Hangi kitabi okuyorsunuz
2 2

Bu konuda 457 mesaj var

Eski bilgisayarı kurcalarken yerimlerinde Müfit Özdeş'in bir sayfasına rastladım.
Nostromo isimli dergide okumuştum bu hikayeyi ,nette görünce yerimlerine kaydetmişim ama 3 sene önce mi 5 sene önce mi hatırlamıyorum.
.

Zoltrak Kablosu

Reveal hidden contents

Altan Yoklar tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Son donemde mumkun oldugunca Bilim Kurgu klasigi tabir edilen kitaplari bitiriyorum... Philip K. Dick'in 3 cilt toplu oykulerini bitirdim ve muthis haz aldim okurken... Turk Bilim Kurgu hikayeleri derlemesi "Yeryuzu Muzesi"nde yer alan bazi oykuler guzeldi, Fahrenheit 451 iyiydi, Bitmeyen Savas fena degildi ama Philip K. Dick sonrasi cogu sey yavan geldi taa ki Asimov'dan Sonsuzlugun Sonu'na baslayana kadar... Muazzam bir kitap... Philip K. Dick'te aldigim hazzin aynisini Sonsuzlugun Sonu kitabinda da aldim... Hala bitirmis degilim, 80-90 sayfa birsey kaldi ama her sayfasi merak uyandirici, heyecan verici... Bilimkurgu sever birisinin mutlaka ama mutlaka okumasi gerekiyor...

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Asimov muazzam adam ya... Vakif serisine basladim, ilk kitap bitti... Bu zamana kadar Asimov'un eserlerini okumamakla buyuk aptallik etmisim... :icon_redface:

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
  On 5/5/2017 at 15:51, ChipArchitect said:

... Ann Leckie'nin "Imperial Radch" serisindeki uc kitaba (Ancillary Justice / Ancillary Sword / Ancillary Mercy) baslayabilirsiniz - bu da ABD bilimkurgu literaturunde ne kadar odul varsa silip, supurmus bir seri. Turkce'ye cevrilip cevrilmediklerini bilmiyorum ama kullanilan uslup ve dil itibariyla tercumesi pek tat vermez diye dusunuyorum

Ilk kitabin ortalarindayim; boyle bir durum mevcut ama tabii orjinal dili ile karsilastirma yapmadigim icin uslupta ne kadar "fark" oldugu konusunda anca tahmin yurutebiliyorum... Gerci bunu geri planda birakacak, kotu bir durum var; baskida o kadar cok hata var ki inanilacak gibi degil... idefix'ten aldim ama sokaktaki tezgahtan almis gibi hissediyorum... Neredeyse 2 cumlede bir kelimeler eksik/yanlis yazilmis... Hikaye sardigi icin gozardi ediyorum bunlari ama bu kadar da olmaz gercekten... Umarim diger iki kitapta bunlar yoktur...

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Stanislaw LEM yazarının elinden Yenilmez kitabını okuyorum.

Henüz bitirmedim ama beni acaip şaşırttı bu kitap. 1964 yılında böyle zamanın çok ilerisinde br bilimkurgu yazılması şoka uğrattı.

Türkçe olarak okumama rağmen o kadar yoğun bilim terimleri var ki bazen ağır geliyor. Genel olarak akıyor, film tadında bir serüveni tüm detaylarıyla yaşatıyor ve okutuyor şeklinde bir kitap içeriğine sahip.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Kozmos Yeni Dünyalar'ı okuyorum. Aslında ilk olarak ingilizcesini okudum. Sonra da çevirisini yaptım, arkadaşlar da basımını yapmışlar sağolsunlar:mrgreen: Beta Yayıncılık'tan çıktı.

Dizisi de güzel tabii ama kitap daha doyurucu. 2,5 ay gibi bir sürede bitirdim çevirisini. Diziyle aynı anda çıkartacağız dediler o yüzden kısıtlı bir zamanım vardı. Neyse yetişti işte...

0001869125001-1.jpg

wazzap, Mono, JardeL and 1 other beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
  On 5/19/2020 at 20:53, wazzap said:

@MilesTeghocam yanlış anlamayın ama astronomi terimlerinin çevirisinde hangi kaynaktan faydalandınız? 

Yok hocam yanlış anlamam aşkolsun. Fizik ve astroloji öğretim üyesi bir arkadaşımdan yardım aldım.

Hatalı veya eksik bir yer mi var?

wazzap beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
  On 5/20/2020 at 12:14, MilesTeg said:

Yok hocam yanlış anlamam aşkolsun. Fizik ve astroloji öğretim üyesi bir arkadaşımdan yardım aldım.

Hatalı veya eksik bir yer mi var?

Okumadım kitabı henüz. Daha önce benzer şeyler çok gördüm, o yüzden soruyorum. 

Bu arada "astroloji" demeyin bence arkadaşınızın yanında. :)

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
  On 5/20/2020 at 13:24, wazzap said:

Okumadım kitabı henüz. Daha önce benzer şeyler çok gördüm, o yüzden soruyorum. 

Bu arada "astroloji" demeyin bence arkadaşınızın yanında. :)

Ahhahaha kontrol etmeden gönderirsem yazdığımı böyle olur:kayik: Astronomi tabii:mrgreen:

Bir kaç farklı gözün ve işinin ehli adamların kontrolünden geçti teknik terimler. Çok fazla düzeltmeye gerek olduğunu sanmıyorum (yukarıdaki hatayı dikkate almayınız:lol:) çünkü benim de az çok aşina olduğum konular. Eksiklerimi de mümkün olduğunca o konular üzerinde okuyarak ve araştırarak gidermeye çalıştım. Düzeltmeleri bahsettiğim arkadaşım yaptı. Keşke daha uzun bir zaman tanıyabilselerdi, o zaman daha çok içime sinerdi. Fakat yine de kötü bir çalışma olduğunu düşünmüyorum.

Ann Druyan oldukça sıkıntılı bir karakter aslında. Carl Sagan'ın ölümünden sonra girdiği depresyondan hala çıkamamış, kitapta bir çok yerde bunu belli ediyor. Ayrıca yazarın kadın olduğu da belli oluyor. Her ne kadar bilimsel içerikler olsa da naif bir yanı da var kitabın. Özel hayatına dair bir çok anıya yer vermiş, tabii onları anlatmak istediği konularla da ilişkilendirmiş. Yine de bence yer yer fazla özele girmiş gibi bir durum çıkıyor. Bazı cümleler kocaman bir paragraf tutuyor. Okuyucu bile cümlenin sonuna geldiğinde başını unutur. Böyle durumlarda da sanki biraz işin gösterisine kaçmış gibi geldi bana. 

Neyse sonuç olarak güzel bir kitap ve güzel bir belgesel serisi çıkartmışlar ortaya. Çok kişinin emeği var tabii kitapta ve dizide.

wazzap and Mono beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
  On 5/10/2020 at 13:28, JardeL said:

Ilk kitabin ortalarindayim; boyle bir durum mevcut ama tabii orjinal dili ile karsilastirma yapmadigim icin uslupta ne kadar "fark" oldugu konusunda anca tahmin yurutebiliyorum... Gerci bunu geri planda birakacak, kotu bir durum var; baskida o kadar cok hata var ki inanilacak gibi degil... idefix'ten aldim ama sokaktaki tezgahtan almis gibi hissediyorum... Neredeyse 2 cumlede bir kelimeler eksik/yanlis yazilmis... Hikaye sardigi icin gozardi ediyorum bunlari ama bu kadar da olmaz gercekten... Umarim diger iki kitapta bunlar yoktur...

Seriyi bitirdim, 3 kitap da gayet guzel bence ... Ama okuyabiliyorsaniz orjinalini okuyun derim, Ithaki'den cikan kitaplar ilkokul 3 seviyesi imla/yazim hatalariyla dolu ... 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
  On 5/31/2017 at 16:10, ResetButton said:

Wool serisinden ve  Ann Leckie'nin "Imperial Radch" 'tan Liu Cixin'in kitapları kadar etkileneceğimden şüpheliyim yalnız.  İyi SciFi yazarları -daha doğrusu benim sevdiklerim- bilimden geiyor, bu iki yazar aynı geçmişe sahip değil.  Kitapları Three body gibi hardcore SciFi değil, belki daha Space opera tadında yorumlardan anladığım. Bakalım belki yanılırım.

Taa 3 sene oncesinden alinti yapiyorum ama; Uc Cisim Problemi ile Imperial Radch uclemesi arasinda cok fark var, evet...Uc Cisim Problemi hard sci-fi tabirinin hakkini veriyor... Leckie'nin uclemesi Uc Cisim Probleminin yaninda (bilmiyorum ne kadar dogru bir tanimlama olacak ama) "uzak gelecekte gecen sosyolojik hikaye" gibi kaliyor... 

Isin etkileyici yanlarindan biri Liu Cixin'in gecmisi... 4 yasindan sonra anne-babasindan cok cok uzakta,son derece kotu zamanlarda ve elektrigi bile olmayan bir koyde yasamaya baslamasi (ki 1970'te, 7 yasindayken basindan gecen bir olayi anlatirken elektrigin 1980lerde koylerine geldigini belirtmis) ve sonunda onun elinden boyle hard sci-fi bir romani okuyor olmamiz ilham verici gercekten... 

Bu arada Ithaki bu sefer ceviri isini berbat etmemis, gayet guzel cevirisi var, su gibi akiyor roman... 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

tanrinin-tarihi-489965-21-O.jpg

Bu konulara merakı olnalar için biçilmiş kaftan. Karen Armstrong eski bir hıristiyan ilahiyatçısı. Tanrı kavramı söz konusu olunca daha tatmin edici tek bir kaynak var mıdır bilmiyorum. Tavsiye ederim.

600 küsür sayfa...

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Biraz farklı ve ciddi bir cumhuriyet eleştirisi olan olan Sevan Nişanyan Yanlış Cumhuriyet kitabını bir çok kişi sevmeyecektir ama düşündürüyor ve sorgulatıyor açıkçası. Bu anlamda tavsiye ederim.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
  On 6/23/2020 at 06:17, tart said:

Biraz farklı ve ciddi bir cumhuriyet eleştirisi olan olan Sevan Nişanyan Yanlış Cumhuriyet kitabını bir çok kişi sevmeyecektir ama düşündürüyor ve sorgulatıyor açıkçası. Bu anlamda tavsiye ederim.

Dışkıyan'ın herhangi bir yazısının bu forumda okunabilir görüleceğini sanmam.. 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bnede meraktan okuyorum açıkçası. Resmi tarhin biraz dışına çıkmak ilginç oluyor. Manyak bir adam olsa da boş bir adam değil bence.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

olay sevip sevmemek değil. ciddiye alıp almamak.

ben sevmediğim yazarları bile farklı bakış açısı kazanmak için okurum fakat o herif ciddiye alınacak biri değil.

ziyan ettiğiniz beyin hücrelerinize yazık.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
  On 5/27/2020 at 16:41, JardeL said:

Taa 3 sene oncesinden alinti yapiyorum ama; Uc Cisim Problemi ile Imperial Radch uclemesi arasinda cok fark var, evet...Uc Cisim Problemi hard sci-fi tabirinin hakkini veriyor... Leckie'nin uclemesi Uc Cisim Probleminin yaninda (bilmiyorum ne kadar dogru bir tanimlama olacak ama) "uzak gelecekte gecen sosyolojik hikaye" gibi kaliyor... 

Isin etkileyici yanlarindan biri Liu Cixin'in gecmisi... 4 yasindan sonra anne-babasindan cok cok uzakta,son derece kotu zamanlarda ve elektrigi bile olmayan bir koyde yasamaya baslamasi (ki 1970'te, 7 yasindayken basindan gecen bir olayi anlatirken elektrigin 1980lerde koylerine geldigini belirtmis) ve sonunda onun elinden boyle hard sci-fi bir romani okuyor olmamiz ilham verici gercekten... 

Bu arada Ithaki bu sefer ceviri isini berbat etmemis, gayet guzel cevirisi var, su gibi akiyor roman... 

3 Cisim Problemi sonrasi serinin ikinci kitabi Karanlik Orman da bitti ama ne bitis... Son 50-100 sayfanin cevirisi sikintili ve imla kurallari acisindan felaket... Resmen zorlaya zorlaya bitirdim son sayfalari, simdi kalktim goodreads uzerinde yorumlara filan bakiyorum ki kafamda otursun... Ithaki ya editore ya tercumana borc takmis sanirim... 

Simdi cerezlik ESG'nin Bunu Herkes Bilir'ine basladim, bakalim neymis... 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap
2 2

• Bu sayfadaki üyeler   0 üye

Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok