Mesaj tarihi: Kasım 5, 2019 Selamlar.Alacak verecek işinde takip için Excel grafik kullanıyorum.Basit bir formülasyon var, A-B şeklinde ve boş olan hücrelerde doğal olarak sonuç 0 çıkıyor.30 gün için girilmiş olan bu formülasyon, günler geldikçe 3-5 vb değere sahip oluyor. Bunun dışında yarın ve sonrası hep sıfır.Grafik de otomatik bu gelecek değerleri sıfır alıp X eksenine düşüyor. Ne zaman 30 gün doluyor, anca öyle grafik düzeliyor, ama ben bulunduğum gün de grafiği düzgün görmek istiyorum. Şuana kadar bulabildiğim çözüm, formülleri silip 0 sonucunun hücreye basılmasını engellemek. Ama bu sefer iki tane rakam girmek yerine, bir de formülün yaptığı işlemi elle hesaplayıp her akşam hücreleri doldurmam gerekecek.Sizin bir öneriniz olur mu? İleri tarihli hücrelerin durumu İleri tarihli formullerden gelen 0 nedeniyle pat diye X eksenine düşen grafik. 30 gün tamamlanınca degerlerde 0 kalmayınca grafik şekilleniyor. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Kasım 5, 2019 Hocam, Excel yeniyse (ki bu özellik Office 365'lerde mevcut) 0 değerli hücreleri boş bıraktıktan sonra boş hücrelerin grafik tarafından dikkate alınmamasını sağlamak mümkün: https://support.office.com/tr-tr/article/boş-hücreler-null-yok-değerleri-ve-gizli-çalışma-sayfası-verilerini-grafikte-görüntüleme-a1ee6f0c-192f-4248-abeb-9ca49cb92274 Eğer Excel yeni değilse sıfır içeren hücreleri formülle veya elle N/A'ya çevirerek de grafiği değiştirebilirsin. Hamso beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Kasım 5, 2019 Teşekkürler, yarın deneyeceğim. TatanQa beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş