Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2019 Merhaba Arkadaşlar, Sizlerin de dediği gibi, işlemciye gömülü olan IGPU(apu mu diyorlar artık?) ile yaptığım testlerde, çok az bir fark ile koca kart hd5850'den geri kalıyor. Ben kendime kart bakayım dedim. Şuan sanırım yeni gelen kartlar nedeniyle fiyat kırımları da olduğu bir dönemdeyiz. 300Dolar bütçe ayırsam, hangi kartı önerirsiniz? Yoğun olarak kartı kullanabileceğim dönem, eylül ayı ve sonrası olacak. Derseniz ki yeni kartlar gelecek, Eylülü bekle diye onu da yapabilirim. Ama bütçe yine 300 dolar olacak. Fikir alabilir miyim sizden? Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2019 Hocam 2200G ye 300 dolarlık kart zarar ziyan olur eğer ki işlemci değişmeyecekse, 4gb RX570 alın geçin, daha 2 gün önce msi kampanyasıyla 720TLye (ya da 740, tam hatırlayamadım fiyatı) vardı hepsiburada'da. Whooosh beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2019 Sanırım bitmiş o kampanya Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2019 Amazona bakayım dedim, onun fiyat da benzer. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2019 İndirim olduğu iddia edilen ürünler şunlar.. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2019 yukko arena' nın sitesi, yeni üyelik açanlara 25TL gibi bi indirim yapıyor yanlış hatırlamıyorsam, ilk linkteki tek fanlı model pek önerilmiyor ama yine de koydum linkini. https://www.yukko.com/sapphire-rx-570-pulse-itx-4gb-gddr5-256bit-dx12-amd-radeon-ekran-karti-11266-34-20g-v-50090430 https://www.yukko.com/msi-rx-570-armor-oc-4gb-gddr5-256bit-dx12-amd-radeon-ekran-karti-rx-570-armor-4g-oc-v-50041591 https://www.yukko.com/sapphire-rx-570-pulse-oc-4gb-gddr5-256bit-dx12-amd-radeon-ekran-karti-11266-67-20g-v-50149380 Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2019 On 06.07.2019 at 0:09 PM, Hamso said: Sizlerin de dediği gibi, işlemciye gömülü olan IGPU(apu mu diyorlar artık?) ile yaptığım testlerde, çok az bir fark ile koca kart hd5850'den geri kalıyor. Nasıl ya? Bu arada 1050ti alacağınıza rx570 veya 470 alın. Hamso beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2019 Bilgisayar başında değilim, telefondan baktığım kadarıyla MSI armour 570e kanım ısındı gibi.Bunun üzerindeki cihazlar hep Nvidia ama 1000TL atıyor hemen. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2019 Nasıl ya? Bu arada 1050ti alacağınıza rx570 veya 470 alın. Soldaki ryzen API, sağdaki Ati Radeon 5850HD. Program isim olarak hep PCI expresade takılı olanın adını basıyor, bug hata mevcut wazzap beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2019 Hocam oyunda deneme şansınız var mı? Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2019 Bende de 6850 1gb vardı ryzen 2200g den önce, hatta 2200gye geçince bir süre takılı durdu ve onu kullandım, ama aradaki fark böyle tablodaki gibi değil her zaman. Öncelikle 6000 serisinin sürücüleri çok eski, dx12 desteği yok, sürücüler eski olduğu için bazı oyunlarda dx11 olmasına rağmen oyun doğru düzgün görünmüyor, hatta tomb raider da sadece karanlık ekran ve ses geliyor. Bir kaç ay önce de ucuza oem rx 460 alıp ekran kartı işini kapattım, çok da oyun oynamıyorum zaten. Sadece eski oyunları oynuyorsanız 5850 daha iyi olabilir yukarıdaki tablodaki gibi. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2019 1 hour ago, Hamso said: Soldaki ryzen API, sağdaki Ati Radeon 5850HD . Program isim olarak hep PCI expresade takılı olanın adını basıyor, bug hata mevcut Bir tuhaflık var, internette gördüğüm kadarıyla 2200G dahili gpu ile FireStrike testinde 2700+ puan alıyor. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2019 Hocam oyunda deneme şansınız var mı?Cs:Go, yeni dust 2 de Vega : 32FPs,. Hd5850 63FPSKlasik textureli dust2 deVega :61 FPS, HD5850 205 FPSTime Total War 2 emperor edition.HD5850, kart belleği yetmediği için sistemden kullan seçeneğini secmem gerekti.Mortal Kombat X içinde de benchmark vardı ama sonuç basması malesef. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2019 Ram tek kanal mı hocam? Eğer tek kanalsa entegre gpu performansı felaket düşüyor. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2019 Ram tek kanal mı hocam? Eğer tek kanalsa entegre gpu performansı felaket düşüyor.Evet, şuan 1 adet 8GB var. Öbür ay ikilerim Bu arada Overclocku bastım makinaya, Totalwar 23fpsden 25 e çıktı 3Dmark da 200puan arttı. Harcanan elektriğe yazık Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2019 2 kanal olunca neredeyse 2ye katlanıyor performans, emin değilim belki 5850 seviyesine çıkmaz yine de tam olarak ama çok da bi fark kalmayacaktır pratikte. https://www.youtube.com/watch?v=HLzxNPUFtgg Hamso beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2019 Ben hala başka bir sorun olduğunu düşünüyorum. O kadar düşük FPS vermemesi gerekiyor. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2019 Şimdi şöyle bir durum var.Hd5850, catalyst ile çalışıyor.Ryzen 2200G, andrenalin diye bir sürücü ile çalışıyor.Belki bunlar arasında girişim olusuyordur.Yada ryzen PCI exp 3.0 arabirimini , orada cihaz takılıyken kullanamiyordur.Ram alınca HD 5850 takılı iken ve kart sökülü iken ayrıca test yapacağım. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2019 Ram geldi, bu akşam testi yapmaya çalışacağım. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2019 (düzenlendi) 1. 2x8GB ram ve Vega8 2. 1x8GB ram ve HD5850 3. 1x8GB ram ve Vega8 (5850 yazdığına takılmayın, fiziksel kart varken ille de onun adını gösteriyor 3D mark...) Ağustos 22, 2019 Hamso tarafından düzenlendi Najaz and wazzap beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2019 Firestrike' da tek kanala göre %80 civarı artış, süper. Hamso beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2019 Civilization 5 oynarken, tek kanal olsun çift kanal olsun Vega onboard ile oynarken harita açıldığında ilk 5 sn harita boş geliyor sonra texturelar parça parça oturuyor.Hd5850 de doğrudan texture kaplı açılıyor harita. Bu sorunun ne olduğunu anlamadım. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2019 Aşağıdaki videoda oyun 2gb civarı gpu belleği kullanıyor görünüyor, sizdeki ayarlar falan farklıdır belki ona göre de bellek kullanımı farklı olabilir ama şunu deneyebilirsiniz, biosdan gpu için ayrılan belleğin boyutunu değiştirmeyi deneyin eğer otomatikte veya 2gbden daha düşük bir değerde ise. https://www.youtube.com/watch?v=t8vsw67Ks34 Videonun civ 6 olduğunu farkettim, civ 5 diye arama yapmıştım oysa ki Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2019 8 hours ago, Hamso said: Civilization 5 oynarken, tek kanal olsun çift kanal olsun Vega onboard ile oynarken harita açıldığında ilk 5 sn harita boş geliyor sonra texturelar parça parça oturuyor. Hd5850 de doğrudan texture kaplı açılıyor harita. Bu sorunun ne olduğunu anlamadım. Hocam o benim RX480'de de oluyordu. Özellikle kayıtlı bir oyundan açtıysam ve oyunda 1800li yıllara geldiysem her altıgenin yüklenmesi için haritayı komple gezmem gerekiyordu. Hamso beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2019 Rometotal War 2 testini de tekrarladım. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş