Mesaj tarihi: Aralık 30, 2019 Kendime, ileride unutursam, lazım olursa diye not düşüyorum. Windows üzerine Oracle virtual machine yükledim.Sonrasında centos 8 versiyonunun dvdsini boot edip, sanal makineye kurdum. Konsolda önce superuser şifresi atıyoruz.'passwd''sudo passwd root' Centos konsolunda 'su - ' yazarak superuser a geçiniz. Devamında webmin yazılımını centos a kurdum.webmin.com/RPM.html sayfasındaki komutları, superuser açık olan centos da çalıştırmanız gerekiyor. Sonra 10000 portunu firewall da açıyoruz.Centos konsola şunu superuser altında yazıyoruz. 'firewall-cmd --zone=public --permanent --add-port 10000/tcp' Webmin, internet tarayıcısı üzerinden çalışıyor.Windowsdan, sanal makinenin ip sini, tarayıcı üzerine giriyoruz. OrnekHttps://192.168.1.108:10000 Bundan sonrası GUİ ile ilerleniyor. Gelen login ekranında user:root, şifre superuser şifreniz. Sonra solda un used modules üzerinden squid proxynserveri bulup centosa uzaktan yükleme yapınız. Sorento : Picanto : Golf 7: Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Aralık 31, 2019 Webmin e ait birkaç ss koyacağım. Başka işler için de ihtiyacınız olabilir. Herhangi bir yerden , web tarayıcı ile, ilgili bilgisayar üzerinde bazı işler yapmanıza olanak sağlıyor. Oturduğum yerden, win10pro üzerindeki sanal makinede yer alan centos 8 linux distribiton i uzaktan takip ediyorum. Sorento : Picanto : Golf 7: Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Ocak 9, 2020 İyi hoş güzel olmuş. Uzun zamandır uzak kaldım bunlardan. Pfsense te bunu kullanmıyor muydu ? HTTPS filtreleme artık daha pratik mi ? IP telefonlar için ALG denen bir ayar var güncel fw lerde yapılabiliyormu ? Aktif kullanıyorsanız + ve - lerini yazar msınız ? Teşekkürler. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Ocak 12, 2020 squid proxy neden kullaniyorsunuz acaba? daha hizli DNS queryleri mi sagliyor? Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Ocak 15, 2020 Bulunduğum ilçede altalyapi nedeniyle sadece adsl var ve sadece 8mbit verebiliyorlar yada 16mbit parasi ödeyip 11 mbit alabiliyorsun.Neyse.Dükkanda 3 aktif bilgisayar, 3 cep telefonu, 1 fiyat ekranı ve 2 cihaz daha internet kullanıyor.Ben de en azından Proxy ayarı yapilabilen cihazları squid üzerinden internet çıkışi verdim. Sadece, Proxy cache ile bandwidth kullanımını azaltmak amacım.Sorento : Picanto : Golf 7: Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Ocak 16, 2020 İyi hoş güzel olmuş. Uzun zamandır uzak kaldım bunlardan. Pfsense te bunu kullanmıyor muydu ? HTTPS filtreleme artık daha pratik mi ? IP telefonlar için ALG denen bir ayar var güncel fw lerde yapılabiliyormu ? Aktif kullanıyorsanız + ve - lerini yazar msınız ? Teşekkürler.Merhabalar,Şık girilen siteleri tek noktada cache etmesi dışında bir kullanım amacım yok.Zaten bahsettiğiniz ip telefon, donanımsal firewall vs bende bulunmamakta.Sorento : Picanto : Golf 7: Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş