Mesaj tarihi: Aralık 5 3 hours ago, JardeL said: Hyundai ioniq 5 ulkemizde ev disinda bir yerde sarj etmek isterseniz azaba donusur bence bu is Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Aralık 5 ülkede bu kadar gerizekalı varken şu manzaralar normaldir, şaşmamak lazım... Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Aralık 5 Elektrikli araç alıp evinde şarj etmeyi düşünenler, enerji bakanlığının 2025 Ocak ayından itibaren yıllık tüketimi 5000 KW üzeri olan abonelere sübvansiyonlu elektrik satılmayacağına dair tebliğini dikkate alsın. Ödeyeceğiniz elektrik faturası 2-2,5 misli artabilir. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Aralık 5 2 hours ago, TiesTorN said: ülkede bu kadar gerizekalı varken şu manzaralar normaldir, şaşmamak lazım... Hadi bu dışarıda böyle, bizim siteyi biliyorsun. O kadar büyük bir yer değil. Daire başına 2 araçtan nerdeyse 1000 araçlık -3’e kadar inen kapalı otopark var. Sadece 2 otopark yerinde şarj cihazı var ve manda yavruları gelip buraya araba park ediyor. Park yeri farklı boyalı, kocaman elektrikli araç şarj noktası yazıyor. Rastgele park edilmesin diye de önlerinde duba duruyor. Yahu yine gelip buraya içten yanmalı motorlu araba park ediyorlar. Ben hiç acımıyorum gece yarısı bile olsa güvenliğe evlerine telefon açtırıp, araçları çektirtiyorum. Başka türlü akıllanmazlar… wazzap, snc-tr and SEP beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Aralık 5 saat 21.38'de e-devlet'ten email geldi, plakanıza ceza yazıldı şeklinde. açtım baktım, 21:05'te kocaeli'nde hız cezası yemişim. mesaide çalışırken masamda otururken nasıl hız cezası yemişim ilginç tabi. şimdi bir ton tantana, itiraz etmek için uğraş dur... salak herifler... Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Aralık 5 6 minutes ago, infestor said: @TiesTorN hav maç? 1500 tl Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Aralık 5 1500 senin çerez paran. Öde geç ne uğraşacaksın Devlete biraz katkın olsun içinden geçtiğimiz bu zor zamanlarda. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Aralık 5 19 minutes ago, stardust said: 1500 senin çerez paran. Öde geç ne uğraşacaksın Devlete biraz katkın olsun içinden geçtiğimiz bu zor zamanlarda. kredi kartı ödememe ortak olursan öderim tabi sorun yok Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Aralık 6 9 hours ago, TiesTorN said: saat 21.38'de e-devlet'ten email geldi, plakanıza ceza yazıldı şeklinde. açtım baktım, 21:05'te kocaeli'nde hız cezası yemişim. mesaide çalışırken masamda otururken nasıl hız cezası yemişim ilginç tabi. şimdi bir ton tantana, itiraz etmek için uğraş dur... salak herifler... Oturduğun yerden itiraz edebilecek misin bu cezaya? Yoksa gidip kanıt .vb fiziken başvuru mu yapacaksın? Süreci yaşayınca paylaşır mısın? wazzap beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Aralık 6 @TiesTorNgeçmiş olsun. İtiraz sürecini paylaşırsan memnun oluruz. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Aralık 6 Ya cok ilginc, gece sabaha karsi 6 ay once sattigim ve satarken de plakasi degisen arac icin kredi kartindan HGS odemesi kesmisler 555TL + 175 TL ... HGS dijital olarak Yapi Krediden almistim, aracta fiziki herhangi bir HGS yoktu... Aracin satista plakasi degismisken nasil boyle birsey olabiliyor anlamadim... Aklima 2 secenek geliyor; plaka tekrar sisteme dusmus ve birisi almis, ya da sahte plaka... Tekrar sisteme dustuyse parayi alamam sanirim geri... Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Aralık 6 10 hours ago, TiesTorN said: saat 21.38'de e-devlet'ten email geldi, plakanıza ceza yazıldı şeklinde. açtım baktım, 21:05'te kocaeli'nde hız cezası yemişim. mesaide çalışırken masamda otururken nasıl hız cezası yemişim ilginç tabi. şimdi bir ton tantana, itiraz etmek için uğraş dur... salak herifler... Geçmiş olsun hocam. Benim de başıma gelmişti. 15 gün içinde sulh ceza mahkemesine dilekçe ile başvurmak gerekiyor. Yaklaşık 8 aylık bir süre sonunda paramı almıştım. Reddedilirse faiz yemeyeyim diye itiraz öncesi ödemiştim cezayı. Neyse ki iade ettiler. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Aralık 6 İtiraz zor olmuyor pek. O saatte size ait aracın orada olmadığını göstermeniz yeterli. Bana bir kez iş yerinde telefon geldi. Filanca plakalı araç sahibi siz misiniz evet dedim. Arabanızı belediyenin önünden çekin dedi. Dedim hangi belediye. Kütahya belediyesi. Dedim ben Kütahyada değilim o araç da bana ait değil plakayı kontrol eder misiniz ben Ankaradayım dedim. Önce afalladı sonra haa evet plaka yanlışmışa geldiler. Bana ulaşamasa ceza yazar mıydı bilemem ama ne plaka bana ait ne araç. Foto kapan vardıysa onun da fotoğraflarından aracın size ait olmadığını bildirmeniz durumunda olay düşüyor zaten. Kolay gelsin. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Aralık 6 (düzenlendi) 13 saat önce, Najaz said: Elektrikli araç alıp evinde şarj etmeyi düşünenler, enerji bakanlığının 2025 Ocak ayından itibaren yıllık tüketimi 5000 KW üzeri olan abonelere sübvansiyonlu elektrik satılmayacağına dair tebliğini dikkate alsın. Ödeyeceğiniz elektrik faturası 2-2,5 misli artabilir. Ben ondan degil de %10 OTV ile satilan, ustune bir de yakit olmadigi icin bir vergi kaybi da oradan yasatan elektrikli araclar icin "Vatan Millet Sakarya Vergisi" gelir mi diye endise ediyorum... Soyle tek seferlik ya da yillik 50.000 TL MTV seklinde... Aralık 6 JardeL tarafından düzenlendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Aralık 6 (düzenlendi) 5 minutes ago, JardeL said: Ya cok ilginc, gece sabaha karsi 6 ay once sattigim ve satarken de plakasi degisen arac icin kredi kartindan HGS odemesi kesmisler 555TL + 175 TL ... HGS dijital olarak Yapi Krediden almistim, aracta fiziki herhangi bir HGS yoktu... Aracin satista plakasi degismisken nasil boyle birsey olabiliyor anlamadim... Aklima 2 secenek geliyor; plaka tekrar sisteme dusmus ve birisi almis, ya da sahte plaka... Tekrar sisteme dustuyse parayi alamam sanirim geri... Sahte plaka var malesef piyasada. Bir de bazen unutulan HGSler. Benim başıma 2. si geldi. Sattığım aracın HGSsi benim adıma değil eşimin adınaymış. Ben farkında olmadan ödeyip bindim hep ama sattığımda iptal ettirmeyi unutmuşum. Benden 2 sonra alan kişi de saolsun umursamadan geçmiş o HGS ile köprüden gişeden. Telefonda bir temiz fırçayı çektim. Seve seve ödedi. Plaka sana ait bir araçta değilse illaki alırsın. Ama itiraz süreci biraz uzun olur. Plaka sahibini bulman gerekebilir. O şekilde çözersen daha sulh içinde hallolur. Şöyle yapabilirsin araç sahibini bulup cezayı ona kredi kartı ile ödedip HGSni de kendin iptal edebilirsin. Tabi işin giriftliğine göre değişir durum. Babam rahmetli sattığı motoru alan kişi aracı üzerine geçirmediği için yıllar sonra ve ceza ödemişti. Sonra adamı bulduk motoru aldık elinden. Cezaları bize ödeyinceye kadar geri vermedik tabi bir de motoru üzerine alana kadar. Polise çalındı ihbarı yapmakla tehdit ettik kendisini. Seve seve ödedi piç. Aralık 6 SkyWarrior tarafından düzenlendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Aralık 6 18 dakika önce, JardeL said: Ben ondan degil de %10 OTV ile satilan, ustune bir de yakit olmadigi icin bir vergi kaybi da oradan elektrikli araclar icin "Vatan Millet Sakarya Vergisi" gelir mi diye endise ediyorum... Soyle tek seferlik ya da yillik 50.000 TL MTV seklinde... Yıllardır 1 kuruş doğrudan yabancı yatırımın gelmediği ülkeye 1 milyar dolares para getirip fabrika ve Çin mahallesi kuran BYD'ye rağmen öyle ekstra vergi falan geleceğini zannetmiyorum. Tabii Reis'in sağı solu belli olmaz pek... Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Aralık 6 3 hours ago, Definitive said: Oturduğun yerden itiraz edebilecek misin bu cezaya? Yoksa gidip kanıt .vb fiziken başvuru mu yapacaksın? Süreci yaşayınca paylaşır mısın? süreç bitti bu sabah dijital vergi dairesine tebligat gelmiş, girdim ona baktım, ihlal fotoğrafı da var. açtım baktım. aracın zaten benimle alakası yok, plaka da çok benzer sadece 1 harf daha fazla, muhtemelen memur yanlış girmiş sisteme. kocaeli trafik şube'yi aradım (ceza tutanağında orası gözüktüğü için) derdimi anlattım, adam sistemden açtı baktı ve "evet haklısınız ben iptal ediyorum cezayı, sistemde gözükmeye devam edebilir o önemli değil ama ödemenize gerek yok, borç olarak karşınıza çıkmayacak. işleminiz tamam" dedi ve kapattı. @wazzap @MilesTeg infestor, wazzap, SkyWarrior and 2 others beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Aralık 6 @TiesTorNyani memurlar istediği taktirde kafasına göre ceza silebiliyor. süper sistem. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Aralık 6 (düzenlendi) 1 hour ago, wazzap said: @TiesTorNyani memurlar istediği taktirde kafasına göre ceza silebiliyor. süper sistem. Konuyu bölmeden ufak girdi çıktı yapayım. Yurtdışı çıkış harcı ilk icat olduğunda toplanan parayı defterdarlığa iletmeyen memurları biliyorum Esenboğa'da. Kendileri ile nasıl uğraştığımı da. Parayı nasıl aldığımı anlatsam hikaye olur. Aralık 6 SkyWarrior tarafından düzenlendi wazzap, Mono and infestor beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Aralık 6 2 hours ago, TiesTorN said: kocaeli trafik şube'yi aradım (ceza tutanağında orası gözüktüğü için) aaa telefonlara cikiyor muydu ki trafik sube? ben ne zaman bi kurumu arasam telefonlara cikmiyorlar ya da bugun git yarin gel yapiyorlar(di) Mono beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Aralık 6 2 hours ago, infestor said: aaa telefonlara cikiyor muydu ki trafik sube? ben ne zaman bi kurumu arasam telefonlara cikmiyorlar ya da bugun git yarin gel yapiyorlar(di) açıkçası ben de çok şaşırdım, hiç umudum yoktu Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Aralık 6 Quote kocaeli trafik şube'yi aradım (ceza tutanağında orası gözüktüğü için) derdimi anlattım, adam sistemden açtı baktı ve "evet haklısınız ben iptal ediyorum cezayı, sistemde gözükmeye devam edebilir o önemli değil ama ödemenize gerek yok, borç olarak karşınıza çıkmayacak. işleminiz tamam" dedi ve kapattı. Wow! memlekette kültür devrimi olmuş benim haberim yok Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 22 saat önce Bu aktif çarpışma önleme sistemi sabah az daha kaza yaptırıyordu bana. Sabah yoğunluğunda trafik ışıkları yeşil yanınca ben de haraket ettim, Tabi herkes acele ediyor 30 saniyede geçmek için. Bu ışıklarda yasin satan lavuğun öndeki araç ile benim araç arasından geçesi tuttu, arada geçebileceği kadar mesafe olduğu için ben herhangi bir müdahele yapmadan devam ettim ama ayağım gazda olmasına rağmen araba yaya yüzünden panik yapıp "laps" diye frene abandı. Ben bir anda durunca arkamdaki araç da aynı şekilde durmak zorunda kaldı ve durabildi. İşin ironik kısmı burada. Işıkları geçtikten sonra arkamdaki araçtan özür dilemek istedim, kenera çekip camı açıp durumu anlattım, "kusura bakmayın ben değil bu araba kendi kendine fren yaptı. Hatta sizin durabilmenize de şaşırdım, başkası olsa gömmüştü, iyi şöförmüşsünüz" dedim. Adam da dedi ki valla kardeş ben de frene basmadım, benim araç da kendi kendine durdu Definitive, SEP, Mono and 5 others beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 20 saat önce (düzenlendi) 2 saat önce, Whooosh said: Bu aktif çarpışma önleme sistemi sabah az daha kaza yaptırıyordu bana. Sabah yoğunluğunda trafik ışıkları yeşil yanınca ben de haraket ettim, Tabi herkes acele ediyor 30 saniyede geçmek için. Bu ışıklarda yasin satan lavuğun öndeki araç ile benim araç arasından geçesi tuttu, arada geçebileceği kadar mesafe olduğu için ben herhangi bir müdahele yapmadan devam ettim ama ayağım gazda olmasına rağmen araba yaya yüzünden panik yapıp "laps" diye frene abandı. Ben bir anda durunca arkamdaki araç da aynı şekilde durmak zorunda kaldı ve durabildi. İşin ironik kısmı burada. Işıkları geçtikten sonra arkamdaki araçtan özür dilemek istedim, kenera çekip camı açıp durumu anlattım, "kusura bakmayın ben değil bu araba kendi kendine fren yaptı. Hatta sizin durabilmenize de şaşırdım, başkası olsa gömmüştü, iyi şöförmüşsünüz" dedim. Adam da dedi ki valla kardeş ben de frene basmadım, benim araç da kendi kendine durdu don't you think isn't it ironic 20 saat önce Hugh Bullet tarafından düzenlendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş