Mesaj tarihi: Mayıs 10 Windows 11, Görev Yöneticisi'nde varsayılan olarak yeni RAM hız metrikleri yer alacak. Mhz yerine Mega Transfer (MT/s) birimi geliyor. https://www.techspot.com/news/102919-windows-11-receive-default-bitlocker-encryption-new-ram.html Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Ağustos 22 Nihayet ikinci denetim masası penceresinden kurtulmaya karar vermişler: https://www.techspot.com/news/104390-microsoft-confirms-killing-windows-control-panel-favor-settings.html Şahsen eski denetim masasını daha kullanışlı bulsam da ayarlar penceresinden başka yerler gitme işi çok saçmaydı. Sonunda bu ikililiği bitirmeye karar verebilmişler. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Ağustos 22 Önce şu işletim sistemini ryzen 9000 serisini düzgün tanıyacak şekilde yamasınlar da sonrasında kontrol masasına ne yaparlarsa yapsınlar. https://www.youtube.com/watch?v=0eY34dwpioQ Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Ağustos 22 @SkyWarrior onu da yapacaklarmış: https://www.techspot.com/news/104388-amd-pushing-microsoft-release-ryzen-9000-performance-boosting.html SkyWarrior beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Ağustos 23 Normal ayarlar kısmında control panelden kolayca ulaşabileceğimiz ayarları adam gibi çabuk ulaşacak şekilde koysunlar da ne yaparlarsa yapsınlar. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Ağustos 23 eski control panel candır, yeni sistemden nefret ediyorum. jackjoker beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Ağustos 23 12 saat önce, TiesTorN said: eski control panel candır, yeni sistemden nefret ediyorum. eski kontrol panel'in kaldırılması kadar saçma bir şey yok. koy işte eskisini de dursun. kaldırmada ki amaç nedir yani Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Kasım 13 sirket bilgisayarima zorla yukleniyor mendebur win11 Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Aralık 7 bir kaç gün önce geldi 24h2 güncellemesi bana da, dün itibariyle yükledim. yükledikten sonra bir kaç ayarı tekrar yapmam gerekmesi haricinde bir sorun yaşamadım, şimdilik gayet iyi. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Aralık 10 MS, Windows 11 kurmak için ısrar ettiği TPM 2.0 zorunluluğundan vazgeçmiş. "Windows 10'da kaldık, merak ediyoruz" deyip de TPM 2.0'ın etrafından dolaşmak istemeyenler için fırsat çıkmış oldu. "Valla tavsiye etmiyoruz, kuracaksanız kurun ama bi arıza çıkarsa biz karışmayız" demeyi de unutmamış MS. https://www.guru3d.com/story/microsoft-drops-mandatory-tpm-20-requirement-for-windows-11-upgrade-now-possible-without-it/ Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Aralık 12 (düzenlendi) On 11/13/2024 at 9:58 AM, infestor said: sirket bilgisayarima zorla yukleniyor mendebur win11 win11 bildigin win10'a skin yapmislar gibi...ama tum UI daha boktan dizayn edilmis. sag tik menusu denyoluk tam. file explorer da daha yavas calisiyor. aletde SSD var ama kasiyor. windows zaten y**rak gibi OS, win11 iyice cilki olmus. Aralık 12 infestor tarafından düzenlendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Aralık 12 4-5 ayrı bilgisayarda Windows 11 kullanıyorum. Hepsi SSD üzerinde çalışıyor. En az ram olan cihazda 16 GB. Windows 10 ile Windows 11 arasında bir performans farkı hissetmedim. Sağ tık menüsünü kullandıkça insan alışıyor. Ben eskisini zorlamadığım için bir süre sonra eski halini unuttum dersem yalan olmaz. Ancak legacy moduna geçmek mümkün. https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/restore-old-right-click-context-menu-in-windows-11/a62e797c-eaf3-411b-aeec-e460e6e5a82a TiesTorN beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Aralık 12 win11 için inanılmaz derecede bi ağlama durumu var insanların, sebebini sorsan işte arayüz değişmiş sağ klik şöyle böyle olmuştan öteye geçmeyen yorumlar yav kullanın 2 hafta alışırsınız ne dert ettiniz. achfighter beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: dün 09:15 (düzenlendi) On 12.12.2024 at 11:43, TiesTorN said: win11 için inanılmaz derecede bi ağlama durumu var insanların, sebebini sorsan işte arayüz değişmiş sağ klik şöyle böyle olmuştan öteye geçmeyen yorumlar yav kullanın 2 hafta alışırsınız ne dert ettiniz. Alışkanlık kısmı bir yana Win11 ilk başta baya sıkıntılıydı. Hala da çözülmemiş sorunları var diye düşünüyorum. Mesela Win10'a göre hantaldı, o kısım çözülmedi. Pil tüketimi yüksekti, o kısım da çözülmedi diye biliyorum (zaten bu pil tüketimi çok ayrı bir konu, uzun uzun tartışılır). Ram kullanımı bariz daha yüksek. İşlemci kullanımı da muhtemelen öyle. Yenilik olarak da pek bir şey sunmuyordu. Mesela ben sırf denemek için Win11'e geçtim. Baktım berbat durumda, tekrar Win10'a geçtim. Sonrasında 1-2 sorunu çözülmüştür, biraz daha gelişmiştir diyerek Win11'e geçtim ve kaldım. 2,5 yıldır Win11 kullandığım için artık Win10'a dönmem de zor, ama daha stabil, donanımı gereksiz kasmayacak, enerji verimliliği yüksek bir işletim sistemi gelmeli artık. Zaten geçen yıldan beri 2025'te Win12 gelecek beklentisi vardı. Düzgün şekilde kotarılmış bir Win12 gelirse süpürür. Yeni bir Win10, hatta Win7 etkisi yapar. Win11'e geçiş biraz zoraki oldu. Donanımı zorladılar. Başta geçenler pişman oldu. Geçmeyenler de burun kıvırdı. Millet kaçmak için yer arıyor zaten. 3 yılı aşkın sürede satılan onca hazır sisteme ve kullanıcı geçişlerine rağmen Win11'in kullanım oranı hala Win10'un gerisinde diyebiliyorum. Win11, Vista kadar ya da Win8 kadar başarısız olmadı, ama pek başarılı da sayılmaz. Kullanıcıların yaklaşımından da anlaşılıyor. Edit: Evet Win10 hala ezici şekilde üstün durumda. 10 yaşına geldi, desteği sonlanacak, ama hala %60 düzeyinde kullanım oranına sahip. 3 yaşındaki Win11 ise %35'lerde. https://www.cozumpark.com/windows-11-hakkinda-kullanici-verileri-aciklandi/ dün 09:18 mamad tarafından düzenlendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: dün 10:35 Windows11 24H2 ile bazı şeylerin içine etmeyi başardı aslında. Sürekli gelen intrusive mesajlar ve istekler işletim sistemini çekilmez hale getiriyor bazen. Kapattığım halde hala bana uygulamalar konum verisi istiyor paylaşın mı bro diye mesaj atıyor. İptal ettiğim halde ya bi MS hesabına giriver de ortalık şenlensin yapıyor. Yaw istemiyorum kardeşim. Tamamen offline bir deneyim istiyorum. Copilot istemiyorum. MS reklamları istemiyorum. Düz bir ortam istiyorum ama hala bana onedrive isten mi diyor. La bi sigigit. Windows kullanımım minimum buna rağmen bazen bana gelenler geliyor. Çocukların PCsinde muhatap olmak bile yetiyor. infestor beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: dün 12:08 1 hour ago, SkyWarrior said: Windows11 24H2 ile bazı şeylerin içine etmeyi başardı aslında. Sürekli gelen intrusive mesajlar ve istekler işletim sistemini çekilmez hale getiriyor bazen. Kapattığım halde hala bana uygulamalar konum verisi istiyor paylaşın mı bro diye mesaj atıyor. İptal ettiğim halde ya bi MS hesabına giriver de ortalık şenlensin yapıyor. Yaw istemiyorum kardeşim. Tamamen offline bir deneyim istiyorum. Copilot istemiyorum. MS reklamları istemiyorum. Düz bir ortam istiyorum ama hala bana onedrive isten mi diyor. La bi sigigit. Windows kullanımım minimum buna rağmen bazen bana gelenler geliyor. Çocukların PCsinde muhatap olmak bile yetiyor. Aynı şeyler bana da oluyor maalesef. Bende bunlara ek olarak bi de ses sorunları çıktı ama ince ayarla hallettim. Müdahale etmeden düzelmeyen bir sürü yni sorun çıkarttılar başımıza. SkyWarrior beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 21 saat önce bu reklam konusuna ben de uyuz oluyorum... o konuda %100 haklısınız. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş