Mesaj tarihi: Ekim 7 14 hours ago, Whooosh said: Sanırım akü kapasite oranı 70A ve altı bir değer giriliyse start/stop devre dışı kalıyor. akünün iç direnci belli bir seviyenin üstüne çıktığında start/stop sistemini devre dışı bırakıyor araçlar. 2-3 sene sonra devredışı kalır yine. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Ekim 7 1913 Moving assembly line debuts at Ford factory Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Ekim 9 1988 Rotary engine inventor Felix Wankel dies Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Ekim 9 58 minutes ago, Hugh Bullet said: 1988 Rotary engine inventor Felix Wankel dies sağlam naziydi feliks emmi. (soldaki gözlüklü) Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Ekim 9 12 dakika önce, infestor said: sağlam naziydi feliks emmi. (soldaki gözlüklü) 13 dakika önce, infestor said: sağlam naziydi feliks emmi. (soldaki gözlüklü) Hımmmmmmmm, bilmiyordum 3 dakika önce, Hugh Bullet said: Hımmmmmmmm, bilmiyordum Yes, Felix Wankel was a member of the Nazi Party and held high-ranking positions in the organization during World War II: Membership Wankel was a member of the Nazi Party and was admitted to the SS in 1940. He was an Obersturmbannführer, which is roughly equivalent to a lieutenant colonel. Position Wankel was a professor at the Technical University of Berlin from 1943 until the end of the war. Support Wankel received support from the German Aviation Ministry and private corporations during World War II Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Ekim 14 70.000 - 80.000 euroya A3 satiliyor ulkede ... Mono beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Ekim 14 Bana sorarsanız satılıyor olması değil alınıyor olması şaşırtıcı olan. snc-tr, infestor, iceice and 2 others beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Ekim 18 1933 R. Buckminster Fuller tries to patent his Dymaxion Car Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Kasım 4 Mono, snc-tr and TiesTorN beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Kasım 5 On 11/3/2024 at 19:25, infestor said: Benim arabada bazi menu secenekleri araba giderken kullanilmiyor. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Kasım 7 50‑Plus Years of Hollywood’s Coolest Movie Cars Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Kasım 15 BYD fiyatlari acikladi ama bu fiyatlarla Turkiye'de iddia ettikleri gibi "game changer" filan olabilirler mi bilemedim... [ https://x.com/hbolkan/status/1857390450380042298 ] ... Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Kasım 15 1 hour ago, JardeL said: BYD fiyatlari acikladi ama bu fiyatlarla Turkiye'de iddia ettikleri gibi "game changer" filan olabilirler mi bilemedim... [ https://x.com/hbolkan/status/1857390450380042298 ] ... Gidip başka marka alır en azından vergisini verdim derim bu fiyatlara BYD almak yerine. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Kasım 15 1965 Craig Breedlove sets new land‑speed record Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Kasım 22 1900 First Mercedes goes for a test drive Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Aralık 1 (düzenlendi) Fiyatlara bak BYD konusunda dogru duzgun yayin yapan tek hesap/kanal bu... Emre Ozpeynirci gibi fonlanmis "gazeteciler" fiyatlari guzelleme / algi pesinde... Aralık 1 JardeL tarafından düzenlendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Aralık 1 bu iki aracı (benim gibi) hevesle bekleyenler var. önce bir kaymağını yiyip, köpüğünü sıyırmak istiyorlar tabii ki. bir kaç ay içinde talebe göre şekillenir fiyatlar. ben çok uzun süredir Han almak için bekliyordum, Allah nasip ederse de alacağım inşallah. açık söyleyeyim diğer modellerin fiyatlarını görünce 3.5 - 4 milyon arası bir fiyat yazsalar da şaşırmayacaktım. direkt bayiye gidip alasım var aslında ama BYD global, BYD Türkiye'ye 2025 itibariyle fiyatlara ayarlama yapın diye talimat vermiş. (diyorlar) şimdi çoğu markada da liste fiyatının %10'una kadar indirim yapabiliyor bayiler. Bu fiyatlar bugün açıklandı. Talebi görmek istiyorlar bu fiyatlardan. yarın başı kalabalık olur bayilerin, zaten ben de Türkiye'de değilim ama salı uçuş dönüşü ya da çarşamba bir gider konuşurum. yapmazlar tabii ki ama fiyatın düşmeyeceğine, düşerse de aradaki farkın iade olacağına dair bir sözleşme hazırlarlarsa beklemeden alabilirim de. her halükarda bir şubat hatta mart ayını beklemekte fayda var. çünkü @JardeL 'in paylaştığı gibi çin fiyatları ortada, olması gereken vergilerle bu fiyattan satılamaması gerektiği de aşikar. fakat hiçbir zaman unutmamak lazım ki burası türkiye, kim kime ne geçirebilirse, kör tuttuğunu götürür. merso EQS, tesla model S ayarındaki araba için 3.200 çok çılgın bir rakam değil ve benim gibi illa müşterisi var. ben açıkçası 2.900'e fitim ama ülkede durumlar bir anda değiştiği için ne olur bilinmez. çok talep alıp yok satarsa fiyat yukarı yönlü bile ayarlanabilir, şaşırmam. ps: bu arada çin'de iki aracın aynı fiyattan satılması gibi bir durum nasıl söz konusu olur anlamadım, Seal ile test sürüşü yaptım, HAN'ın da çin'de her yerini inceledim. Seal da güzel gideri olan araç ama HAN çok daha lüks bir araç. ps2: şimdi anlaşıldı çinde seal 4WD 179.800 yuan. 2WD boş HAN da 179.800 yuan. Türkiye'ye gelen dolu paket ve 4WD olanı 209.800 ve 235.800 yuan arası değişiyor. yani fiyatı aynı 2 aracı farklı bir fiyattan satma gibi bir durum söz konusu değil. dolubatarya gibi konuya bu kadar hakim bir kanalın hiç araştırmadan böyle bir şey yazması da komik olmuş. Çin'de seal'ın 2WD fiyatı yok şuan, 4WD seal ile 2WD han'ı karşılaştırmışlar ama türkiye'de satılacak olan 4WD HAN, çift motorlu olan yani. ps3: konu duyduğum gibi. https://bigpara.hurriyet.com.tr/haberler/genel-haberler/byd-indirim-talep-etti-arac-fiyatlari-daha-da-dusebilir_ID1603829/ bu tip araçların alıcısı konuya hakim ve bilinçli, bu fiyattan ilk heveslilere satıp 2025 ilk çeyrekte %10 aşağı gelecektir o fiyatlar. jackjoker and Mono beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Aralık 2 (düzenlendi) 22 saat önce, stardust said: her halükarda bir şubat hatta mart ayını beklemekte fayda var. çünkü @JardeL 'in paylaştığı gibi çin fiyatları ortada, olması gereken vergilerle bu fiyattan satılamaması gerektiği de aşikar. ABD nin daha dogrusu Trump denen mahklukun çine 10% gurmruk vergisi sozunden sonra Amerika pazari çinliliere bayagi kapanacak. Belki diyorum, satabilmek icin, Turkiyede fiyatlari indirirler Aralık 2 Hugh Bullet tarafından düzenlendi stardust beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Aralık 2 1 hour ago, Hugh Bullet said: ABD nin daha dogrusu Trump denen mahklukun çine 10% gurmruk vergisi sozunden sonra Amerika pazari çinliliere bayagi kapanacak. Belki diyorum, satabilmek icin, Turkiyede fiyatlari indirirler su anda da zaten cinli otomobillere karsi bir karsi vaziyet yok mu abd'de? yani dunyanin her yerinde cinli araclar fink atarken abd'de neredeyse hic yok bildigim kadariyla Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Aralık 2 (düzenlendi) 1 saat önce, infestor said: su anda da zaten cinli otomobillere karsi bir karsi vaziyet yok mu abd'de? yani dunyanin her yerinde cinli araclar fink atarken abd'de neredeyse hic yok bildigim kadariyla Dogru, benim gercekten anlatmak istedigim eger bir sans varsa bile onun da yok olmasi. Is BYD selling in USA? BYD Hasn't Sold Any Passenger Cars in the U.S.Jul 24, 2024 Aralık 2 Hugh Bullet tarafından düzenlendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Aralık 3 1979 Last AMC Pacer rolls off assembly line Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Aralık 4 Normalde elektrikli arac almak istemiyorum ama benzinli araclarin fiyat/performansi OTV sebebiyle o kadar dustu ki , ben de elektrikliye yonelmeye baslayacagim boyle giderse... Tesla Model Y "Juniper update" (makyaj) ne zaman gelecek bakalim... Simdiki Tesla Model Y seviyelerinden gelirse alinir... Mono and Omfs beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Aralık 4 7 saat önce, JardeL said: Normalde elektrikli arac almak istemiyorum ama benzinli araclarin fiyat/performansi OTV sebebiyle o kadar dustu ki , ben de elektrikliye yonelmeye baslayacagim boyle giderse... Tesla Model Y "Juniper update" (makyaj) ne zaman gelecek bakalim... Simdiki Tesla Model Y seviyelerinden gelirse alinir... Bu MTV saçmalığı ne olacak peki ? Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Aralık 5 @JardeL hocam Hyundai - Kia grubunu düşünür müsünüz? Ioniq 5'e bayılmıştım ben 1.6 milyona satıldı 3-4 ay önce. Benim adıma şartlar oluşmadığı (evde şarj vs.) için almadım ama pişmanlık var biraz... Kia EV3 gelmiş. Bu da baya iddialı bir araç olmuş. Bir göz atmanızı tavsiye ederim. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Aralık 5 41 dakika önce, Mono said: @JardeL hocam Hyundai - Kia grubunu düşünür müsünüz? Ioniq 5'e bayılmıştım ben 1.6 milyona satıldı 3-4 ay önce. Benim adıma şartlar oluşmadığı (evde şarj vs.) için almadım ama pişmanlık var biraz... Kia EV3 gelmiş. Bu da baya iddialı bir araç olmuş. Bir göz atmanızı tavsiye ederim. Hyundai ioniq 5 icin zamaninda yazmistim, harika arac bence ama menzil dusuk... O zamanki konfigurasyon daha doluydu, simdi biraz icini bosalttilar makyajla beraber... O zaman almak daha mantikliydi... EV3 de iyi ama malzeme kalitesi kotu diyorlar, ben gormedim henuz... Ben genel olarak Korelilerin severim zaten, adamlar yapiyor... Onlar disinda Mini Countryman elektrikli cok guzel arac, stoklar tukendi 1-2 ay sonraya gun veriyor bayiler... ID4 fiyatini 1580'e cekti VW, ama onun da digerleri gibi menzili dusuk, internet baglantisi yok vs vs... Audi Q4 45 e-tron da liste fiyati 3.680 bin TL ama 2.860 bin TL'ye satan bayi var dediler Donanimhaber'de... Indirim orani iyi ama o kadar para elektrikli araca baglanmaz bence, ozellikle de 1.860'a Tesla varken... Mono beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş