Android telefonlar üzerine ...
6 6

Bu konuda 633 mesaj var

12 hours ago, TiesTorN said:

https://www.cursedhardware.com/topic/5539-poco-x6-pro-deneyimlerim/

şurda yazmıştım bir şeyler ama üstünden baya zaman geçti tabi.

kısacası hala çok memnunum. tek bir sorun yaşamadım. ayarlar ekranı donmuyor da, girince böyle 1sn'lik bir stuttering oluyor o kadar, sanki arka planda anlık bir şeyler yüklüyormuş gibi. onun harici bir şey görmedim, her daim süper akıcı ve hızlı. wifi sorunu falan yok, bunlar her elektronik cihazda olabilecek şeyler tamamen şans. bin kişiden birine denk geliyordur. harita sorunundan kasıt nedir anlamadım da gps heralde. öyle bir sorun da yok.

batarya sorunu genelde telefon kullanmayı bilmeyen insanların 35 tane app kurması, günde 300 tane çöp bildirim gelmesi gibi durumlardan kaynaklı. bloat temizliği yapıp uygulamaların battery saver ayarlarını yaparsanız sorun olmaz. ben telefonu ne zaman şarj ettiğimi unutuyorum. geçen gün ne zaman şarj ettiğimi gerçekten unutup battery kısmına baktım, 131 saat yazıyordu :lol: yani en son 5 gün önce şarj etmişim. benimki ekstrem bir örnek tabi, telefonla genelde ilgilenmeyen bir insanım. ilgilendiğim zamanlarda da tek şarjla 2 günün altına hiç düşmedim bugüne kadar.

tek eksi diyebileceğim bir yönü var - ki bu aslında bu fiyat segmentindeki her telefon için geçerli, buna özel değil - proximity (yakınlık) sensörünün olmaması bazen gıcık ediyor. telefonla konuşurken ekran kapanmadığı için yüzüme dokunarak saçma sapan yerlere giriyor hatta bazen hat kapanıyor. veya whatsapp'dan sesli mesajı kulağımda dinlemek istediğimde kulağıma götürdüğümü anlamıyor falan bazen. sanal yakınlık sensörü var ama gerçeği gibi çalışmıyor kesinlikle.

Ben de uzun sayılabilecek bir süredir kullanıyorum telefonu ve görüşlerim paralel. Bu paraya cidden olmayacak kalitede bir cihaz yapmışlar. 

Yakınlık sensörü var ama konumu kötü. Daha önce kullandığım Xiaomi telefonların hepsinde aynı sorun vardı. Bu problemin çevresinden dolaşmak için telefonu her kulağa götürürken power tuşuna bir kere basıp ekranı kapatmayı alışkanlık haline getirmek gerekiyor yoksa dediğin gibi saçma sapan tuşlara basılıyor farkında olmadan.

TiesTorN, Mono and Altan Yoklar beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

poco x6 pro'da gerçek bir yakınlık sensörü yok arkadaşlar, hareket sensöründen hareketlerinizi izleyerek varsayımda bulunmaya çalışıyor sadece, buna da sanal yakınlık sensörü deniyor. telefonla konuşurken telefonu yavaşça geriye çekip hızlıca kulağınıza yanaştırın, ekran kapanıyor hareket algıladığı için.

yakınlık sensörünün gerçek olanını daha pahalı modellere koyuyorlar. F6 pro'da var mesela.

https://ellipticlabs.com/mfn_news/elliptic-labs-shipping-on-xiaomi-poco-x6-pro-smartphone/

https://xdaforums.com/t/proximity-sensor-poco-x6-pro.4700872/

21 hours ago, stardust said:

kaç paralık şey ki o sensör... nasıl olmaz.

gsmarena'ya göre var.

https://www.gsmarena.com/xiaomi_poco_x6-12723.php

bir şekilde devre dışı kalmış olmasın ?

bizim telefon x6 değil mal müdürü :lol: x6 pro

https://www.gsmarena.com/xiaomi_poco_x6_pro-12717.php

x6 için yazılan da yanlış bu arada, onda da yok.

MilesTeg beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
5 hours ago, TiesTorN said:

bizim telefon x6 değil mal müdürü :lol: x6 pro

o40nZ65.jpeg HcXXAms.jpeg

...mına kodumun fakiri, az ye de kendine adam gibi bir telefon al. fotoğrafları çektiğim telefon da iPhone 16 pro max bu arada :lol:

wazzap beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

aç köpek fırın deler...

iyi güzel telefon da x6 pro üzerine ekstra bir şey getirmeyecek sonuçta benim hayatıma. bu telefonu kullanmış olsan, akıcılığını hızını vs. görmüş olsan dersin ki bunun üzerine bir şeye gerek yok zaten. gerek yok derken yani f/p anlamında gerek yok. bana çinden aldığın fiyatla gelme, tr fiyatlarını kıyasladığında 1/5 fiyatında bu telefon. gerçi x6 pro'nun çin fiyatını kıyaslasan o 1/5'ten daha da ucuzdur.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

zaten xiaomi 15 pro lazım olduğundan değil, merak ettiğimden aldım. aslında huewai'nin 3'e katlanan telefonunu alacaktım, ebesininkini istedikleri için fiyat olarak... girdim dükkana dedim çan çin çon abiye sar ordan 2 tane diye, sonra fiyatı bir gördüm :icon_eek: dedim olm siz apple'dan mı öğrendiniz böyle ayakta adam zikmeyi :lol:

neyse işte evde hiç abartısız 100 tane xiaomi ürünü var, türkiye'de hiçbir xiaomi mağazasında bulunmayan, çinde satılan ne varsa aldığım için hadi dedim bari telefon da xiaomi olsun. gel gör ki iphone'a fena alışmışım, hani 14 pro max'den xiaomi 15 pro'ya gözümü kırpmadan geçerdim de 16 pro max de güzel olmuş, elimden bırakamadım bir türlü...

o POCO X6 Pro hiç radarımda değildi, babama redmi note 14 pro aldım, inanılmaz ya 7 bin liraya böyle bir telefon olmaz, bir daha gittiğimde o POCO'dan da alırım. 

-

PS: bu arada iphone 14 pro max 256gb, iphone 13 256 gb, xiaomi redmi note 12 pro 128 gb satılığa koycam sahibindene, sıfırdan farksız, mükemmel temizlike 3 telefon da, ucuza vermeye niyetim yok ama forumdan ihtiyacı olan varsa bir güzellik yaparım.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

5 hours ago, stardust said:
Spoiler

zaten xiaomi 15 pro lazım olduğundan değil, merak ettiğimden aldım. aslında huewai'nin 3'e katlanan telefonunu alacaktım, ebesininkini istedikleri için fiyat olarak... girdim dükkana dedim çan çin çon abiye sar ordan 2 tane diye, sonra fiyatı bir gördüm :icon_eek: dedim olm siz apple'dan mı öğrendiniz böyle ayakta adam zikmeyi :lol:

neyse işte evde hiç abartısız 100 tane xiaomi ürünü var, türkiye'de hiçbir xiaomi mağazasında bulunmayan, çinde satılan ne varsa aldığım için hadi dedim bari telefon da xiaomi olsun. gel gör ki iphone'a fena alışmışım, hani 14 pro max'den xiaomi 15 pro'ya gözümü kırpmadan geçerdim de 16 pro max de güzel olmuş, elimden bırakamadım bir türlü...

o POCO X6 Pro hiç radarımda değildi, babama redmi note 14 pro aldım, inanılmaz ya 7 bin liraya böyle bir telefon olmaz, bir daha gittiğimde o POCO'dan da alırım. 

-

PS: bu arada iphone 14 pro max 256gb, iphone 13 256 gb, xiaomi redmi note 12 pro 128 gb satılığa koycam sahibindene, sıfırdan farksız, mükemmel temizlike 3 telefon da, ucuza vermeye niyetim yok ama forumdan ihtiyacı olan varsa bir güzellik yaparım.

pro mu, pro+ mı?

wazzap tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 hour ago, wazzap said:

pro mu, pro+ mı?

Plus olsa yazardım yiğenim :) o telefonu satmayıp imei’sini kopyalatmak için de kullanabilirim gerçi iyi para etmezse.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

S23 ultra'dan gayet memnunum. son güncelleme ile pil ömrü konusunda bir problemi gelişmiş sanırım. onu da çözeceklermiş.

Diğer telefonlar buna alıştıktan sonra takılarak çalışıyormuş gibi geliyor. kendi kendime high-end alınca iyice götüm kalktı diyordum. Fakat şöyle bir olay oldu; ayfon 15 pro kullanan arkadaş onların düğünde çektiğim resimlere bakmak için benim telefonu kullandıktan (resimlere bakma dışında gezindi biraz 3-5 uygulama açtı, youtube açtı PiP yaptı falan) sonra kendi telefonuna dönünce yüzü düştü. Ayfon çok yavaşmış ya, resimleri de seninki gibi değil dedi ? 

ayfon kullanmıyorum ama diğer android cihazlar özellikle birden fazla iş yapınca çok takılarak çalışıyor gibi geliyor bana.O poco da da düzgün çalışmayan benim 2012de aldığım Sümsük S3 de bile canavar gibi çalışıyordu bu arada...

bir önceki şirkette sadece mail, sms ve telefon için kullandığım (danışmanlık yaptığımız için çeşit çeşit VPN'in 2FA uygulamaları da yüklüydü) telefon Sümsük M11 idi. O iş için biçilmiş kaftandı mesela. pili 5 gün gidiyordu. Ama kendi kullanacağım telefon için en ufak riske girmem bu saatten sonra

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap
6 6

• Bu sayfadaki üyeler   0 üye

Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok