Mesaj tarihi: Aralık 7, 2023 (düzenlendi) Avatar frontiers of pandora' yı fsr 3.0 frame generation ile oynuyorum, çok beğendim. Hem vrr desteği var hem de görüntü kalitesi çok iyi. Aralık 7, 2023 ionian tarafından düzenlendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Aralık 7, 2023 9 dakika önce, ionian said: Avatar frontiers of pandora' yı fsr 3.0 frame generation ile oynuyorum, çok beğendim. Hem vrr desteği var hem de görüntü kalitesi çok iyi. Bende istiyorum onda denemek ama ekran kartı alınca oyuna verecek param kalmadı xD AMD bazılarına veriyormuş oyunu hediye ama sanırım amazondan alana vermiyor. ionian beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Aralık 7, 2023 Ben de epic store' dan aldım. Normalde indirim beklerim ama bu yılın merak ettiğim oyunlarından biri olduğu için erken almaya karar verdim. Grafikler gerçekten çok iyi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Eylül 11, 2024 (düzenlendi) 9 aydır mesaj bile atılmamış konuya. Sözümona güncel seri... Neyse Amd 7800M gpusunu duyurmuş. https://videocardz.com/newz/amd-officially-launches-radeon-rx-7800m-high-end-mobile-navi-32-gpu-180w-tgp-and-12gb-memory Laptoplar için güçlü sayılabilecek bir model ama güç tüketimi fazla gibi. 7900M daha anlamlı duruyor. Nvidia tarafındaki rakipleriyle karşılaştırmak daha da zor. Eylül 11, 2024 mamad tarafından düzenlendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Ocak 30 (düzenlendi) 7000 serisi yalan olma yolunda ilk tokadını yemiş sanırım: https://videocardz.com/newz/spider-man-2-pc-specs-revealed-geforce-rtx-4070-radeon-and-rx-7900-xt-required-for-ray-tracing En üst ayarlarda yalnızca 4090'ın adı geçiyor. Oyunda FG desteği varsa (olmadı sürücüden zorla açılabilirse), 4080 gibi kartlar da RT + 4K ve en üst düzey ayarlarda oynatır sanıyorum. Hatta daha alt modeller bile oynanabilir seviyede tutar gibi. Amd tarafındaki sorun, güncel ürün gamında 4K + RT ile oynanabilirlik sunulamaması. Benzeri 6000 serisinde de olmuştu sanırım. O dönem çıkan bir oyunda 4K + RT için önerilecek Amd kart yoktu, 69xx'ler 2K + RT için öneriliyordu. Ocak 30 mamad tarafından düzenlendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Ocak 30 Konsollarda RT ayarları herhalde en minimumda aksi durumda bu kadar leş AMD mimarisi ile RT oyun oynayamazlar imkansız. 7900XTX GN nin incelemelerinde de o kadar geride kalıyor ki aklım tutuluyor. Arkadaş AMD sen RT için ek ünite koymadın mı acaba yazılımla mı çözdün mevzuyu diye düşündürüyor. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Ocak 30 19 minutes ago, SkyWarrior said: Konsollarda RT ayarları herhalde en minimumda aksi durumda bu kadar leş AMD mimarisi ile RT oyun oynayamazlar imkansız. 7900XTX GN nin incelemelerinde de o kadar geride kalıyor ki aklım tutuluyor. Arkadaş AMD sen RT için ek ünite koymadın mı acaba yazılımla mı çözdün mevzuyu diye düşündürüyor. Sony geçenlerde PSSR'ın FSR'dan daha iyi olduğunu söylüyordu. Belki RT için de benzer bir şeyler yapmışlardır, yazılımla arkadan ittiriyodur. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Ocak 30 Yapmıyorsa zaten zor. 7900XTX in hali içler acısı Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Ocak 30 (düzenlendi) On 30.01.2025 at 13:36, SkyWarrior said: Konsollarda RT ayarları herhalde en minimumda aksi durumda bu kadar leş AMD mimarisi ile RT oyun oynayamazlar imkansız. 7900XTX GN nin incelemelerinde de o kadar geride kalıyor ki aklım tutuluyor. Arkadaş AMD sen RT için ek ünite koymadın mı acaba yazılımla mı çözdün mevzuyu diye düşündürüyor. Gamers Nexus kanalından bahsediyorsak, AMD kartların, özellikle de 7900 XTX'in belki de en iyi RT sonuçlarını orada görüyorum ben. Dragon Dogma ve Resident Evil'da rakiplerini geçiyor görünüyor. Bu oyunlarda RT ne kadar etkili bilemiyorum ama RT'den çok sponsorluk ön plana çıkıyor gibi geliyor bana. Daha önce tessellation işinde olduğu gibi yani. Ha ama gerçek ray tracing yani path tracing kullanılmaya başlayınca, işin rengi değişiyor. Nvidia tek seçenek oluyor. Ve son dönemde path tracing kullanımı artıyor. Amd'nin bu işi mutlaka çözmesi gerek. Mevcut mimarisi ile ray tracing içindeki tüm efektleri için yeterince güçlü değil, benim anladığım. Yansımalarda iyiyse, gölgelendirmede o kadar iyi değil gibi mesela. Nvidia'nın mimarisi daha bütünlüklü bir destek sunuyor. Ayrıca ışığın kaç kez yansıma yapacağı gibi detaylar da Amd mimarisi için sorun oluyor olabilir. Path tracing'in olayı o diye biliyorum. Işık 4 kez yansıyor mesela. Ve 4 kez hesaplanması gerekiyor. Orada Amd'nin RTA birimleri ruhunu teslim ediyor sanırım. İşte bu kısmı çözmesi gerek Amd'nin. Tessellation gibi modası geçecek bir teknoloji değil ray tracing. Nvidia yıllardır bunun üzerine kafa yoruyordu zaten. Taa Tesla/Fermi zamanlarında bile adını anıyordu. Edit: Şimdi fark ettim, geçen yıl RX 7600 XT modeli çıkmış 24 Ocak'ta. Ondan hiç bahsetmemişiz. Pek ilgi olmadığından ben de takip etmemişim. Bir de 7600 son model oldu, başka kart gelmeyecek gibisinden laflar ediliyordu. En son kart 7600 XT olmuş. Pek bir numarası yok. 7600'den %10 kadar hızlı. RT açınca ciddi farklar oluşabiliyor. Çünkü 16 gb belleğe sahip. Güç tüketimi pek iyi olmamış gibi. Verimlilik düşmüş. OC tarafı da eh işte, %10-15 koyabiliyor üzerine. Geçen yıl çıktığı dönemde 330 dolardan tanıtılmış, firmalar kendi tasarımlarını 350 dolar civarından satışa sunmuş. Çok iyi değil. Şuan belki fiyatı düşmüştür, 16 gb belleği ile fena durmuyor, ama 6700 XT'yi de yakalayamıyor. Ayrıca 12 gb ile gelen 7700 XT'den sonra 16 gb biraz abes olmuş gibi. Zaten 7600'den farklı tarafı belleği ve saat hızları. Gpu ve birim sayısı aynı. 60 dolar daha verip 16 gb bellekli 7600 alıyorsunuz. Biraz daha güçlü olsa, bir şeye benzermiş ama bu haliyle anlamsız bir model olmuş. Şubat 4 mamad tarafından düzenlendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Şubat 11 (düzenlendi) 7650 GRE çıkıyormuş ve GRE'nin açılımı Great Radeon Edition'mış: https://videocardz.com/newz/amd-confirms-radeon-rx-7650-gre-name-stands-for-great-radeon-edition 7600 XT'nin azıcık yavaşı ve azıcık daha az güç tüketeni gibi duruyor. Yani 7600'ün aynısı gibi bir şey olmuş. Şubat 11 mamad tarafından düzenlendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Şubat 11 9070 nerede oçocukları!!!!!!! Squall beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Şubat 12 (düzenlendi) 14 saat önce, wazzap said: 9070 nerede oçocukları!!!!!!! Yalan olmazsa çok agresif bir fiyatlandırmayla sunulacakmış kartlar. Nvidia'nın modellerine göre baya feci bir fiyatlandırma olacak deniyor. Zamanında 5700 modelleriyle de benzerini yapmışlardı. Ama bu sefer daha da iddialı fiyatlandırmadan bahsediliyor. İki modelin de 16 gb bellekle geliyor olması güzel. Özellikle 5070'i rasterda geçip ray tracing tarafında zorlarlarsa, fiyata göre gayet alınabilir olur. Özellikle yeni oyunlarda bellek kullanımı önemli hale geliyor. Bu seviyede 12 gb biraz riskli artık. Ama şu FSR'ı adam etmeleri gerek işte. Nvidia zaten öndeydi, şimdi fark iyice açıldı. Edit: Amd'den yeni sürücü gelmiş: https://videocardz.com/driver/amd-radeon-software-adrenalin-25-2-1 9070 desteği olmayan son sürücü muhtemelen. Şubat 12 mamad tarafından düzenlendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Şubat 12 Ya RT'de zaten ezilecek ama Cyberpunk'ta bana adam akıllı FPS versin, 5070Ti yerine alırım muhtemelen. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş