılı bir sürümdü. Memory leak yüzünden telefon boşta beklerken (cebimdeyken yani) kendi kendine ısınıp pili tüketiyordu. Güncelleme böyle durumlarda önemli. LG telefonu 5.1.1'e (gayet düzgün ve stabil) güncellese ve sonra da "Android 6 geç gelecek, hatta hiç gelmeyebilir" dese kimse şikayet etmezdi.

 

@@Ozan Başeski,

Ozan Abi, özgürlük kimi için istediği şarkıyı zil tonu yapabilmektir, kimisi için ek uygulama kullanmadan cihaza dosya atabilmektir, kimisi için de istediği tarayıcıyı performans kaybı olmadan kullanabilmektir. Apple'ın stabilite ve performans konusunda daha önde olduğu doğru, ama diğer taraftan Apple güvenlik gibi gerekçelerle kullanıcıyı çoğu konuda kısıtlıyor. Aslında bu durum Apple'ın şirket politikası gibi birşey. Daha Steve Jobs'ın evinin bodrumunda Steve Wozniak'la birlikte ilk bilgisayarları yaparken Steve Jobs'ın "fazla kurcalanamayan, minimum kullanıcı müdahalesiyle çalışan", onların tabiriyle "walled off" bilgisayarlar istediği biliniyor. O yıllarda bu komutlarla, sürücülerle, ayarlarla uğraşmadan sadece fişe takıp çalıştırmak anlamına geliyordu. Diğer sistemlerde 40 çeşit ayar gerekiyordu zira. Şimdi de aynı şey telefonda yaşanıyor. Apple bizim için en ideal kullanım senaryosunu hazırlayıp önümüze koyuyor. Farklılaşma istemiyorlar. Onların önerdiği kullanım senaryosuyla mutlu oluyorsan ne ala. Ancak mesela zaten elinde olan telefondan zaten önünde olan bilgisayara sadece seçtiğin birkaç fotoğrafı aktarmak için ek uygulamalar kullanmak veya yan yana duran bu cihazlar arasındaki bağlantıyı bulut üzerinden yapmak sana saçma geliyorsa (bana geliyor) özgürlüğün kısıtlandığını hissediyorsun.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yanmiyordur demiyorum, en az 10 telefon yanmistir ama oyle bir organize tepki verildi ki sanarsin hepsinin icinde saatli bomba var.

 

Bu gune kadar dunyada binlerce cep telefonu yandi patladi parladi. Hicbiri bu kadar sistematik sekilde tepki gormedi.

Ayni sekilde durup dururken alev alan iphone7'ler var sosyalde. Sarjda falan de degil adamin cebinde alev aliyor.

Ayni sekilde alev alan elektronik sigaralar var, powerbank'lar var.

 

Samsung'dan hic hazzetmem ama dedikleri dogru sanirim, eger Amerikan sirketi degil isen yada Amerikan ekonomisine katkin yok ise yasatmiyorlar haci.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben S6'ya kadar samsung telefonların yüzüne bile bakmazdım. Ama S6 ile doğru yola girdi samsung ve s6 tercih ettim.

 

Galaxy S7'de acaba bu tip vakalar oldu mu, ben onu merak ediyorum. Benim s6 2. yaşını doldurmak üzere. Şu ana kadar telefonla ilgili en ufak bir sıkıntı yaşamadım. S7'de S6'nın eksik yanlarını gideren bir telefon oldu. Pil ile ilgili kısma gelirsek, S7'de hızlı şarj olayını bir adım öteye götürüp, kablosuz şarjda da hızlı şarj özelliğini getirmişlerdi. Eğer S7'de böyle yanma, alev olayları olmuyor da, note 7'de oluyorsa bu işte bir tuhaflık var. Çünkü aynı pil teknolojisini kullanıyorlar.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@@lawnmower

Emre, tabii bakış açıları değişebiliyor. Sana özgürlük kısıtlaması olarak görünen şeyler örneğin bulut üzerinden dosya transferi bana öyle gelmiyor mesela. Apple'ın daha kısıtlayıcı ve kapalı bir sistem olduğu konusunda en fanatik apple kullanıcıları bile karşı çıkmaz zaten. Burada önemli olan nokta bu kısıtlamalar karşılığında kazandıkların ile kaybettiklerinin muhasebesini yapabilmek. Kısacası artılar ile eksileri kıyaslamak.  Ben daha stabil, daha perfomanslı ve daha güvenli bir işletim sistemine sahip olduğumu düşündüğümden dolayı diğer senin saydığın eksi olabilecek şeyleri gözardı edebiliyorum. Hele bir de eğer benim gibi birkaç apple ürününü birlikte kullanıyorsanız, cihazların birbirleriyle olan iletişimi çok daha iyi olduğundan, daha güzel bir müşteri deneyimi yaşıyorsunuz. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Samsung üzerine bu kadar konuştuktan sonra şunu vereyim. 

 

http://shiftdelete.net/nokia-d1c-antutuda-goruldu-75904

http://www.smartphoneandprice.com/nokia-d1c-smartphone-launch-date-full-specifications-price-spotted-on-geekbench-specs-leaked.html

 

Arrow launcher ile gelecek sanırım. MS in android atağı bu mu ki :D Hoş Nokiayı bırakalı bir süre olmuştu ama bilinmez. 

 

EDIT: Nokia Z launcher diyor ama muhtemelen arrowdan fork bir launcher ile gelecekler. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Olayın hemen arkasından Samsung çamaşır makinalarının patladığı haberleri çıkmaya başladı :) 

 

Başka markalardan da pil yanma haberleri çıkıyor (veya var çıkmıyor.) . Burda sorun sayının fazla olmasıymış. 2.5 milyon kadar telefon satılmış, 25 olay var. Tabii bu olayların incelenmesi lazım, belki hepsi gerçek değil. 

 

ilkini anlarım ama değişen telefonlarda da yanma haberleri kuşku uyandırıyor, hiçbir şirket bu riski almaz. Üstelik "S7 de benzer donanıma sahip, onda neden sorun yok" sorusu da haklı olarak soruluyor.  Bakalım yakında anlaşılır ne olduğu , Samsung tarafından yönetim beceriksizliği varsa marka çok ciddi darbe aldı. 

 

Hem Pixel'in hem de Iphone 7'nin kamerası çok beğenilmiş. Yeni bir sensör teknolojisi mi var , gelişen ne?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Apple, Sony, Samsung, LG ve HTC hepsi flagship cihazlarında Sony'nin sensörlerini kullanıyor ve iphone7'de kullanılan sensör pek yeni sayılamayacak 90nm teknolojiyle üretilmiş 2015 yılına ait bir sensör. Yeni iphone'un fotoğraf başarısı ağırlıkla yazılımsal işlemeyle alakalı görünüyor.

 

Samsung S7'nin bazı versiyonları iphone7 ile aynı sensörü kullanıyor.

 

Şu sitede Sony sensörlü S7 ile Samsung sensörlü S7 arasında karşılaştırmalar var.

http://www.phonearena.com/news/Spot-the-S7-edge-version-differences-Sony-IMX260-vs-Samsung-ISOCELL-camera-sensor-samples_id79197

 

IMX260 ismindeki 2 bize 2. nesil olduğunu söylüyor. HTC M10 ve Nexus6p ise 3. nesil IMX377 sensörünü kullanıyor.

 

Google'ın çıkacak Pixel modelinde ise IMX378 kullanılacak. Bu sensör halihazırda Xiaomi Mi5S'de kullanılıyor.

Şimdi bu durumda Xiaomi Mi5S'in en iyi fotoğraf çeken telefon olmasını bekliyorsunuz ama maalesef değil. İncelemelerde Mi5S'in kamera performansı hiç beğenilmiyor.

 

En son duyurulan Sony sensörü ise IMX398, isimden de anlaşılabileceği gibi sony bu 16mp'lik sensörle bu nesili bitiriyor. Şimdilik bu sensörü kullanacağını duyuran tek firma Çinli Oppo. Oppo R9s modelinde bu sensörü kullanacakmış.

 

Peki en iyi fotoğrafı hangi telefon çekiyor dersek sanırım cevap LG G4/V10 olacaktır. LG G4/V10 yine sony'nin IMX234 sensörünü kullanıyor.

(LG Türkiye telefon pazarından çekiliyor, sakın ha LG telefon falan almayı düşünmeyin, G4'ler milletin elinde patlatı, LG Türkiye'ye değişim için bile telefon göndermiyor. LG'nin televizyondan başka bir şeyi alınmaz.)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

(LG Türkiye telefon pazarından çekiliyor, sakın ha LG telefon falan almayı düşünmeyin, G4'ler milletin elinde patlatı, LG Türkiye'ye değişim için bile telefon göndermiyor. LG'nin televizyondan başka bir şeyi alınmaz.)

Bu bilginin kaynağı var mı? LG telefonum serviste, bir kere onarılmadan geldi, geri gönderdim. Vodafone'daki eleman LG ve Samsung yedek parçalarının temininde sıkıntı olduğunu, bazen bu yüzden yasal servis süresini aşmamak için geri yolladıklarını söyledi. Tabi bu resmi bilgi değil.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
6 6

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok