Mesaj tarihi: Nisan 26, 2023 (düzenlendi) A4000 daha konservatif bir kart hocam. Saat hızları masaüstü oyuncu geforcelar gibi değil. Tabi bir de ECC VRAM ile geliyor. O nedenle aslında karşılaştırma biraz eksik olmuş. Geforce 3070ti nin saat hızlarını düşürüp karşılaştırmaları lazımdı. Ama olay zaten A4000 de oyun değil. Hoş ben bir şekilde o karttan bulmaya çalışıyorum uygun fiyatlı mining görmemişinden. Ama tabi ADA jenerasyonu 4000 de güzel görünüyor SFF olması haricinde. sadece SFF için çıkarıldığından onu alamıyorum. ADA 6000 de çok uçuk. A5000 uygun fiyatlı bulursam belki o tarafa kayarım. Derdim Clara Parabricks. https://www.nvidia.com/en-us/clara/genomics/ Nisan 26, 2023 SkyWarrior tarafından düzenlendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Nisan 26, 2023 Yavşak Nvidia wazzap beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Nisan 26, 2023 Ah Pascal ah... Ne güzel mimarimizdin sen... Bol kepçe ramler... Cıncık gibi gpular... Düşük güç tüketimleri... Laptoplarda bile masaüstü ile aynı performans (hatta laptopta daha iyi olanı bile vardı)... Uçmamış fiyatlar... 250 dolara 6 gb bellekli, 700 dolara 11 gb bellekli kart satmıştı 2016-2017'de Nvidia; rüya gibi... wazzap beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Ocak 20 Umut fakirin ekmeği: https://videocardz.com/newz/nvidia-does-not-rule-out-frame-generation-support-for-geforce-rtx-30-series Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Ocak 20 1 hour ago, mamad said: Umut fakirin ekmeği: https://videocardz.com/newz/nvidia-does-not-rule-out-frame-generation-support-for-geforce-rtx-30-series Gelse bile düşük performanslı veya eksik çalışacağı için mevzu bi noktadan sonra "Siz iyisi mi bi 5XXX serisi kart alın, rahatlayın"a gelecek. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Pazartesi günü saat 20:13 Game developers urge Nvidia RTX 30 and 40 series owners rollback to December 2024 driver after recent RTX 50-centric release issues Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Salı günü saat 10:30 14 hours ago, wazzap said: Game developers urge Nvidia RTX 30 and 40 series owners rollback to December 2024 driver after recent RTX 50-centric release issues Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: dün 08:42 Ben 572.47 sürümü kullanıyorum, RTX 3080 12G var Asus TUF. Bu aralar pek zorlayıcı oyunlar oynamıyorum ama herhangi bir sorun da yaşamadım. Yaşadığım tek sorun Monitörler uyku moduna geçince ana monitör (27" 2K) kapanıyor ve geri uyandırdığımda ana monitörde ne varsa (oyun, browser, belge, resim...) diğer monitörlerden birine geçiyor. Yani ana monitör kablosundan sökülmüş gibi davranıyor. Bir bunu çözemedim yeni sürücülerde. Eski sürümlerde (565 ve öncesi) böyle bir sorun yaşamıyordum. DLSS 4 faydalı eser olduğu için dert etmiyorum ama Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: dün 11:40 2 saat önce, Rj0lnir said: Yaşadığım tek sorun Monitörler uyku moduna geçince ana monitör (27" 2K) kapanıyor ve geri uyandırdığımda ana monitörde ne varsa (oyun, browser, belge, resim...) diğer monitörlerden birine geçiyor. Yani ana monitör kablosundan sökülmüş gibi davranıyor. Bir bunu çözemedim yeni sürücülerde. Eski sürümlerde (565 ve öncesi) böyle bir sorun yaşamıyordum. DLSS 4 faydalı eser olduğu için dert etmiyorum ama Bende de benzer bir sorun var. Ana monitör 32" 2K, 2. monitör 25" 2K, 3. monitör de 48" 4K. 48" olan OLED ve oyunlar için bunu kullanıyorum. Oyun oynarken diğer 2 monitör uyku moduna geçiyor haliyle. Uyanınca da her monitör için ayrı ayrı kullandığım duvarkağıtları sıfırlanıyor ve hepsi ana monitördeki duvar kağıdı oluyor. Ana monitördeki simgeler de karışık halde ekrana dağılıyor. Bunlar basit gibi görünen ama mide bulandıran, günümüzde artık esamesi bile okunmaması gereken sorunlar. Nvidia bütün insan kaynağını AI işine yönlendirdi sanırım, sürücülerle uğraşan pek kimse kalmadı firmada. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: dün 11:49 (düzenlendi) Linux tarafında bu sıkıntılar yok. 570.133.07 ile devam ediyorum. Bu sizin kullandığınız 572 civarına denk geliyor. DLSS transformer modelleri çalışıyor bu sürücü ile HL2 RTX de. FrameGen hariç. Kernel tarafında bir güncelleme istiyor sanırım FG tam manasıyla oturması için. Hardware GPU scheduler lazım o hazır değil henüz. dün 11:50 SkyWarrior tarafından düzenlendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: dün 12:35 46 dakika önce, Najaz said: Bende de benzer bir sorun var. Ana monitör 32" 2K, 2. monitör 25" 2K, 3. monitör de 48" 4K. 48" olan OLED ve oyunlar için bunu kullanıyorum. Oyun oynarken diğer 2 monitör uyku moduna geçiyor haliyle. Uyanınca da her monitör için ayrı ayrı kullandığım duvarkağıtları sıfırlanıyor ve hepsi ana monitördeki duvar kağıdı oluyor. Ana monitördeki simgeler de karışık halde ekrana dağılıyor. Bunlar basit gibi görünen ama mide bulandıran, günümüzde artık esamesi bile okunmaması gereken sorunlar. Nvidia bütün insan kaynağını AI işine yönlendirdi sanırım, sürücülerle uğraşan pek kimse kalmadı firmada. bu problem 572 sürücüleri ile başladı. ilk RTX50 serisi ile fark edildi. sonra RTX40 ve 30 sürücülerinin de yaşadığı ortaya çıktı. 572 sürücülerini güncelleyerek 572.83v a kadar getirdiler. Artık RTX50 de bu problem yaşanmıyor ama diğer RTX30 ve 40 sürücülerinde devam ediyor. Nvidia Jensen primatı büyük ihtimalle 50 serisini düzeltin gerisini sallayın demiş. Aslında bu problem monitörlerin hepsi DP kablosu ile bağlıysa yaşanıyor. DP+HDMI kablosu ile hybrid bağlarsan sorun yaşanmıyor. Bende mesela Monitörlerin biri DP ile bağlı diğeri HDMI ile kullandığım için bu sorunu hiç yaşamadım. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: dün 12:39 bende 2 monitör var ikisi de DP ile bağlı + güncel sürücü kurulu ama hiç öyle sorunlar yaşamadım. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: dün 12:48 (düzenlendi) 1 saat önce, TiesTorN said: bende 2 monitör var ikisi de DP ile bağlı + güncel sürücü kurulu ama hiç öyle sorunlar yaşamadım. her bilgisayarda yaşanmıyor bu. ( nvidia forumlarında ana başlıkta yazıyor millet ) GeForce GRD 572.83 Feedback Thread (Released 3/18/25) donanım kombinasyonlarına, işletim sistemine kadar bir sürü etken var. Örneğin aynı kartı (5080) Murat Gamsız da aldı bende aldım. Onda hiç makina boot etmedi ben de hiç sorun olmadan boot edip açıldı bilgisayar. onda Ryzen işlemci var bende i7 13. nesil işlemci var. Kendisi ile konuştuğumda bende açmıyor kesinlikle dedi. Eski RTX40 kartı takınca boot ediyor ama 5080 i takınca boot bile etmiyor döngüye giriyor alet. Bios update yapmak zorunda kaldı. Sonrasında açabildi. Kısaca Nvidia 572 sürücüleri ile AMD nin 10 sene önce ki sürücü problemlerini yaşıyor. Devir tersine döndü. Zaten şu sıra 30 ve 40 kullanıcılarına 566 sürücüleri öneriliyor. Bence sende 566 serisine dön 4070ti kullanıyorsun. verdiğim link de 30/40 serisi kartlarında donanımsal hataya neden olan durumlardan VBIOS atmak zorunda kalan kullanıcılar var. dün 14:08 jackjoker tarafından düzenlendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: dün 14:16 (düzenlendi) Forumda yazılan bir yazıdan örnek, Hi, people with 3xxx and 4xxx series GPUs have had to downgrade to a December version (566.36) to avoid frame drops and stuttering. I have a 4090 mobile GPU, and even though I’m using the latest driver version, I’m also experiencing these issues. I hope you can address this as soon as possible because I don’t want to downgrade and lose the DLSS Override feature from the Nvidia app. I’m sharing some links about this problem: https://www.notebookcheck.net/Nvidia-572-XX-drivers-are-causing-instability-issues-for-RTX-4000-and-RTX-3000-GPUs-in-new-games.990339.0.html https://www.techspot.com/news/107355-game-developers-warn-rtx-4000-3000-owners-roll.html https://www.pcgamesn.com/nvidia/inzoi-khazan-driver-rollback https://www.tomshardware.com/pc-components/gpu-drivers/game-developers-urge-nvidia-rtx-30-and-40-series-owners-rollback-to-december-2024-driver-after-recent-rtx-50-centric-release-issues 6saat önce başka biri yazmış, "My PC freezes when i try to put it into sleep mode - the screen turns off but the fans are spinning . So i have to restart the PC . GPU - Palit Dual RTX 4060 , CPU - i3 10100F , RAM - 2x8GB DDR4 Kingston 3600MT/s , Win 11 . i ve set in NV app power limit - 80% . Never had such an issue for over 4 years . First with GTX 1650 and now RTX 4060 . Currently playing - Alien Rage , if this is relevant" dün 14:19 jackjoker tarafından düzenlendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 14 saat önce Benim ana monitör DP ile bağlı, diğer monitörler HDMI ile. Ana monitörü HDMI ile bağlayıp bu sorun oluyor mu diye denemedim, bir fırsat bulunca denemek lazım aslında. Fakat ben de Nvidia'nın 50XX serisi GPU'lar çıktığından beri sürücü tarafında iyice saçmaladığını düşünüyorum. Gerçi 50XX serisi ile GPU tarafında da saçmaladı bence Neyse, en azından anlamsız siyah ekran, oyunlarda takılma veya fps düşmesi gibi sorunlar yaşamıyorum, buna da şükür Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş