Mesaj tarihi: Kasım 2, 2022 2 hours ago, wazzap said: abartmadan günde 1-2 kısım şeklinde okuyorum. İki yüzüncü sayfayı geçtim. Zaten daha hızlı okumamak lazım bu kitabı. Sindire sindire Hwi Noree Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Kasım 2, 2022 Fazla kafa "sevmeden" okunabilecek "page turner" bir kitap. Talisman 'ın devamı ve Dark Tower ile bağlantılı. Girizgahı biraz uzun tutmuşlar ama orayı geçince bayağı sarmaya başlıyor. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Kasım 3, 2022 10 hours ago, MilesTeg said: Zaten daha hızlı okumamak lazım bu kitabı. Sindire sindire Hwi Noree Spoiler verme, daha yeni tanıştım hatunla. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Şubat 18, 2023 Dune - Rahibeler Meclisi Bugün itibariyle serinin son kitabına geldim. 5. kitap kötü değildi bence, niye gömülmüş onu anlamadım. Spoiler Miles Teg'in bir anda Superman'e dönüşmesi biraz tuhaftı tabi. Bir de Lucille'ye kitabın sonlarında biri Saygın Ana diye cevap veriyordu, orasını anlamadım açıkçası. Belki son kitapta bu sorulara cevap bulabilirim. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Şubat 18, 2023 32 minutes ago, wazzap said: Hide contents Miles Teg'in bir anda Superman'e dönüşmesi biraz tuhaftı tabi. Bir de Lucille'ye kitabın sonlarında biri Saygın Ana diye cevap veriyordu, orasını anlamadım açıkçası. Belki son kitapta bu sorulara cevap bulabilirim. Gücüne mi gitti Şaka bir yana T-Probe güzel aletmiş aslında. Gizli potansiyelleri ortaya çıkartıyor Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Şubat 19, 2023 @MilesTeggücüme gitme değil de bir anda o özelliklere nasıl kavuştu onu anlamadım. dediğim gibi 6. kitapta belki açıklarlar. T-Probe her eve lazım. MilesTeg beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Şubat 23, 2023 Daha once okudugum bir kitap, North to the night, Yazar Alvah Simon, yazar ve denizci. Turkcesi varmi bilmiyorum. Cok guzel bir yazimi var. https://www.amazon.com/North-Night-Spiritual-Odyssey-Arctic/dp/076790446X Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mart 4, 2023 Dune serisi bitti. Bir çok cevaplanmamış sorusuyla beraber... Güzel seri ama ben beğendim. Okunması lazım bence. MilesTeg beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mart 4, 2023 @MilesTeghocam bu podcast iyi bayağı. 6 kitabı da okumayan açmasın, spoiler yemeyin. https://www.youtube.com/watch?v=zG8e-WDw3a4 atp beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mart 4, 2023 1 hour ago, wazzap said: @MilesTeghocam bu podcast iyi bayağı. 6 kitabı da okumayan açmasın, spoiler yemeyin. https://www.youtube.com/watch?v=zG8e-WDw3a4 @wazzap hocam teşekkürler. Quinn'i takip ediyorum, güzel içerikler veriyor. Sadece Dune ile değil kaliteli Sci-Fi roman ve onlara bağlı yapımlarla çok ilgili bir arkadaş İlk altı kitap bittiğine göre eğer istersen tabii Frank Herbert'in oğlunun(Brian Herbert ve Kevin J. Anderson) seriyi devam ettirdiği bir başka yayım serisi var. Yayın tarihlerine göre kronolojik sırası şöyle: https://www.bookseriesinorder.com/brian-herbert/ Elbette babası gibi değil dili ama yine de hikayenin öncesini ve ardından da sonrasını merak edenler veya o evrenden çıkamayanlar için okunabilecek kitaplar var içerisinde. Özellikle Dune'daki hanedanların geçmişlerini ve neden "Düşünen makineler" yapmadıklarını anlayabilmek için fena olmayan bir içerik sunuyor. Daha yapay tabii. Felsefi derinlik oldukça az devam kitaplarda. Yine de sarabilir. Özellikle Butlerian Jihad ve sonraki iki kitap düşünen makinelerin (bildiğin yapay zekanın evreni ele geçirmesi hikayesi) gelişimini anlatıyor. Omnius karakteri ilginçtir bu kitaplarda. Hatta bir de Dune'un 7. kitabını da yazdılar hikayeyi bir sonuca bağlayabilmek için ama kimseyi tatmin etmedi o kitap. Daha bir çok kısa, uzun yan hikaye de var. O hikayeler seriden bağımsız bir şekilde okunabilirler mesela. İçerik çok yani anlayacağın. wazzap beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mart 4, 2023 Gördüm hocam onların çoğunu zaten de Frank reyiz yazmadığı için pek de içimden gelmedi açıkçası. 7. kitabı Frank'in oğlu babasının notlarını bulup öyle yapmış ama bakalım, belki ileride. MilesTeg beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mart 4, 2023 Just now, wazzap said: 7. kitabı Frank'in oğlu babasının notlarını bulup öyle yapmış ama bakalım, belki ileride. Öyle bir iddia var tabii ama ne denli doğrudur bilemiyorum. Yine de iyi bir finish olmadı bence. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Haziran 27, 2023 (düzenlendi) https://www.goodreads.com/book/show/22206.Lullaby Chuck'ın tarzını seviyorum ben. Çoğu kişiye ergence gelebilir ve biraz da ABD kültürü ile yoğunlaşmış olabilir ama güzel bence. Şimdi de Sineklerin Tanrısı'na başlayacağım. Haziran 27, 2023 wazzap tarafından düzenlendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Nisan 8 https://www.amazon.com.tr/Great-Dune-Trilogy-Messiah-Children/dp/1473224462/ Almamalıyım, hayır. Kindle alacağım zaten buna ne gerek var? Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Nisan 9 On 4/8/2024 at 9:15 PM, wazzap said: https://www.amazon.com.tr/Great-Dune-Trilogy-Messiah-Children/dp/1473224462/ Almamalıyım, hayır. Kindle alacağım zaten buna ne gerek var? Seneler önce almıştım farklı bir baskısını. Arşivde dursun. Bir ara treesome yaparız Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mayıs 28 (düzenlendi) Daha önce Thinking - Fast and Slow kitabını okuduğum Daniel Kahneman'ın şu kitabına başladım. Bu da bir önceki kitabı gibi olağanüstü ufuk açıcı: Noise: A Flaw in Human Judgment Bu bitince sıradaki kitap da şu (sevgili Levent Pekcan'ın önerisi): The Coming Wave: Technology, Power, and the Twenty-first Century's Greatest Dilemma Şunu en sona saklıyorum; 1120 sayfalık kallavi bir eser. Bu kitabı beyin üzerine yaptığı araştırmalarla tanınan Prof. Dr. Türker Kılıç önermişti: The Sociology of Philosophies: A Global Theory of Intellectual Change Kitapların hepsi EPUB formatında elimde mevcut. Okumak isteyen arkadaşlar varsa gönderebilirim. Mayıs 28 Najaz tarafından düzenlendi wazzap and kHanTW beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mayıs 28 (düzenlendi) 2 saat önce, Altan Yoklar said: İngiliççe mi? Son kitabın Türkçe çevirisi basılı kitap olarak bulunabiliyor. Diğer ikisinin bildiğim bir çevirisi yok maalesef Mayıs 28 Najaz tarafından düzenlendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mayıs 29 On 5/28/2024 at 04:36, Najaz said: Daha önce Thinking - Fast and Slow kitabını okuduğum Daniel Kahneman'ın şu kitabına başladım. Bu da bir önceki kitabı gibi olağanüstü ufuk açıcı: Noise: A Flaw in Human Judgment Bu bitince sıradaki kitap da şu (sevgili Levent Pekcan'ın önerisi): The Coming Wave: Technology, Power, and the Twenty-first Century's Greatest Dilemma Şunu en sona saklıyorum; 1120 sayfalık kallavi bir eser. Bu kitabı beyin üzerine yaptığı araştırmalarla tanınan Prof. Dr. Türker Kılıç önermişti: The Sociology of Philosophies: A Global Theory of Intellectual Change Kitapların hepsi EPUB formatında elimde mevcut. Okumak isteyen arkadaşlar varsa gönderebilirim. Ufffff! Daha isimlerini okurken beynim yandı. Kafana sağlık. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mayıs 30 Geçen iki gün elime Walking Dead'ın birinci kitabı geçti(sanırım 1. kitap) fakat dizi ile çok alakasız bir yerden başka kişilerin maceraları ile başladı. Fakat zaten çıtır çerez okunduğu için boş vakitlerde iki günde bitti 280 sayfacık. Dizideki "Vali" denilen karakterin geçmişini anlattığını sonradan fark ettim. wazzap beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Ekim 26 Surrounded by Idiots diye kitab okuyorum. Genelde işte, okulda, günlük hayatta niye insanlar biraz mallık yapıyor ya da “lan tek aklı başında ben miyim” şeklinde düşünen insan tipinin 4 farklı kategorideki insanla imtihanını anlatıyor. infestor beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Ekim 28 Witcher serisine başladım. Bu Kindle iyi oldu. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Ekim 29 Tom Clancy "Weapons Grade" yeni başladım sayılır. Sürükleyici SEP beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Ekim 29 On 10/26/2024 at 13:28, NeRu said: Surrounded by Idiots diye kitab okuyorum. Genelde işte, okulda, günlük hayatta niye insanlar biraz mallık yapıyor ya da “lan tek aklı başında ben miyim” şeklinde düşünen insan tipinin 4 farklı kategorideki insanla imtihanını anlatıyor. baktimda iyi bir kitaba benziyor. On 10/28/2024 at 03:58, wazzap said: Witcher serisine başladım. Bu Kindle iyi oldu. 1993 - 1997 arası yazılmış galiba, doğrumu? Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Ekim 30 10 hours ago, Hugh Bullet said: baktimda iyi bir kitaba benziyor. 1993 - 1997 arası yazılmış galiba, doğrumu? Lehçe olan orijinali öyleymiş. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş