Mesaj tarihi: Cuma günü saat 14:39 4 hours ago, Altan Yoklar said: İlk sezon biraz garipti ama ilk sezonun garip olmasinin nedeni direkt orijinal ingiliz the office'in uyarlamasi oldugu icin. daha sonra dizi kendine ozgun hale geliyor. Altan Yoklar and Chronos beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Cuma günü saat 15:24 14 saat önce, Chronos said: Magarada miydin kardes diyenleriniz olacak elbet ama The Office’e basladim, 3 sezon bitti. Steve Carell basta olmak uzere oyunculuklar muhtesem, izlemediyseniz ve sitcom seviyorsaniz kacirmayin derim. https://www.imdb.com/title/tt0386676/ Eger send magrada isen ben her halde Mars tayim. Henuz seyretmedim Chronos beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Cuma günü saat 16:42 Silo S2E01 çıktı, yumulun! MilesTeg beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Pazartesi günü saat 14:23 Cross Peime TV "Psychologic Thriller" + suspense. Tavsiye ederim. Senoaryo cok guzel yazilmis. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Pazartesi günü saat 18:10 Dune: Prophecy'nin ilk bölümü yayınlandı. Hiç fena değil. Meraklısına. https://www.imdb.com/title/tt10466872/ 6 bölümlük mini serie olacak ama sanırım yeni sezon için de çalışmalara başlanmış. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Pazartesi günü saat 18:12 Meh diyorum, az önce izledim. Çok saçmalık var, en barizi; koskoca prens ile prenses piyasa yapmaya gidiyorlar ama yanlarında bir tane adam yok. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Salı günü saat 08:30 14 hours ago, wazzap said: Meh diyorum, az önce izledim. Çok saçmalık var, en barizi; koskoca prens ile prenses piyasa yapmaya gidiyorlar ama yanlarında bir tane adam yok. Doğru, saçmalıklar var maalesef. Kaç kere iptal edilip tekrar başlatılan bir proje, ben bu kadar olmasına bilr şaşırdım aslında. Yönetmeni, senaryosu, oyuncuları değişip durdu seneler içinde. Beni rahatsız eden kısmı çok fazla kapalı mekan çekilmiş, açık alanlar da CGI ile doldurulmuş stüdyo çekimleri çoğunlukla. O yüzden teatral bir havası var sahnelerin. Avrupa yapımı dizilerde genelde böyle oluyor. Daha önceki Dune mini serilerde de benzer bir tiyatro sahnesi havası vardı. Ancak yine de Spoiler Buttlerian Jihad, God Emperor, Tiran, IX, thinking machines, face dancers gibi şeylere girmeleri beni çok mutlu etti. Özellikle ilk sahnelerde gördüğüm Mech'leri hiç beklemiyordum. Aslına bakarsan düşünen makinelere karşı yürütülen savaş kısımlarını konu eden bir film veya dizi çok çok daha güzel olacaktır. Terminatörün sadece nükleer bombalar sonrası direniş ve savaş kısmı gibi olur tahminen. Bir Game of Thrones kalitesi olmayacak hiç bir zaman ama yine de beklentimin üzerinde bir kalite tutturmuşlar gibi. Pilot bölümün sonrası da önemli. Bakalım nasıl ilerleyecek. wazzap beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Salı günü saat 10:07 (düzenlendi) @MilesTeg Kitaplarda olmayan bir kısmı anlatacakları için yaratıcılık konusunda özgürler, bunu iyi kullanmaları lazım. Spoiler Ragnar reyiz'in gulam olduğu ve Ixian teknolojisi ile milleti yaktığı muhabbeti gördüm. Ne kadar doğru bilemiyorum tabi. Salı günü saat 10:09 wazzap tarafından düzenlendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Salı günü saat 16:44 6 hours ago, wazzap said: @MilesTeg Kitaplarda olmayan bir kısmı anlatacakları için yaratıcılık konusunda özgürler, bunu iyi kullanmaları lazım. Hide contents Ragnar reyiz'in gulam olduğu ve Ixian teknolojisi ile milleti yaktığı muhabbeti gördüm. Ne kadar doğru bilemiyorum tabi. Spoiler Evet bence doğru. Ghola kesin. O kertenkele robot Ixian teknolojisi ama red dust bence Thailaxu teknolojisi çünkü bana daha çok biyolojik bir silah gibi geldi. Asıl ilginç olan imparatorun neden böyle davrandığı. Birilerinin elinde bir koz mu var yoksa adam Gene Gesserit rahibenin manipulasyonuna geldiği için mi böyle ezik ezik davranıyor anlayacağız ilerleyen bölümlerde. Bu haliyle okulun ilk günün ne yapacağını bilmeye tırsık oğlanlar gibi. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Salı günü saat 17:52 @MilesTeg Spoiler önceki kitapları okumadım ama belki imparator bugünkü (dune ilk kitap) gücünde olmayabilir. özellikle savaştan yeni çıkılmış vs. normalde şuanki imparatorluk sarayının olduğu gezegen sardaukar hapis gezegeni. yani, sardaukar diye bir ordu yok. zaten sardaukarlar sayesinde imparator bu kadar güçlüydü, onunla ilgisi olabilir. Thelaxian ile Ixianları karıştırıp duruyorum ben. Bu yüz dansçılarının geldiği memleket miydi Thelaxia? Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: dün 07:24 13 hours ago, wazzap said: @MilesTeg Hide contents önceki kitapları okumadım ama belki imparator bugünkü (dune ilk kitap) gücünde olmayabilir. özellikle savaştan yeni çıkılmış vs. normalde şuanki imparatorluk sarayının olduğu gezegen sardaukar hapis gezegeni. yani, sardaukar diye bir ordu yok. zaten sardaukarlar sayesinde imparator bu kadar güçlüydü, onunla ilgisi olabilir. Thelaxian ile Ixianları karıştırıp duruyorum ben. Bu yüz dansçılarının geldiği memleket miydi Thelaxia? Spoiler Zayıf imparator diye bir kavram kulağa pek mantıklı gelmiyor, kendi içinde çelişiyor bana sorarsan. İmparator dendiğinde o konumu hakeden şeyler yapmış ve diğer imparatorluk adaylarından daha güçlü, kararlı ve hatta zalim birisi olması gerekiyor diye çıkarımda bulunuyorum. Bakalım nasıl ilerleyecek bu kısmı dizinin. Evet Facedancer'lar Bene Tleilax tarafından "üretilmiş" kısır bir tür. Katır gibi yani. IX, Buttlerian Jihad sonrasında yasaklanan teknolojileri üreten bir ırk. O yüzden bir tabu olarak görülüyorlar Ixianlar. Richese hanedanı ise anloaşılan o ki IX'e yakın bir pozisyonda ve onlarla iş birliği yapmak ve makineleri tekrar insan hayatına sokmak gibi bir alt motivastonu var. Hatta biraz daha ileri gidip o iki mavi gözün Buttlerian Jihad'da yenilmiş olan yapay zeka lideri Erasmus'un gözleri olduğunu söylemek mümkün. Belki de Richese hanedanı ve Thailaxular aracılığıyla bir geri dönüş planlıyor olabilir. Yani tüm bu olup bitenler onun başının altından çıkıyor olma ihtimali var. Tiran-Arafel dedikleri God Emperor değil de Erasmus olabilir. Zaten Brian Herbert'in sonradan ilk 6 kitaplık seriye eklediği yedinci kitapta onun dönüşü anlatılıyor. Belki de ta oraya bağlayacak konuyu. Genel olarak baktığımda dizi oldukça güzel. Ucuza kaçılmamış, tarihçeye ve lore'a uygun, oyunculuklar fena değil. Ben fanatik boyutunda bir Dune sever olduğum için tarafsız bakmam mümkün değil o yüzden yorumlarım da ortalamanın üzerinde olumlu olacaktır haliyle Tam tersi de olabilirdi eğer kötü bir yapım olsaydı. O zaman da en çok ben yerin dibine batırırdım tahminen. Örneğin Sci-Fi Channel'in ilk Dune mini serisi çok kötüydü. Sonrasında gelen Children of Dune ise bir o kadar harikaydı. İlkinden ders almışlar tahminen. Prophecy de onlardan iyi konumda. Onlar da kendi içlerinde toplam 5'er saatlik dizilerdi. Böyle dolu bir romanı anlatmak için yeterli değil ama yine de 2 saatlik bir sinema filmine tıkıştırmaya çalışmamaları iyi oldu. Prophecy'nin de 6 bölümde kalması iyi bir şey bence. Uzattıkça kabak tadı verebilirdi. wazzap beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 6 saat önce belki basarili bir kitaptir bilemem bence hiakesi islendisi cok tirty ozellikle bizim gibi dogulalr icin doguya jayran yazari full arap mitolohisi ve islam etkili bisiler yaratmis batidan oryanlitisim esinteleri sahane gozukebilir burdan olmuyo fişmlerde dandirik filmler kadar bile olamiyor biri mi yazmisti burda yoksa bi yerde mi okumustum dunda romanda durmadan bir anlatici var o aktariyo bu sinama dunyasina uygun degil anlatici degilse bide bol bol dusunceler icnlerinden gecenler falan gibi omru hayatimda bidaha dunle ilgili bisi gormesem bana edecegi etkli twilight kadar fazla olmaz sukur is furya bitti gitti her kitabinda film olmasi illa popular olmasi gerekiyor iyise ktap olarak kalsin populerse kitap olarak birileri basa o evrene bisiler yazsin urettin illa gozumuzw gozumuze sokulmasi gereklmiyor birilerde sevdi seviyor diye mumkunse bi 20-25 sene duna gormiyim duiyim zati omur bekletim 10-16 sene var yok ama ben isimi saglama almak istedim Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş