RCS
0

RCS   8 oy

1. 1. RCS kullaniyor musunuz?

• Halihazirda kullaniyorum
      0
    • Yayginlassa kullanirim
      2
    • Umrumda degil
      6

Please sign in or register to vote in this poll.

Bu konuda 11 mesaj var

google'in onderligini yaptigi RCS (rich communications services) bu siralar tum dunyada devreye girdi. MMS'in daha gelismis hali diyebiliriz kisaca. su anda sadece android'de sunuluyor ve yeni android telefonlarin hepsinde yuklu halde geliyor. eski telefonlarda da google messages yuklenerek kullaniulabiliyor. apple ise iMessage'a rakip olacagi icin ios cihazlarinda RCS'e destek vermiyor henuz.

bence cok gec gelen bir hamle ve hatta ölü dogmus bir standart bu ama sizin de goruslerinizi alalim :)

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Çok geç kalınmış bir şey. Doğru zamanda doğru yerde çıkmış MMS bile operatörlerin ücretlendirmedeki açgözlülüğü yüzünden doğru düzgün kullanılamadan kaybolup gitti.

Gsm operatörlerinin de anlaşılan  "isp" olmak zorlarına gidiyor ki böyle şeylerin peşinde koşuyorlar. Geçti Bor'un pazarı..

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Messages uygulamasını Google Messages a geçirdim ben yeni telefonda. RCS kullanılmıyor çevremde çok ama en azından aile içinde kullanabiliyorum lazım olunca. Aslında whatsapp dan hallice kullanmak bile mümkün keratayı da işte apple der imessage google der google message kafalar karışır. 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
8 hours ago, SkyWarrior said:

imessage

bu ilkel iletisim uygulamasini sadece abd ve danimarka gibi whatsapp'tan bihaber ulkeler kullaniyor herhalde :lol:

achfighter beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Amerikada bir dönem SMS atmak için weblinkleri vardı direk operatörlere ait veya email atar gibi SMS atılabiliyordu. Hala atılabiliyor mu acaba. 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 30/01/2025 at 6:39 PM, infestor said:

bu ilkel iletisim uygulamasini sadece abd ve danimarka gibi whatsapp'tan bihaber ulkeler kullaniyor herhalde :lol:

Almanya gibi privacy takintili yerlerde de Signal kullanıyor millet

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Telefonda RCS açık ama nasıl kullanacağım hakkında fikrim yok. Hem başka mesajlaşma uygulamaları yaygınken neden RCS kullanalım? RCS ile daha az mı verimizi çaldıracağız? Signal tamam da RCS farklı bir şey vaadediyor gibi gözükmüyor. O yüzden hiç kullanmadım, kullanmayı da henüz düşünmüyorum.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

4 hours ago, achfighter said:

Telefonda RCS açık ama nasıl kullanacağım hakkında fikrim yok. Hem başka mesajlaşma uygulamaları yaygınken neden RCS kullanalım? RCS ile daha az mı verimizi çaldıracağız? Signal tamam da RCS farklı bir şey vaadediyor gibi gözükmüyor. O yüzden hiç kullanmadım, kullanmayı da henüz düşünmüyorum.

karsi tarafta da RCS enable ise birsey yapmaniza gerek yok. sms atar gibi kullaniyorsunuz. karsi tarafta enable degilse zaten sms'e default ediyor...su saatten sonra bence zaten kimsenin tinladigi birsey degil. :zuh:

infestor tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
On 06.02.2025 at 18:09, infestor said:

karsi tarafta da RCS enable ise birsey yapmaniza gerek yok. sms atar gibi kullaniyorsunuz. karsi tarafta enable degilse zaten sms'e default ediyor...su saatten sonra bence zaten kimsenin tinladigi birsey degil. :zuh:

Asıl çekindiğim noktalardan biri de bu. Belki SMS paketim yok, mesaja fazladan para vermek istemiyorum. Bir de mesajı hiçbir güvenlik önlemi bulunmayan sms sistemi üzerinden göndermek istemiyorum. Karşı tarafta RCS yoksa gönderme gibi bir şey olsa bu sefer de niye buradan göndermeyi deneyelim mantığı çıkıyor.

Tarihin tozlu sayfalarına gömülecek bir google girişimi daha.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

RCS, iMessage ve SMS hiç ilgimi çekmiyor. Hatta banka ve diğer doğrulama SMS'leri olmasa komple hayatımdan çıkartacağım ama olamıyorum. WhatsApp ve Telegram haricinde yazılı iletişimim yok denecek kadar az. (İş için yoğun e-postayı ve Teams'i saymıyorum)

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap
0

• Bu sayfadaki üyeler   0 üye

Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok